Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

Merhaba hanimlar...
53 yasimda bir anneanneyi de araniza alir misiniz?

Benim kilo alma hikayem 2 yil once basladi.
Beyin sapi, ardindan kulak kristalleriyle ilgili bir hastalik gecirdim ve dengemi kaybettim.
13 ay kadar, neredeyse yataga bagimli yasadim.
Zar zor kisisel ihtiyaclarimi ancak gorebildim.
Yani ye ic yat, ye ic yat gibi bir donguye girdim.
Yani kilo problemimin kaynagi yeme bozuklugu degil, hareketsizlik.

4 ay once kendimi iyi hissettim ve esimle birlikte 1 saatlik yuruyuslere ciktik.
Maalesef kuyruk sokumundaki kaslar zarar gordu ve birakmak zorunda kaldim.

Ayrica denge bozuklugumdan dolayi tek basima da yurumem mumkun degil, dusme ihtimalim var. Yanimda mutlaka biri olmali.
Neyse...

Bir sure once evde ne yapabilirim derken Leslie yontemi ev yuruyusunu kesfettim.
Gecen hafta persembe gunu 1 mil olani denedim.

Normal sartlarda hareketli bir yasam surdugum icin, kondisyonum yasima gore iyi sayilir. O program hafif geldi.
Ben de cuma gunu hem yediklerimi not ederek, hem de 2 millik programa duzenli baslayarak evde de olsa hareketli yasama yeniden merhaba dedim.

Boy: 164
Kilo: 96,1 kg
Ilk hedef: 80 kg
Son hedef: 68 kg

Ayin 19'unda tartildigimda durum buydu.

Ic disiplinim ve motivasyonum genellikle iyidir.
Tek sorun var, rahatsizligimin nuksetmesi.
Bu yuzden egil kalk, saga sola bak tarzinda egzersizler bana uygun degil.
Bir de cok uzulerek sunu farkettim. Bu hastalik kol ve bacak koordinasyonuma ciddi olarak zarar vermis.
O yuzden program icindeki bazi komplike hareketleri yapamiyorum, dengemi yitiriyorum. ( benim icin komplike) Ben de kendime gore uyarladim.
En kotu walk walk walk diyorum ve programi tamamliyorum.
Simdilik bir sorun yok. Cok sevdim ve keyifle yapiyorum.

Gunluk yediklerimi de paylasirim.
Ufak tefek cikarmalar ve eklemelerle saglikli beslendigimi dusunuyorum.

Saglik ve mutluluk bizimle olsun...

Gelelim nasil besleniyorum...
Biz normalde de hamur isi, tatli, kizartma vs yemeyiz.
Iki ayda bir cantik yaptiririz o kadar...

Etli sebze yemekleri, et, kasap sucugu, sut ve sut urunleri agirliktadir.
Kendi adima sutu cok cok icerdim, onun yerine yogurdu koydum.
Esim ozellikle etli yemekleri tereyagli sever, mecburen oyle yapardim.
Tereyagini minumuma indirdim. Pirinc pilavi, makarna hic yemiyorum, zaten duskunlugumde yoktur.
Kisin kuru fasulyenin yaninda cik severdim, onu da artik yemeyiveririm...
Badem, ceviz, kuru kayisi, cekirdekli siyah kuru uzumu daha duzenli yemeye basladim.
Ayrica menopoz emareleri de var. Ona da faydasi olacak besinlere yoneldim.
Belediyenin beyaz ekmegini alirdik, artik tam bugdaya gectik. Onu da sabahlari maksimum iki dilim.

Ornek olarak bugunku listemi yazayim.

Gune buyuk bir bardak limonlu, pekmezli ilik suyla basladim.

Kahvalti:
Iki dilim tam bugday ekmek.
4 ceri domates.
3 sivri biber.
1 kapya biber.
Yarim salatalik.
Biraz taze kasar, ince bir dilim beyaz peynir.
4 siyah zeytin.
2 ceviz.
1 haslanmis yumurta.

Ogle:
1 buyuk kase ev yogurdu.
8 adet kuru uzum.
5 badem.

Aksam:
Zeytinyagli barbunya.
1 kase yogurt.
1 kucuk elma

18.00 veya en gec 18.30 gibi aksam yemegimizi yiyorum, bir daha su haricinde bir sey yiyip icmiyorum.

Gun icinde mutlaka 3 lt su, 2 fincan limonlu demleme yesil cay iciyorum.

Bir de 2 mil leslie yapiyorum. Su ana kadar firem yok.
Cuma gunu 3 mili deneyecegim.
Benden simdilik bu kadar kizlar...

Tebrik ediyorum sizi. Ve cok utandim kendimden annem yaşindasiniz neredeyse. Burayada ugrarsaniz belki banada ilham olursunuz

CanTorun abla hoşgeldin sefa getirdin maşallah ne güzel geldin öyle görmüşlüğüm var arada seni forumlarda.

2 mil yapıyosan 3 ü dene ama zorlama derim yaşadığın sıkıntı büyük geçmiş olsun allah şifa versin .
Geçen sene bende kulaktan bi sıkıntı yaşadım üstümde kaldı baya ruhen çok etkiledi beni.

Ya esas olaya gel tartıda 113 çıktım az önce 2 günde 3 kilo veremeyeceğime göre tartı sıkıntılı ahahaha yanlış bi zeminde bakıyormuşum şimdi düz zemine aldım aynı yerde durcak

2 günde 3 kilo verilmezse birden çok yediğin şeyleri kesince çok ciddi ödem atan olur

Sıkıntı var demedim yok doğru suyun payı çok sende maşallah güzel içiyosun

Tesekkur ederim canim hosbuldum.
Cuma deneyecegim, zorlandigimi hissedersem vucudumu esnetip birakmayi planliyorum.
45 dk olmaz, 35 dk olur veya 40...

Tekrar merhaba o zaman
Ben bu hafta evdeydim. Dedim nasıl bir diyet yaparım şimdi 80 oldum nasıl diyetse. Off sıkıldım kilodan diyetten herşeyden. Eskiye dönmek korkutuyor sadece zayıf olma amacım kalmadı

Hoş geldiniz, iyi ki geldiniz

Tekrar merhaba o zaman
Ben bu hafta evdeydim. Dedim nasıl bir diyet yaparım şimdi 80 oldum nasıl diyetse. Off sıkıldım kilodan diyetten herşeyden. Eskiye dönmek korkutuyor sadece zayıf olma amacım kalmadı

Kısıtlama olmadan bi listeye uyman lazım vucut herşeyi alıp panik yağ depolama modundan çıkmalı.

Çok yiyince depo olduğu gibi çok kısıtlayıncada panikle yağ depoluyormuş namıssız serbest öğünler yaparak herşey yolunda mesajı vermeliymişiz

Geçmiş olsun
Hoşgeldiniz

Menünüz güzel

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…