65 kilodan 52 kiloya sabırlı yolculuğum:)

meliyke

Guru
Kayıtlı Üye
30 Mart 2013
2.841
4.578
333
merhaba arkadaşlar,ben diyetime 38 gün önce 65 kilo ile başladım.şuan 59.7 kiloyum ve azimle kilo vermeye devam ediyorum.burada hergün diyetime dair yaptıklarımı paylaşcam:)

aslında benim diyetimde asıl olan az yemek ve ekmek,pilav yememek üzerine. sadece sabah kahvaltısında 1 dilim kepek ekmeği yiyorum:) yoksa çok fazla şunu yemeyim bunu yemeyim demiyorum herşeyden az az yiyorum.

65 kiloyken kendimi şişmiş bi balon gibi hissediyodum,çok mutsuzdum öz özgüvenim azalmıştı.boyum1.59 olduğu için 65 kilo çok geliyodu. hala istediğim ölçülerde değilim ama başlamak gerçekten çok onemliydi.bundan 3 sene önce 49-50 kilo bi kızdım,tekrar o günlere dönmeyi ümit ediyorum:)

bugün diyetim için neler yaptım onu paylaşayım:)

sabah kahvaltısını hiç atlamamaya çalışıyorum,

1 dilim kepek ekmek
maydanoz
kk peynir
5 zeytin
1 tane haşlanmış yumurta(üzerine biraz tuz,kara biber ve maydanoz serpince çok daha lezzetli oluyo:))
yarım salatalık

öğlen:
2 tane zeytinyağlı sarma
1 kase yoğurt
akşam

1 kase sebze çorbası

bukadar:)

spor olarakta akşam yemeğinden once 2 saat tempolu yürüdüm(hergün yapmıyorum):)

spordan geldikten sonra 1 lt su içtim,günlük toplam 2lt içorum

akşamda tv izlerken yeşil çayımı içcem:)

erken uyuyan bri olduğum için akşam yemeğimi en geç 6 da yiyorum

hoşgeldin tatlımmm öncelikle felsefeni sevdim "zararlı olmayan gıdaları kararında tüketmek" zaten anahtar da budur ve bunu tüm hayatımıza yaymak.

sarma yemişsin ben de tüketiyorum dozunda olmak kaydıyla sarma dolma pide kebap çiğköfte lahmacun bunlar korkulan şeyler aslında iyi niyetli gıdalar aynı zamanda da (karatay teyzem diyor, iyi diyor).

yolunda başarılar diliyorum tatlım

hoşgeldin tatlım maşallah tebrik ederim çok kısa zamanda isteğin sonucu almışsın daha da alacağa benziyorsun:)) ben de diyet yapıyrm ama o kadar kısa zamanda verebilirmym bilemyrm. yediklerini paylaşırsan benim açımdan konuşyrm bize de örnek olur belki:)

teşekkürler canım,gel birlikte zayıflayalım,zaten kilolarımızda hemen hemen aynı:)

ewt kararında olmak şartıyla herşey yiyorum

çünkü düşünsene diyet bitince nolcak,farklı şeyler yemeye başlayınca kilo alıncak.işte ben bunu engellemek için şuan herşeyden az az yiyorum:)

sende hoşgeldin mervishnaz:)

hergün paylaşcam burda diyet için yaptıklarımı:)

mavimi sende baya kilo vermişsin maşallah,nekadar sürede verdin bu kiloyu?

benim de en büyük korkum o cnm çok kısınca yemeği yemeye başlayınca hpo onca emek çöpe. ben şimdilik sadece kahvaltı da k flakes yiyorm. aslında yürüyüş yapıyrmdum ama tam yürüyüş diyet iyi gidiyr derken romatizma çıktı. gerçi yürümenin sakıncası yok dedi doktor ama birde kpssye hazırlanıyrm yürüyünce ayaklarım ağrırmı falan diye düşündüğüm için yürüyüşü bıraktım. ama haftaya tekrar başlıcam inşallah. sen de yürüyorsun galiba dimi:)

ben hergün yürümüyorum,yani aerobiğe gitmedğim günler yürüyorum aslında.haftada 3 gün aerobiğe gidiyorum.baya sıkılaştırıyo.

ewt çevremde çok insan var benzer diyet listeleriyle kilo veriyolar ama diyet bitince geri alıyolar.ben bu olmasın die hiçbir şeyden mahrum etmiyorum kendimi:)

yürümek metAbollizmanı hızlandırır aslında kpss çalışmanda da yardımcı olur hareketli bir yaşam,vücut tembelleşşiyo yoksa.

bi yerde okumuştum,günlük 1 buçuk saat yürümek uyurken bile kalori yakmanıza sebep olur,metabolizmanız hiç yavaşlamaz yazıyodu.

aynen tatlım her şeyden yiyorum ben de kasılmadan üzülmeden yıpranmadan hep de olucam ideal kiloma ulaşınca saldırma ihtiyacı hissedip geri almıcam kilocuklarımı yavaş yavaş gitsin razıyım

günlüğüm var benim tatlım beklerim

Mrb canim...gunlugun hayirli ugurlu olsun...basarin azmin iraden sonuna kadar devam etsin...

hayran kaldim sana...masallah istikrarlisin...

beni de yanina alir misin...
1.55 boyundayim...bayagidir tartilmiyom korkuyom acikcasi...60 olmamisimdir umarim...

benim hedefim ilk once 55 sonra 52 - 50 ve 48...
malum boy yok ((

gecen sene bir hirsla azimle 2 ayda 10 kilo sonrasinda 2 kilo daha vererek 64 ten 52 ye indim...ama simdi 60 a merdiven dayamak uzereyim...cok mutsuzum ((
yardima motivasyona destege ihtiyacim var acikcasi...

bu yolda ugurda amacta beni de arkadas kabul eder misin yaninda...hedeflerimiz boylarimiz ayni sayilir...ne dersin...

ewt canım dediğin gibi diyet bitince ulaşamadığımızı düşündüğümüz yiyeceklere saldırmayacağız:)günlüğüne uğruycam:)

sende hoşgeldin canım:) tabiki katılabilirsin,dediğin gibi ölçülerimiz çok benzer,umarım irademizi hiç kaybetmeyiz çünkü bu tamamiyle irade meselesi:)

ve sıra geldi bugünkü yediklerimi yazmaya

sabah;

1 salatalık
1 haşlanmış yumurta
1 domates
kk peynir
5 zeytin
1 dilim kepek ekmeği
1 limonlu yeşil çay

öğle;
1 kase yoğurt
1 porsiyon yeşil fasülye

akşam;

1 kase yayla çorbası

1 buçuk lt su

bu kadar:)

akşamda 1 bardak yeşil çay içcem:)

ve bugün 1 buçuk saat yürüdüm

yarın tartılma günüm bakalım nekadar bi değişiklik olmuş:)her hafta 1 kilo kaybettim umarım bu haftada aynısı olur:)

canım kusura bakma anca sımdı gelebıldım...

bugun ne varsa yedım dıyebılırım...

yarın baslıyorum ben hayırlısıyla...her aksam yedıklerımı paylasacagım senınle...

evde elıptık bısıkletım var...ona bınmeye calısacagım her gun ıns...bırbırımızı takıp edersek daha ıyı olur...

bana kızabılırsın ceza verebılırsın yanlıslarımdan dolayı...

canım benimde bugün ödül günümdü kalorili beslendim,haftada bir yapıyorum hiçte zararını görmedim:)tamam hergün yazmanı bekliyorum listeni,az veya çok sen hep yaz ki diyeti sürdürebilesin:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…