ay deryam baklagilli dolma süper olur ben sık sık tarif veririm bizim yöresel yemeğimizdir. hatta yaprak sarmasına biz yaprak dolması deriz bu nedenle. madem konu açıldı bende yöremizin o leziz dolma içini tarif edeyim yaprakta biberde kullanın
DOLMA İÇİ TARİFİ YÖRESEL TOKAT YÖRESİ:
yarma( kırık buğraya deriz)+bulgur+kırık kuru bakla+ y.mercimek+kırmızı mercimek+soğan+biber+domates+ ve salça
normal dolma içi gibi hazırlayıp sarma ve dolmada kullanıyoruz biz.
lezettmi ohohhhooo süper ötesi. bak bide elinde olan tarif malzemeleriyle yap doyamazsın tadına. hele o kuru bakla nasıl yakışıyor yaprağa
bende etciyimm. tarifte değişiklik yapıp bişiler daha ekledim son halini kaydet. elde olan malzeme kullan bakla şart değilkuru baklayı da pek tüketmiyoruz biz canım sanırım bizim mutfak biraz daha egeye kaçıyor ama dersen ki ben kendimi etçi tabir ettiğim için güneydoğu mutfağını daha çok seviyorum. yağlı yağlı etler yanına bide pilav sonraaaa löp löp et
ilk fırsatta birde senin içle doldurucam eminim müthiştir... karatayada uygun bakla tam olmasada baklasız deneriz bizde
ay deryam baklagilli dolma süper olur ben sık sık tarif veririm bizim yöresel yemeğimizdir. hatta yaprak sarmasına biz yaprak dolması deriz bu nedenle. madem konu açıldı bende yöremizin o leziz dolma içini tarif edeyim yaprakta biberde kullanın
yarma( kırık buğdaya deriz)+bulgur+kırık kuru bakla+ y.mercimek+kırmızı mercimek+soğan+biber+domates+ ve salça+baharatlardan+ince kıyılmış et veya kıymada eklenebilir
hatta ve hatta kemikli kaburga eti tencere dibine konursa ustune sarmalar eklenip sarmaların ustune az kavrulmuş soğanlı salça dökülürse mmmm
lezettmi ohohhhooo süper ötesi. bak bide elinde olan tarif malzemeleriyle yap doyamazsın tadına. hele o kuru bakla nasıl yakışıyor yaprağa
denicem deryammben biraz sıcak suda beklettim mercimekleri canım sonra süzüp yıkadım ve aynı dolma içi hazırlar gibi hazırladım hatta dolapta az kavrulmuş kıyma vardı onuda attım içine bol kuru nane koydum kırmızı biber ve kabak doldurdum ama kesinlikle tavsiye ediyorum hatta artık favorimmmm
nerelisin kuzum sen anneannemde boyle yapardi dolmayi altina et koymadan hic yapmazdiay deryam baklagilli dolma süper olur ben sık sık tarif veririm bizim yöresel yemeğimizdir. hatta yaprak sarmasına biz yaprak dolması deriz bu nedenle. madem konu açıldı bende yöremizin o leziz dolma içini tarif edeyim yaprakta biberde kullanın
yarma( kırık buğdaya deriz)+bulgur+kırık kuru bakla+ y.mercimek+kırmızı mercimek+soğan+biber+domates+ ve salça+baharatlardan+ince kıyılmış et veya kıymada eklenebilir
hatta ve hatta kemikli kaburga eti tencere dibine konursa ustune sarmalar eklenip sarmaların ustune az kavrulmuş soğanlı salça dökülürse mmmm
valla cosmussun bi ucundan tutamadim sohbetin esimi oglumu cumaya yolladim rahat rahat okuyayim dedim mesajlari. Malum benim hayatim.maraton hizli kisa cevaplarla gecistiorum.cogu zamancoştuk selvoşummmSelvos88
o etler ve kemik bir eriyorkiiiii deryammmm yerken mest oluyorsun deme gitsin. annem kaburgaları fırında kıtır kıtır pişirip buzdolabında istifler hazır olur hep. onlardan 3-5 tane koyar sarma dolma diplerine işte. hatta bu fırınlanmışlardan kurufasulyeyede koyarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr . vallahi o fırınlanmış kemikli etler süper oluyor yemede yanında yattt mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmallahımmmmm tencerenin dibindeki etler gibi ben yumuşadım okurken
ne güzel lezzetlerimiz var bizim. ve iyiki Canan hocam var yoksa diyet diye diye ömürümüz tükenecekti. bilemeyecektik sağlıklı olan yemeğin lezzetli olduğunu...
