70'lerden 50'lere Spor ve Menü Listesi

Sen öyle söyleyince hatırladım ya, Aydın'da da 4.kata bir örümcek girmişti ama ne örümcek, tarantula ondan büyük değildir, net. Hatırlayınca yine bir hoş oldum. Bir kere de büyük bir çekirge girdi o eve. Atana kadar oda oda kovalaştık😂
Aklıma gelseydi de hoplayıver çekirge şarkısını açsaydım, düşüncelerini bir alsaydım 😂 O evde ağaçlarla iç içeydi. Bazen balkon camına kumru çarpıyor (camı seçemiyorlardı galiba) bazen de evin içine giriyordu. Bu tür şeyleri halletmek de hep bana düşüyor😬
Senin şu wonderwoman biz olabiliriz belki😜ikimizinde epey macerası olmuş 😂
da o kurbağa nasıl çıktı evden kendi mi hopladı sıçradı gitti :KK70:

Bu karıncalar da çok sevimli ama çok inatçı ya. Bugün yine saatlerce gaza ettik. İlla girecek bir yer buluyorlar. Temiz yere daha mı çok geliyorlar anlamadım ki. Bahçeyi komple elektrik süpürgesine çekecem az kaldı. Burası 1.kat, direkt bahçeyle bağım yok. Tavsiyelere açığım 😟

Maalesef haklısın canım 😑
Şükür ki kayınvalideden yana şansın gülmüş. Annen belki kötü biri değildir ama huysuzdur, memnuniyetsizdir, vs. Tanımadığım için yeterli yorum yapamıyorum, sonuçta anne, atsan atılmaz misali.

Artık iş başa düştü, bize bir psikoloğun geleceği de yok gibi😂 Civcivimin Secret da oruç tutuyorsa artık, bir icraat yok :KK70:
Şimdi seni şöyle bir terapist koltuğuna alayım, koltuk önemli 😜😂
Benim burada takıldığım noktalar;
Dişli olmaktan neyi kastettiğin. Ne gibi şeyler oluyorda çekimser kalıyorsun?
Sence cesaretin tanımı ne?
Bir de özgüveninin eksik olduğunu düşünmene sebep olacak eksikliklerin neler? Nasıl birisi sence özgüvenli de sen değilsin?
Dişli,cesur ve özgüvenli olmak derken bu 3 ayrı kavramla aynı şeyi mi kastediyorsun yoksa farklı farklı şeyler mi?

Hadi bakalım, ananın genleri işe yarasın, dan dan yaz şimdi çekinmeden, ucu nereye giderse gitsin😜
Hep siz mi hocalık yapacaksınız, bir günlüğüne de ben olam didim :KK70:

Deme öyle ya, gerçekten üzülüyorum. Bu evde kaldım da kuruntu yaptım mevzusu değil gibi, hep üstünü örtüp öteliyorsun gibi anlıyorum. Düşünecek vakit bulunca hopp su yüzüne çıkıyorlar. Sürekli meşgale mi bulacaksın beynini oyalamak için😟
Tabi malzemede çok var. Kökten çözelim bunu💕

Oralar pek bir karışık,mayınlı tarla yani 😂😂 Aman aman uzak dursun bizden, ben bir kere yanlışlıkla girdim benim bile sinirlerim hopladı :KK70:

Canım doktorlar gibi sende başlama şimdi biz biraz obsesif oluruz diye :KK70:
Takıntının en işe yaradığı yer ezber yapmak yoksa çık hemen o toplardan :KK70:

Evrim teorisyenlerine sormak lazım bu yumurta-tavuk olayına nasıl bakıyorlar :KK70:

Hımm, doğru, yağın yakılması ve enerji süresi uzun oluyor. İster istemez İf oluyor. Hiç o şekilde düşünmemiştim.

Oralar oldukça güzel görünüyor canım 😍

Off ya epey uzunca ve güzel şeyler yazmıştım sana hepsi bir anda gitti, sadece ilk yazdığım cümle kalmışşş, kim sildi yazdıklarımı kim kimmm :kızgın:
Bu mesajı şimdi atlıyorum tekrar yazacağım canım 😘

Hemde 10 (yazıyla on) günn 😨

Bir kere 2,5 günlük deneyimim oldu, bilerek başlamadım gerçi ama yemek istemedim bir süre, bakayım ne kadar gidecek demiştim. O buçuk olan gün bir el ayak titremesi oldu, bildiğin şekerim bariz düştü, hemen bir şeyler yedim, zor kendime geldim. Sizde hiç olmadı mı tarz şeyler canım, uzun süre yani?

Kilon zaten çok güzelll 😍
Enişte beyde eski formuna geri dönmüş 😂
Eniştemizin değişmesini beklemekten ise senin alışman daha kolay görünüyor 😜

14 Mayıs a kadar 2 kilo veremeyenden daha bir şey sanki 😂

Burnumu kapattım bir nefeslik dalıp çıktım balım 😂
Müptelası olsam bile çok sürmez balım ya, biri yüzünden banlanır yine çıkarım 😂
Sen nerelerdesin bakim onu bir anlat, Bdv lerde aratma kendini :KK8:

Kafada biriken işlerin veya yarım bıraktığımız şeylerin beyni yorduğunu daha önce anlatmıştım unuttun mu?
Hani yarım bıraktığım işleri tamamlama kararımı o yüzden almıştım, bunun mantıklı bir açıklaması varmış dediydim. Çok şükür enerjin de yerine gelmiş 😍

yok zaten eşimi bir türlü uzak tutamıyorum abur cubur ve tatlılardan😀
Bana bolca sabır ve irade dileyelim😂
10 ve hatta 15 bile yapmışımdır, sadece su, oldu olmaz mı ama göçmen inadı işte bırakmadım😂

