- 30 Haziran 2012
- 3.948
- 2.544
- 133
- Konu Sahibi bademmelek
-
bır cok kısı gonderecegım dıyor ama nasıl oluyor yanı ustelık soyle4+4+4 yonetmeliginin uygulamaya basladigi yil yani
Uc sene once birinci sinif aldim.
Hepsi 60 66 ay arasi cocuklar.
O kadar zorlandilar ki anlatamam. Hala ayni sinifi okutuyorum.
Hep bir yil geriden geliyorlar.
Bazilarinin ailelerine yalvardim anlatamadim derdimi.
Cocuk bi sekilde okuma yazma
Ogreniyor.
Ancaaaaak mantiksal dusunme matematiksel dusunme gelismiyor.
Sorun cozme becerisi gelismiyor.
Cocuk igrensin diye ben baski yapiyorum
Aile baski yapiyor
Arada cocuk harap oluyor.
Uc ay alistirma donemi var deniyor.
Ben ogretmenim ve o donem bircok meslektasim tarafindan hic islenmiyor.
Cocugumu ziyan edeyim dersen GONDERRRR
Kesinlikle gondermeyin.2010 subat dogumlu
eylulde 65 aylık olacak
göndermeyı dusunmuyorum , kıme sorsam cunku gondermeyın kucuk dıyorlar fakat gonderende cok fazla.
ben 2. defa anaokuluna verecegım
ılkokul olacak oylemı ben bu sene bjk anaokuluna gonderdım hıc bır sekılde aradıgımı bulamadım o sebeble ya kolej olacak ya da bıldıgımız dumduz devlete gonderecegım
tandııklarımız sayesınde doga kolejıyle gorustuk 9 aylık 11 bın tl , servıs ucretı esktra sanırım da 3500 tl demıslerGalatasaray Lisesi gibi bir okulun kurasını kazanırsa (ki senede 50 kişi alıyor ve orta sona kadar parasız okuyacağı anlamına geliyor bu) ilk okula başlayacak evet. Keşke kazansa. Çok düşündüm zorlanır mı acaba diye akademik olarak biraz ileride bir çocuk ama zorlanırsa telafi etmek için elimizden geleni yaparız diye konuştuk eşimle. Sonuçta eğer kazanırsa okul parası vermemek bizi çok rahatlatacak. Kazanamazsa da zaten iki senedir bir kolejin ana okuluna gidiyor. Ama ilk okulda oraya devam etmesini istemedik. Eylül sonrası için başka bir koleje yazdırdık. Kazanamazsa yeni yazdırdığımız okulda hazırlık sınıfına gidecek seneye tekrar kuraya girecek. Bir kez daha şansımızı denemiş olacağız.Yine kazanamazsa yeni yazdırdığımız okulda orta sona kadar devam edecek kısmetse. Bizim okulun kayıtları doldu bile eğer ilk okulda koleje göndermeyi düşünüyorsanız bazı okullar kendi hazırlığından gelmeyen çocukları almıyorlar biran önce araştırın isterseniz.
canım benim oğlanın boyu yaşıtlarına göre kısa fiziki anlamda minyon olduğu içinde göndermek istemiyorum.benım oglumun boyu uzun suanda baya uzun 5 yasında gozukmuyor annemde 1 sene bekletırsen herkez dalga gececek belkıde cocukla dıyor cunku bır sonrakı sene dahada buyuyecek dıyor. dedıgım gıbı cogu kısıde gonderıyor ama hazır olmadıgını dusunuyorum
tam tersi genelde ay söylenir.bende çevreme o şekilde duyuyorum okula başlayacak çocuklar için diyorum tabi.60 aylık çocuk tabirini de ilk kez duyuyorum :) biz tolumca genelde çocukların yaşını söyleriz ama :)
sizinkide mi ocak doğumlu.yani 80 aylık göndermiş oluyorsunuz.sınıf öğretmeniydiniz değil mi?Ben 68 aylik oglumu gondermedim. Bu eylulde bire baslayacak. Cok da tin
Benim cocugum gelisimini tamamlamis sorumluluk alabilecek duzeye gelmis. Baskalari hep konusur cute
tandııklarımız sayesınde doga kolejıyle gorustuk 9 aylık 11 bın tl , servıs ucretı esktra sanırım da 3500 tl demısler
bahsettiğin cekılıse nasıl katıldıgınız pekı? buaraad bız bjk gondermemız tesaduf oldu esasen bız fenerbahcelıyız hologanından :)
hayırlısı olsun ya ınsallah cıkar sızede ben kolej devam eersem anaokulda kolej olacak dırek ılkokul olmaz ama o ımkanı ona lıseye kadar vermek gerek esasında
hatta cogu kısı lıse cok onemlı dıyor ama hayırlısı
Kura başvurusunun bugün son günüydü az önce biti. Cumartesi çekiliş yapılacak. Her sene kura ile alım yapılıyor 600 TL ödüyorsun çıkmazsa bile bu parayı geri almıyorsun. Çocuklar bu toplanan para ile okumuş oluyorlar. Orta sona kadar devam ediyor sonra Galatasaray Lisesine geçiş TEOG başarısına göre oluyor. Bizde ailecek beşiktaşlıyız ama türkiyenin en köklü okulunda okuyacaksa takımın hiç önemi yok diye düşündük.
Galatasaray lisesinin ilk okulunda sınav yok sadece kura senede 50 öğrenci. Sınav yeni sisteme göre ortaokuldan liseye geçiş döneminde var. etskidende ortaokul dönemine geçişte olurdu. İlk okula başlama yaşında oluyor kura. Yani bu sene ilk okula başlayabilecek bir önceki sene herhangi bir ilk okula gitmemiş çocuklar girdi kuraya.Sinavda oluyormu yoksa sadece kura ilemi ? Yas nedir katilimdaki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?