Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası 60 aylık kızımı okula göndereyim mi?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
İkinci cocuk ise yani büyük kardeşi var ise
60 aylık da olabilir. Çünkü ondan görüyor okul disiplini ve sorumluluklarını.
Diğer türlü en az 66 aylık.

bır cok kısı gonderecegım dıyor ama nasıl oluyor yanı ustelık soyle
benım cocugum hazır valla herseyın ustesınden gelır dıyorlar
acıkcası bız gondermeyenlere kendımızı kotu hıssettırıyorlar kı benım danıstıgım butun herkez sakın godnermeyın dıyor

ılkokul olacak oylemı ben bu sene bjk anaokuluna gonderdım hıc bır sekılde aradıgımı bulamadım o sebeble ya kolej olacak ya da bıldıgımız dumduz devlete gonderecegım

Galatasaray Lisesi gibi bir okulun kurasını kazanırsa (ki senede 50 kişi alıyor ve orta sona kadar parasız okuyacağı anlamına geliyor bu) ilk okula başlayacak evet. Keşke kazansa. Çok düşündüm zorlanır mı acaba diye akademik olarak biraz ileride bir çocuk ama zorlanırsa telafi etmek için elimizden geleni yaparız diye konuştuk eşimle. Sonuçta eğer kazanırsa okul parası vermemek bizi çok rahatlatacak. Kazanamazsa da zaten iki senedir bir kolejin ana okuluna gidiyor. Ama ilk okulda oraya devam etmesini istemedik. Eylül sonrası için başka bir koleje yazdırdık. Kazanamazsa yeni yazdırdığımız okulda hazırlık sınıfına gidecek seneye tekrar kuraya girecek. Bir kez daha şansımızı denemiş olacağız.Yine kazanamazsa yeni yazdırdığımız okulda orta sona kadar devam edecek kısmetse. Bizim okulun kayıtları doldu bile eğer ilk okulda koleje göndermeyi düşünüyorsanız bazı okullar kendi hazırlığından gelmeyen çocukları almıyorlar biran önce araştırın isterseniz.

Ben 68 aylik oglumu gondermedim. Bu eylulde bire baslayacak. Cok da tin
Benim cocugum gelisimini tamamlamis sorumluluk alabilecek duzeye gelmis. Baskalari hep konusur cute

Bu arada ben de koleje gondermek istiyorum.
Hayaller hayaller...
Insallah olur

tandııklarımız sayesınde doga kolejıyle gorustuk 9 aylık 11 bın tl , servıs ucretı esktra sanırım da 3500 tl demısler
bahsettiğin cekılıse nasıl katıldıgınız pekı? buaraad bız bjk gondermemız tesaduf oldu esasen bız fenerbahcelıyız hologanından :)
hayırlısı olsun ya ınsallah cıkar sızede ben kolej devam eersem anaokulda kolej olacak dırek ılkokul olmaz ama o ımkanı ona lıseye kadar vermek gerek esasında
hatta cogu kısı lıse cok onemlı dıyor ama hayırlısı

canım benim oğlanın boyu yaşıtlarına göre kısa fiziki anlamda minyon olduğu içinde göndermek istemiyorum.
emin olmamakla birlikte uzun olsaydı belki bir ihtimal gönderirdim ama benimki ocak doğumlu seninki daha küçük oluyor.

60 aylık çocuk tabirini de ilk kez duyuyorum :) biz tolumca genelde çocukların yaşını söyleriz ama :)
tam tersi genelde ay söylenir.bende çevreme o şekilde duyuyorum okula başlayacak çocuklar için diyorum tabi.

Ben 68 aylik oglumu gondermedim. Bu eylulde bire baslayacak. Cok da tin
Benim cocugum gelisimini tamamlamis sorumluluk alabilecek duzeye gelmis. Baskalari hep konusur cute
sizinkide mi ocak doğumlu.yani 80 aylık göndermiş oluyorsunuz.sınıf öğretmeniydiniz değil mi?

