60 bin tl ile yeni bir hayata başlamak mümkün mü?

kardesim yazdiklarini okudum, cocuk konusunda bizimde bi akrabamiz vardi uzun seneler cocuklari olmuyodu doktorlar kadında problem var diyodu bosandilar, mucize sekilde 2 kocasindan hamile kaldı. cocuk olammasi bi kadın icin psikolojik olarak iyi gelmiyo. ama kesinlikle sevdigin adamdan yap. is konusuna gelirsek bursa görüklede 600-700 guzel evler var. is imkanida var

1+1ev al 60 bin TL ile üstünü kredi cek tamamla kira vereceğine evinin kredisini ödersin asgari ücretli bi ise gir en kötü,,minimum harca atanmaya çalış ,, Allah yardımcın olsun

Çalışmadan zor bence o paranızı hiç etmeyin bir işe girin. Ailenizin yanına taşınma olasılığınız yok mu. Boşandım bir kızım var sıfır para ile boşandım. Nafaka yok istemedim. Zaten veremezdi. Bende öğretmenim çalışıyorum. Şuan yirmi aylık bir kızım var ona bakıyorum kenarda param yok toplamaya çalışıyorum. Kiradayim. Ama ailem yanımda olduğu için daha rahat geçiriyorum.

belki 1+0 veya 1+1 e daha uygun fiyata kiralık daire de bulabilirim.
Bulamazsınız efendim imjsn yok. O kadar düşük kira olan bölgelerde güvenlik sorunu yasarsınız. Zaten hazıra dag dayanmaz. Bu yıl 100 liraya dolan alışveriş poşeti seneye 200 liraya dolmaz. Kpss nin de garantisi yok. Bunun yerine 60 nin hiç yokmuş gibi davranıp işe girin gece gündüz de Kpss çalışın

1+0 ucuz daire tutabilirsiniz. Paranizi bankaya riskli olmayan fon hesabina atarsaniz bir miktar aylik getirisi olur.(400tl civarı diye tahmin ediyorum) Part time is bulursunuz. Ordanda 1300 falan alsaniz. böylece ders calismaya vaktinizde olur. Part time ucret +bankadaki paranin aylık getirisiyle(toplam 1700 yapar) kira faturalari mutfak masrafi ödersiniz .ana paradanda minumum kullanmis olursunuz .

Branşınızı bilmiyorum da özel ders verebilirsiniz, egede küçük Bi kasabada yaşayıp

valla edirneyi düsünmezmisin hem kiralar uygun hem modern gencler cok kimse kimseye karısmaz eee medeni toplum :))) ama merkez degil degil biraz dısarda

hayal olarak cok guzel fakat yilda 6 ay egede yasiyorum soyle bir problem var ki insani ne kadar samimi, sicak da olsa ozellikle kucuk yerlerde halkin kabullenmesi uzun suruyor benim gordugum kadariyla. en mantiklisi orta halli bir sehirde ozel ders vermek olur. istanbulda ogrenci cok ve kolay bulursunuz fakat ulasim vs. zorlar.

Boşanıcam ve arabanın satılınca 60 bin tl olan yarısını alacağım diyorsunuz ama bu ne zaman gerçekleşecek? Boşanma davası açtınız mı? Anlaşmalı mı boşanıyorsunuz? Eşiniz arabanın yarısını veririm dedi mi bunu anlaşmalı olarak kabul ediyor mu? Eğer bu şekilde anlaşmalı boşanmıyorsanız, çekişmeli boşanacaksınız en az 2 yıl sonra alırsınız o parayı da zaten.

Hazıra dağ dayanmaz derler ki ekstra harcamalarda çıkabilir. Bence özel ders, dershane, özel okul gibi seçenekleri de düşünün. KPSS olmasa bile bu alanlarada kariyer yapmış olursunuz bir yandan. Bir kaç sene ultra çaba ile geçim kaygılarınızı ortadan kaldırmış ve daha iyi şartlarda yaşıyor hale gelirsiniz.

Tezgahtarlık yaparsanız KPSS olmazsa geçen senelereniz heba olur. Kariyer yapabileceğiniz ve şartları daha iyi hale getireceğiniz bir iş değil çünkü. Her işi yapana, ekmeğini kazanana saygım var ama siz öğretmenlik kazanıp okumuş insansınız. Neden bu alanda ilerlemeyesiniz ki.

2 yıl calısmadan ıstanbulda bu parayla gecınmen cok olasılıksız kuzucan. hıc bısey ozenmem gezmem dersen yetısırsın . ogrencı olduk hepımız ne kadar parayı kısabıldıgımızi bılıyoruz :)) valla esının yanında hazırlansan kpss ye dıye bı secenek var ama bana ıtıcı gelıyo bu. ama cogu kotu seneryodan da ıyıdır dedım kendımce. yanı ayrılmıyosan calıs dersını otur odanda .. ınan bunu ayrı yasıyor gıbıyz dedıgın ıcın dıyorum yuzune bakasım yok ayrılcam dersen tabıkı senın motıvasyonnu da dusurur psıkolojık yorar ve ders calısma verımlılıgın duser bu da bı gercek.. nasıl rahat edersen oyle yapp.:)) sımdı maddıyatını dusunelım. bı manava markete haftada mınımum 100 harcarsın denedım bunu:) zararlı alıskanlıgın varsa 500 lıra elfatıha .ulasımın faturaların derken 2000 kesın gıdıyo bu fuzulısız pek luks olmayan yasamda harcama. ama 2 yıl calısırsan yarı zamanlı cok rahat edersın o paran da bıtmez. hem garantısı yok cok puan alsan da atanamayabılırsın bı dolu adam var sans mı kısmet mı bılemıycez..o paran bı dursun bı guvence olsun senın ıcın.( ınsallah kpss de en kısa zamanda atanırsın da) belkı kucuk bı ev alırsın kredıyle. 200 bıne bıle ne evler vardı 2+1 sımdı ev araba fıyatları uctu gıttı de bulunur bursada falan ılla ıstanbul dmezsen yanı..pesınatı 60bın 100 bın kac olcaksa odersın gerısı kıra oder gıbı olur. sımdı ısını garantılemeden yerınden ayrılma derım. aılenın yanına donme ıhtımalın var mı bılmıyorum ama en azından bı kac yıl destek cıkmaktan gocunmazlar gıbıme geldı. garantıye alıp adım attıgında daha rahat edersın.(( ha bı de nafaka verse bu gurur kırıcı bısey degıl. durumu varsa yanı. devlet sana bu hakkı verıyor. cocuk olsun olmasın))

ben olsam o parayla yurtdışına giderim
dil okulu veya ankara anlaşması çok revaçta
okurken çalışma izni olan ülkeler var
kaçın kurtarın kendinizi boşverin istanbul derdi atanmak falan filan
dolar olmuş 8 euro olmuş 10

Dejavu yaşıyorum sandım. Nicke bakana kadar da benim konum sanmaya devam ettim:) Aynı başlıkla böyle bir konu açmıştım. Bende artı iki çocuk var. Ben yaptım oldu. Evet zor, evet para ucu ucuna yetişiyor. Ama bir şekilde oluyor ve o kendine yetme tatmini, sorunlardan ve sorunlulardan kurtulma huzuru 60 bin tl'nin verebileceklerinden çok daha fazla. Çocuğu olmayan biri hayli hayli yapar bu işi. Ben yıllarca düşündün, kıvrandım, nefessiz kaldım ama değmezmiş. Yap ve gör bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…