çok teşekkürler sevgili dostum..o makamdan hepimize rahmet,bereket yağsın..ne şanslıyım değilmi?bak dostum dediğim seni de bana o gönderdi.hem de en yalnız olduğum günlerde...
pardon,Sülüüman kim?eşin mi? anlayamadım...:26:
Evet canım benim ki...Adı Sülüüüman değil de bana Sülüüüman olmak istediğini söyledi....
Merhaba Arkadaşlar sanırım burası motivasyonun tavan yaptığı bir yer.. ben yaklaşık 2 yıldan beri kilolarımın üstesinden gelemiyorum.insüülün direnci çıktı son kontrollerimde... üzülüyorum çoook hemdee... fakat burayı bulup buradaki yazıları okudukça da umudumu kaybetmiyorum.. hepinize başarılarr..... kolay gelsinn..!!
nerden çıktın beee ayağımı kaydırmaya çalışma 3.lük ilk benimdi öhü öhüüükızlar iyi akşamlar
bugün kursum olduğu için kilo bildiriminde bulunamadım
ama geçen hafta 83.400 düm
bu hafta 82.900 oldum
yani giden 500 gr.
azar azar gidiyor ama gitsin yeter ki
kilo veren vermeyen herkesi
evet canım allah büyük bence sen sinirsel şişiyosun gibime geliyo işsizlik falan ben genelde kafama çok şey taktığımda sinirlendiğimde acayip su topluyo vücudum bi takip et istersenVallaaa bende yaşadım sabah baskülde aynı hayal kırıklığını nedenini bilemiyorum ama verememişim 2-3 haftadır bu kilodayım vucut sabitliyor sanırım amannnn birdaha 120lere çıkmayayımda yavaş yavaş gitsin napalım Allah büyüktür
ama o 7 li rakamların üstüne 1 bebek doğurdum hayal gibi geliyo önceki azim olsa şimdiye 10 kilo vermiştim aheste aheste veriyoruz bakalım
yaa sen unuttun galiba 7 li rakamları sende görmüştünyine görürsün ben sana inanıyom
]
kocaları karıştırdım kocası akşiam eve baklava getiren kimse çıksın ortayaNursena çok gü
zel kilodasın bence keşke bende senin gibi olabilsem kilonu koruyabilirsen bence ara ver ama(senin kocandı sanırım ) kacanın getirdiği baklavalar cıssss
Saol canım bende senin gibi düşünüyorum. Yanlış hatırlıyorsun sanırım benim kociş hiç yemez tatlı ve abur cubur. Anca yemeğini yesin çayını içsin o kadar. Ama bana alırdı gelirken. Artık anlaştık haftada 1 kez getiriyo oda bitter çikolata
hayırlı olsun allah emeklerini boşa çıkarmadıkızlar bugün sabah 7 de evden çıktık.9 da mahkememiz vardı.sağolsun yurdumun hakimi 11 de geldi.neyse dava sonuçlandı.vasiliği aldım.ama kararın çıkması 1 aydan fazla sürermiş.ksrsrdsn sonra maaşımız daki tedbir kalkacak.buna da şükür.ordaki bir bayan 3 yıldır annesinin vasiliği için uğraşıyormuş.benimki 2 duruşmada sonuçlanınca çok şaşırdı.en yüce makamdan torpilliyim...
benim anneminde ben ilk okula giderkene almııştı ilk çıktığında ben evleneli 8 yıl oldu tencereleri yan yana getir anneminki pırıl pırıl valla emsan en güzeli çatal kaşık takımım emsan benim çok memnunumTencere önemli canım hem sağlık açısından hemde iyiisi olursa senelerce kullanılır. Tabii çelikten bahsediyorum. Annemin emsan seti vardı hala taş gibi üzerine ne tencereler geldi geçti ama onlar hala sapasağlam. Tabii çok eski bir marka emsan ama yenilerdende güzeller var ben Türk malından şaşma derim ya Emsan yada Karaca
sende gel şekerim okuyup geçme teşekkür ederizMerhaba Arkadaşlar sanırım burası motivasyonun tavan yaptığı bir yer.. ben yaklaşık 2 yıldan beri kilolarımın üstesinden gelemiyorum.insüülün direnci çıktı son kontrollerimde... üzülüyorum çoook hemdee... fakat burayı bulup buradaki yazıları okudukça da umudumu kaybetmiyorum.. hepinize başarılarr..... kolay gelsinn..!!
