9 yıllık ilişkinin ardından düğüne 2 ay kala terk edilmek....

Sana bunları fısıldayan, seni hırçınlaştıran içindeki sevgi değil, egon.. bunu bil canım.. ego bencildir, hep ben der.. ama özündeki gerçek sevgi saftır aslında.. bu hayatta mutlu olmanın tek yolu egonu yenmekten geçer bunu unutmaa.. dini açıdan ele alırsak ego dediğimiz şey nefistir.. nefsimizi yenmemiz gerektiği söylenir bize hep.. nedir nefis ? kendini dünyanın merkezine koyup başına gelenlerle didişip durmak ve ısrarla hayatına müdahele etmektir.. bırak kendini kaderinin kollarına.. huzuru bulacaksın.. aşk bu değil.. aşk salt sevgidir.. ne hırs vardır içinde ne bencillik ne asilik.. sana şu aşamada hayatındaki bütün olumsuzlukları kabul etmeni ve alıp bağrına basmanı önerebilirim.. bunda bi hayır vardır.. benim göremediğim bi hayır demeni önerebilirim.. ısrarla hayatını şekillendirmeye çalişmaktan vazgeç.. bırak aksın bildiği gibi hayat.. bazen el ense yapip hayatının akışını izlemek gerekiyor.. bu demek değildir hiçbişeye el sürme de kaderine terket.. mutlaka müdahale edeceğin yerler olacak.. ama şu an şu dönemde sadece izle hayatını.. şekillensin kendiliğinden.. boş da durma bu arada.. bu ayrılıktan mutlaka çıkarman gereken bi ders var.. bir de sana kendini ne iyi hissettiriyorsa onları yap.. kendin için yaşa bu aralar.. kendini şımart.. ben ne yapiyorum mesela ? nargilemi yakip türk filmi açiyorum ohh miss, hayat bana güzel.. dışarı çıkıyorum, sevdiğim insanlarla uzun uzun sohbet ediyorum, onları dinliyorum, hikayelerini anlatıyorlar bana.. hayallerini paylaşiyorum.. küçük şeylerden ve ince detaylardan keyif al.. mesela kahve içiyorsun değil mi ? o an sadece kahve iç, kahvenin dilinde bıraktiği tada hayranlık duy.. mutluluğu çoook yanlış yerde arıyoruz.. bencilleşiyoruz, egomuza çok kanıyoruz.. mutluluk detaylarda gizli.. mutluluk kendi algımızda, kendi derinliğimizde gizli..

sonraa bi bakıyorsun ki "dışsal" hiçbir şey seni üzüp hırçınlaştıramıyor.. bu sefer korkuların birbir kayboluyor.. terkedilirim korkusu, aldatılırım korkusu, yalnız kalırım korkusu... teker teker alıp ceketlerini gidiyorlar yenik bi şekilde.. çünkü artık biliyorlar ki seni dışarda olup biten hiçbi neden üzemeyecek.. bu aşamada zorlanıyorsan sana küçük bi tavsiye daha.. kapat gözlerini ve sadece doğduğun anı düşün.. ana rahminden başla hatta.. bebeklik fotograflarına bak.. sen bu hayata tek başına geldin. unuttun değil mi ? unutuyoruz bunu işte, hayatımızı şekillendiren şeyler hep dış nedenler oluyor.. hayatımıza giren erkekler, sınavlar, ayrılıklar, ihanetler şekillendiriyor bizi.. bu muydu peki ? biz nerdeyiz peki ? hani kendi varlığımız... ? başka bi insanın bizi terk etmesi veya bize ihanet etmesi mi oluşturacaktı bizi ? hayır hayır... bu değil yaşamın anlamı.. yaşamın anlamı sende gizli.. yaşamın kendisi sensin, sen bu dünyaya baktiğin penceresin.. özüne dönmeli ve yaşamı kendi pencerenden izlemeye devam etmelisin.. yanında olmak istemeyenleri bu pencerenin çook uzağında bırakmalısın.. biz aşık olduğumuzda kendimizi sevdiğimiz adamla özdeşleştirme yanılgısına düşüyoruz.. bu yüzden bu kadar acıyor canımız ayrılıklarda.. kendi varlığımızı onunkiyle harmanlamaya çabalıyoruz, hatta kendimiz olmayı bırakıp bi süre sonra "o" oluveriyoruz.. terk edilince de kendimizi ondan arındırmaya süzmeye çalişiyoruz.. ama sevgi bu değil işte.. sevgi sen olarak kalabilmek ve onu sevebilmektir.. bu kadar basittir aslında..

