- 30 Mayıs 2010
- 3.920
- 8
- 316
- 41
kizlar ya erva terazimi kirdi kilo bildirimi yapamiyorum malesef
Elma Sirkesinin Faydaları
Akne tedavisi: Su ile seyreltilmiş elma sirkesi ile yüzünüzü temizleyin ve su ile durulayın. Elma sirkesi hem cildinizi yumuşatacak,hem de antiseptik özelliği ile akneye neden olan mikropları öldürecektir.
Boğaz ağrısı: Anjin ve streptokok dahil olmak üzere tüm boğaz ağrılarında, 1 bardak suya katılan 1 kahve kaşığı elma sirkesi ile saat başı yapılacak gargara rahatlatıcı bir çözüm.
Ciltteki lekelere : Dörtte bir litre suya, üç çorba kaşığı elma sirkesi ekleyip, kaynayıncaya kadar ısıtın, ateşi kısın. Başınıza bir örtü örtüp, yüzünüzü buhara tutun. Yarı yarıya sulandırılmış elma sirkesi ile yüzünüzü silin. Haftada iki kez tekrarlayabilirsiniz.
Migren: Bir tasa eşit miktarda su ve elma sirkesi koyup kaynatın. Altını kısarak yüzünüzü buhara tutun. Bu şekilde 3 dakika kadar soluk almanız, migren ağrılarının yok olmasını sağlayacaktır.
Yorgunluk ve uykusuzluk: 1 litre suya 3 yemek kaşığı elma sirkesi ve bir fincan bal ilave edin. Her gece yatmadan önce 2 yemek kaşığı için. Uykusuzluğunuzun ve yorgunluğunuzun kaybolduğunu göreceksiniz.
Kaşıntılar: Böcek ısırmalarına, kurdeşene bağlı kaşıntılarda, arı sokmalarında ve cilt çatlaklarında, sorunlu bölgeye sürülecek elma sirkesi rahatsızlığı giderecektir.
Mide bulantısı: Mide bulantısının önüne geçmenin yolu; ılık elma sirkesine bir bezi batırıp sonra sıkmak ve bu bezi midemizin üstüne yerleştirmektir. Bez soğudukça ılık bir bez ile işlem tekrarlanmalıdır.
Sivilceler: Sivilceler için, su ile seyreltilmiş elma sirkesiyle yüzünüzü silin ve durulayın. Elma sirkesi akneye yol açan mikropları öldürür.
Varisler: Varislerin yol açtığı ağrıdan şikayetçiyseniz, sirkeli bir bezi bacaklarınıza sarın ve 30 dakika bekletin. 30 dakikalık süreyi bacaklarınızı yukarı kaldırarak geçirin. Bu işlemi sabah-akşam tekrarlayın.
Nasırlar: Bir dilim bayat ekmeği elma sirkesine batırıp nasırlı bölgenize koyarak gece boyunca orada tutun. Sabah uyandığınızda sertliğin kaybolduğunu göreceksiniz. Bir başka yol ise ılık suyun içine yarım bardak sirke koyup, yarım saat nasırlı bölgeyi bu suda bekletmek ve sonra bir havlu ile kurulayıp ponza taşı ile bölgeyi ovuşturmak.
Kızzzlaaarrrr CanMelin bahsettiği motivasyon Cdlerini bu adresten indirebilirsiniz
Nil Gün - Motivasyon (AudioBook) - X-Paylasim
Kızzzzlaaaarrr bunu indirip dinleyin derim ben bugün dinledim dün yarısını dinlemiştim ama sonuna doğru önemli ve güzel bilgiler veriyor kilolu olan herkes dinlesin kilo almak isteyenlerde dinlesin bence
tünaydın hanımlar ben tatılamıyorum tartı almam lazım güya tefali almıştık aldığım günden beri arıza ne alayım tavsiyeniz varmı ...banu tüp bebeğin hayırlı olur inş. canım kavuşursun bebişine allahım herkesin muradıını versin hepimiz incecik muttlu kucakları dolu işte başarılı bol paralı ii insanlarla dolu bir hayat nasip etsin inş.
kilom 121.8 takılı kaldım ben burada yaa...sabah okadar az yedim tamam bugünden itibaren daha da dikkat edeceğim anda karşıma bişiler gleiyor itiraz edemiyorum şimdi pırasamı kavurmuştum yumurtalı onu yiyecektim komşu 3 tane pişi getirmiş lorlu onu yedim artık öğle yemeği yerine geçsin doymadımda zaten "
günaydın kızlargerçi ben hala ayılamadım dün arkadaşımda kaldım mimarlık projesini yetiştirememiş öğlen bi başladık gece saat 2 ye kadar çizim yaptık artık gözlerim yanmaya başlamıştı yattığımızda :18: sabahta 7 de uyandık ama ben hala uyanamadım
BEYZUŞ abla beni bu hafta izinli yazar mısn
aynen tatlım, zannederim sadece kaçamaklarımı yakıyorum sporla... bi de takıldım bu kiloda ne yazık ki bi 84 kiloda çok takılmıştım bi de 78 de çok takıldımÇok enteresan cnm 300 dk sporla nasıl kilo veremedin? Sendemi kaçırıyorsun yoksaaaa
Eliptık Bisikletden memnun musun ??
Ben Stepper istedimden Emindim ama Eliptikle Stepper arasında kaldım..
Eliptik Bisiklet Alman sitelerinde araştırdığım kadar, daha sağlıklıymış cünkü Steppere bakarak Hareketleri daha Natürel ve Insanin Doğasındaki hareketlere daha Yakın miş ve Kilolular icin daha rahat bir kullanimi varmiş.
