- 2 Temmuz 2013
- 15.807
- 18.335
- 248
- Konu Sahibi zeytinagaci
-
aynen bizim durum
eşimde ek hesabından para çekmişti
ödeyemedi bi türlü
hergün arıyorlar bankadan
arada girdi çıktı yaptı ama oda olmadı
en kısa zamanda ödemek lazım ama nasıl
ödeyemeyeceğiniz parayı neden çekiyorsunuz ben de bunu anlamıyorum malesef
öncelikle geçmiş olsun Allah acil şifalar versinannem hasta, sürekli onun yanına gittim geldim her hafta sonu.
yollara da para yetişmedi.
eşim işsiz kaldı, ben işten ayrılıp başka şehirde işe başladım.
evi taşıdık, depozito, komisyon, kira, nakliyat derken elimizden 3 bin gibi bir para çıktı aniden.
zaten borçlar vardı evlenirken eşya vs. aldığımızda.
eşimi de askere aldılar.
ben de kaldım böyle işte.
arkadaşım allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah valla bende aynı durumdayım benide hergün arıyorlar anlatıyorum anlatıyorum anlamıyorlar en sonunda açmıyorum artık zaten azar azar elime geçtikçe yatırıyorum yatırdığımı gördükçe vazgeçecekler aramaktan heralde öyle avukatlarla falan çok kavga etmiş insanım ezik durursan tepene çıkıyorlar..
bu arada birazdan sana çemkirmeye başlarlar neyine güvendinde çektin diye hiç sallama onları onu yazanlar ingiltere prensesi olur genelde hayatları boyuncada çaresiz kalmamış insanlar dır allah ta çaresiz bırakmasın zaten
sana da gelmiş geçmiş olsun. en kısa zamanda ödersin inşallah.
ya ben 1 kuruş borcum kalsa bir yere gece uyuyamayan bir insandım.
ama öyle şeyler üst üste geldi ki kendimizi bu kadar borcun içinde bulduk.
uykularım kaçıyor.
öncelikle geçmiş olsun Allah acil şifalar versin
kredi işleri gerçekten çok zor yani ödenemeyecek bi durum varsa hiç bulaşmamak daha hayırlı
sonra faiziyle birlikte iyice batırıyor insanı
bu durumda yapabileceğiniz tek şey ailenize söylemek ve yardım almak sanırım
tek çıkış yolu bu gibi
canım herşey biz insanlar için bazıları şanslı doğuyor bazıları şanssız üzülme sonuçta çalıştığın bir işin var yavaş yavaş ödersin eşinde askerden gelince beraber çalışır ödersiniz bir bakmışsın bitmiş uykuyu kaçırmaya gerek yok kendini de parçalasan rahatta olsan herşey olacağına varıyor sonuçta boşver
ödemesen de yapabilecekleri pek birşey yok. yani avukata devredebilirler dosyanı ama ay sonunda maaş alıyorsan o zamana kadar herhangi bir icralık durum yetiştirmeleri zor. aradıklarında ancak aybaşında maaşımı alınca ödeyebilirim, cumaya imkansız ödeyemem dedin mi? ve dediysen tepkileri ne oldu?
en azından 150 tl yatırın faizi ödemiş olun dediler.
ben hepsini kapatamam dedim.
yavaş yavaş ödüycem dedim.
en kısa sürede ödeyin dediler.
Merhaba herkese.
Benim bir miktar (aslında çok) borcum var. (25 bin tl kadar) kredi çekmiştim ve de kredi kartı borcum var. ama aydan aya ödüyorum. elimde hiç nakit kalmıyor ama taksitleri yatırabiliyorum.
Kredi kartımın asgarisini yatırıyordum.
Bir de avans hesabım vardı bir bankada.
Bu avans hesabımdan 1000 tl kullanmıştım.
Ama 2 aydır ödeyemedim.
3 gündür günde 2 kere banka arıyor ödeme yapın diye.
Ailemin bu borçlarımdan haberleri yok. sadece 5 bin tl var sanıyorlar.
borçlar da evlenirken aldığımız eşya, sonra 2 defa taşınırken verdiğimiz paralar, ev tutarkenki harcamalarımız, iş değiştirmem ve eşimin askerde olması sebebiyle tek maaş geçinmemiz yüzünden.
Şimdi borç isteyebileceğim biri yok.
Altınım falan da yok.
Nakitim de yok.
Sizce ne yapmalıyım?
Ben maaş alınca hesaba parayı yatırıp tekrar çekecektim, yani girdi çıktı yapacaktım ama cumaya kadar yatırın diyorlar.
Yatırmazsam ne olur onu da bilmiyorum?
İmdat, kafam durdu???
Ben sana yukarıda yazan arkadaşın dediği gibi ÇEMKİRMEYECEĞİM.Bu berbat kelimeden de oldum olası hazetmem.
Canım olan olmuş ama,yine aynı hatayı yaşamaman için sana nacizane uyarıda bulunacağım.Ekonomik durumun,aldığın maaş,gelir ve giderin belliyse,güveneceğin başka bir gelir kapın yoksa kredi ve kredi kartına bu kadar yüklenmemen gerekiyor.Herkes aynı hataya düşüyor,sonra bankalar suçlu oluyor.Bak asgarisini ödüyorum diyorsun.Asgari ödemek borç ödemek sayılmıyor.Faiz devamlı işliyor.Veya hesaba girdi çıktı yapmak,ancak kendini avutmak olur.Tabiki hayat bu.Dara düşebiliriz.Ama çözümü ailemden saklıyayım o duymasın,millet öğrenmesin diye faiz üzerine faiz işletmek değil.Bu durumu senin ve eşinin ailesiyle paylaş.Sana ne derece yardım edebiliyorlar öğren.Harcamalarını kontrol altına al,hesabını gelirini giderini iyice yap.Ve avukata git,yüzyüze görüş,durumunu anlat ödeme kolaylığı iste.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?