vay be bunlari soyleyebilmek bile cok zor gercekten tecrube ve belli bi olgunluk gerektiriyo sanirim. Ben burda yazilanlari acip acip okumaliyim arada ki beynime yerlessin. Ama burdansiz yazdikca bile ben hafifliyorum. okurken senin baktigin gibi bakiyorum olaylara. daha huzurlu daha kolay... Yapabilirim bunu bee

Iyi ki varsiniz!

tabi ki yapabilirsin.. kendini kasma.. bırak.. kendini sadece rahat bırak.. mutlaka dengeyi kuracaktır özün.. mutlaka.. yeter ki hırsından arınmaya çaliş..

canımm mesaj kutun doluuuu

her gece ruyamda gormeye devam ediyorum kizlar. 4 yildir hic bu kadar ust uste gormemisimdir heralde... Dun gece uyumadan once dua ettim baskasiyla mutlu olsun o da bende diye. seni de kendimi de affediyorum hepsi bitti iyi gunler gelicek diye.. zaman lazim galiba. Gunduz dusunecek vaktim bile olmuyo surekli ders calisiyorum. Kafam mesgul oldugu icin toparladim saniyorum kendimi. Aman bos kalmiyim zaten dil kurslari ehliyet is ne bulursam saldiriyorum su 1 yilim dolu gecsin de iyice ona sarmiyim diye.

Umitliyim bu sene unutmayi basaricam

Benim de okulumun açılmasına 2 hafta var.Evde patlıyorum kendimi temizliğe adadım sırf onu düşünmiyim diye.
E 1buçuk yıldır yeter. Unutayım artık dimi ama

Son düzenleme:
Benim de okulumun açılmasına 2 hafta var.Evde patlıyorum kendimi temizliğe adadım sırf onu düşünmiyim diye.
E 1buçuk yıldır yeter. Unutayım artık dimi ama

ah canim ya benim de 1 yildan bi kac ay fazla. Seneye gormiyim diye yazligimiza gitmicem sanirim. Annemlerle de konustum yazliga gitsek bile en fazla 1 hafta kaliriz baska yerleri gezicez diye planladik. Ben onun oldugu yere gitmem artik bu yaz ders oldu bana.

Gitme canım benden sana tavsiye sakın görme onu.
Her şey yeniden canlanıyo sanki, bütün anılar duygular..
Ben gittim gördüm dağıldım geldim

burada seni okuyup üzülürken düğünüme 15 gün kala benimkide bitti.ama benim senin gibi bu kadar övgü ile iyi niyetle uğurlayacağım bir nişanlım olmadığı için sanırım senin kadar üzülmedim.ağlamadım bile ardından.henüz...
Allah hayırlısını nasip etsin diyelim bundan sonrası için.hani Mevlana'nın bir sözü var ya:
hayatım alt üst oldu diye üzülme,nereden biliyorsun hayatın altının üstünden daha iyi olmayacağını...
nasip olmayınca olmuyor gerçekten her zaman buna inanırdım zaten.ve her işte bir hayır olduğuna :)

bu kadar kısa süre kalmışken sorun neydi neden bitti

sinirler çok gergin oluyor birde erkeklerde durum biraz daha farklı seyir ediyor
bekarlık elden gidiyor erkek erkeğe takılma düşüncesi bile ellerinden gittiği için iyice geriliyorlar
biraz yüz göz olsam bizde de kıyametler kopacak ama alttan alıp üstüne gitmiyorum...

