- 26 Nisan 2013
- 3.540
- 577
- 163
- Konu Sahibi zeytinagaci
-
bizimkisi oda yetmezmiş gibi bende ek hesabımdan para çektim ve benimkinede faiz işliyor.3 gündür sabah ayrı akşam ayrı arıyorlar.
sanki benim hoşuma gidiyor borcum olması ve yatırmamak.
zaten faiz de işliyor.
ne yapıcaz ya
bu da sana sorun olucak biliyosun dimi canım, benim bi arkadaşım sürekli asgarisini ödemekten inanılmaz bi borç batağına girmişti ödemediğin her liraya faiz biniyo
bu arada nacizane tavsiyemdir; kart borçlarını kapatmak için kartlarını hiç kullanmamanı tavsiye ederim. Aylık asgari geçimine gerekli olan parayı kenara ayırıp geri kalanı ile kartların ( yani birden fazla kartın varsa) asgari ödemelerini yapıp, ödeme için kalan para ile, o para miktarı hangi kartın toplam ekstra tutarına en yakın tutar ise o kartın borcunu ödemek en mantıklısı. ilk başlarda hem nakit harcayıp hem kartları ödemek zor gelebilir ama emin ol kredi kartı kullanırken kartın asgari borcunu ödemek er ya da geç tıkanacaksın demektir.
kredi kartını artık kullanmıyorum zaten.
sadece var olan borcu eritmeye çalışıyorum aydan aya.
işte ayda 50 tl falan faiz ödüyorum tabi.
teşekkür ederim tavsiyeler için.
ben de farkındayım yanlış yaptığımın.
ama şartlar bu duruma getirdi bizi
ne kıyafet ne lüks ihtiyaç bişey almıyorum.
evin 2 odasında halı bile yoktu 1-2 ay öncesine kadar.
ailem bana yardım edemez
ben onlara aylık destek olmak için para vermediğim için zaten babam bozuk atıyor bana.
onların da birikmiş parası yok sanırım.
varsa da bilmiyorum.
annemin hastalığı için acil paraya da ihtiyaç olabilir diye birikmişleri varsa da vermez babam.
eşimin babası, eşimin erkek kardeşine bakıyor.
annesi de başka biriyle evli, çocukları var.
onlar da vermez/veremez yani.
yani bu işi kendim halletmeye mecburum
canım ne kadar zamanda ödenmezse icraya verilir?o zaman şöyle söyleyeyim; konuşurken avukata verip vermeyeceklerini veya ne kadar öderseniz vermeyeceklerini kesinleştirmeye çalışın. Çünkü avukata verirlerse; avukat sizi aramadan icra takibi başlatabilir. Bu durumda; ekstradan 300 TL. gibi ( yaklaşık yazıyorum; harç, vekalet ücreti v.s.) bir masrafınız olur çünkü.
Avukata vermeden kapatmaya çalışın yani. Kredi kartın varsa hiç faizsiz taksitli nakit avans veren kartlar var. böyle bir kartın varsa ve başka yol bulamazsan son çare borcunu bu şekilde kapatıp, taksitlendirmiş olursun.
canım ne kadar zamanda ödenmezse icraya verilir?
benim eşimin ki 5 aydan fazla oldu ödemeyeli:26::26:
kullanmıyorsan eninde sonunda bitecek. elinde oldukça fazlasını ödersin. sıkma canını bence. dermansız dert değil sonuçta. hayatta tek derdimiz para olsa keşke. içini ferah tut. yeni ev kurmuşsunuz biter gider bu borçlar.
Bence ne olursa olsun babana durumu anlat.Eşinin askerde olduğunu biliyorlar.Durumunu bilmediği için paran var ve onlara yardım etmiyorsun diye düşünüyordur.Ya sonuçta ne olursa olsun.Bence anlat.Parası yoksa yapacak birşey yok.En azından senden para beklemez.Varsa verirse,gider borçlarını kapatır her ay babana en azından faizi işlemeyen bir borç ödersin.Kendisinde yoksa bile,belki borç alabileceği bir yer vardır.Verse de vermese de sen söyle.Öldürecek değil ya.Sonuçta baban.Utanılacak birşey yapmadın,ayıp birşey yapmadın.Herkesin böyle zamanları olabilir.İleride faiz işledikçe yine söylemek zorunda kalacaksın.Anladığım kadarıyla daha avukata verilmemiş dosyan.O zaman git şubeyle görüş.
