Canım çocuklar uyutmuyor sanırım. Allah yardımcın olsun. Nescafe yerine kendine sabah kalkınca hindistan cevizli türk kahvesi yap. Çok enerji veriyor. Bem biraz alışayım başlarım yapmaya. Kahveyi normal pişirip hindistan cevizi yağı katıp blender yapıyorsun. Çok farklı bir lezzet oluyor. Belki denemişsindir.İyi akşamlar. Bugunku menumu vermeye geldim
Sabah 9.00
Menemen
Nescafe
14.30
6 7 cig kofte marul ve limonla
1 bardak ayran
17.00
Yarim borek
Nescafe
19.00
1 kase ezogelin
4 parca et yahnisi
1 ekmek
Bol salata
Teşekkürler.Kuru meyve değil de ( kendimi durduramıyorum), kahveAfiyet olsun. Cubuk kraker yerine kuru meyve cok güzel tok tutuyor. Kahve de tüketebilirsin ara ogunde iyi oluyir
Çalışmıyorum,1 yıl önce emekli oldum.Genelde iki öğün yediğim için böyle oluyor.Aslında öğle yemeğim yok,çalışırken olan bir alışkanlık,öğle öğünü aklıma bile gelmiyor.Çoğunlukla minik atıştırmalıklar şeklinde oluyor.Bir de kahvaltıyı 10.00-10.30 gibi yapıyorum,acıkmıyorum.Bugün yine öyleÇalışıyormusun bir kaç listende denk geldim öğlen atıştırma şeklinde geçiyor :)
O uno ekmek nedir yaaa, puaça tadında:)))
Bir dilimde ben kendimi durduramam herhalde
Diyetisyenim hindistan cevizi yagi oneriyordu. Ama suan emzirdigim icin farklı seyler denemiyorum. Önceliğimiz dahiliyeye gidip degerlerime baktirmak. Nescafeden vazgeçemiyorum malesef sabah icemem turk kahvesiCanım çocuklar uyutmuyor sanırım. Allah yardımcın olsun. Nescafe yerine kendine sabah kalkınca hindistan cevizli türk kahvesi yap. Çok enerji veriyor. Bem biraz alışayım başlarım yapmaya. Kahveyi normal pişirip hindistan cevizi yağı katıp blender yapıyorsun. Çok farklı bir lezzet oluyor. Belki denemişsindir.
denerim inşallah. tarifi nasıldı mercimek ekmeğinin?Benimde geçen yaptığım mercimek ekmeği efsane oldu çocuklarda sevdi tavsiye ederim.
Birde fit mühendisce nin kandil simitini yapacağım bir ara ....
Pırasalı böbreğide çok seviyoruz tavsiye ederim
Afiyet olsun . Ben de balı çok seviyorum.İyi akşamlar
Menüm:
Sabah:1 dilim uno denge ekmek,peynir,zeytin,domates,kuru acı biber,1 ceviz,1 çay kaşığı bal,şekersiz çaylar
Öğle:Bir avuç ay çekirdeği
Akşam: Baharatlı haşlama tavuk, 1 kase yoğurt
1 lokma kakaolu kek
1,5 lt su
Şekersiz çaylar
Nescafe hızlı da yapılır. Afiyet olsun.Diyetisyenim hindistan cevizi yagi oneriyordu. Ama suan emzirdigim icin farklı seyler denemiyorum. Önceliğimiz dahiliyeye gidip degerlerime baktirmak. Nescafeden vazgeçemiyorum malesef sabah icemem turk kahvesi
Baya çeşitli olmuş yediklerin . Ben çocuklar iki çeşit anca yapıyorum..akşam için de karbonu düşünmeyi yarına dengelersin.sabah 1 kupa oolong çayı
öğlen 13.00
1 yumurtadan mantarlı biberli peynirli omlet
5 yeşil zeytin
2 küçük parça kabak tatlısı üzerine 1 tk bozkır tahini (şerbetini yemedim, yani minimum şeker)
1 tk cevizli muammara +1 ceviz
biraz domates, salatalık, köz kapya biber, 1/4 avokado
4 lokma ekşimaya köy ekmeği
ara 15.00
2 adet çiğ köfte+ 1 parça marul
ara 17.00
1 dilim fit brownie (cennet hurmalı bitterli siyez+yulaf unlu, şeker yok)
1 küçük kupa filtre kahve
1 kupa oolong çayı
akşam 19.00
1 kase sulu köfte
1,5 adet zeytinyağlı biber dolması
çoban salata
az sonra 1 kupa oolong çayı
1 madensuyu
yatana kadar 1,5 lt den fazla su
Nefis yemek tariflerinde var. mercimeği 12 saat suda bekleterek robota çekiyorsun. içine malzemeleri katıktan sonra tepside pişiriyorsun. kıvamı kek kıvamında oluyor ben son yaptığıma yeşil soğan kattım baharatı fazla olmuştu.denerim inşallah. tarifi nasıldı mercimek ekmeğinin?
fit mühendiscenin tarifleri güzel.
