70 lira icin cıkan kavga

Cvplarınızı okudum da senin çalışıp, emek verdiğin 70tl eşin kaybetseysi neler söylerdin acaba? Neler yapardın kim bilir
Öyle iş bulup çalışmak özgüven patlamasıyla olmuyo
Sabırla, emekle, didinerek mücadeleyle oluyor hele elinde yapabildiğin bir meslek yoksa....
ne güzel yazmışsın öyle gezmekten, tozmaktan, yaşamaktan öyle
bu işsiz güçsüz durumda bu sözlere ben ayranı yok içmeye, atla gider s.. maya atasözünü söylerim. Bol şans iş bulmada

cikar acisindan bir tartiya koymak gerekirse otur oturdugun yerde derim
Burada ayda bir kapi yumruklayan var e sevmiyorsun anladigim bitmis idare edilebilir
obur tarafta susmayacak kisacak darlatacak maddi manevi baskida biri var o daha zor kocan babana gore daha idare edilebilir anladigim
gittigi yere kadar burada otur simdilik isini ara sonra giderrsin
Ha bu karsindakini kullanma vs tarafinin tamamen disinda maddesel bakis acisiyla yapilmis yorum
Bu arada anlattigin baba karakterine dondugunde aga pasa isin olsada rahat edecegini dusunmuyorum onuda dipnot ekleyeyim

Ev tutup yalnız yaşayamazmısınız?İlla 2+1 olmasına gerek yok.Stüdyo tipi olabilir mesela bütçenize uygun.
annemin verdifi 1.1 daire bile kirada 575 lira buyuk sehirde cokta lüks olmayan bi yerdeyiz yani kiralar felaket suan oturdugum evin altını 1350 ye kiraya verdiler ki ne e 5 e yakın ne bisey ben alcam 1700 1800 farzet nasıl oturcam zaten tek kalamam hayatta

70tl size gore daha mi degerliymis. Boyle adamla ne ay gecer ne gun ne dk. 100tl verde alda sus dicen. Mnyk yaaaa bosver baba evine donmeyi dusunuyosan sevmiyisun dmktir. Hos bu adamin sevilecek tarafida yok ama neyseeee

Bu kadar gerici bir aileniz vardı. Üstelik siz bu kadar özgürlüğüne düşkün bir kızken neden zamanında okuyup meslek edilmesinin 20 yaşında evlendiniz
Birkaç konunuza denk geldim hiç samimi gelmediniz.Tabiri caizse Klavye kahramanı gibisiniz.Yazarken süper hoş uygulamada boş..

20 yasında bu kafada degildim heralde okumanın anlamını anlamak herkezin olgunlasması farklı kimi 30 da olgunlasır kimi 50 de ben yine kendimi sanslı adlediyorum ki erken anladım

ailem okumamam engel olmadı ama bana okuyuncada elinde paran olur esine muhtac olmazsın yada ilerde emekli olursun kendi kendine yasarsın demedini düzgün bi sekılde

hele annemi cok net hayırlıyorum tüm kuzenlerim 35 te evlendi annem ben daha 19 dayken buda evlenemicek evde kalcak diye sacma sözler pesindeydi sanki evlenmek bi matahmıs gibi suna ki aklım olsa

ille evleniceksem once aynı kafada tamamen aynı kafada olmaya dikkat edersin burdan sevgili olan nisanlı olan kızlarda okusun 1 huyu kötü ama herseyi iyi yanlıs o 1 huy gun gelir gözüne batar cekilmez olur

2 kafama uyan biriyle evlendim diyelim 20 yasında en azından avrupada yasayan yada bulgaristan vatandası biriyle evlenirdim en azından gelecegim adına kafam rahat olurdu

Ben olsam birkaç yerde zaman harcayıp dikiş tutturamamak, hatta daha da kötüsü vasıfsızlıktan dolayı tamamen işsiz kalmaktansa , meslek edindirme kurslarından kendime uygun birini seçip, bir işi çok iyi öğrenirdim.Yemek olabilir, mefruşat, bakım güzellik, kuaförlük ,o kadar çok alan var ki..Bu geçen zamanda da para biriktirmeye devam edip kendi işinizi kurarsınız...