canım ne kadar zamanda ödenmezse icraya verilir?
benim eşimin ki 5 aydan fazla oldu ödemeyeli:26::26:
Öncelikle geçmiş olsun.Bu kredi kartları yüzünden kaç ailenin ocağı söndü,insanlar ne trajediler yaşadı..Ama senin şöyle bir avantajın var 2500 tl maaş hiç fena değil.Ne iş yapıyorsun bilmiyorum ama bence kesinlikle ek bişeyler yap.Haftasonlarını değerlendir.Çalışmak ayıp değil.Ders mi versem acaba demişsin bence hiç acaba diye düşünme direk ders verebileceğin birilerini aramaya başla.Elinden ne geliyorsa mutlaka bişeyler yap.Umarım bir an önce borçsuz hayatına geri dönersin :) Eşine de Allah kavuştursun..
Bu banka işlerinden hiç anlamıyorum..
Anlamadığım için de mutlu olmalıyım sanırım...
Sizin güzel bir mesleğiniz ve iyi bir geliriniz var.
İnşallah iyi bir planlama ile bu sıkıntılardan kurtulursunuz.
Bence yapmanız gereken şey hemen banka şubesine gidin ve hiç aşağı katta müşteri temsilcileri ile görüşmeden direkt müdür odasına çıkın.
Banka müdürü zaten siz konuyu anlattıktan sonra sizin ile ilgilenen müşteri temsilcisini çağıracaktır.
Kendilerine aylık ödeyebileceğiniz miktarı söyleyin ve bundan fazla ödeme yapamayacağınızı eşinizinde askerde olduğu için ödemelere destek olmayacağını söyleyin.
Siz bunları anlatabilcek yeterlilikte bir insansınız.
Bankalar sizi ezmeye ve korkutmaya çalışır.
Borçlu olmak ayıp değil.Hepimizin başında.
Asla bankanın karşısında ezilmeyin.
Bizde dahil pekçok kişi bu yöntem ile yeni bir ödeme planı oluşturduk ve kendimize uygun miktarlar ile ödemeye devam ediyoruz.
Eğer onların karşısında borçluyum,eziğim diye sus-pus oturur,korkarsanız bankalar onlar için en karlı sizin için ödemesi imkansız bir süreç başlatırlar.
Allah yardımcınız olsun.
Bankalar ile ilgili borcunuz bitincede artık değil bankadan kredi çekmek önünden geçmezsiniz diye umuyorum.Ben bunu söylediğimde bazıları dalga geçiyor ama demek ki bazı şeyleri anlamak için yaşamak gerekiyor.
Bankacı arkadaşlar ne diyecekler bu yazdıklarıma bilemiyorum ama bankacılık sisteminde paran kadar değerlisin.Bir ara bankaya bana göre yüklü bir miktar para yatırmıştım hiç telefonlarım susmadı bankadan arıyorlar,hal hatır soruyorlar,şubeye gidiyorum sizi bekletmeyelim deyip sıra numarasına gerek kalmadan işimi hallediyorlar.
Ama borcun olunca yaptıklarını görüyorsunuz.
Sorun olan çalışanlar değil elbette bankacılık sistemi bu....
Bankada çalışanlar mesai saatleri dışında aman diyorlar uzak dur banka kendi kazanmadan sana kuruş vermez.
Şimdi elbette banka hayır işi yapmıyor ticaret yapıyor ama ne yaptıklarını niye biz anlayamıyoruz?Neden uyguladıkları masraflar,faizler,,vb bu kadar karışık,ekonomistler bile anlamakta zorlanıyor.
Neden sürekli banka reklamları yapılıyor.
Ben bu konuda hepimizin bilinçlenmesi gerektiğini düşünüyorum.Baştada kendimin
Bende asgari ücret alıp 3 çocuk bakabilenlerin nasıl bunu başarabildiklerini gerçekten çok merak ediyorum:44:...Amaan valla zor yani ne kadar maaş alıyorsan o kadar gidiyor şaşırıyorum asgari ile geçinenlere...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?