Oyyy manzara efsane yaaa bayıldım bayıldım musmutlu oturun😍

Zarar niye olsun faydası var elbette bünyene ekstra dokunduğunu hissetmedikçe devam😍
Bugün başladım sabah ishal oldum öğlene kadar bir avuç badem fındık yedim sadece yağ olduğu için içim rahat bakalım sürdürebilecek miyim😁
Bende geçen yaz uzun uzun yaptıydım da geçtiğimiz aylarda giriştim beceremedim bozdum hep şimdi nasıl olcak kendimi merak ediyorum 😂😂😂

evet karadeniz çok güzel, manzara tablo gibi ama işte istanbulda iş-güç, çok sık gidemiyoruz ki..😖
Eşimin karadenizli olmasının nimeti😜
Ege, Akdeniz de çok güzel, off her yer şahane de yasaklar mahvetti bizi🥺

Ben de başlamak isterdim seninle ama covid yeni atlattığım için pek cesaret edemedim cicekcikkk cicekcikkk başka bir zamanda birlikte yapalım nolurrr🤗
Birbirimize destek olursak daha da motive olurum hem..🍀👊🏻
sen yine de pandemi döneminde çok uzun tutma, en fazla 3 gün olsun, kendine dikkat et..🤗🌸💕

asliogretmen asliogretmen
İyi misiniz canım? Çocuklar nasıldı?
Benim kızım hiç etkilenmedi ama bazılarında temaslı olması sebebiyle ateş öksürük görülüyormuş.
Vitamin vs. kullanıyor musun?
Bu arada bol bol su içmemiz gerekiyor biliyosun, o ilaçları tamamen vücudumuzdan arındırmak içinmiş.
tekrardan geçmiş gitmiş olsun inşallah💕🤗

Günaydınnn herkeseee💕🌸🧝🏻‍♀️
Sabah 7 gibi uyandım veee tartıya çıktım.
Sonucu paylaşmaktan mutluluk duyarım🥰
Demek bu süre zarfında 1,5 kilo falan vermişim🤗

45ADBD0D-7811-4B43-9141-29D522AB4B50.jpeg

asliogretmen asliogretmen
İyi misiniz canım? Çocuklar nasıldı?
Benim kızım hiç etkilenmedi ama bazılarında temaslı olması sebebiyle ateş öksürük görülüyormuş.
Vitamin vs. kullanıyor musun?
Bu arada bol bol su içmemiz gerekiyor biliyosun, o ilaçları tamamen vücudumuzdan arındırmak içinmiş.
tekrardan geçmiş gitmiş olsun inşallah💕🤗
Canım, çocuklar hiç öksürmedi ama onlarda da farklı belirtiler vardı. Şuan hepsi geçti, gitti çok şükür . Vitamin kullanmaya devam ediyoruz. Oruç tutmaya da yeni başladık.
İyiyiz, hep iyi olalım inşallah.
Teşekkür ederim. Sizlere de geçmiş olsun. Rabbim bir daha yaşatmasın 🤲🏻

Hatlarım hep karışık yavru kuzu😂😂😂 gerçekten okuyorum tüm mesajları alıntı vs yapıyorum sonra üstüste okuyunca tabi diyceklerim yandı bitti kül oldu oluyor🤣🤣🤣🤣 yaşlandım mı ne🥸

Hangi birine misal ne diycektim çok zorlanıyorum çok😂😂😂 su orucunda evet ani kalkıl oturuşlarda bir sersemleme dönme oluyordu tuzlu maden suyu iyi geliyordu çarpıntı çok oldu bende iyice artınca bırakmıştım 7. Gündeydi ilk yaptığım da ama gerçekten hergün yürümüştüm evde çılgınca iş yapmıştım garip bir enerji patlaması oluyordu bir anda sonra bir anda çöküş çöküşte dinlenince hemen yine enerji patlaması bak tavuk yumurta mevzusu buraya da yakışır😂🤣🤣🤣
Yarım bırakma mevzusunu hatırlıyorum bak 😁
o börtü böcek olayı çok sert yaa fobiktim dev anası örümcekler girdiğinde odama daha çocuktum oysa ki😂😂😂 bir ay odama korkudan girmedim😵 sonra bir önceki evim de balkona fare dadandıydı eve girememişti çok şükür ama off kabuslar offf
Yavru kuşum canlıları öldürmeden çözüm üretme arayışına kurban😍 doğada olduklarını varlıklarını kabule geçip çözümsüz olduğunu kabul etmeye davet ediyorum seni😂😂😂😂

Ah kuzum yaa kıyamam oluyor böyle şeyler jonice webb in çocuklukta ihmalin izi Boşluk hissi kitabını okumadıysan tavsiye ederim pek aydınlatıcı hep bizim şu anki halimiz o küçük çocuk halimizde açılan yaraları kapatmaya o boşluğu yok etmeye çalışmaya yönelik işin kötüsü o zaman yaşadıklarımız hissettiklerimiz yok sayılıp değersiz hissetmemiz asla iyileşmiycek çünkü yaşandı ve bitti , sorun o halimizi bu zamana bu ana taşımamız ya da şöyle diyim o zamanda kalmamız yaptığımız seçimler eş dost arkadaş iş herneyse hep o boşluğu doldurmaya yönelik herbirimizin dipsiz kuyusu başka başka olsa kuyunun içerişi aynı dipsiz😁 düzeltebilceğimizi değiştirebilceğimizi sanmamız hep yanılsama kuzum ya bunları biliyor olmak yetmiyor elbette keşke yetseydi 😂😂😂 sal çayıra mevlam elbet kayıra🤗 ben öyle yapmaya gayret ediyorum ❤️
Canım karakter ile de ilgili .
İnsan gördüğünü uygular .
Annem ve babam yetim öksüz büyümüş .
Babam yurt dışına gidip annemi 20 sene filan tr de bırakmış.Empati kurunca yaşanılacak çileler değil yani.
Farkında değil kimse olan bitenin aslında.
Benim işin tuhafı çocuklukta değil .Babam öldükten sonra 16 yaşından sonra yaşadıklarım.Babam çok sever sevgiye doyururdu.O gidince kaldım öylece .