AMASYALIYIZ HERİİİİdenicem deryamm
nerelisin kuzum sen anneannemde boyle yapardi dolmayi altina et koymadan hic yapmazdi
ayyyy benimde hayat hızlı yetişemiyom hızına selvosum.. yaaa adın ne senin kuzum sen nerelisin, yaş kaçvalla cosmussun bi ucundan tutamadim sohbetin esimi oglumu cumaya yolladim rahat rahat okuyayim dedim mesajlari. Malum benim hayatim.maraton hizli kisa cevaplarla gecistiorum.cogu zaman
o etler ve kemik bir eriyorkiiiii deryammmm yerken mest oluyorsun deme gitsin. annem kaburgaları fırında kıtır kıtır pişirip buzdolabında istifler hazır olur hep. onlardan 3-5 tane koyar sarma dolma diplerine işte. hatta bu fırınlanmışlardan kurufasulyeyede koyarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr . vallahi o fırınlanmış kemikli etler süper oluyor yemede yanında yattt mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
valla cosmussun bi ucundan tutamadim sohbetin esimi oglumu cumaya yolladim rahat rahat okuyayim dedim mesajlari. Malum benim hayatim.maraton hizli kisa cevaplarla gecistiorum.cogu zaman
hiçde bileee iyiki konuştuk ille birileri merak eder dener sağlıklı sağlıklı. bizimde katkımız olurbence yeterrrr artıkkkk susmalıyızzzzzzzz. bu sohbeti hiç olmamış sayalımmmm.. ben dolma falan yapmadımmmm kiiii
hiçde bileee iyiki konuştuk ille birileri merak eder dener sağlıklı sağlıklı. bizimde katkımız olur
hiçde bileee iyiki konuştuk ille birileri merak eder dener sağlıklı sağlıklı. bizimde katkımız olur
Hemen bugünki yediklerimde paylaşayım
Sabah; ( 09:30 gibiydi sanırım )
1 koca kase cacık
1 domates söğüş
1 şekersiz çay
ara; 12:00
Şekersiz Türk kahvesi
ara; 15:30
Şekersiz Nescafe
Akşam; 18:30
1 kase Mercimek çorbası
5 Kaşık kadar Zeytinyağlı taze Fasülye
Az gibi gözükebilir ama aralarda suyu bol tutunca acıkma hissi oluşmadı
Bu saatten sonrada ağzıma lokma sürmem suya devam
afiyet olsun canım kabağa doymuşsun işe yaramıştır umarım :)Bugunku menum
Sabah: bol salata zeytin yagli
Ogle: haslanmis kabak salata
Aksam: haslanmis kabak salata
4 litre su.. Cay kahve yok bugun
Jilian level-2+40 dakika tempolu yuruyus
saol canım sanadaah gecmis olsun tatlim cok zor geciyor benimkide
çok geçmiş olsun canım Allah bir daha göstermesin inş geçen banada oldu ara sokaklarda fink atan ergenler var bizim burda çok korkuyorum bi gün ezcekler beni diyeiyi aksamlar kizlar bugun az kalsin bi kazaya kurban gidiyordum hala aklima geldikce kotu oluyorum.
2 dengesiz arabalarla yaris yapiyorlardi bende karsidaki yaya gecidinde yuruyordum birden direksiyonu kirdi dondu ortadaki tel citleri ezdi ustume dogru surdu 10 cm le kurtardim. bilerek ustume surmedi sanirim arabayi zapt edemedi ama korku bana yetti. Allaha sukur oglum yanimda degildi olsaydi oyle cabuk atamazdim kendimi karsiya ne olurdu dusunmek bile istemiyorum
kız sen tam benim kafadasın ikizim benimBayılırım havuça da greyfurta da portakala da. Mandalinayı o kadar sevmiyorum ama
Oyş geçmiş olsun kuzum ilk gün zordur.
Başlamış geranmaliler hadi hayırlı olsun harika menü
afiyet olsun canım güzel menüPerşembe günkü menüm
Sabah:
Çılbır domates salatalık peynir zeytin 1 hurma ceviz
Akşam:
İskender
Spor: baya dolaştım 10.000 adımı geçmiş yoga 100 mekik
Ara: 3 litre 2 maden suyu
***Free Takım***
Ahbirkingcharlesimolsa(84,8/ / /% )
Bulbul-e Bismil( 84,4/ / /% )
edahafiz(102/ 100,2/1,8 /% 1,76)
efser(74,1/ / /% )
masalim88(73,9/ / / % )
miss_wong(76?/ / /% )
oynakbasi34(104,2/104,2 /0 /0%)
Rengarenknesli(77/ / /% )
senasevval (52,5 / /% )
Sweetdimple(65,9/ / /% )
Free Takım Ortalaması:
Bu hafta eksi yok ama bunada şükür artı çıkmaktan iyidirhaftaya inşallah bomba gibi gelirim
Kesinlikle rabbim benden alsın anneme vabama versin. Ama evlat acısı da kötü bir tanesine daha dayanamazlar ona da çok üzülürüm.
