Bulgursuz mercimek koftesi mi varmissss off bol limonluu aciktim galibaÇok güzel menün. Mercimek köftesi bulgurlu değil sanırım
Var hemde o kadar güzel oluyo ki ben onu yedikten sonra bulgurlusunu yemiyorum :)Bulgursuz mercimek koftesi mi varmissss off bol limonluu aciktim galiba
Bulgur ve öğlen dışında güzel afiyet olsun :)
Menüm
10.00
1 yumurtadan omlet
1 dilim tulum peyniri
4 - 5 çeri domates
3 közlenmiş köy biberi
1 y.kaşığı yoğurt
1 havuç
16.30
8 - 9 y.kaşığı zeytinyağlı bamya yemeği
Kavrulmuş kurusoğan ( limonlu sumaklı)
Su 1.5 lt daha içerim.
plasticwoman
Spor
45 dk leslie 135 puan
Kol çalıştım 7 hareket vardı 15erden 3 set 63 puan
300 ip 60 puan
Toplam 258 puan
@Rzgrece
Menün cok güzel afiyet olsun, Ama acikmadin erken yemissin baya. Ve spor cok daha güzel olmus böyle devam edersen güzel bir eksi geliyoorMenüm
10.00
1 yumurtadan omlet
1 dilim tulum peyniri
4 - 5 çeri domates
3 közlenmiş köy biberi
1 y.kaşığı yoğurt
1 havuç
16.30
8 - 9 y.kaşığı zeytinyağlı bamya yemeği
Kavrulmuş kurusoğan ( limonlu sumaklı)
Su 1.5 lt daha içerim.
plasticwoman
Spor
45 dk leslie 135 puan
Kol çalıştım 7 hareket vardı 15erden 3 set 63 puan
300 ip 60 puan
Toplam 258 puan
@Rzgrece
3 tane diyetisyene gittim 3üde kesinlikle yasak dedi canım hatta benim bildiğim bütün diyetisyenler yasaklıyor. Öğlen sadece karbonhidrat almışsın kuzum ondan dedim doyurucu bişey yeseydin akşam daha az yerdinKız bulguru çoğu diyetisyen izin veriyo
Öğlen de ne var ki kuzum ?
1 tatlı kaşığı bile yoktur yağ güzel oldu ben zaten soğan sarımsak çok severimKuzum kuru soğanı ne kadar yağ ile kavurdun ? Bi ara Bende yapacaktim kızarsınız diye yapmadım
Acıksamda acıkmam artıkMenün cok güzel afiyet olsun, Ama acikmadin erken yemissin baya. Ve spor cok daha güzel olmus böyle devam edersen güzel bir eksi geliyoor
3 tane diyetisyene gittim 3üde kesinlikle yasak dedi canım hatta benim bildiğim bütün diyetisyenler yasaklıyor. Öğlen sadece karbonhidrat almışsın kuzum ondan dedim doyurucu bişey yeseydin akşam daha az yerdin
Bulgurun glisemik indeksi yüksek olduğu için çabuk acıktırdığı çoğu diyetisyen söyler. Internetteki yazılara pek güvenmiyorum canım. Dediğim gibi 3 tane iyi diyetisyene gittim 3üde yasakladı. Eminim burdaki çoğu insanın lisetsinde yokturDiyette ne kadar bulgur pilavı yiyebiliriz?
Diyetteysek, yediklerimize çok dikkat etmeli, besinlerimizin en doğal, en az işlemden geçmiş olanlarını tercih etmeliyiz. Bu bakımdan kesinlikle temiz ve sağlıklı bir şekilde pişirilmiş bulgur pilavı çok doğru, gönül rahatlığıyla tüketilebilecek bir yemek seçeneğidir. Bulgur pilavı yediğimizde daha uzun süre tok kalacak, öğün aralarında kurt gibi acıkmayacak, diyetten kaynaklı olarak yorgunluk, baş ağrısı, halsizlik, konsantrasyon eksikliği gibi sorunlar yaşamayacağız. Zira diyet yapan kişiler genellikle protein, vitamin ve mineraller bakımından fakir beslendikleri için bu tür şikayetleri fazlaca yaşarlar ve bu sebeple de diyet programına uzun süre devam edemezler. İşte bunu önlemek için diyetinize mutlaka 2 günde bir bulgur pilavı eklemeyi unutmayın.
Diyetisyen serap akyol
3 tane diyetisyene gittim 3üde kesinlikle yasak dedi canım hatta benim bildiğim bütün diyetisyenler yasaklıyor. Öğlen sadece karbonhidrat almışsın kuzum ondan dedim doyurucu bişey yeseydin akşam daha az yerdin[/QUOTE
En doyurucu yiyecekler
Elvan Odabaşı Kanar, bazı yiyeceklerin ötekilerden daha besleyici ve doyurucu olduğunu söylüyor.