canım bende çok kararsızım tencere konusunda
bütün tencerelerin bir zararı var ne alacağımı bilemedim
karacanında çinde üretildiği söylentisi var
amannnn kaç aydır bakınıp duruyorum sadece
ablacım bende geç kaldım yazmak için ama 500 gr verdim
Tamam canım.Listeye ekliyorum.Bu durumda 3 cülüğü Nursena ile paylaşıyorsun.Tebrikler....
işte bundan korkuyodum:96::96::96::96::96::96::96::95::95::95::95:
olur olur canım bolbol dua et kendineŞeker gibi bir eşin var anlaşılankıskandım valla, bana hep Odunlar ras geliyor..
senin adına çok sevindim ablacım çok şükr bunuda atlatmışsın inşallah hastalarınada allah acil şifalar verir en acilindenkızlar bugün sabah 7 de evden çıktık.9 da mahkememiz vardı.sağolsun yurdumun hakimi 11 de geldi.neyse dava sonuçlandı.vasiliği aldım.ama kararın çıkması 1 aydan fazla sürermiş.ksrsrdsn sonra maaşımız daki tedbir kalkacak.buna da şükür.ordaki bir bayan 3 yıldır annesinin vasiliği için uğraşıyormuş.benimki 2 duruşmada sonuçlanınca çok şaşırdı.en yüce makamdan torpilliyim...
senin gibi bir sultan sülümancığının kıymetini hiç bilmezmi yaavvvvvvv500 gr la listeye girmek çok kötüüü kızlar daha çok kilo vermemiz lazım genede teşekkürler
kalabekim ben nedense bu hafta seni listede görürüm diyodum hayal kırıklığına uğradım
beyzus sülümanın ahıımı tuttu listey girememişsin iyi gidiyodun
Vallahi doğru....Ben Sülüüümancığımın kıymetini bileyim gene..Bak kilolar gitmiyor...
bendede var şnsülin direnci sakın üzülmekilo verirsek rahatlıkla bu dertten kurtuluruz inşallah hemen çizelgenle seni bekliyoruzMerhaba Arkadaşlar sanırım burası motivasyonun tavan yaptığı bir yer.. ben yaklaşık 2 yıldan beri kilolarımın üstesinden gelemiyorum.insüülün direnci çıktı son kontrollerimde... üzülüyorum çoook hemdee... fakat burayı bulup buradaki yazıları okudukça da umudumu kaybetmiyorum.. hepinize başarılarr..... kolay gelsinn..!!
aaaa bak bilmiyordum bende aynı dertten muzdaribim ve montignac diyeti yapmaya karar verdimAynen öyle canım kilolar bahane burası şahaneinsülin direnci illeti bendede var. Kan şekerini hızlı yükseltip aynı hızla geri düşüren gıdalardan uzak durman gerek ve egzersiz en önemli ilacı. Birde ben bi profun kitabını almıştım çok faydası oldu kitabın adı İNSÜLİN DİRENCİNE DİRENİN prof. dr. Metin Özata tavsiye ederim daha önce ne kadar kilo vermek istesemde naparsam yapayım çok zorlandım 10 kilo vermek için ve sonrada kilolarım kediler gibi geri geldi nankörlerrrrrrrrr sen banakilo verme serüvenini anlatsana merak ettim bak şincik
tamam denerim benimde melek gibi Eş adaylari cıksın karşıma
Ben Tchiboda güzel Tencere tava gördüm Hoşuma gitti ve Kalıteli oluyor Mallari istersen bir bak
Tchibo.com.tr || Sadece Tchibo dünyasına özel
ben Tchibonun mallarını Almanyadayken cok alırdım kalıteli ve güzeldi, şimdi tr yede gelmiş bugün baktim yine rende aldım kendime ordan.