Haklısın kaptanım zaten bu sıcakta neyime maşa
Piştim bugün 3 kere duşa girdimhiç bu kadar içeceğimi tahmin etmezdim
İyi geceler kaptanım tatliş rüyalarbende kitabımı okuyup yatayım leptin kaçmasın
Sweetdimple salata et ve meyvelerin toplamigunde 500 er grami gecmicek dedi doktor. Kabizligin sebebi yagsizlik sanirim hic yag tuz yokki menumde. Esimde kilo alacagina kilo vermis. Bu hafta daha devam edicez boyle giderse ben karataya donucem kuruyemislerimi ozledim
Dun aksam giremedim tum gunum migde agrisiyla gecti yani kahvaltidan sonrasi oluyorum sandim o bicim agriydi hastane serum fln diyince kendime geldim cok sukur bugun iyiyim
Sali gunku menum pek menu sayilmaz migde agrisindan ama yiyemedim fazla
Sabah:2 haslama yumurta 10 zeytin bir dilim peynir yarim domates maydonoz biber cay
Oglen yok malesef migde agrisindan
Aksam hastaneden sonrada 1 kase corba
HAKLISIN KAPTANIM BUGUN YURUYUSUME BASLADIM
sagol canim kaptaniminsallah 2 tanenin hakkindan gelebilirim
anlyorum cnm ama bence baslamisken birakma inan cok etksi var
ayy gecmis olsun regl den mi cnm sicak biseyler ic dicem ama havalarda yeterince sicak yaa sizde dimi :)
oyy gecmis olsun nedeni nedir mide agrinin
ohh hadi bismillah insallah eski duzene donersin balimm
evetttt 75 gelsin diyorum başka bişey demiyorum şuan ay ben hedef koymadım yaaa...
kabızlık tam düzene girmişti ne olduysa gene gündemde kaptanım.
kalbini ferah tut kaptanım anneciğinle ne zorlukları yendiniz. ben olumsuz bişey olacağına inanmıyorum..
dünkü menümü yazayım hemen
malum hazırlıksız olunca
sabah maydanoz ve az peynir
öğle : fırında tavuk but
akşam : 1 tahinli kurabiye
su 1,8 litre
spor yok bol uyku var eve gittim bir uzandım taaa sabah kalktım 11 saat uyumuşum
Eki Görüntüle 1598829
akşam çok hoşuma gitti sizlerle paylaşmak istedim. herşey beyinde bitiyor arkadaşlar... ben bugünlerde kendimi motivesiz hissediyorum ve belki bu yüzden her geçen gün daha düşüyo performansım ama bugün yeni bir gün....
Selam kizlar nasilsiniz? Bende hasta olmusum malum sancilari cekiyorumBugun burda hava cok guzel disari cikmayi dusunuyorum daha sonra biraz spor olur banada. Esim bugun disarda yiyelim diyor artik izgara salata falan gecistirecem ne yapalim
Dunun menusu
sabah: 1 yumurta+1 dlm peynir+2 ceviz
ogle yok
ara bir avuc kadar cilek
aksam ispanakli cacik+2 kofte
sivi 3 litre su+2 kupa kahve
spor 3 mil leslie+30 dk yuruyus
selamlaar
dün akşam apartmanda elektrikler gitti arıza varmış gelemedim
dünkü ve bugünkü menümü yazayım
Dün:
Sabah: geranmali, domates,7-8 tane minik, fındık,2 hurma
Akşam: patlıcan oturtma, (kızartmadan) cacık,2 havuç
Spor:1 saat yürüyüş
gün içinde, 1 yeşilçay,1 adaçayı,1 maden suyu
Bugün:
Sabah: peynirli yumurta, domates,salatalık, 2 hurma
Akşam:tavuk, cacık, havuç
spor:1.5 saat yürüyüş
gün içinde, 1 yeşilçay,1 adaçayı,1 maden suyu belki 2
kaptanım hurma yerine ne yiyebiliriz tatlı istediğimiz zaman?
bide bu buzlu dondurmaları haftada bir kere yiyebilirmiyiz kalorileri çok az ya buzparmak filan varya onları diyorum
Kızlar bugünkü menum
Sabah sutlu nesfit ve yarım şeftali yedim
Saat 2 gibi az tavuk sote az salata ve ayran.
Isten 6 da geldim spor yaptim
Bugünü kapattım.
Bugunku menum
Sabah: peynir+2 yumurta+ yesillik+4 kuru kayisi
Oglen: bi dilim biftek salata yogurt
Aksam: biraz balik salata
Bugun olcmedim yemeklerimi
4 litreden fazla su+3 kupa bitki cayi
Jilian level-2+ 40 dakika tempolu yuruyus
Nedeni gastrit mis cnm ya su hortum olayi olcak sanirim hani agizdan kamerayla hortum turu bisey birakiyorlarya o ama dayanamam ya ben ona nefes alamiyo insan
Camba gunu menum
Sabah: 2yumurta 1 dilim peynir 6 zeytin 2 cerry domates yarim biber cay
Oglen 1 seftali
Aksam 1 tabak etli taze fasulye semizotu cacik
Gun boyu 1 bucuk litre su yatana kadar 2 olur 1 ayran bir turkkahvesi 4 bqrdak cay 1 bardak adacayi
Hayırlı geceler
söz verdiğim gibi paZartesi itibariyle menülerimi yazamadım..dogum sonrası bi saglık problemi yaşıyorum bugünde dr daydık yine..anal fissur..makatta çatlak..çok sıkıntılı agrılı insanı hayattan koparan bi illet..çeken bilir..genclere tavsiyem bağırsak tembelliklerinizi yabana atmayın kabız olmayın benim gibi durur durur 29 yaşında çıkar ortaya..