Ben bir ara sporsalonuna gitmiştim sonra yanliz gitmekten sıkıldım biraktım 3 ay sonra ama Eliptpiki baya sevmiştim
ben memnunum, tavsiye ederim.. daha 2 haftadır düzenli spor yapıyorum ama en az 1 ay boyunca düzenli kullandığım zaman faydasını göreceğime inanıyorum
derincim üzme kendini, hepimiz aynı durumdayız, yalnız değilsin yani unutma...kilom 121.8 takılı kaldım ben burada yaa...sabah okadar az yedim tamam bugünden itibaren daha da dikkat edeceğim anda karşıma bişiler gleiyor itiraz edemiyorum şimdi pırasamı kavurmuştum yumurtalı onu yiyecektim komşu 3 tane pişi getirmiş lorlu onu yedim artık öğle yemeği yerine geçsin doymadımda zaten "
canmelcim eliptik bisikletten memnunum ben, ama daha 2 haftadır düzenli kullanıyorum, en az 1-2 ay kullanmak lazım ki faydasını görebilelim, o yüzden sabırla spor yapmaya devam...
aynen canım vallahi tutamıyorum kendimi bir türlü inşallah birgün amacmıza ulaşırız
Zatn hep öyle olur, tam Diktatör gibi karar alirim kesin planimin dişina çıkmıcak diyorum bişeyler geli veriyor önüme deli oluyorum o zaman birde zorlarya ille ye diye bişey olmaz diye
evet canım zaten sizler olmasanız daha çok alırdım en azından burayı takip ederek birşeyler yapmaya çalışıyorumaynen tatlım, zannederim sadece kaçamaklarımı yakıyorum sporla... bi de takıldım bu kiloda ne yazık ki bi 84 kiloda çok takılmıştım bi de 78 de çok takıldım
derincim üzme kendini, hepimiz aynı durumdayız, yalnız değilsin yani unutma...
Hareketsiz yaşam, stres, tiroidlerin düzensiz çalışması metabolizmayı yavaşlatıyor. İşte uzmanlarından 10 etkili öneri.
Metabolizma hızı kişiden kişiye fark gösterir. Metabolizma hızını belirleyen en önemli etmen vücut kas dokusudur. Kas kitlesi arttıkça metabolizma hızı artar. O nedenle sporcuların, kas kitlesi kadınlara göre daha fazla olan erkeklerin metabolizma hızı daha fazladır.
Aynı zamanda vücut yüzeyi ile de metabolizma doğru orantılıdır. Yani vücut büyüdükçe o vücudu çalıştırmak için gerekli olan enerji artar aslında. O nedenle fazla kilolu bir insanın normal kilodaki bir insana göre metabolizması daha hızlıdır. Özellikle zayıflama tedavisinde kişinin yemek durumu metabolizma hızına göre belirlenir. Eğer bir kişiye zayıflasın diye metabolizma hızının çok altında bir beslenme programı yapılırsa, vücut yağ dokusu yerine kas dokusunu kaybeder bu da metabolizma hızını yavaşlatır ve bu kişilerin tekrar daha fazla kilo alması gibi bir sorun ortaya çıkar.
Metabolizma ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya'nın metabolizmayı hızlandıran on bilimsel önerisi:
1) Düzenli uyuyun. Gece en geç 24.00’de uyuyun, sabah en geç 07.00’de uyanın. Çünkü vücut kendini uykuda onarır.
2) Düzenli olarak aerobik egzersiz yapmayı alışkanlık haline getirin. Haftada en az 3 gün 45 dakikalık bir tempolu yürüyüş yapın.
3) Ağırlık çalışmayı ihmal etmeyin. Metabolizma hızının en belirleyici faktörü kas dokusu olduğu için kaslarınızı da düzenli çalıştırın.
4) Kola, gazoz gibi asitli ürünler yerine su için. Su insan vücudunun en önemli bileşenidir. İyi bir metabolizma, iyi bir dolaşımdan bu da iyi bir boşaltımdan geçer. O nedenle günde 2-2,5 litre su içmeye özen gösterin.
5) Acıktığınızda mutlaka vücudunuza cevap verin. Açlığı ertelemek metabolizma hızını yavaşlatır. Küçük bir meyve bile yeseniz yeterli olur.
6) Metabolizmayı en çok çalıştıran yiyecekler proteinlerdir. Beslenmenizde dengeli bir şekilde protein tüketin. Ancak hiç karbonhidrat almadan sırf protein yenilerek yapılan diyetler son derece yanlış. Bu tür diyetlerle hızlı kilo verilse bile, damar hastalığına yakalanma riskini artırdığı biliniyor.
7) Az az sık sık yemek metabolizmayı canlı tutuyor.
8) Yemeklerinizin yanına eklediğiniz iki-üç kaşık yoğurt yüksek kalsiyum içeriği nedeni ile metabolizma üzerine olumlu etkileri var.
9) Lif oranı yüksek olan yiyecekler, özellikle taze sebze ve meyveler, kurubaklagiller ve tam tahıllı ürünleri de düzenli tüketmek şart.
10) Yeşil çay için. Kahve ve çay içerdiği kafein içeriği nedeni ile metabolizmayı çalıştırır. Ancak çok fazla tüketilirse çarpıntı ve uykusuzluğa neden olabilir. Yeşil çayın antioksidan kapasitesi çay ve kahveye göre daha fazladır. Günde 1-2 fincan yeşil çay tüketmek hem metabolizmayı hızlandırır hem de yaşlanmaya gidiş sürecini yavaşlatır.
alıntıdır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?