Kura başvurusunun bugün son günüydü az önce biti. Cumartesi çekiliş yapılacak. Her sene kura ile alım yapılıyor 600 TL ödüyorsun çıkmazsa bile bu parayı geri almıyorsun. Çocuklar bu toplanan para ile okumuş oluyorlar. Orta sona kadar devam ediyor sonra Galatasaray Lisesine geçiş TEOG başarısına göre oluyor. Bizde ailecek beşiktaşlıyız ama türkiyenin en köklü okulunda okuyacaksa takımın hiç önemi yok diye düşündük.

Ben gondermedim yasanin ilk ciktigi sene benim ogluma denk geldi 66 aylikti vermedim gittim hatta rapor aldim gondermemek icin !!!

Raporu vermeye gittim kaydi cikan okula... mudur hayiflaniyordu. Tenefus calinca bunlar merdivenlerde ezilir tuvalet sıkıntısı cabasi bana resmen tesekkur etti..

Siz asil anaokuluna verin cocugunuzu 5 yas cok kucuk ben 7 de verdim

Sinavda oluyormu yoksa sadece kura ilemi ? Yas nedir katilimdaki?

benim kızım kasım 2010 doğumlu ,önümüzdeki yıl ilkokula başlayacak yani 70 aylıkken ,bana o bile küçük geliyor keşke 6,5 yaşında falan başlayabilseydi diyorum 1 yıl daha beklersek de geç olacak mecburen yazdıracağız

Sinavda oluyormu yoksa sadece kura ilemi ? Yas nedir katilimdaki?
Galatasaray lisesinin ilk okulunda sınav yok sadece kura senede 50 öğrenci. Sınav yeni sisteme göre ortaokuldan liseye geçiş döneminde var. etskidende ortaokul dönemine geçişte olurdu. İlk okula başlama yaşında oluyor kura. Yani bu sene ilk okula başlayabilecek bir önceki sene herhangi bir ilk okula gitmemiş çocuklar girdi kuraya.

çocuğa bağlı... ben tam 72 aylıkken başlamıştım. ama öncesinde okuma yazmam vardı, wcde sorun yaşamıyordum.
bir kuzenim 58 aylıkken başladı, çok sıkıntı çekti.
diğeri de ondan 1 ay büyüktü ama sorun olmadı..
çocugu gözlemleyip karar vermeniz gerek...

Ben kasım doğumluyum. Ailem beni okuka erkenden başlattı. Liseye kadar her şey yolundaydı. Lisede notlarım tepetaklak indi. Zekam beni liseye kadar idare etti. Lisede herkes fazla iyiydi. Ben şubat doğumluların arasında yetemedim. İşin abuk tarafı düşük not aldığım derslerin konularına yazın bakınca anlıyordum. Bırakın çocuğunuz bir sene daha oyun çocuğu olsun. Ilk seneler belki idare eder ama sonra üzülmesin. Ben hala aileme derim keşke bir sene daha bekleseydik diye.

benim oğlum eylül 2012 doğumlu, daha vaktimiz var ama bu sistem devam ederse 60 aylık değil 72 aylık göndermek niyetim

bizler 7 yaşında okula başlamış nesiliz, 5 çok çok erken

Haziran 1982 dogumluyum, eylul 1987 de okula basladim yani 63 aylikken... asla gondermeyin derim o yuzden, mental olarak yasitlarina yetisse hatta gecse de fiziksel olarak geri kalmasi sıkıntı yaratiyor, 1 sene sonra baslatin.

Ben anne degilim ama fikrimi soylemek istedim.

Bence cok kucuk daha, yolda falan goruyorum icim aciyor findik kadar cocugun o koca canta altinda yurumeye calismasina.

Daha onunde 12 16 yil var zaten okulda gecirecegi. 1 sene daha rahat olsun cocukcagiz. Oyun oynasin bol bol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…