Yumurta: En değerli protein kaynağı olarak bilinen yumurta 36 saate kadar iştah kontrolüne yardımcı oluyor.
Somon: Yüksek protein ve sağlıklı yağ içeriğiyle somon hem tok tutuyor hem de kalp damar kalitesini artırıyor.
Bulgur: Yüksek posa oranıyla tok tutmak konusunda diğer tahıllardan bir adım önde. Ayrıca içerdiği posa ve B vitaminleriyle sindirimi kolaylaştırıyor.
Yoğurt: İçerdiği proteinle 4 saatten daha uzun süre tokluk sağlıyor, probiyotiklerle de sindirimi kolaylaştırıyor.
Soya sütü: 1 su bardağında 9.9 gr protein, 1.5 gr lif içeren soya sütü tokluk hissi vermede çok etkili.
Badem: Vitamin, mineral ve posa zengini badem içerdiği sağlıklı yağ asitleriyle hem tok tutuyor hem de kalp ve damar kalitesini artırıyor.
Muz: Kokusu ve yüksek lif oranıyla iştah kontrolüne yardım ediyor.
Avokado: Sağlıklı yağ ve yüksek lif içeriğiyle süper tok tutan besinlerden.
Hindistancevizi: İçerdiği sağlıklı yağ asitleriyle ekstra tokluk ve iştah kontrolü sağlıyor.
Yulaf: Kahvaltı ve ara öğünlerin starı olmaya aday yulaf yüksek posa içeriğiyle ekstra tokluk sağlıyor. 2 yemek kaşığı yulafı 1 dilim ekmek yerine tüketebilirsiniz.
Bitter çikolata: Hem kalp damar kalitesini artırıyor hem de içerdiği serotoninden ötürü mutlu ediyor. Yüzde 70 kakao oranına sahip 20 gram bitter çikolata ara öğünler için mükemmel seçim.
Elvan Odabaşı Kanar
Bu arada ben bulgur pilavına bayılırım en sevdiğim şeylerden ama diyetteyken kesinlikle yemem. Zaten birçok şeyden karbonhidrat alıyoruz pilava gerek yok diye düşüüyorumDiyette ne kadar bulgur pilavı yiyebiliriz?
Diyetteysek, yediklerimize çok dikkat etmeli, besinlerimizin en doğal, en az işlemden geçmiş olanlarını tercih etmeliyiz. Bu bakımdan kesinlikle temiz ve sağlıklı bir şekilde pişirilmiş bulgur pilavı çok doğru, gönül rahatlığıyla tüketilebilecek bir yemek seçeneğidir. Bulgur pilavı yediğimizde daha uzun süre tok kalacak, öğün aralarında kurt gibi acıkmayacak, diyetten kaynaklı olarak yorgunluk, baş ağrısı, halsizlik, konsantrasyon eksikliği gibi sorunlar yaşamayacağız. Zira diyet yapan kişiler genellikle protein, vitamin ve mineraller bakımından fakir beslendikleri için bu tür şikayetleri fazlaca yaşarlar ve bu sebeple de diyet programına uzun süre devam edemezler. İşte bunu önlemek için diyetinize mutlaka 2 günde bir bulgur pilavı eklemeyi unutmayın.
Diyetisyen serap akyol
Bulgurun glisemik indeksi yüksek olduğu için çabuk acıktırdığı çoğu diyetisyen söyler. Internetteki yazılara pek güvenmiyorum canım. Dediğim gibi 3 tane iyi diyetisyene gittim 3üde yasakladı. Eminim burdaki çoğu insanın lisetsinde yoktur
Bilmem ki duymadım keşke benim diyetisyenlerde verse ya işyerinde hep oluyo ve çok güzel yapıyolar ama yasak. Bence haftada 1 kere 2 kaşık yenilebilir yaUnlu bir erkek diyetisyen varya ya neydi o adamın adı
O hatta 100 kilolarda olan birini bulgur pilavı ile zayıflattığını söylemişti canim dur bakayım bulursam adını adamı taniyorsundur illaki
Bilmem ki duymadım keşke benim diyetisyenlerde verse ya işyerinde hep oluyo ve çok güzel yapıyolar ama yasak. Bence haftada 1 kere 2 kaşık yenilebilir ya
Hee bende yerim 3 öğün bulurgur zayıflar mıyımBuldum kuzum
Dr gürkan kubilay
Hee bende yerim 3 öğün bulurgur zayıflar mıyım
Tabiki onlar bizim gibi pilav yapmıyolardır haşlanmış bulgur yiyolardır. Aynı çinlilerin pirinci haşladıkları gibi. Yani pişme şekli herşeyi değiştiriyo.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?