İki saat yürüyüşsabah yok
öğlen 12.00
1 yumurtadan az kavurmalı biberli isotlu omlet
1 kk örgü peyniri
5 yeşil zeytin
domates salatalık
1 brezilya cevizi, 1-2 çiğ badem
1,5 kk fit brownie (şekersiz, cennet hurmalı bitterli siyez-yulaf unlu)
ara 16.30
2 kk fit brownie (şekersiz, cennet hurmalı bitterli siyez-yulaf unlu)
1 avuç çekirdek
1 kupa filtre kahve
1 fincan yeşil çay
akşam 19.30
fırında çipura balık
marul havuç salatası
1 kk fit brownie (şekersiz, cennet hurmalı bitterli siyez-yulaf unlu)
ara
çekirdek
1 orta boy muz
1 mandalina
2 fincan yeşil çay
yatana kadar 1,5 lt su
2 saat yürüyüş ( çok yoruldum ama)
Her gün yer misin ekmeği ?Nefis yemek tariflerinde var. mercimeği 12 saat suda bekleterek robota çekiyorsun. içine malzemeleri katıktan sonra tepside pişiriyorsun. kıvamı kek kıvamında oluyor ben son yaptığıma yeşil soğan kattım baharatı fazla olmuştu.
Genelde tariflerde dere otu var ben sevmiyorum maydanoz katıyorum zeytin ve kuru domateside çok yakıştırıyorum ama çocuklar yemez diye bu seferlik katmadım
Google dan bakarsın diye detaylı tarif yazmadım
Evet nadir olarak yemedigim günlerde oluyor ama bu kiloda çok kısmak ve kasmak istemiyorum diyeten soğumayayım diye yollum çok uzun ....Her gün yer misin ekmeği ?
Ben de çok kararsizim bu konuda. Karatay yapayım diyorum onda ekmek yok. Sınırlı. Sen nasıl bir diyet yapıyorsun? Verip almak beni de yoruyor ama yine başladığım yerdeyim. Karatay ile verdiklerimi almadım. Diyetisyene uyamıyorum sıkıcı geliyor. Herşeyi bütün azmi bem gösteriyorum. Diyetisyen gereksiz geliyorEvet nadir olarak yemedigim günlerde oluyor ama bu kiloda çok kısmak ve kasmak istemiyorum diyeten soğumayayım diye yollum çok uzun ....
Benim kilomda diyetisyene başlayınca günlük 6 dilim ekmek veriliyor ben sabah kahvaltısında 2 dilim yemek taraftarıyım
Bu benim bahsettiğim mercimek ekmeğinde un yok un yerine mercimek kullanılıyor!!! aslında bu ekmeği yediğinde ekmek De yememiş oluyorsun tarifi bulup okursan tadı güzel tavsiye ederim. hergün yapamam zaten 10 günde filan bir tepsi yapsam diyet De değişiklik olur...Her gün yer misin ekmeği ?
Anladım canım. Allah kolaylık versin. Bir de ben deneyeyim. Hep okudum ama hiç yapmadım. Kaç çocuğun var ? Kız mi erkek mi? Benim 3 tane. 1 kız 2 erkek. En küçüğüm 5 yaşında. Diğerleri de 9 ve 8 yaşındalar.Bu benim bahsettiğim mercimek ekmeğinde un yok un yerine mercimek kullanılıyor!!! aslında bu ekmeği yediğinde ekmek De yememiş oluyorsun tarifi bulup okursan tadı güzel tavsiye ederim. hergün yapamam zaten 10 günde filan bir tepsi yapsam diyet De değişiklik olur...
Zaten bir tepsinin bizim evdeki ömürlü 2 gün çocukların tuzlu kek muamelesi yapıyor ve seviyorlar
Bu konuda tavsiye vericek kadar başarılı değilim mağlesef bende kilo ver al çok oluyor. hele hele 40 kilo vermiş alışmışlığım varki düşman başına ...Ben de çok kararsizim bu konuda. Karatay yapayım diyorum onda ekmek yok. Sınırlı. Sen nasıl bir diyet yapıyorsun? Verip almak beni de yoruyor ama yine başladığım yerdeyim. Karatay ile verdiklerimi almadım. Diyetisyene uyamıyorum sıkıcı geliyor. Herşeyi bütün azmi bem gösteriyorum. Diyetisyen gereksiz geliyor
Hangimiz yemek istemiyor ki akşam. Şöyle 5 dakika oturup keyif yapmak. Hakkımızda hayırlısı olsun. İnşallah yeniden başarırız.Bu konuda tavsiye vericek kadar başarılı değilim mağlesef bende kilo ver al çok oluyor. hele hele 40 kilo vermiş alışmışlığım varki düşman başına ...
Bana mantıklı gelen proteğin ağırlıklı üç öğün yemekvbirde ikindide ara yapmak akşam 7 den sonra bişeyde yemesem süper olurdu ama kış geceleri tv karşısında çok zorlanıyorum : (
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?