Sen de bilinçli bir ebevyensin 🤗 güzel kızına anneannesi dedesiyle sevgi dolu yıllar ve iyi anacağı bir çocukluk gençlik ergenlik armağan edeceksin.💜

Dediğin gibi arkadaş çevresi vs duyguları doyurma çabası oldu yıllarca.Arkadaslarimi ailemden çok sevdim mesela.Ama yaş aldıkça herkes çoluğa çocuğa karışınca farklı şehirlerde ister istemez koptuk en sevdiğimiz arkadaşlarımizdan .Hayat telasi belki de .Kk da da güzel insanlar var.💜anlayan empati yapan iyi niyetli sevgi dolu 💓

Allah hepimizi iyilerle karşılaştır sin.🤗🎯🧿💜

Müstakil bahçeli ev 🏡 fare bile görmüştum o derece 🤣 deli mıknatısı olduğu yetmiyor :KK70: birde havyan mıknatısi var demekki biz boğalar da 🤣

Karınca 🐜 ilacı var sanırım @sportie de bahçeli evde oturuyor sanki önermişti bir ilaç.

Benim bildiğim limon 🍋 kesip koyuyorlar evin mutfak tezgahının üstüne filan .

Forumda baktın mı mutlaka konu vardır onla ilgili.

Dişli, özgüvenli,cesur tanımı galiba aynı şey canım doldurulamayan sevgi ihtiyaci aslında tanımı.Yani eksik olan sevgisizlik sadece.

Çekimserlik diye kastım galiba idare edip alttan alma davranışı ya da bilemedim.Pasif buluyorum kendimi.Girisken olduğum söylense de bana yetmiyor.Belki görünme farkedilme beğenilme takdir görme onaylanma ihtiyacı da olabilir.😁

Annem ile ilgili bir anımı anlatayım o kadar kulağını cinlattim kadının 🤭hamileyken taze bahçe biberi istemiştim 😁abin burda yememize anca yetiyor dedi göndermedi 🤪ünv den arkadasimin Niğde den annesi bahçesinden toplayıp göndermişti.Ptt kargo ile bir iki güne gelmişti İstanbul a. : D

Komik gelebilir ama hiç dayak bile yemedim annemden .:KK70: bizim aile farklı biraz babam da öyle dayak filan bilmezdi.
Hımmm, konular derin... 😑
Buna bir kitap yazılır, kısa tutmaya çalışacağım 😂
Karıncalar için de bugün bir yöntem duyduk, tutarsa 3-4 güne terk edeceklermiş, gidip vedalaşayım :D
--------------------------------------------------------------------
Sevgisizlik evet bir çok şeyi olumsuz etkiliyor ama o da bir yere kadar. Ben burada bir kaybetme korkusu da görüyorum. Elindeki şey kötü bile olsa kaybetmeye tahammülün yok sanki. İşte cesaretsiz olduğun nokta tam olarak bu bence. Dilinle söylediğin şeylere içinden tam inanmıyorsun, veya inanmak, kabullenmek istemiyorsun. Bu da umut taşıdığın için olabilir. Bazı şeyleri bırakmayı, vazgeçmeyi öğrenmen gerekecek. Takdir edilmeyi beklemek gibi. Alttan alıp idare ettiğin şeyler karşı tarafta senin için her şey yolundaymış gibi, olanları o şekilde kabullendiğini düşünmelerine sebep oldukça muhtemelen benzer şeyleri yaşamaya devam edeceksin. Eğer ki davanda haklı olduğuna eminsen susmak yerine bunu kırmak için bir noktada kendini net ve bir şekilde ifade etmen lazım. Bunu yaparken de sesin ve yüzün, konuşman ile paralel ciddilikte olmadıkça, hem tepkimi söyleyeyim hemde yumuşak söyleyip üzmeyeyim dersende mesaj yerine ulaşmaz Aynı şeyleri söyler durur birde dırdırcı olmakla yaftalanırsın maalesef. Nokta atışı, net, kararlı, ciddi ve altını çize çize kesin bir dille, bir defa, hadi anlaşılmadı 2.defa söyleyip konuyu orada noktalayabilmek lazım.

Sana girişken dedikleri halde bu sana yetmediğine göre de aslında içindekileri dışarı yeterince yansıtamıyorsun, oysa potansiyelinin farkındasın, daha iyisini yapabilirim diyorsun(bencede). Peki neyi bekliyorsun, niye pasifsin? Olduğun gibi davranırsan olumsuz eleştirilebilirim, beğenilmezsem kaygısı mı? Sen ne istediğinden emin, yeterince kararlı olduğunu belli etmedikçe bu kararsızlık ve hoşnutsuzluk seni üzmeye devam edecek. Kararsız ve uysal durdukça da illa yönetmeye çalışan, eleştiren ukalala birileri çıkacak. (Kararsız diyorum çünkü çekimser insan bence kararsız insandır. Tabi önce ne istediğini de bulman lazım)
Birde herşeyi eleştiren kişiyi zaten hiç ciddiye alma. Ondan bir şeyde bekleme. O önce kendi sorunlarını çözsün 😬