hatırladıgım kadarıyla yazayım berbat menülerimi..hadi bismillah :)
Pazartesi
Sabah
biber-patates kızartması
domates peynir zeytin şekersiz çay
Akşam
soya soslu tavuk sote
bulgur pilavı salata
ev yapımı vişne suyu
2 lt su +3 ü birarada kahve
Salı
sabah
bir haşlanmış yumurta 8 zeytin domates salatalık 2 yada 3 dilim ekmek iki tatlı kaşıgı reçel
Ögle
yayla çorbası bi kase
bir bucuk servis kaşıgı patates salatası
şekersiz çay
çiçek ekmegin bi yaprağı
Akşam
yayla çorbası bi kase
bir tabak melemen
bir tabak bulgur pilavı
2 lt su +3 ü birarada kahve 2-3 tane mini turta
Bugün
Sabah
ne ararsan var kahvaltısı :)
bir iki dilim ekmekte dahil
Ögle
3 ü birarada kahve
2 minik turta
Akşam
bir tabak tavuklu ali nazik
birbucuk servis kaşıgı pilav
sogan salatası
2 lt su
Berbat ötesi çünkü diyet falan hakgetire tek artım akşam yemeginde ekmek yemiyorum en az 2 lt su içiyorum..kötü örnek olmak istemem zaten kimse 102 kiloluk beni örnek almasın :) zamanla daha iyi olacak menülerim sadece biraz zaman istiyorum kızlar emzirirken tatlı istegime dur diyemiyorum ufak ufak alıştırmam lazım bünyeyi..şimdilik bu kadar yazacaklarım..
saygı ve selamlar..
hayırlı geceler..
İyi geceler herkesebugünde çok sıkıcıydı evden adım atmıyorum 2 gündür çok sıkıldım çalış çalış nereye kadar
neyse bende gunluk yazar gibi kendi kendimle konusayim :)
Sevgili Günlük
Bugun guzel gecti fazla bisey yemedim kendimi frenledim.. cok guzel kiyafetler gelmis her yere sevgili gunluk:) sonbahar koleksiyonlari falan cok hostu..Hani böyle köri sarisi derler ya o renk kiyafetlere bayiliyorum zaten bir de tabi her sonbaharin vazgecilmezi bordo :) Bende bir iki parca bisey aldim bi de ayakkabi aldim okul icin rahat fazla topuklu olmayan bi model.. Ondan sonra parka gittim orda biraz oglumla kostuk oyun falan oynadik nerden baksan 10.000 kalori yakmisimdirsaka bir yana guzeldi bugun yani gunlukcum
Sevgili günlük ben takim arkadaslarimi cok ozledim soylede daha sIk gelsinler
Gunun menusunude yazayim unutmadan
Sabah karatay
ogle yok
aksam karisik izgara + bol yesillik + 1 kasik pilav + 2 kasik cacik
ara caramel latte + 2 catal cheesecake
sivi 3,5 litre su (cok sicakk cok)
spor bir suru saat disardaydim oyun olsun yuruyus olsun.. umarim kalori yakmisimdir
Çarşamba günkü menüm
Sabah:
Menemen domates salatalık peynir zeytin ceviz
Akşam:
Pazı kavurma
Kabaklı havuçlu yoğurtlu meze
Salata
Spor:600 ip 100 mekik 30 squat yoga
Su:3 litre 1 maden suyu
Bu arada bunuda atayımda. Bende çok kabızlık sorunu çekiyorum zor şey şiş bir karınla dolaşmak. Benimde ameliyattan sonra değişti bağırsaklarım tembelleşti. Ben bunlar haricinde sütlü kahve içiyorum o da bana çok yarıyor.