Ya avrupada yasayan ya da bulgaristan vatandasi mi
Limoncu sen calismazsin canim rahata duskunsun.baba evinde de mutlu olamazssin kocana kizsan da cok sorunlu bir tip degil bence is ara bulursan gir calis ama bosanma

Limoncu bu kibrini bir kenara bırak kimseyi beğenmiyorsun eşin,baban,annen hepsi kötü sen iyi olamazsın sorunu biraz kendinde aramanın vakti gelmedi mi
Cevredeki herkes bazen kotu olur da limoncu bence bosanirsa daha zor duruma duser.Baba evi daha betermis bir de.Sanki limoncu biraz daha kanaatkar olsa mutlu olurdu o adamla.Bence kendisi de adami mutlu etmiyor.Bak ben parami kazaniyorum ama yine yurtdisina gidemiyorum arkadas bulamadigim icin.Hersey dortdortluk olmuyor onemli olan eksiye dusmemek.Limoncu bosanirsa hayatinin hatasini yapar buyuk ihtimal.Ama esi daha mutlu olacagi kanaatkar bir kadinla evlenebilir.Ben uyarayim.Yada kumar oynayacak cok istiyorsa.

Son düzenleme:
Akıllandınız diyelim, ne yaptınız bu konuda daha sonra demek istiyor bence arkadaşlar.
Sanırım en az 28 yaşındasınız.
Evliliğinizin doğru olmadığını anladınız da boşanıp, ne bileyim, okumaya devam etmeye falan karar verdiniz mi?
20 yaşında olsam şöyle yapardım böyle yapardım dediklerinizin hepsini yapmak için geç değil. Okul da bitirilir, üniversite de okunur, yeniden de evlenilir.
20'de evlendim tamam bitti artık kafasındasınız sadece. Ne yapalım zamanı geri mi döndürelim?

ben paristeki heyecanımı asla unutmuyorum yada efesteki gezimi ben gezmek görmek istiyprum annem gibi kocasının agzına bakıcak bi kadın degilim dünyam kocamdan ibarette degil
sana bunları yaşatan o beğenmediğin kocan.adamı para kasası olarak görüyorsun.adamın yemek parasını bile sen harcıyorsun.kendin yemeyeceğin yemekleri kocana yediriyorsun.nankörsün...boşan kocan ve ailesi kurtulsun......

Kimsenin ailesi işi mükemmel değil, dolayısıyla kimi zaman istediğimiz şeyler olmuyor, sabretmek şartlara uymak zorunda kalıyoruz, 70tl veya 700tl de olsa çalınmış veya düşürülmüş olabilir devamlı olan birşey değilse olay çıkarılacak bir konu yok, tahminim başka sorunlar vardır veya eşiniz size güvenmiyor, o parayı harcadığınızı düşünüyor olabilir. Mesajlarınızdan da öyle anlaşılıyor ben yerim içerim gezerim dediğinize göre eşiniz de sizdeki bu rahatlıktan bıkmış olabilir. Siz çalışıyor olsanız dahi israf iyi birşey değil. Çünkü bugün varsa bile yarını bilemeyiz, kaldı ki dışarda bir ekmeğe muhtaç insanlar varken, devamlı gezeyim devamlı alışveriş yapayım mantığı çok param olsa dahi bana da ters. Etrafınıza bakıp herkesi eleştirmek yerine, acaba ben kendimi nasıl düzeltebilirim diye düşünün. Buradaki yorumlarınıza bakınca benim gördüğüm bu, iyi niyetleriniz suistimal edildiği için mi veya edilir korkusuyla mı bu kadar benmerkezci bir tavır içine girdiniz bilemiyorum ama sağlıklı bir düşünce tarzı değil.

Aynen o yurtdisi seyehatini yasatan esi.Hani bu adamla ayni kafada degildi.Adam o kafada olmasa bile goturmus.Bak biz kendi paramizi kazanacaz diye cirmaliyoruz.Etrafa da ismarliyoriz.Sen adamin parasini hem rahatca harcayip hem de nankorluk ediyorsun limoncu.

limoncu mu çalışacak,inanıyor musunuz buna.çalışacak insan 10 kere iş bulurdu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…