Annenle ilgili tüm beklentilerini de bırak canım. Ne kadar beklenti o kadar hayal kırıklığı. Bu kadar takıyorsun, aslında bu senin kafanda şekillendirdiğin bir profille alakalı, annen arzu ettiğin o profile uymuyor, uyacağını da sanmıyorum. Uymadıkça da her hadise sende bir ukde oluyor. Bende bir çok şeyin farklı olmasını isterdim ama olmadı, olmayacak şeyleri beklemek de boş hülyalar, tamamen muhatabımız ile ilgili kapasite meselesi. Ya bizimki ya onunki, birbirine uymuyor, denk değil. Kimsenin çapı da bir değil. Veremeyecek birisinden veremeyeceği şeyleri ummak ise hiç gerçekçi değil. Bazen bazı şeyleri olduğu gibi kabul etmek lazım. Savaşıp kendimizi boş yere üzmenin bize hiç bir katkısı yok. Hoşgörü de denebilir. Onaylanmaya gelince çok göreceli bir kavram. Dört dörtlük hatta dört beşlik bile olsak daima onaylamayanlar olacak, olmalı, bu işin doğası bu. Kimseler birisini sürekli tasdik edemez.Çünkü karşımızdaki insan kendi seviyesi dahilinde davranmadığımız her şeye tepkili yaklaşıyor. Yani ya onun seviye düşük bizi algılamıyor, ya yüksek kabullenemiyor. Seviyeler yaklaştıkça iletişimde uyum artıyor. Onun için illa eleştiren olacak. Hayatın kanunu bu. Herkes aynı ayarda olsaydı dünyanın işleyişi çok bozulurdu, mükemmel olmazdı yani. İnsan da tabiatı gereği bazen gerçekten birisi tarafından kayıtsız şartsız sevildiğini bilmek, yanlışlarda yapsa desteklendiğini görmek ve çok güvenmek istiyor. Bu ihtiyacı genelde aileden bekliyoruz. Evlatız, menfaatsiz sevilmemiz lazım diye düşünüyoruz. Aslında bu da çok göreceli bir şey. Annemiz bizi doğurdu, büyüttü. Böyle diye bizim istediğimiz gibi biri olmak veya isteklerimize göre davranmak zorunda mı? Aslında değil,sonuçta o da bir insan. Onun tercihleri, onun davranışı, hayatı algılama biçimi ne ise öyle yaşıyor. Tabi hemen hepimizde bir anne nasıl olmalı genel bir beklentimiz var. Kafamızda onları oturttuğumuz güzel bir yer. Ona uygun olmayan şeyleri yakıştıramıyoruz, keşke hepsi makul ölçülerde davranan örnek kişiler olsa toplumda epey bir şeyler yoluna girerdi. Aile konusunda şanslı olmayan çok insan var. Birisi de ben. Acı olan ve kabullenmemiz gereken tek gerçek ise bizler aslında yalnızız, hepimiz. Eş, aile, çocuk, akraba vs hepsi bir yere kadar varlar. Onlarla paylaştıklarımızdan ayrı bir de başımızı yastığa koyduğumuzda kendi içimizde sadece kendimizle paylaştıklarımız var. Paylaşamadığımız ölçüde yalnızız işte. Birilerinin fikren, manen ve bedenen her zaman yanımızda olmalarının ise hiç garantisi yok. Çok sevdiğim sözlerden biri, ağaca dayanma ağaç çürür, insana dayanma insan ölür. Onun için hayatımızı da kimse için değil önce kendimiz için şekillendireceğiz. O ne der bu ne yapar, şu ne düşünür yok. Biri bizi niye onaylasın diye bekliyoruz. O kişi onay mercii mi, belki bizden aşağı birisi ve bizim kadar kafası basmıyor, ileriyi göremiyor, bugün ak dediğine yarın kara diyecek biri olabilir. Bu böyle olabilecekken onaylanma duygusu niye, o kişinin bizi beğenip sevdiğini anlamak için mi? Peki karşımızdaki narşist biriyse, sevgisizse, odunsa, bize istediklerimizi verebilecek çapta değilse ne yapacağız? Sürekli ona göre mi davranacağız ya da onu mu değiştireceğiz? Bunun tek çözümü vazgeçmek. Kişiden olmasa bile ona dair tüm beklentilerden net bir şekilde vazgeçmek ve objektif olmak. Bizim vicdanımıza ve aklımıza göre doğru olduğuna inandığımız, ahlaki olan her şeyi, kimseyi umursamadan yapmak gerekiyor.

Bende bir iki anımı anlatayım. Okul hayatım boyunca hep takdir belgesi almıştım, ilk defa 6.sınıfın yarı döneminde ufak bir not düşüklüğünden teşekkür belgesi aldım. Babam onca takdir belgesini övmek yerine niye teşekkür aldığımı eleştirmeyi seçmişti. Oysa senelerce takdir aldımığı umursamadı. Üniversiteye gitmeme de karşı çıkmıştı, liseyi okusun yeter, bitirince de övünç malzemesi yaptı. Kızım şurayı okudu, bunu okudu. Oysa okurken kaç kere para yolladı. Bir ihtiyacın var mı dedi. Hatırlamıyorum bile. Üniversitede de ameliyat olmam gerekti, 1000 tl lazımdı. İşlerim kötü, para yok nasıl yollayayım dedi. Beklenen oydu ki durumu olmasada baba bir şekilde borç dahi olsa bulur yollar, sonuçta evlat di mi? O ise o dönemlerde vaktini ve parasını başka şeylere harcamayı seçiyordu. Bana vereceği sevgiyi, fedakarlığı başkalarına yapmayı tercih ediyordu. Oysa yıllarca beni sevmesini bekledim. Ha seviyordu belki ama işte, evde bir kediyi sever gibi mi, bir ahbabını sever gibi mi bilmiyorum. Yanımda olması gerektiği hiçbir zaman da yanımda olmadı. Şimdi adam bu, bundan ben takdir beklesem nolur beklemesem nolur, beni sevse nolur? Dedimya herkesin bir çapı var. Şu yaşıma geldikten sonra yapsa ne olacak. Her şey vaktinde anlamlı. Senin taze bahçe biberi gibi. Şimdi sana çuval çuval yollasa da, o yollamadığı zamanın duygusunu unuttur mu? Adil olmak gerekeni gerektiği zaman yerine koymak. Adil davranmayan birisini de çok ciddiye almamak lazım.

