Cuma Zayıflama Yarışması 6. Takım

Çok sevdiğim değerli ipek kaftancıoğlu nun bir yazısı daha paylaşmaya geçemedi kizlar

""Geçen haftaki kısa film acayip rating yapmış. :) Yaz sıcağında bu ilgi çok çok hoş... İzleyen herkes de çok sevmiş. :) Kendimiz ile ilgili yorumları bir yana bırakırsak pek çok izleyen süt verimi konusunda takılmış.

O filmde ineklerin günlük 10 ile 15 kg. arası değişen süt verimlerinden bahsediyorum ya... Şu ya da bu nedenle inek bakanlardan (dahadoğrusu besi çiftlikleri ile teşrik-i mesaisi olmuş olanlardan) alınan bilgiler ile bu verim çakışmıyor imiş. Şaşılacak bir şey yok aslında. :)

Besi çiftlikleri inekten alınan süt verimini maksimize etmek için çalışır. Tüm kuruluş hesapları da buna göre yapılır. Hayvanların beslenme programlarında ana ağırlık soya üzerine kurulur. Mısır ve hayvansal protein ile de çeşitlendirilir. ''Yem rasyosu'' falan gibi süslü cümlelerin altındaki karışımın özü bu... İşin özü de şu:

Madde 1: İnek. Besi çiftliği ineklerinde, hayvancağızların bu aşırı yüklü beslenmeye dayanabilmesi için tıpkı kanatlı hayvanlarda yapıldığı gibi ırk ıslahına gidilir. ''Ari ırk'' denilen yapay sürüler oluşturulur. X cins inek X cins ile (%90 yabancı boğa sperması) suni döllenir. Bu iş hayvanların doğasına, zamanlamasına ya da seçtiği boğaya falan bırakılmaz. Bağlı oldukları boyundurukta veteriner vasıtası ile döllenirler. Sorarsanız ''Ama efendim, şimdi şöyle efendim...'' diye başlarlar ama her ne derlerse desinler; bu yapılan bir genetik manipülasyondur.

İnekler, aynen insanlar gibi, yavruları doğduklarında süt verirler. Yavruları emmeyi kestiğinde bir başka gebeliğe kadar süte ara verirler. Doğal olan da budur. Bunu sağlayan şey bir hormon;Somatotropin... Hayvanın beynine ''Yavrun doğacak, bol süt ver ki yavrun gelişsin'' komutu verir. İşte tam da burada sevgili gıda tröstleri devreye girer.

1980'lerde bu hormonun yapay yolla oluşması konusunda bir çalışma yapılıyor. Başarılı da olunuyor. rBGH ismindeki yapay ürün; 1994'te Amerikan pazarına giriyor. Arkasından da elbette ki küçük Amerika olma heveslisi ülkemize geliyor. Genetik olarak düzenlenmiş ineklerin metabolizmasına ''süt besi yemi'' ve / veya iğneler ile dahil ediliyor. Bir yandan bu hayvanlar her gün mısır, soya, buğday gibi şirket tarımcılarının en sevdiği devasa alan bitkileri ile besleniyorlar. Bu bozuk düzen; besi çiftliklerine günde 40 - 45 hatta 50 kg. süt veren inekler armağan ediyor. Alan memnun veren memnun..?

Değil.

Her şeyden önce, bu hormon yüklemesi altında ineklerin çektiklerini anlatmaya sayfalar yetmez. Bin türlü hastalık içinde, genç yaşta kasabı boylarlar. Serbest meralarda 17 - 20 yaşında inekler dolanabilirken besi çiftliklerinde 5 yaşını görmüş bir hayvana bile denk gelemezsiniz. Bu konuyu hayvan hakları kuruluşları ile baskı halinde yazışmalara zaten çevirdik. Gelelim ikinci boyuta: Bu hormon yüklemesi ile sütü coşmuş inekten alınan sütü içen bir çocukta ne olur?

IGF-1 alır. Yani büyüme hormonu. İyi ve sağlıklı bir büyüme mi peki..? Değil.

İlkokul 1. sınıfta iken ayağı 35 numara, boyu da 1.40 gibi çocuklar; erken ergenliğe girme oranındaki korkunç tırmanış... Bu hormonlardan kaynaklı oluşan antikorlar... Antikorların pankreasta insülin üreten hücreleri tahrip edip diyabete sebebiyet verişi... Şeker hastası olan çocukların yaşları... Bunların hepsi ortada. Saklamanın, gizlemenin de kimseye bir faydası yok. Kendi araştırmalarınızı yapmanız, kendi sebep - sonuçlarınızı bulmanız gerçekten çok önemli. Eğrisi doğrusu tartışılsın; ama en azından konuşulmaya başlansın. Astım, alerji, diyabet şikayetlerinin artışı, aralardaki doğru orantılar gözlerimizi açarsak gözümüzün önünde.

Ben inek sahibiyim. İneklerimizi sağarken günde 12 kilo süte razı olarak satışımı da, peynirimi de, yoğurdumu da yapabiliyorum. Kar da ediyorum. Demek ki oluyor..? Olabiliyor. Sanırım en çok da bunun göze sokulması gerekiyor.