ayy cok gecmis olsunn bu aralar kabizlikla basim dertte korkuorum
bunalmissjndir kuzummm helede bu sicaklarda
hayirli olsun kuzum gule gule kullan ustunde bollassin
Gidereiorumm
Ciss larda ciss valla karsi koyulmaz cinsten
keten tohumu alsam napsam
Selamün Aleyküm kızlarrrrrr
Herkese bol eksili ve az kalorili bir gün diliyorum
Bu sabah gayet enerjik uyandım
Daha doğrusu dün gece yine muzurluk geldi aklıma ve eşime aldığım hediyeyi farklı bir şekilde 2 gün önceden vermeye karar verince icraata geçtim
Gece gece bir sürü yapışan Postite ufak ufak notlar yazdım
İlk mesajı telefonun üzerine yapıştırdım ; Günaydın Aşkım diye
Sonrakileri yatak odasının kapısına; Umarım çok güzel bir gün geçirirsin, Banyoya yüzünü yıkamaya giderken etrafına iyi bak diye
Holde olan çerçeveyede iki tane sevgi sözcüğü yazdığım postit yapıştırdım
Banyonun kapısına ve Banyo aynasınada 2 - 3 tane serpiştirdimyatak odasına gel ama sessiz ol uyuyorum etrafına dikkatli bak yazdım birine Benim dolabımada dolabı aç ve askı bölümüne elini daldır yazdım
Aslında uyanmıştım ama uyuyor numarası yapmaya devam ettimtabi bizimki pıtır pıtır dolanıp yönlendirmelerimi takip etti ve sonunda hediyesini buldu Paketin üzerinede umarım beğenirsin eee artık bir öpücüğü hak ettim dimi yazmıştım
Sabah sabah adamcağız ağzı kulaklarında yanıma geldiO da benim bütün postitleri toplayıp yatak odasının kapısına kocaman bir kalp yapacak şekilde yapıştırmış Allah biliyor ya hepsini buruşturup atar diye düşünürken ondan beklenmeyen bir hareketti bu
Hediyesini açtı ve çok beğendiPantalon ve gömleği artık Bayramda giyerim temiz temiz dedi ama ben sana hediye almadım diyincede eee Cumartesi bana en güzel hediye zaten dedim ve eşimi işe uğurladım
Tabi o enerjiyle güne çok daha neşeli başladık karı koca
Güzelce kendime bir cacık yaptım yanınada domates ohh mis gibi kahvaltımıda yaptımşimdide sporumu yapacağım sonrada duşumu alıp komşu ablamı ( şükür oda Annesinden 1 geceliğinede olsa geldi ) kahve içmeye çağırırım
Canım çok çok geçmiş olsun umarım sonun giderirlir bir an önceRAbbim acil şifarlar versin inşallah....Aminnnnnn
Bol bol su ve tarçınlı süt iç canım hem sütün artar hemde tatlı isteğin azalır inşallah
Kızlarrrar bugün ailecek sevgi pıtırcığı olmuşuz
Babasına hediyesini 2 gün evvel verdiğimi ve eşimin de karşılığındaki jesti gören kızım o zaman bende vereceğim dediBende geçen AVMye gittiğimizde kardeşine doğum günü için aldığı hediyesi sandım eee ver dedim önüme bir paket koydu Üzerinde Evlilik yıldönümünüz mübarek olsun yazıyordu
Meğer bana almış hediyeyi
Turkuaz renkli şu pipetli kavanozlardan almış ( çok istiyordum ama bir türlü fırsatını bulup alamadım)
Nasıl mutlu oldum size anlatamam sonuçta hem çok istediğim birşey hemde akıl etmiş olması
gunaydın fıstıklar
tum enerjimle geldim kenidimi bugunde harika hissediyorum. kuşlar, ağaçlar,çiçekler,böcekler
ay kendimi anlatacak avatar bulamadım hepsini koydum
neyse
15 gune yakın mecburi aradan sonra, 2 gundur spora tekrar dönmenin enerjisimidir nedir. dun kızım yatarken anne beni sabaha karşı 6 da kaldırıp ağrıkesicimi verirmisin saat 7-8 gibi ağrıyla hortlamak istemiyorum uyucam dedi. bende saat 6 da kalkıp ilacını verdim, tabi yatmadım. hopppp sporlar giyildi çay kenarına inildi deniz kenarı, herbiryeri yuruyup geldim bide havuza girdim dönunce cossssss. beden mıh gibi oldu. sabah denize girenleri gördüm heveslendim kısmetse yarın yuruyup denize gircem bakalım
yarın tartı yuzunuze gulsun ballar
yerimmmm seniii hahahah çok güldümmmm... canım ya hepimiz yoğunlukları farklı oluyor ben genelde akşamları gelemiyorum gündüz işte olunca e geçte çıkınca evde dünya kadar iş beni bekliyor mesela bu gece kaçta yatarım bilmiyorum. çamaşırlarım var dürülecek, süpürge yapmadım 4 gündür, toz almadım çamaşırlar var yıkanacak serilecek yarına yemek yapılacak... günlük işler ama sadece 2 saate sığdırmak zorunda kalınca hiç bişeye yetişemiyorum...
Dark_Paradise ın secgili günlüğü ona söyle bende hepsini tek tek özlüyorum ama olmuyor işte.... ruhum burda ama bedenim temizlikte
bende aynıyım hala canım. 5 gün oldu bugün...