Yani aile diye insanları (k)ayırmayı bırakalı çok oldu. Soy bağımız dışında insan insandır. Biz nasıl insan olduğuna göre pozisyon alalım. Tabiki bazı değerler çok önemli ama her şey karşılıklı. Ne kadar ekmek o kadar köfte. Objektif olarak her şeyi dengede tutmak lazım. Beklenti işleri hüsran. Takdir beklemek hüsran. İnsanların değişken düşünceleri varken onların keyfine göre davranmak zaten hüsran. Bazı duygulardan gerçekten vazgeçmek lazım. O zaman her şey güzelleşiyor. Benim bakış açım böyle, kimine göre doğru belki yanlıştır. Bence duygular zayıflık göstermemize sebep oluyor. Hepten duyguları çöpe atmayı tabiki kattetmiyorum, herhangi bir şeyde uygulanabilir doğru kararlar vereceğimizde yalın şekilde düşünebilmeyi savunuyorum.

Aa bir de hani daha önce bahsettiğim bir terapi yöntemi vardı adını hatırlayamadığım. Kendini kendin gibi değilde başkası gibi görüp; eğer bunları yaşayan başka birisi olsa ona ne yapmasını tavsiye edersin? İşte ona verdiğin tavsiyeyi uygulayorsun. Adı da "Şema Terapi" imiş.

Canım çoğu bildiğin şeyler olsada umarım motive edici olur. Kadir gecen ve Anneler günün kutlu olsun 💕

evet karadeniz çok güzel, manzara tablo gibi ama işte istanbulda iş-güç, çok sık gidemiyoruz ki..😖
Eşimin karadenizli olmasının nimeti😜
Ege, Akdeniz de çok güzel, off her yer şahane de yasaklar mahvetti bizi🥺

Ben de başlamak isterdim seninle ama covid yeni atlattığım için pek cesaret edemedim cicekcikkk cicekcikkk başka bir zamanda birlikte yapalım nolurrr🤗
Birbirimize destek olursak daha da motive olurum hem..🍀👊🏻
sen yine de pandemi döneminde çok uzun tutma, en fazla 3 gün olsun, kendine dikkat et..🤗🌸💕
Ah kuzum ya tıkıldık evlere allah sonumuzu hayretsin:( geçen sene antalyaya gitmiştim kızımla abim gidin ya nolcak diye gaza getirdi pandemi dinlemedik gittik ve iyi ki gittik çok iyi gelmişti belekte voyage gitmiştim tertemiz boş sahilde ben tek giriyordum nerdeyse denizs😍her yıl giderizde bu yıl plan yapamıyorum ortalık çom daha kötü geçen seneye göre
Yapalım yapalım seninle de ben tam su orucu yapamıyorum iki gündür ama yağ orucu gibi oluyor 300 kalori alıyorum yağdan bugün çeviricem su orucuna sanırım açlık hissetmiyorum çünkü evet dikkat etmek gerek bağışıklığı aslında su orucu çok güçlendiriyor ama orucu tutarken düşüyor
Günaydınnn herkeseee💕🌸🧝🏻‍♀️
Sabah 7 gibi uyandım veee tartıya çıktım.
Sonucu paylaşmaktan mutluluk duyarım🥰
Demek bu süre zarfında 1,5 kilo falan vermişim🤗

Eki Görüntüle 2844620
Ayyy şahane😍💃🏾
allam ne güzel hemen sonuç alıyorsunuz 😍 ben bir tarafımı yırtıyorum 59 altına inemedim daha şükredin metabolizmalarınıza lütfen😂😂😂 ah gençlik ahh

Canım karakter ile de ilgili .
İnsan gördüğünü uygular .
Annem ve babam yetim öksüz büyümüş .
Babam yurt dışına gidip annemi 20 sene filan tr de bırakmış.Empati kurunca yaşanılacak çileler değil yani.
Farkında değil kimse olan bitenin aslında.
Benim işin tuhafı çocuklukta değil .Babam öldükten sonra 16 yaşından sonra yaşadıklarım.Babam çok sever sevgiye doyururdu.O gidince kaldım öylece .

Sen de bilinçli bir ebevyensin 🤗 güzel kızına anneannesi dedesiyle sevgi dolu yıllar ve iyi anacağı bir çocukluk gençlik ergenlik armağan edeceksin.💜

Dediğin gibi arkadaş çevresi vs duyguları doyurma çabası oldu yıllarca.Arkadaslarimi ailemden çok sevdim mesela.Ama yaş aldıkça herkes çoluğa çocuğa karışınca farklı şehirlerde ister istemez koptuk en sevdiğimiz arkadaşlarımizdan .Hayat telasi belki de .Kk da da güzel insanlar var.💜anlayan empati yapan iyi niyetli sevgi dolu 💓

