- 24 Eylül 2014
- 300
- 147
- 43
- Konu Sahibi bademmelek
-
Ewet sinif ogretmeniyim. 80 aylik olacak. Olsun varsin. Boyu uzun olsada onemli olmaz. Onemli olan bilissel gelisim.canım benim oğlanın boyu yaşıtlarına göre kısa fiziki anlamda minyon olduğu içinde göndermek istemiyorum.
emin olmamakla birlikte uzun olsaydı belki bir ihtimal gönderirdim ama benimki ocak doğumlu seninki daha küçük oluyor.
tam tersi genelde ay söylenir.bende çevreme o şekilde duyuyorum okula başlayacak çocuklar için diyorum tabi.
sizinkide mi ocak doğumlu.yani 80 aylık göndermiş oluyorsunuz.sınıf öğretmeniydiniz değil mi?
Siz zaten görüş alınabilecek asıl kişilerle fikir alış verişinde bulunmuşsunuz.Fakat eğitimcilerle görüştüm yazdırmayın erken diyorlar...
Merhaba ana sınıfı ve hazırlık yazmışsınız ya devlet okulunda mi bu ikisinin farkları nelerdirMerhaba, öncelikle Allah bağışlasın yavrunuzu insallah ,
Ben 60 aylık göndermedim, fakat Gönderen veli arkadaşımız var okulda, o Çocukta gözlemlediğim kadarıyla fikir verebilirim ; kesinlikle çok çok zorluk çekti çocuk .. Ha sene sonunda başarılı oldu mu, Sınıfı geçti mi, evet.. Ama çok yıprandı ..
Biz 48 aylıkken (4/5 yaş grubu) ana Sınıfı, 60 aylıkken (5/6 yaş grubu) hazırlık Sınıfı şeklinde iki yıl , okul öncesi eğitime yolladık kızımızı, Allah nasib ederse küçük Kardeşini de aynı şekilde yazdırmayı düşünüyorum ..
Bir de çocuk akademik olarak çok başarılı olsa bile, kendisinden büyük diğer çocuklar tarafından duygusal olarak ezilebiliyor, misal; Bizim kızımız Eylül doğumlu, aynı senenin Mart/ Nisan ayında doğan çocukları ; arada 5-6 ay fark olmasına rağmen bile , fark ediyor ; hem fiziksel olarak , hem tavırlar olarak ..
Insallah hakkında hayırlısı olsun kızınızın , başarılı bir eğitim hayatı olsun daima :)
Katılıyorum 6 ay bile önemli bir de aşamalar var onu eğitimciler biliyor
Bizim öğretmenimiz şu arada şunu yapacak bu arada bunu dedi ve aynen öyle devam ediyor
Oğlum 3 yıldır anaokulunda seneye de gidecek onun anaokulu da 4 yıl olacak
25 aylık başladıCocugu
Kac yasinda basladi anaokuluna
60 ayın nereden çıktığına bakalım ve öyle karar verelim.
60 aylıkların okula başlatılması 4+4+4 sistemi ile geldi.
4+4+4 'ün birinci dördü ilkokul, ikincisi ortaokul ve üçüncüsü de lise... bu sistemle birlikte imam hatip okullarının ortaokul kısmı da yeniden açıldı.
arkasından meb, lise ve ortaokullarda kız çocuklarının başlarını kapatabileceklerini söyledi.
kız çocuklarının ilk adeti 9 yaş ve sonrasıdır genelde...
biliyoruz ki bazı çirkin zihniyetliler ilk adetini gören kız çocuğuna artık kadın sayılır diyor ve onu bir cinsel meta olarak görüyor. ve bu sebepledir ki, başını örtmek istiyor.
60 ay + 4 yıl = 9 yaş ... artık ortaokul öğrencisi ve başını örtebilir. çünkü adet görmeye başladı ve artık çocuk değil.
konu sahibi, size tavsiyem şudur: eğer 9 yaşında ve adet görmeye başlamış bir kız çocuğunu cinsel obje olarak görüp başını kapatma derdine düşecek çirkin bir zihniyete sahipseniz, buyurun gönderin zavallı çocuğu...
şayet vicdanlı bir insansanız 72 ay ve sonrasında gönderin.
Kres olarak basladi demekki..
benım oglumun boyu uzun suanda baya uzun 5 yasında gozukmuyor annemde 1 sene bekletırsen herkez dalga gececek belkıde cocukla dıyor cunku bır sonrakı sene dahada buyuyecek dıyor. dedıgım gıbı cogu kısıde gonderıyor ama hazır olmadıgını dusunuyorum
Kreş ve gündüz bakımevleri aile ve sosyal politikalar bakanlığına bağlı oğlum bildiğiniz milli eğitim bakanlığına bağlı özel anaokuluna gitti
Esasen 36 ay şartı var ama uymuyorlar ve resmi kaydı e okul da her şeyini yaptılar aman gecikmesin diye de sıkıştırdılar hatta
3 öğrenci bir öğretmen bir stajyer bir de yardımcı teyze vardı sınıfta
80 geç olur sanki...bu işin kızı erkeği yoktur..önünde çok zaman var ama benim kızım da 69 aylık olacak başlarken beklemeyi düşünmem sanırım...canım kaç aydan sonra önerebilirsin peki?
oğlum 68 aylık olacak ama bende göndermek istemiyorum.erkek çocuklar için
biraz geç gönderin deniyor genelde.80 aylıkta çok geç gibi geliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?