Selamün Aleyküm kızlarrrr
Öğlenden sonra hesapta çamaşır yıkayıp ütü yapacaktım ama Büyük kızım Anneciğim ben kardeşimide alıp Babanneme gideyim mi diyince gözlerim parladı resmenUzun zaman aradan sonra ev bir kaç saat bana kaldı ve bende fırsat o fırsat kendimi bakıma aldım
Cilt bakımı mı yaptımAğdamı rahat rahat yaptım Kapıya Anneeee diye dayananılmadan rahat rahat duşumu aldım ve üzerine de en son güzel bir keyif kahvesi içtim
Akşamlık yemeğimide ateşe koydum ve tam oturdum kızlar geri geldi
Artık çamaşırlarımıda hemen makineye atıp yıkar yarın kesin ütülerimi yaparım
selam herkesleree
bugün regl oldum felaketim heryerim ayrı ağrıyo
midem bulanıyo akşam yemeğimi zor yedim
menüm
Sabah:geranmali, zeytin,domates, 2 hurma
Akşam:barbunya, salata,ayran, 2 hurma
spor:1 saat yürüyüş
Hemen bugünki yediklerimde paylaşayım
Sabah; ( 09:30 gibiydi sanırım )
1 koca kase cacık
1 domates söğüş
1 şekersiz çay
ara; 12:00
Şekersiz Türk kahvesi
ara; 15:30
Şekersiz Nescafe
Akşam; 18:30
1 kase Mercimek çorbası
5 Kaşık kadar Zeytinyağlı taze Fasülye
Az gibi gözükebilir ama aralarda suyu bol tutunca acıkma hissi oluşmadı
Bu saatten sonrada ağzıma lokma sürmem suya devam
Bugunku menum
Sabah: bol salata zeytin yagli
Ogle: haslanmis kabak salata
Aksam: haslanmis kabak salata
4 litre su.. Cay kahve yok bugun
Jilian level-2+40 dakika tempolu yuruyus
iyi aksamlar kizlar bugun az kalsin bi kazaya kurban gidiyordum hala aklima geldikce kotu oluyorum.
2 dengesiz arabalarla yaris yapiyorlardi bende karsidaki yaya gecidinde yuruyordum birden direksiyonu kirdi dondu ortadaki tel citleri ezdi ustume dogru surdu 10 cm le kurtardim. bilerek ustume surmedi sanirim arabayi zapt edemedi ama korku bana yetti. Allaha sukur oglum yanimda degildi olsaydi oyle cabuk atamazdim kendimi karsiya ne olurdu dusunmek bile istemiyorum
gunun menusu
sabah 2 dlm ekmekle tost, 1 domates, 2 bardak cay
ogle yok
aksam 1 tabak patlican yemegi, 3 kasik pilav
ara 3 kurabiye 2 bardak kahve
sivi 3 litre su
spor yok
İyi gecele herkesebugün çok yorucu bir gündü ama aynı zamanda çok da güzel bugünlerimize şükürler olsun rabbim
Perşembe günkü menüm
Sabah:
Çılbır domates salatalık peynir zeytin 1 hurma ceviz
Akşam:
İskender
Spor: baya dolaştım 10.000 adımı geçmiş yoga 100 mekik
Ara: 3 litre 2 maden suyu
Hayırlı geceler..
sabah
2 haşlanmış yumurta
roka/kuzu kulagı
tel kaşar peynir
zeytin..şekersiz çay
2 si kepekli 1 i normal 3 dilim ekmek
Ara bir büyük bardak süt
yarım paketten fazla burçak bisküvi
Akşam iki dilim ekmek arası salam kaşar 3 yemek kaşıgı taze fasulye..
3 lt su spor da ev işi :)
arkadaşlar yoğun bi hafta geçirdim kızım hasta oldu sanırım hava değişimi yaşadık.önce ateşlendi sonrada ağzında aft denen ağrılı yaralar çıktı 1 haftadır onunla uğraşıyorum.tam bugün iyileşti derken bu sefer ortanca oğlum ateşlendi.demin düşürdüm ateşini.kaptanım uğruyamadım bu hafta mazur görün ne olur.geçmiş yapamıycam görebildiğim bi kaç şeye baktım ama menü bildirimi yapıp kaçıcam.hepinizi öpüyorum.
salı menü
sabah karatay kahvaltısı
akşam yoğurtlu çorba,bamya yemeği
19:00 19:40 arası yürüyüş
3 lt su
çarşamba menü
sabah karatay kahvaltısı
öğle fasulye kavurma,4 y.k bulgur pilavı
akşam 3 y.k fasulye kavurma
19:00 19:30 arası yürüyüş
3 lt su 1 lt limonlu su
perşembe menü
sabah:1/2 simit yeşillik peynir,zeytin
öğle:ısırgan yemeği
akşam:kara lahana yemeği,2 küçük kabak dolma,yoğurt
3 lt su
spor yapamadım bugün üzgünüm
***6.TAKIM 425.Etap***
45derya45(78,5/ / /% )
baldandane(89,5/ / /%)
battaniye1 (75,7/ / /% )
Dark_Paradise (120,4/ / /% )Yeni Üye Başlangıç:23,07,2015 -Başlangıç Kilo:123- Hedef:70
kaldi2sene(70,9/ / /% )
makres76 (60,7/ / /% )
selvos88(76,4/ 76.8/-0.4 /%-0.52 )
6.Takım Ortalaması:
Herkesten cok ozur diliorumilk kez arti cikiorum cok uzuldum
Kızlar günaydın
Kilo bildirimi mi yapayım hemen 68.7
67 66 lari görsem iyice gaza geleceğim ama
Devam edelim bakalım
Kızlar bu ara o kadar yoğun çalışıyorum ki inanamazsiniz yani görseniz halime acirsiniz o derece
Eve zaten asla yetişemiyorum ev uçuyor
Artık kendimi parçalamaktan vazgeçtim
Kalsın ellemiyorum uçsun ev alsın başını gitsin, beni de bırakıp gitsin .