Allah hepimizi iyilerle karşılaştır sin.🤗🎯🧿💜
Ah kuzum ya elbette empati yapmak önemli onlar bilmediklerini nasıl uygulasınlar sevgi dili herkesin başka kendi yollarınca herkes herkesi seviyor elbette lakin bu bizim yaşadığımız boşlukarı doldurmuyor malesef
Amin canım cümlemiz iyi insanlarla karşılaşalım iyiliklerle dolsun taşsın çevremiz 😍😍😍
Canlarım merhaba, geçmişe bakamadım malesef. Haber vermeye geldim sadece. Sağlık sorunlarım sebebiyle bir süre aranızda olamayacağım, pek iyi değilim. İnşallah yakında toparlanıp dönmeye çalışacağım, buralar size emanet, hepinizi çok öpüyorum 😘😘

Hımmm, konular derin... 😑
Buna bir kitap yazılır, kısa tutmaya çalışacağım 😂
Karıncalar için de bugün bir yöntem duyduk, tutarsa 3-4 güne terk edeceklermiş, gidip vedalaşayım :KK70:
--------------------------------------------------------------------
Sevgisizlik evet bir çok şeyi olumsuz etkiliyor ama o da bir yere kadar. Ben burada bir kaybetme korkusu da görüyorum. Elindeki şey kötü bile olsa kaybetmeye tahammülün yok sanki. İşte cesaretsiz olduğun nokta tam olarak bu bence. Dilinle söylediğin şeylere içinden tam inanmıyorsun, veya inanmak, kabullenmek istemiyorsun. Bu da umut taşıdığın için olabilir. Bazı şeyleri bırakmayı, vazgeçmeyi öğrenmen gerekecek. Takdir edilmeyi beklemek gibi. Alttan alıp idare ettiğin şeyler karşı tarafta senin için her şey yolundaymış gibi, olanları o şekilde kabullendiğini düşünmelerine sebep oldukça muhtemelen benzer şeyleri yaşamaya devam edeceksin. Eğer ki davanda haklı olduğuna eminsen susmak yerine bunu kırmak için bir noktada kendini net ve bir şekilde ifade etmen lazım. Bunu yaparken de sesin ve yüzün, konuşman ile paralel ciddilikte olmadıkça, hem tepkimi söyleyeyim hemde yumuşak söyleyip üzmeyeyim dersende mesaj yerine ulaşmaz Aynı şeyleri söyler durur birde dırdırcı olmakla yaftalanırsın maalesef. Nokta atışı, net, kararlı, ciddi ve altını çize çize kesin bir dille, bir defa, hadi anlaşılmadı 2.defa söyleyip konuyu orada noktalayabilmek lazım.

Sana girişken dedikleri halde bu sana yetmediğine göre de aslında içindekileri dışarı yeterince yansıtamıyorsun, oysa potansiyelinin farkındasın, daha iyisini yapabilirim diyorsun(bencede). Peki neyi bekliyorsun, niye pasifsin? Olduğun gibi davranırsan olumsuz eleştirilebilirim, beğenilmezsem kaygısı mı? Sen ne istediğinden emin, yeterince kararlı olduğunu belli etmedikçe bu kararsızlık ve hoşnutsuzluk seni üzmeye devam edecek. Kararsız ve uysal durdukça da illa yönetmeye çalışan, eleştiren ukalala birileri çıkacak. (Kararsız diyorum çünkü çekimser insan bence kararsız insandır. Tabi önce ne istediğini de bulman lazım)
Birde herşeyi eleştiren kişiyi zaten hiç ciddiye alma. Ondan bir şeyde bekleme. O önce kendi sorunlarını çözsün 😬

Annenle ilgili tüm beklentilerini de bırak canım. Ne kadar beklenti o kadar hayal kırıklığı. Bu kadar takıyorsun, aslında bu senin kafanda şekillendirdiğin bir profille alakalı, annen arzu ettiğin o profile uymuyor, uyacağını da sanmıyorum. Uymadıkça da her hadise sende bir ukde oluyor. Bende bir çok şeyin farklı olmasını isterdim ama olmadı, olmayacak şeyleri beklemek de boş hülyalar, tamamen muhatabımız ile ilgili kapasite meselesi. Ya bizimki ya onunki, birbirine uymuyor, denk değil. Kimsenin çapı da bir değil. Veremeyecek birisinden veremeyeceği şeyleri ummak ise hiç gerçekçi değil. Bazen bazı şeyleri olduğu gibi kabul etmek lazım. Savaşıp kendimizi boş yere üzmenin bize hiç bir katkısı yok. Hoşgörü de denebilir. Onaylanmaya gelince çok göreceli bir kavram. Dört dörtlük hatta dört beşlik bile olsak daima onaylamayanlar olacak, olmalı, bu işin doğası bu. Kimseler birisini sürekli tasdik edemez.Çünkü karşımızdaki insan kendi seviyesi dahilinde davranmadığımız her şeye tepkili yaklaşıyor. Yani ya onun seviye düşük bizi algılamıyor, ya yüksek kabullenemiyor. Seviyeler yaklaştıkça iletişimde uyum artıyor. Onun için illa eleştiren olacak. Hayatın kanunu bu. Herkes aynı ayarda olsaydı dünyanın işleyişi çok bozulurdu, mükemmel olmazdı yani. İnsan da tabiatı gereği bazen gerçekten birisi tarafından kayıtsız şartsız sevildiğini bilmek, yanlışlarda yapsa desteklendiğini görmek ve çok güvenmek istiyor. Bu ihtiyacı genelde aileden bekliyoruz. Evlatız, menfaatsiz sevilmemiz lazım diye düşünüyoruz. Aslında bu da çok göreceli bir şey. Annemiz bizi doğurdu, büyüttü. Böyle diye bizim istediğimiz gibi biri olmak veya isteklerimize göre davranmak zorunda mı? Aslında değil,sonuçta o da bir insan. Onun tercihleri, onun davranışı, hayatı algılama biçimi ne ise öyle yaşıyor. Tabi hemen hepimizde bir anne nasıl olmalı genel bir beklentimiz var. Kafamızda onları oturttuğumuz güzel bir yer. Ona uygun olmayan şeyleri yakıştıramıyoruz, keşke hepsi makul ölçülerde davranan örnek kişiler olsa toplumda epey bir şeyler yoluna girerdi. Aile konusunda şanslı olmayan çok insan var. Birisi de ben. Acı olan ve kabullenmemiz gereken tek gerçek ise bizler aslında yalnızız, hepimiz. Eş, aile, çocuk, akraba vs hepsi bir yere kadar varlar. Onlarla paylaştıklarımızdan ayrı bir de başımızı yastığa koyduğumuzda kendi içimizde sadece kendimizle paylaştıklarımız var. Paylaşamadığımız ölçüde yalnızız işte. Birilerinin fikren, manen ve bedenen her zaman yanımızda olmalarının ise hiç garantisi yok. Çok sevdiğim sözlerden biri, ağaca dayanma ağaç çürür, insana dayanma insan ölür. Onun için hayatımızı da kimse için değil önce kendimiz için şekillendireceğiz. O ne der bu ne yapar, şu ne düşünür yok. Biri bizi niye onaylasın diye bekliyoruz. O kişi onay mercii mi, belki bizden aşağı birisi ve bizim kadar kafası basmıyor, ileriyi göremiyor, bugün ak dediğine yarın kara diyecek biri olabilir. Bu böyle olabilecekken onaylanma duygusu niye, o kişinin bizi beğenip sevdiğini anlamak için mi? Peki karşımızdaki narşist biriyse, sevgisizse, odunsa, bize istediklerimizi verebilecek çapta değilse ne yapacağız? Sürekli ona göre mi davranacağız ya da onu mu değiştireceğiz? Bunun tek çözümü vazgeçmek. Kişiden olmasa bile ona dair tüm beklentilerden net bir şekilde vazgeçmek ve objektif olmak. Bizim vicdanımıza ve aklımıza göre doğru olduğuna inandığımız, ahlaki olan her şeyi, kimseyi umursamadan yapmak gerekiyor.