çok üzüldüm inan...çok afedersin tabirim için ama derler ya eşekten düşenin halini eşekten düşen anlar diye. inan çok çok iyi anlıyorum neler hissettiğini ne düşündüğünü....

neden diye sormak istemedim. çünkü böyle zamanlarda insanın en yakınına bile ağzını açıp bitti diyesi gelmiyor....

bekle bakalım fevri davranma.öfkeyle kalkıp zararla oturma. evlilik öncesi bir çok çiftte aynı sorun oluyormuş. en azından sen sakin ve mantıklı hareket etmeye çalış. yine olmuyorsa kaderine tevekkül et,vardır elbet bi hayır....

ne olur kendini bırakma...alnımıza ne yazılmışsa onu yaşıyoruz,kader biz naparsak yapalım tecelli edecek. kendimizi paralasak da aynı son tevekkül etsek de aynı son...

her zaman özelden de görüşmeye hazırım canım. ne düşünüyosan ne hissediyosan yazabilrsin. belki az da olsa sıkıntını dindirebilir yazdıklarımız.

Allah' güven ve senin için en iyisini nasip ettiğinden şüphe etme canım. o zaman içindeki sızı,kin,nefret,kırgınlık ... hepsinin etkisi azalıyor....

dualarım seninle,Allah yardımcın olsun....onunla ya da onsuz hayırlısı neyse Rabbim seni ona yöneltsin ve mutlu kılsın...

çok üzüldüm yaşadıgın şeyler hiç de kolay değil.şimdi ne alemdesiniz hala ses seda yok mu kendisinden

çok tşk ederim canım ama bitiş o bitiş...kapandı o defter,ikimiz de ne görüştük ne konuştuk. düğün günümüz geçti ve herşey gönderildi...

kısmet değilmiş,hayırlısı olsun....

alala dugun arifesinde noluyor bu erkeklere ya cok anormal degil mi. Hic evlilik lafi edilmese belki devam eder miydi bu iliskiler?

valla canım önceden okurdum duyardım ama inanmazdım. hem başıma geldi hem çevremde de duymaya başlayınca inanır oldum...bu erkeklere bi terapi vermek lazım evlilik öncesi...

aman canım bari size bişeyler olmasın,hayırlısıyla duyalım burdan güzel haberlerinizi...gitme bir süre üstüne alttan al,sakın sen de patlayım deme,yaz bi kenara evlenince al hesabını

evliliğe hazırlık kursu olmalı erkekler için
nişanlanmadan önce evliliğe hazır değilim demişti bizimki de bende o zaman özel ders al hazırlık kursuna git dedim

her çiftte oluyor bu olaylar olmadı diyene inanmam senin ailen şunu yaptı benim ailem bunu yaptı para yetmedi bunu alamıyoruz konuları o kadar çok geriyor ki insanı...
ya sabır diyip Allah'a sığınıyorsun biz kızlar için de kolay değil doğup büyüyüp her mutluluğu her acıyı yaşadığımız evimizden huzurlu yuvamızdan ayrılıyoruz ama bunu anlamıyorlar işte ne yazık ki...
17 ay önce babamı kaybettim acısı yangını hala içimizde doğduğum büyüdüğüm evimden ayrılıp canım annemi tek başına bırakmak koymuyor ki sanki bana bıraktığım sigaraya başladım zaten iş stresi yetip de artıyor bile.
hayalini kurmak güzelmiş de uygulama işi zormuş ne diyim
Allah hepimiz için hakkımızda en hayırlısını nasip etsin zaten hayırsızsa da öte gitsin...
analarımız babalarımız ne zorluklarla el bebek gül bebek "prenses" olarak yetiştirdi bizi...

canım benim öncelikle başın sağ olsun,mekanı cennet olsun babacığının....

evlilik zaten zor bir süreç,senin bir de özel durumun varmış annenden dolayı.inşallah adım attığın bu yolda Allah seni ve müstakbel eşini mutlu eder.

hazırlıklarında kolay gelsin canım :)))

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…