O derece yorgun oluyorum ki akşam tv başında uyuyakaliyorum hep
Tatile 1 ayim kaldı kızlar 65 le girmem lazım tatile .
Sonra tatilde de kilo almadan dönmem gerekiyor.
Daha sonra da yine devam etmem gerekiyor hedefim 64 kilo ama 60 i görmeden bu işin peşini birakmam artık.
Kaç ay sürerse sürsun .
Şu tatile 65 le gideydim derdim o .
kabızlık, ödem ne ararsan var kuzummm. şu çaya sen dedikten sonra baktım hiç farketmemişim sinameki varmış onda. ama en azından ara ara paketi bitireyim diyorum. şuan mısır pürkülü ve kiraz sapı demledim ödeme iyi geliyomuş diye onu içiyorum
perşembe menüm
sabah 1 yumurtalı karatay
öğle : fırında 5 köfte ve ayran
akşam : ısırgan, ebegümeci ve ıspanak karışık yemek yoğurt- börülce salatası
su 2 litre
spor 2 saat ev işi
Hayırlı sabahlar arkadaslar bende yapayım ilk bildirimimi..
başlangıç: 102
bu hafta : 100.2
fark : 1.8
muhtemelen bi haftada vermedim bu kiloyu ilk yazdığımdan bu yana zaman gecti asıl haftaya belli olur akkoyun karakoyun :)
Bilmem psikolojik, bilmem gerçekten faydası var 1 saatte 3. wc ye çıkışım... kokusu kötüde olsa fayda etsin şu ödemi atsın yeter
Canimm hiç üzülme
Protein atağı tap bu hafta eminim güzel sonuç alacaksın
Senin Azmin ben ben baştan beri hayranım
Asla pes etmedin sen.
Bu hafta inadına daha iyi bir hafta gecirecegim ben inanıyorum.
Hem sana bi sır vereyim mi
Ben ne zaman arti çıksam sonra bi bakıyorum ertesi hafta normalden daha fazla gitmiş kilolar
Canim isteyerek bilinçli olarak vermedim inan üzüntüden oldu stresten..
Arkadaşlar bkilo vermek isteyen eşi ile sorun yaşasın hemen gidiyor valla insanda hiç bi şey kalmıyor iştah mistah pehhhh :)
Canım biraz daha iyi eşim eve döndü özürler diledi ama ben hala eskisi gibi değilim zamana ihtiyacım var.
Henüz bi karar da vermiş değilim
Tek bildiğim hala esimi seviyorum sucluyorum ve hala ona kırgınim. ..
O ise binbir takla atıyor söz veriyor bi daha gitmem evden diye ama güvenim sarsıldı bu kere..
Kızlar kaptanımız nerde
***6.TAKIM 425.Etap***
45derya45(78,5/ 78,5/0 /%0 )
baldandane(89,5/ / /%)
battaniye1 (75,7/ 75,4/ 0,3/% 0,40)
Dark_Paradise (120,4/ / /% )Yeni Üye Başlangıç:23,07,2015 -Başlangıç Kilo:123- Hedef:70
kaldi2sene(70,9/68,7 /2,2 /%3,1 )
makres76 (60,7/ / /% )
selvos88(76,4/ 76.8/-0.4 /%-0.52 )
6.Takım Ortalaması:
veee kızlar domates kurutma işlemine dün gece itibariyle başlamış bulunuyorum. 3 kilodan denedim bakalım nasıl olacak, dörde böldüm tuzladım tepsiye dizdim birde sulanırsa diye altına ince pamuklu bir bez serdim bilmiyorum doğrumu yaptım. 3 4 gün içinde sorunsuz atlatırsam hemen 10 kilo daha kurtucam.
Bugun dolunaya göre epilasyonun son günü ben gidiyorum epilasyona
Hayırlı cumalar herkese
Selam kızlar,nasılsınız bakalım görüşmeyeli. Özledim sizleri ama o kadar yoğunum ki bir türlü uğrayamıyorum. Pazartesi gününden itibaren de 3 hafta başka bir yerde görevliyim. İzine mi çıksam diye düşündüm ama yaparım yine bildirimimi. Yapamazsam da haftaya izin alırım o zaman. Bir gideyim ortamı göreyim de haber veririm size. Bu hafta sabit kaldım çünkü aşırı ödemim var. Kilo verdim diye tahmin ediyorum ama o kadar şiş bir durumdayım ki anlatamam. Gabızlık sorunum bu aralar iyi olmasına rağmen ödem yüzünden bir türlü normale dönemedim. Parmağımdan düşen yüzüğüm dönmüyor bile o kadar kötü yani. Bitki çayımı da içemedim kendime hiç zaman ayıramıyorum. Evde de bazı sıkıntılar oldu eşimle biraz tartıştık bir haftadır biraz keyifsizdim herşeyi boşladım gibi bir şey oldu. Ama toparlayacağım inşallah. Yemek düzenim de alt üst durumda. 3 gün hiçbirşey yemedim sayılır, iki gündür biraz iyi gibiyim.
