60 bin tl ile yeni bir hayata başlamak mümkün mü?

Başlangıçta harika bir bütçe.. Ayrıca hemen iş bakarsanız ve işe başlarsanız çok da güzel idare edebilirsiniz.. Fakat ilk etapta sanki ev kiralamak değil de bu tek kişilik bir odalık daireler var yurt gibi yerler öyle birşey baksanız daha uygun ve idaresi daha kolay olacak gibi duruyor.. Siz yeter ki isteyin başaramayacağınız hiçbirşey olmaz..

Önemli olan cesaret edip yanlışlara sürüklenmeden aklı başında hareket edip bir yerlerden başlamak.. Ücretli öğretmenlik konusunda pandemiden dolayı alım var mı şuan bilemiyorum ama bir arkadaşım yok demişti.. özel kurumlarda baksanız şuan için sanki zor gibi duruyor ama başka bir iş bakabilirsiniz..

Kpss kazanma fikri çok hoşuma gitti fakat branşınız, oturup bir sene hazır paradan harcarım kpss çalışırım sonra da atanır giderim diyecek bir branş ise asla düşünmeyin derim oturun çalışın kendinizi odanıza kapatın sadece ona odaklanın ve kendi hayatınızı sıfırdan kurun.. Allah size kolaylıklar versin size hayırlı kapılar açsın, iyi insanlarla karşılaştırsın..Bakınız hamile hamile ne güzel dua ettim size hamilelerin duasını Allah daha çok kabul eder derler

İcra yoluyla nafaka alınıyor diye biliyorum

İstanbul şartlarında o para hesapladığınızdan çabuk biter, illa ki ekstra masraflarınız olacaktır. Ben kpss de ısrarcı olmayı doğru bulmuyorum elbet denenebilir ama o arada başka bir işe girip kazanç sağlamalısınız, hazıra dağ dayanmaz demişler

Ped nerde 20 lira ya ben hala 7 küsüre alıyorum

herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. kpsss kitaplarına 180 lira para uçtu gitti yeni girdim eve. tek otobüs Allahtan. ayy ne bu bee.. bir de internetten kurs baktım fiyat sor kısımlarına telefon mail ekledim bana geri dönüş yaparlar herhalde. şimdilik kendi kitaplarımla başlayayım bi program çizeyim. videoları da izleyeyim baya taktikler filan var.

çok teşekkür ederim.

yorumlar ikiye ayrılıyor. bu parayla kılı kırk yarar geçinirsin hayatını kurarsın diyenler
ve olmaz hayat pahalılığı var bir ek iş bul o para kenarda kalsın diyenler

her ikisi de farklı açılardan doğru.
kendim başlayayım çalışmaya. ne de olsa bu evde kiram yok faturam yok (huzurum da yok) alıştım. ama hedefim de var sonuçta neden olmasın

Mutlaka ekstralar olur. Tamirat tadilat sağlık giderleri vs. Siz onu 20 ay diye hesaplayın en fazla. Ama öğretmenseniz dershaneler öğretmen arıyor illaki bulursunuz en olmadı özel dersle yine aylık harçlığınız çıkar. Bi sene bu şekilde part time çalışma ve kpssye hazırlanma ile geçirin seneye de atanırsınız inşallah sıkıntınız kalmaz.

Aileniz nerde şimdi?ailem yok demiştiniz üstte.Eğer varsa aileniz hemen onların yanına taşının, çok sıkı şekilde kpss ye çalışın ,atanırsanız ayrılır kendi evinizi kurarsınız.yok kazanamazsanız özel okul,dershane filan bulup işe girersiniz.Üniversite öğrencileri bile özel ders veriyorda ,siz neden garsonluk yapmayı düşünüyorsunuz anlayamadım.2-3 sene nedir.1 yıl sıkı çalışıp bitirin bu işi

Ayrılma sebebiniz ne bilmiyorum. Bilmeden yazıyorum. Boşanmadıysan dişini sık atan öyle boşan.
Boşanmıs biri olarak söylüyorum çalıstıgım halde maddi olarak ilk iki yıl cok zorlandım ben evi sıfırdan kurtum ama yine de zor

Hazır parayı yemeyin bence hemen bir iş bulun İstanbulda en 3.500 e mutlaka bulursunuz ev kredisi çekin 2000 tl kira öder gibi kredi ödeyin en azından o ev sizin olacak istanbul şartta değil Anadolu şehirleri hem yaşanılır hem de maaşları kötü değil özel sektörün inşallah yolunuz açık olsun

Tebrikler!

Hem iş bulup çalışığ hem bu devirde kpss kazanmak çok zor. Hazırla olmaz, şöyle olabilir din kültürü, ilahiyat, sınıf vb bölüm mezunusunuzdur, zaten kolayca atanırsınız o zamana kadar idare edilir. Edebiyat, kimya vb branşlar kendimdem biliyorum hayal gibi. Gerçekçi olmalı, benim de az birikmişim var, ya ortak bulup iş kuracağım ya aile evinde idare edeceğim başka çare yok.

Branşınız nedir?
Bu arada o paraya küçük bir iş bile kurulabilir.

Benim eşim Matematik öğretmeni ve özel sektörde çalışıyor asıl parayı özel dersten kazanıyor.
Toplamda devamlı 5 öğrenci olduğunda işler tıkırında öğrenci sayısı 7-8 olursa ihya ediyor özel ders.
Ne yapın ne edin çevre edinin ve tecrübe kazanın.
KPSS için uğraşın elbette ama olmazsa özel sektörde çalışanlar da aç kalmıyor.
KPSS için Benim Hocam adlı YouTube kanalının videoları güzel özellikle Coğrafya’sı.
Geçmiş yıllarda çıkan soruları çözün.
Eşiniz size fiziksel veya psikolojik/ekonomik şiddet uygulamıyorsa aynı evde ayrı hayatlar yaşayın bir süre daha.
Kendinize yatırım-birikim yapın.
İşleri yoluna koyunca ayrılma girişiminde bulunursunuz.
Ben de hazıra dağ dayanmaz diyenlerdenim.
Mutlaka bir yol haritanız olmalı.

Matematıkcı asla ac kalmaz

Merhaba bence ciddi ciddi kpssye odaklanın boşanmayı erteleyin hazır eviniz falan var bir de ev tutmak geçinmek vs ugrasmayin eşinize boşanmaktan bahsettiniz mi bilmiyorum ama şu sıra hiç dillendirmeyin sıkı bi calismayla yaparsınız ...kolaylıklar diliyorum güzel haberlerinizi bekliyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…