Anladım o zaman mesele yok . Sizin var mı Çocuğunuz ? Ve annesi ile ilişkileriniz nasıl ?
Her bununla ilgili konu açılışında "evlenirken bilmiyor muydun? mevzusu gündeme geliyor. Sanki çocuklu kişiyle evlenmek demek, ben her türlü saygısızlığı, her türlü eziyeti çekerim, önüne gelen herkesi alttan alırım demek gibi davranıyorlar.Birde dediğiniz gibi sanki kararı tek başına verdi insanlar, herkes haklı ama çocuklu adamla evlenen kişi günah keçisi oluveriyor birden. Bu bizim toplumumuzda ayrılığın öğrenilmemesinden ve hazmedilememesinden kaynaklanıyor, erkek taraf ya benimsin ya toprağın deyip şiddete başvururken, kadın tarafı da ne kadar uzun süre önce boşanmış olursa olsun, o benim kocam, kocamı elimden aldı diye bakıyor olaya.Buradaki çoğunlukta ilk evliliğini yapanlardan oluştuğu için empati yaptıkları taraf diğer taraf oluyor maalesef.merhaba,
uzun zamandır konuyla alakalı bir şey yazılmamış..
bende 1,5 yıldır evliyim.. Eşimin ilk eşinden 9 yaşında oğlu var..
ilk başlarda bizde çok sıkıntı yaşadık.. çocukla birbirimize alışma sürecimiz oldukça zahmetliydi..
ama şimdi bazı şeyler oturdu..
ilk evlendiğimizde eşim her hafta sonu alıyordu.. çocuk temizlik namına hiç bir şey bilmiyordu.. sürekli babasıyla uyumak istiyordu.. çalışan biri olduğum için dinlenmek, temizlik işleri için sadece hafta sonum var..
çocuk geldiği zaman bunlar olmuyordu.. öncelikle çocuk bize geldiği zaman yemekten kalkınca ellerini yıkaması gerektiğini ve bunun gibi şeyleri sürekli hatırlatarak örneğin; yemekten kalkıyorken haydi ellerimizi yıkıyoruz şeklinde yönlendirmelerle bu sorunu çözdük.. sonrasında bir akşam eşim annesi kıl bir insandır Allah'tan çocuğu alacağım zaman sıkıntı yapmıyor dedi.. bende niye yapsın ki, sonuçta çalışıyor yoruluyor dinlenmek için bir hafta sonu var, ama benim de bir hafta sonum var dedim.. çocuğa da güzelce anlattık bir hafta sonu babanla bir hafta sonu annenle geçirmen gerek diye..
9 yaşında olmasına rağmen oldukça olgun bir çocuk.. sadece biraz ısrarcı bir çocuk.. hep kendi istediği olsun istiyor her çocuk gibi.. annesiyle yaşadığı evde hiç bir kural yok.. ama bizim evimizde kuralların olduğunu ve herkesin o kurallara uyması gerektiğini biliyor.. bize geldiğinde de istediği şeyler, yapılabilir ve makul şeylerse yapıldığını, neye evet neye hayır diyeceğimizi de biliyor artık.. bu duruma gelene kadar bende çok zorlandım.. kendi çocuğun olsa istediğin gibi tepki gösterebilirsin.. ama başkasının çocuğuna bunu yapamıyorsun.. Ki 15 gün de bir gelen bir çocuğa hiç yapamıyorsun.. ben eşime de söyledim, elimizden geldiğince eğitmeye çalışacağız.. sadece 2 gün de ona sevgimizi verebiliriz ama yanında ufak tefek eğitimde verebiliriz.. Şu da bir gerçek, ben bir şey dediğim zaman örneğin; dişlerimizi fırçalayalım eşim de hemen haydi dişleri fırçalamaya diyerek, beni destekler..
evlenirken biliyordunuz diyen arkadaşlarıma da şunu söylemek istiyorum, evet çocuğu olduğunu bile bile evlendik..
ama ille de biz evlenicez demedik.. bizimle o çocukların babaları da evlenmek istedi.. sırf evlenirken çocuğu olduğunu biliyoruz diye, kimse kimsenin kahrını çekmek zorunda değil.. herkes (eşler, çocuk, eski eş, eşlerin aileleri de dahil )haddini bilerek ve saygı çerçevesinde davranmak zorunda..