selam canlar. listemizi getirdim kontrol edermisiniz rıca etsem
***14.TAKIM 425. Etap ***
nhtylz. ( 89/ 88/ 1/ /% 1.12)
Rengarenknesli ( 77,0/ / / % ) kilosu sabit
irem093 (77.0/ / /% ) bildirim yetersizliğinden diskalifye oldu
Emirse34 ( 61.8/61.8 / / % 0) kilosu sabit
kitap_asigi ( 63.6/63.6 / 0 /% 0) kilosu sabit
Fairy Tale 123 ( 79/78 /1/%1.27) yeni üye baş.kilosu:81 , hedef kilosu: 61 , başlgıç tar: 06Tem
14.Takım Ortalaması:%0.40
maşallah sana çokda severim domates kurusunu ama ben naneyi bile zor kurutuyom alanyanın nemli havasında. hasret kaldım kuru sebseye
***Free Takım***
Ahbirkingcharlesimolsa(84,8/ / /% )
Bulbul-e Bismil( 84,4/ / /% )
edahafiz(102/ 100,2/1,8 /% 1,76)
efser(74,1/ / /% )
masalim88(73,9/ / / % )
miss_wong(76?/ / /% )
oynakbasi34(104,2/104,2 /0 /0%)
Rengarenknesli(77/ / /% )
senasevval (52,5 / /% )
Sweetdimple(65,9/ / /% )
Free Takım Ortalaması:
Bu hafta eksi yok ama bunada şükür artı çıkmaktan iyidirhaftaya inşallah bomba gibi gelirim
ben biber kuruturdum ama ilk kez domates kurutuyorum hatta hiç yemedim.
Tuzladım canım, hatta bayağı bi tuzladımmm... çok merak ediyorum kurusalarda yesem
ayyyyyy ben neyi unuttum büyük ihtimalle biliyosunuzdur ama bilmeyenler için söyliyeyim.... dün dolma yaptımmmm..
kırmızı mercimekle... ayyy nasıl güzel olmuş... sabah gözümü açım suyu içtim hemen yedim bi tane... allahım içinde pirinç olmayan bir dolma böyle güzel olsun. şaştım vallaaa.. mutlaka deneyin denemeyen varsa.
pes etmiorum tabiki canimm hic kacamaksiz arti cikmak moralimi bozdu biraz karpuzu o kadar sevmeme ragmen 10 gundur yemiorum hic ya ucundan bile almiorum dondurmada 1 hafta oldu boyle olunca sinir oldum biraz. Haftaya super olcak insallah..
İyi olmana sevindim balim.. Hemen yumusama biraz diren belki o zaman hatalarini daha iyi anlar esin..
tebrikler balimmm
insallah canimm
Deniyecem ac karnina hic icmemistim
insallah esinle aran cabucak duzelir balim
kuru baklayı da pek tüketmiyoruz biz canım sanırım bizim mutfak biraz daha egeye kaçıyor ama dersen ki ben kendimi etçi tabir ettiğim için güneydoğu mutfağını daha çok seviyorum. yağlı yağlı etler yanına bide pilav sonraaaa löp löp et
ilk fırsatta birde senin içle doldurucam eminim müthiştir... karatayada uygun bakla tam olmasada baklasız deneriz bizde
valla cosmussun bi ucundan tutamadim sohbetin esimi oglumu cumaya yolladim rahat rahat okuyayim dedim mesajlari. Malum benim hayatim.maraton hizli kisa cevaplarla gecistiorum.cogu zaman
o etler ve kemik bir eriyorkiiiii deryammmm yerken mest oluyorsun deme gitsin. annem kaburgaları fırında kıtır kıtır pişirip buzdolabında istifler hazır olur hep. onlardan 3-5 tane koyar sarma dolma diplerine işte. hatta bu fırınlanmışlardan kurufasulyeyede koyarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr . vallahi o fırınlanmış kemikli etler süper oluyor yemede yanında yattt mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
afiyet olsun canım süpersin
afiyet olsun canım kabağa doymuşsun işe yaramıştır umarım :)
saol canım sanada
çok geçmiş olsun canım Allah bir daha göstermesin inş geçen banada oldu ara sokaklarda fink atan ergenler var bizim burda çok korkuyorum bi gün ezcekler beni diye
kız sen tam benim kafadasın ikizim benim
saol bitanemmm
afiyet olsun canım güzel menü
ayy ben tartılamıyorumki burdakaptanım tartı bozuk burda daha önce demiştim ya
neyseki yarın dönüyoruz evimize çok sıkı bir şekilde geliyorum inş
eve gidince tartılcam kaptanım özür diliyorum
Selam kizlar ben fazla veremedim bu hafta sanirim reglin siskinligi falanda var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?