Bende bir iki anımı anlatayım. Okul hayatım boyunca hep takdir belgesi almıştım, ilk defa 6.sınıfın yarı döneminde ufak bir not düşüklüğünden teşekkür belgesi aldım. Babam onca takdir belgesini övmek yerine niye teşekkür aldığımı eleştirmeyi seçmişti. Oysa senelerce takdir aldımığı umursamadı. Üniversiteye gitmeme de karşı çıkmıştı, liseyi okusun yeter, bitirince de övünç malzemesi yaptı. Kızım şurayı okudu, bunu okudu. Oysa okurken kaç kere para yolladı. Bir ihtiyacın var mı dedi. Hatırlamıyorum bile. Üniversitede de ameliyat olmam gerekti, 1000 tl lazımdı. İşlerim kötü, para yok nasıl yollayayım dedi. Beklenen oydu ki durumu olmasada baba bir şekilde borç dahi olsa bulur yollar, sonuçta evlat di mi? O ise o dönemlerde vaktini ve parasını başka şeylere harcamayı seçiyordu. Bana vereceği sevgiyi, fedakarlığı başkalarına yapmayı tercih ediyordu. Oysa yıllarca beni sevmesini bekledim. Ha seviyordu belki ama işte, evde bir kediyi sever gibi mi, bir ahbabını sever gibi mi bilmiyorum. Yanımda olması gerektiği hiçbir zaman da yanımda olmadı. Şimdi adam bu, bundan ben takdir beklesem nolur beklemesem nolur, beni sevse nolur? Dedimya herkesin bir çapı var. Şu yaşıma geldikten sonra yapsa ne olacak. Her şey vaktinde anlamlı. Senin taze bahçe biberi gibi. Şimdi sana çuval çuval yollasa da, o yollamadığı zamanın duygusunu unuttur mu? Adil olmak gerekeni gerektiği zaman yerine koymak. Adil davranmayan birisini de çok ciddiye almamak lazım.

Yani aile diye insanları (k)ayırmayı bırakalı çok oldu. Soy bağımız dışında insan insandır. Biz nasıl insan olduğuna göre pozisyon alalım. Tabiki bazı değerler çok önemli ama her şey karşılıklı. Ne kadar ekmek o kadar köfte. Objektif olarak her şeyi dengede tutmak lazım. Beklenti işleri hüsran. Takdir beklemek hüsran. İnsanların değişken düşünceleri varken onların keyfine göre davranmak zaten hüsran. Bazı duygulardan gerçekten vazgeçmek lazım. O zaman her şey güzelleşiyor. Benim bakış açım böyle, kimine göre doğru belki yanlıştır. Bence duygular zayıflık göstermemize sebep oluyor. Hepten duyguları çöpe atmayı tabiki kattetmiyorum, herhangi bir şeyde uygulanabilir doğru kararlar vereceğimizde yalın şekilde düşünebilmeyi savunuyorum.

Aa bir de hani daha önce bahsettiğim bir terapi yöntemi vardı adını hatırlayamadığım. Kendini kendin gibi değilde başkası gibi görüp; eğer bunları yaşayan başka birisi olsa ona ne yapmasını tavsiye edersin? İşte ona verdiğin tavsiyeyi uygulayorsun. Adı da "Şema Terapi" imiş.

