- Konu Sahibi napoleon28
-
Başlangıçta harika bir bütçe.. Ayrıca hemen iş bakarsanız ve işe başlarsanız çok da güzel idare edebilirsiniz.. Fakat ilk etapta sanki ev kiralamak değil de bu tek kişilik bir odalık daireler var yurt gibi yerler öyle birşey baksanız daha uygun ve idaresi daha kolay olacak gibi duruyor.. Siz yeter ki isteyin başaramayacağınız hiçbirşey olmaz..Merhabalar arkadaşlar.
boşanacak olan bir kadın
Tek bir bayan, 60 bin tl para ile kiraya çıkıp (kira İstanbul'da 800-1000 arası en fazla) elindeki eski evinin eşyası ile hayatını kuracak olursa,
toplamda en az 2000 tl harcasa kira, fatura, alışveriş v.s. her ay.
30 ay X 2.000 zaten 60.000 tl eder.
Benim bu hesabıma göre 30 ay yani 2.buçuk yılda bu para bitiyor.
bu kadın öğretmen. kpss ile 2 yılda belki de atanamayacak. başka da parası yok. başka işlere bakması lazım değil mi? ücretli öğretmenlik veya kasiyerlik artık ne olursa...
ne dersiniz? bu bayanın bu hayatta tutunma, kimseye muhtaç olmadan hem kirasını verip hem insanca yaşama ihtimali nedir?
bu bayan ben oluyorum. sadece böyle olasılıkları hesap ettiğim için düşüncelerinizi almak istedim.
teşekkürler şimdiden
İcra yoluyla nafaka alınıyor diye biliyorumnafaka vermemesi gibi bir ihtimal de olabilir mi acaba? hani mahkeme nafaka verecek diye karar çıkarıyor ama adam vermiyor.
yani aslında boşanma sürecinde en iyi kalpli insanlar bile mal para vermemek için çirkefleşiyor. benim gelirim filan da olmadığı için dımdızlak kalırım diye çok korkuyorum
Bölümünüz matematikse sadece özel ders vererek bile geçinirsiniz.. Biraz ortam yapın gerisi gelir...Matematik
Merhabalar arkadaşlar.
boşanacak olan bir kadın
Tek bir bayan, 60 bin tl para ile kiraya çıkıp (kira İstanbul'da 800-1000 arası en fazla) elindeki eski evinin eşyası ile hayatını kuracak olursa,
toplamda en az 2000 tl harcasa kira, fatura, alışveriş v.s. her ay.
30 ay X 2.000 zaten 60.000 tl eder.
Benim bu hesabıma göre 30 ay yani 2.buçuk yılda bu para bitiyor.
bu kadın öğretmen. kpss ile 2 yılda belki de atanamayacak. başka da parası yok. başka işlere bakması lazım değil mi? ücretli öğretmenlik veya kasiyerlik artık ne olursa...
ne dersiniz? bu bayanın bu hayatta tutunma, kimseye muhtaç olmadan hem kirasını verip hem insanca yaşama ihtimali nedir?
bu bayan ben oluyorum. sadece böyle olasılıkları hesap ettiğim için düşüncelerinizi almak istedim.
teşekkürler şimdiden
Ped nerde 20 lira ya ben hala 7 küsüre alıyorumAh canım benim hazıra dağ dayanmaz demişler .
Her şey her gün pahalanıyor . 15 li yumurta bile 20 tl olmuş artık .
En temel bak ped bile 20 küsür .
Şimdi sana yeter , yetirirsin desek evdeki hesap çarşıya uymaz çok zor .
Bir yıl çok sıkı hazırlansan Kpss ye ama ailen destek olsa ?
Olmazlar mı ?
valla onu ben de düşündüm 10 lira mı neydi 20 tanesi.Ped nerde 20 lira ya ben hala 7 küsüre alıyorum
Nerden alıyorsun kız ? Şu küçük 7 li paketleri diyosan onlar bir aylık dönemimde yetmiyo banaPed nerde 20 lira ya ben hala 7 küsüre alıyorum
Bim diyol la genelde.Nerden alıyorsun kız ? Şu küçük 7 li paketleri diyosan onlar bir aylık dönemimde yetmiyo bana
Aileniz nerde şimdi?ailem yok demiştiniz üstte.Eğer varsa aileniz hemen onların yanına taşının, çok sıkı şekilde kpss ye çalışın ,atanırsanız ayrılır kendi evinizi kurarsınız.yok kazanamazsanız özel okul,dershane filan bulup işe girersiniz.Üniversite öğrencileri bile özel ders veriyorda ,siz neden garsonluk yapmayı düşünüyorsunuz anlayamadım.2-3 sene nedir.1 yıl sıkı çalışıp bitirin bu işiValla türk dili mezunu arkadaş var ilk yılında kastı baya atandı. hem de istanbula. matematik de çok alınıyor da benim tecrübem hiç yok.
gerizekalı olduğum için evlendim hemen.
ahh ahhh ailemin sözünü dinleseydim ahhh
Ya kasiyerlik yapıcam ya da başka bir iş aklıma gelmiyor. ücretli öğretmenlik de olabilir ama hep torpilli diyorlar, tanıdıkları olanları alıyorlar diyorlar bilmiyorum. başka ne iş yapabilirim acaba? ben öğrenciliğim sırasında hep çalıştım, fastfood, çamaşır giyim filan bir sürü mağazalarda. çalışsam oralarda da çalışırım ama iyi biliyorum ki ayaklarımdan kurşun yemişe dönücem üç kuruş para için ve kpsss çalışacak halim kalmayacak. bu yüzden kara kara düşünüyorum
Tebrikler!Ayrılma sebebiniz ne bilmiyorum. Bilmeden yazıyorum. Boşanmadıysan dişini sık atan öyle boşan.
Boşanmıs biri olarak söylüyorum çalıstıgım halde maddi olarak ilk iki yıl cok zorlandım ben evi sıfırdan kurtum ama yine de zor
Matematıkcı asla ac kalmazBenim eşim Matematik öğretmeni ve özel sektörde çalışıyor asıl parayı özel dersten kazanıyor.
Toplamda devamlı 5 öğrenci olduğunda işler tıkırında öğrenci sayısı 7-8 olursa ihya ediyor özel ders.
Ne yapın ne edin çevre edinin ve tecrübe kazanın.
KPSS için uğraşın elbette ama olmazsa özel sektörde çalışanlar da aç kalmıyor.
KPSS için Benim Hocam adlı YouTube kanalının videoları güzel özellikle Coğrafya’sı.
Geçmiş yıllarda çıkan soruları çözün.
Eşiniz size fiziksel veya psikolojik/ekonomik şiddet uygulamıyorsa aynı evde ayrı hayatlar yaşayın bir süre daha.
Kendinize yatırım-birikim yapın.
İşleri yoluna koyunca ayrılma girişiminde bulunursunuz.
Ben de hazıra dağ dayanmaz diyenlerdenim.
Mutlaka bir yol haritanız olmalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?