Milk / The Deadly Poison; bu konudaki en önemli kaynaklardan biri... Şiddetle tavsiye. Birkaç da haber... :)""""
Önce tüm annelerin duyarlı olması ve çocuklarını besin gerçeklerine karşı uyarmasi egitmesi gerek kizlar. neden cennet anaların ayakları altında , dünyayı yöneten tüm beyinleri de yetiştiren o da ondan

Bencede yapalim kaptanim yine hirslanmis oluruz

Bencede yapalim kaptanim yine hirslanmis oluruz
tamam cnm eşleşmeleri yapacağım şimdi

selam kizlar Topikte paxar sessizligi var.bendede .hic halim yok miskinlik var ustumde sebepsiz menumu yazip kaciyum aksam yemwgimi ywdim cunki

nayırdır kuzummm haftasonları normal ama herkes bizim gibi hasta değil ki kimse de olmasın zaten
menünü de yazmamışsın bebişimm

neslim çok güzel bir paylaşım cnm tşkler

kızlar ben bugün hiç iyi değilim az önce acilden geldik
bi serum yedim yavaş yavaş toparlanmaya çalışıyorum
salgına yakalanışım
mide bulantısı, mide ağrısı, baş ağrısı ,halsizlik, ishal
çok kötüydüm..
bugünün menüsü çok boş
sabah 1 parça peynir yedim
az önce yoğurt yedim
cancağzım bitanecik eşim yemek yapıo
ne yapıo bilmiorum ama patlıcanlı tavuklu yemek var dedi
su sadece 1 bardak içebildim okadar
dikkat edin kızlar

Çok geçmiş olsun canım benim kendine dikkat et nolur
Burada da sulardan zehirlenenler çok benimde midem çok kötü 1 haftadır. Sen bol bol dinlen güzel güzel vitaminlerini al iyileş öyle gel biz hep buralardayız

teşekkür ederim canıım
dinleniyorum bakalım

Bende yazayım menümü. Bugün 600 tane ip atlayamadım onun yerine başka bir spor da yapamadım bütün gün turşu, kışlık fasulye hazırlığı sayesinde kol kası yaptım resmen 6 kg biber, 10 kilo da fasulye yap yap bitmedi bir türlü

Sabah:
Sucuklu yumurta
Domates salatalık peynir zeytin fındık

Akşam:
Fasulye yemeği
Patlıcan yemeği
Salata
Yoğurt

Spor:Yoga, 150 mekik 50 squat 30 şınav
Su:3 litre

iyi aksamlarrr ; )
bugun bol temizlik günüydü yarin seminerler başlıyor ; (
menumu yaziyorum biraz kacamaklar var ama inanin daha dune kadar felaket abarti yiyordum bugun bu yediklerim az geldi boyle bir ara elim ayagim zangirdadi bir ara basimin agrisi felaket tuttu.
yani demekki dune kadar ne kadar yanlış beslemisim

çok geçmiş olsun cadıcımmm iyileşene dek mesaj ve menü yazmak zorunda değilsin bu hafta cnm toparlandıktan sonra devam edersin hay allah nerden kaptınki helall olsun enişteme hayat müşterektir

yinemi fasulyeee prensesimmm bu ne fasulye aşkıymış kuzummmm afiyetolsun cnmm bu hafta ben de başlasam kışlık domates yapmam lazım en acili bu

okul maratonu başlıyor kuzum allah yardımcın olsun az yiyerek kendini aç bırakma bitanemm aman allah korusunn evine kavuştun düzenini sağlar ve sağlıklı beslenmene devam edersin cnmcım

kahvalti;
1haslanmis yumurta
3dilim kaşar peynir 2 dilim hellim peyniri
10 zeytin
bol salataoik domates
1 kupa biberiye cayi

oglen
1 domates 1 kase naneli yogurt
3yk makarna
bir avuc ceviz

aksam:avuc ici kadar ekmegin icine tantuni (esim yapmis saolsun)
1 domates
1kasecik yogurt

suyu 3 lt tamamlarim
sporum yok maalesef

afiyetolsun cnmm makarna harici fazla kaçamak yok kuzum akşamda dengelemişsin spor tüm gün evle uğraştın zaten canımmm

Dün ananemlerdeydik onlar yapmış bugünde buzdolabında ne varsa onu yiyelim dedik böyle oldu :)
Ohh kaptanım sen yaparsın maşallah her şeyi biliyorsun bizimde şimdi kışlık domatesler kaldı sadece

cok geçmiş olsun canim nasil oldun oyle ya

menumu de yazayim kizlar

sabah
1 rafadan yumurta
1 dilim cavdar ekmegi
6 dilim sucuk
beyaz peynir
10 zeytin
domates, maydanoz

ogle
1 avuc yesil uzum
1 bardak ayran

aksam
kiymali menemenimsi bisey (3 corba kasigi)
1 dilim incecik cavdar ekmegi

bugun cok yedim yahu. 1 saat yuruyus, 150 squat, 50 mekik, 20 sinav, 15 dk ip atlama

3litreye yakin su

Dün ananemlerdeydik onlar yapmış bugünde buzdolabında ne varsa onu yiyelim dedik böyle oldu :)
Ohh kaptanım sen yaparsın maşallah her şeyi biliyorsun bizimde şimdi kışlık domatesler kaldı sadece
iyi yapmışsınız cnmm afiyetolsunn bu hafta yaparım inş prensesimm anneme salça yasak çünkü :)

ekmekler harici bir fazlalık göremedim cemremmm sporun harika zaten cnm bu hafta hemen hemen hiçbirşey yememiştin ekmekleri yokedelim ama kuzum

bu kuzen beni öldürecek penguen dansı yapıyor sürekli

ama turşusu çıktı 5 dk da tavsiye ederim

ahah penguen dansi da ne yahu
ekmeğe kizdigini biliyorum kaptancim ya ama ne rafadan yumurta ne menemen ekmeksiz pek icim almayacak gibiydi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…