Canım çoğu bildiğin şeyler olsada umarım motive edici olur. Kadir gecen ve Anneler günün kutlu olsun 💕
şema terapinin videoları var youtube ta iki sene önce hepsini izledim😂😂😂 kitaplarını da aldım kemdime koyduğum teşhisler akıllara zarar🤣🤣🤣 ama şu var ki arızalı olmayan var mı aceba😁
Başka bir kitapta okumuştum beden kayıt tutar dı sanırım hatırlamıyorum tam hangiydi de aslında bize çocukken ebeveynlerimiz yaptıklarından dolayı değil eksik bıraktıklarından dolayı boşluk hissi oluyor işte yani sen bana bunu yaptın değil de bunları neden yapmadın yapabilecekken gibi gibi dolayısyla aynı anısal döngüleri yaşatarak o alamadığımız yaşayamadığımız herneyse onu yaşarız belki şimdi diye döngülere giriyoruz o uüzden hayatımıza aldığımız insanların kalıpları var şema terapide de var benim bir davranışımı destekliycek insanları küüt diye buluyorum değersiz hissediyorsam onu bana yaşatcak tipleri gibi gibi ve bizler ailelerimizle her ne yaşadıysak onlara karşı nefret öfke hissettiğimiz an büyük bir suçluluk duygusu paket olarak geliyor asıl bizi yıkan şey onlara duyduğumuz ilk duygudan ziyade bu hisleri neden hissediyorum suçluluğu anne baba mit haline getirildiği için halbuki insan neticede ama anaya babaya koşulsuz itaat etmen gerek yoksa yanarsın algısı hem dinler hem toplum tarafından desteklenmekte(altı çok derin bencede neyse😁) bizler öfkemizin de kızgınlıklarımızın da çok doğal olduğunu hoşlanmadığın davranışlarından dolayı bunları hissetmeye hakkımız olduğunu bilsek...
Burda konu hisleri hissetmeye kendimize izin vermememiz bence büyürken bile ben kendi adıma en azından ağlama ayıp sessiz ol uslu ol isteme dile getirme kızma öfkelenme kıskanma sesin çıkmadın saygılı ol bastır YOKOL 😂😂😂hep hep hep diye büyüdüğümüz için genelde duygularımızı hissedebilme yeteneğini kaybettik ve olumsuz duygular olarak gelen duygularla başetme yeteneği kazanamadık ve ayrıca hisleri hissedebilme yeteneğini kaybettik bu paket gibi pozitif duguları al negatifleri ele gibi bişey yok halbuki kızmak sinirlenmek öfkelenmek üzülmek çok doğal acı çekmek ayıp acıyı hissedemeyince mutluluğu nasıl hissedersin hissedemezsin hislerin hepsi his neticede 😂😂😂 seni hissedicem seni hissetmiycem gibi faşist olamazsın yani mümkün değil dolayısıyla ailene karşı hertürlü hissi hissedebilme özgürlüğün olduğunu bilirsen rahatlıyorsun suçluluk duygusu olmadan elbet hakkın var
Affetmek ananı affet babanı affet şunu bunu affet sevgi dolu ol sevgi içimizde gibi ütopik yaklaşımlar malesef sevgisizliği besliyor yapay yaşıyoruz eğer kimseyi affetmek zorunda olmadığjnı bilseydin anamıza babamıza bilmemkime her kimse artık yara açan bizde affetmek zorunda değilsin buna hakkın var (burda asıl mevzu hakkının olması suçluluk duymadan hislerini yaşaman) o bunları yaşamış evet zor bir hayatı olmuş BANANEEEE desek nasıl güzel bir huzur kaplıyor anlatamam😂😂😂 akabinde çözülmeler oluyor çünkü affetmiycem uleynnn dediğinde buna hakkın olduğunu bildiğinde farkında olmadan affetcek konular eriyor gidiyor o zaman kişisel değil o dönemde yaşadığın davranışa odaklanabiliyorsun kişisellikten çıkınca da seni etki etme mekanizması çöküyor falan filan ay ne uzattım 😂😂🤣🤣 karşılıklı olaydık daha da uzatırdım da 😂😂😂

Canlarım merhaba, geçmişe bakamadım malesef. Haber vermeye geldim sadece. Sağlık sorunlarım sebebiyle bir süre aranızda olamayacağım, pek iyi değilim. İnşallah yakında toparlanıp dönmeye çalışacağım, buralar size emanet, hepinizi çok öpüyorum 😘😘
Çok geçmiş olsun biran önce iyileş ❤️😘😘😘

Canım, çocuklar hiç öksürmedi ama onlarda da farklı belirtiler vardı. Şuan hepsi geçti, gitti çok şükür . Vitamin kullanmaya devam ediyoruz. Oruç tutmaya da yeni başladık.
İyiyiz, hep iyi olalım inşallah.
Teşekkür ederim. Sizlere de geçmiş olsun. Rabbim bir daha yaşatmasın 🤲🏻

Biz oruca geçemedik, ben çok tutamıyordum ama eşim çocukluğundan beri o kadar alışmış ki bu sene tutamadığı için çok üzüldü, ramazanı yaşayamadık diyor😔
Sağlık olmazsa hiçbir şeyin tadı olmuyormuş, amin asliogretmen asliogretmen canım🙏🏻
Bir süre daha takviyelere devam👍🏼🤗

Maşallah 🧿 canım
Harikasın :KK9: :KK68:

teşekkür ederim💕🙏🏻🌸

canım tebrikler detoksun işe yaramış :KK66: devam edicek misin :)

Detoks yapmadım ki minnoşum, zaten covid sonrası detoks yapmayı düşünmüyorum, sağlıklı besleniyorum ama az yiyorum, iştahım eskisi gibi değil, eee tabi bu da iyi bi şey😀

süpersin👍🏼💕🌸👏🏻

Kızlar kilo verenleri tebrik ederim
🎊
👏
🧿
💜
🎯
💓
💃
Bugün kandil imiş hepinizin kandilini kutlarım 💐

Herkes istek ve dileklerine hayırlısıyla kavuşsun ınsallah 🧿

Amin canım🙏🏻🌸 teşekkürler💕