Normal bir şımarma şekli değil yalnız anlattıklarınız. Acaba bir doktorla mi görürseniz çünkü bana mental bir problem varmış gibi geldi. 9 yaşı da çocuğun simarmasi değil de beş yaşında bir çocuğun simarmasi gibi anlattıklarınız.Merhaba arkadaşlar yeni üyeyim...1 yıllık evliyim eşimin daha önce ki evliliğinden 9 yaşında oğlu var beni de çok seviyor ona anne gibi davranıyorum..benim henüz bir çocuğum yok uğraşıyoruz inşlh rabbim banada nasip eder..Çocuğu alma günümüz haftasonları fakat kocamın eski eşi hep işim var deyip haftaiçi tüm tatil ve özel günlerde bize yolluyor, ilk zamanlarda çocuk bana çok çektirsede sabırla kendimi sevdirdim, fakat çocukta hala devam eden sorunlar var.eşimle yanyana oturduğumuzda aramıza giriyor, geceleri odamızın kapısı açık yatıyoruz korkuyor diye ve gece yanımıza gelip bazı geceler yanımızda yatmak istiyor bu yüzden eşimle tartıştık..sürekli gaz çıkarıyor yemek yerken bile, yapmamasını söylüyoruz eşimle ama o inatla yine yapıyor sürekli koltuklarda zıplıyor yediği herşeyi dökerek yiyor sabahları yüzünü yıkatamıyorum ısrar ettiğimde de ben yüz yıkamam diyor özel koleje gidiyor ama tam bir bebek gibi davranıyor ağzıyla garip garip sesler çıkarıyor hiç susmadan annesi olmadığım içinde tepki gösteremiyorum ama bazen beynim çok yoruluyor 5 yaşında konuşmaya başlamış ve okula giderken bile altı bezleniyormuş..sen artık büyüdün böyle yapmamalısın dediğimde ben istediğimi yaparım daha çok küçük bir çocuğum diyor yaşıtlarına göre davranışları normal mi sizce? Balayını sadece 3 gün yapıp döner dönmez aldık onu mutlu olsun diye her istediğini yapıyoruz psikolojik hiç bir sorunu yok normalde de böyle davranıyormuş hatta kayınvalidem sayende çocuğun huyu düzeldi biraz diyor bana göre 9 yaşında bir çocuk için davranışları bebek gibi
Eşinizin çocuğunu seviyor musunuz peki ? O sizin için ne ifade ediyor ?benim henüz çocuğu yok, 1 yıldır olması için uğraşıyorum.. Rabbim isteyen herkese, içinde bana da katından hayırlı evlat nasip etsin inşallah :) annesiyle hiç bir şekilde muhatap olmuyorum ben.. Eşim de sadece çocukla ilgili bir durum olduğunda muhatap oluyor.. annesinin de çok hadsiz ve yersiz davranışları oldu zamanında.. Ama şimdi o da evlendi de kurtuldum çok şükür..
:)Eşinizin çocuğunu seviyor musunuz peki ? O sizin için ne ifade ediyor ?
Eşinizin çocuğunu seviyor musunuz peki ? O sizin için ne ifade ediyor ?
Zamanla sevmiş olmanız guzel :)İlk başlarda sevememiştim annesinin yaptıklarından dolayı çocukta itici geliyordu.. çocukta bana karşı tepkiliydi yaptığı bişey yoktu ama ben yokmuşum gibi davranıyordu. Sonra baktım bişey olduğunda ben koşuyorum, ben ilgilendikle çocukta bana yaklaşıyor sevgiden ziyade merhamet duymaya başladım.. empati yaparak yeri geldi kendimi eşimin yerine koydum, yeri geldi çocuğun yerine koydum.. şimdi kendi yeğenlerime nasıl kıyamıyorsam ona da kıyamıyorum.. zamanla birbirimizi sevdik çok şükür.. şuan bizde ve aşağıda odasında mışıl mışıl uyuyor
Bende de var bir minik kız.. şuan yanınızda değil ama gelince bizimle uyuyor. Duygularınızı çok iyi anlıyorum.İlk başlarda sevememiştim annesinin yaptıklarından dolayı çocukta itici geliyordu.. çocukta bana karşı tepkiliydi yaptığı bişey yoktu ama ben yokmuşum gibi davranıyordu. Sonra baktım bişey olduğunda ben koşuyorum, ben ilgilendikle çocukta bana yaklaşıyor sevgiden ziyade merhamet duymaya başladım.. empati yaparak yeri geldi kendimi eşimin yerine koydum, yeri geldi çocuğun yerine koydum.. şimdi kendi yeğenlerime nasıl kıyamıyorsam ona da kıyamıyorum.. zamanla birbirimizi sevdik çok şükür.. şuan bizde ve aşağıda odasında mışıl mışıl uyuyor
Bende de var bir minik kız.. şuan yanınızda değil ama gelince bizimle uyuyor. Duygularınızı çok iyi anlıyorum.
Siz konu sahibi misiniz?Sadece şöyle bir durum var onu da yavaş yavaş aşıcağımızı düşünüyorum.. biz her cuma benim aileme gidiyoruz yemeğe.. bu akşam da gittik.. eşim çocuğu Cuma’dan alıcam dedi neyse annemlere gittik saat daha 20:30 canı sıkıldı eve gidelim eve gidelim uykum geldi diye tutturdu.. hafta sonları da eşimin ailesinin yanına gidiyoruz.. eşimin ailesi ilçede oturuyor çocuğumuz da orayı çok seviyor.. dedim ki şimdi gidersek babannenlere gittiğimizde bende 14:00 te dönmek isticem hoşuna gider mi tatlım dedim.. hemen güldü gitmez dedi.. hepimiz bir sürü şey istiyoruz ama her istediğimiz hemen olmuyor dedim öpüştük koklaştık biraz daha oturduk.. çok ısırarak ettiği zaman bende onun sevmediği bişeyi söylüyorum hani sen bunu sevmiyorum biz sana yap yap desek hoşlanmazsın di mi şeklinde o zaman hak veriyor bize.. diyorum ya 9 yaşında ama çok aklı başında bir çocuk..
Konu sahibi ile aynı durumda biriSiz konu sahibi misiniz?
Siz konu sahibi misiniz?
Çocukların yaşları aynı olunca karıştırdımKonu sahibi ile aynı durumda biri
Zamanla sevmiş olmanız guzel :)
Sonuçta o daha çocuk ve hiçbir suçu yok sizde olgun birine benziyorsunuz o sizin Çocuğunuz değilse bile farz edin ki yeğeniniz :)
Inşallah mutlu mesut yasarsınız .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?