süper görünüyolar vallahi
kızlar iyi geceler..eşim kalktı..hepinize hayırlı geceler..öğleden sonra uyudu.şimdi sabaha kadar ayaktayız.tam da benim uykum gelmişti.bir kahve içeyim barii
eşim rahatsız..onun vasiliğini aldım.imzasını banka kabul etmeyince sağlık raporu alıp dava açtım..
kızlar iyi geceler..eşim kalktı..hepinize hayırlı geceler..öğleden sonra uyudu.şimdi sabaha kadar ayaktayız.tam da benim uykum gelmişti.bir kahve içeyim barii
Inşallah cıkarbenimde yaşım az değil ki bende 27 yim bakalım ne zamana kısmet, ama ilk tecrübe felaket oldu icin cok dikkatlıyım :78:
aynı yaştayızben sana yazdım yaşın kaç diye ama daha yolun başında sayılırız yaa insan kendini yaşlanmış gibi hissediyor yaşadığı şeyler yüzünden ama daha yaşımız genç yahuu daha yolun başında sayılırız kiloları bi yerelim ortalığı dağıtacazzzz
nursenacım stresin sinirin ödem yaptığını ilk kez duyuyorum :26: ama iş bulana kadar böyle napalımbende anlamıyorum neden bu kadar şişmanım bütün arkadaşlarım en fazla 90 kilosundur diyor ama ben 118 kiloyum enteresan anlamıyorum bende boyum uzun ve kemiklerim gerçekten iri oyh çok şişmanım çoookkk
Bende yatayım iyi geceler hatunlar:44:
inşallah tecrübelerinden yararlanmak isterim ben daha yeni öğrendim 1 ay oldu kilo almam durdu ilacı kullanmaya başlayalı bedenimde de daraldı ve kiloda verdim 1 kilo dan biraz fazla olmalı inşallah bundan sonra senşn yakandan düşmicemtursari Canım bende pko, insülin direnci beraber. Hala tedavim sürüyo dediğim gibi kitap aldım çok faydasını gördüm. Besinlerin glisemik indeksini öğrenmek ve en düşük olanlarıyla beslenmek gerek yoksa potansiyel birer şeker hastasıyız gelicekte malesefuyku saatim geçti canım şimdi acil çıkış yapmam lazım ama bi ara bol bol konuşuruz bu konuda herkese iyigeceler kızlar
yaa varya hemde nasıl ödem yapıyor benimm kilo almamdaki tek sebeptir stres evlendiğim dönemde gayet normaldim 1 senede 25 kilodan fazla aldımm sırf sebep stressssssssssnursenacım stresin sinirin ödem yaptığını ilk kez duyuyorum :26: ama iş bulana kadar böyle napalımbende anlamıyorum neden bu kadar şişmanım bütün arkadaşlarım en fazla 90 kilosundur diyor ama ben 118 kiloyum enteresan anlamıyorum bende boyum uzun ve kemiklerim gerçekten iri oyh çok şişmanım çoookkk
Bende yatayım iyi geceler hatunlar:44:
Haklısın Bencede Dağtalım valla
Bende yatmaya gidiyorum öpüldünüz....
Tatlı Uykular Hayırlı Geceler...
Su vücudumuzun yaklaşık % 55—60’ını teşkil ediyor. Tüm hayatî faaliyetler onun üzerinde dönüyor. Bedenin ısı dengesi, hücre içi yaşam, besinlerin yakılması, sindirilmesi ve ihtiyacı olan yerlere gönderilmesi bu taşıma sıvısıyla yapılıyor. Hücrelerde kullanım sonrası oluşan atıkların vücut dışına atımları hep suyun devri sayesinde; elbette bu hareketleri kolaylaştırma ve hızlandırma içinde bizimde en az 8—10 bardak suyu bedene almamız, her on kilo fazlalıkta bir bardak daha su ilâve etmemiz gerekli...
Su yemek öncesi, yemeklerle birlikte her zaman alınabilir; fakat yemekten sonra içilecekse ancak yaklaşık iki saat sonra alınmalı.
Açlık ve tokluk hisleri
Her iki merkez de beynimizde hipotalamusta yer alır. Mide ve barsak duvarındaki hassas uyarıcılar hipotalamusla irtibat kurarak bu organlardaki dolgunluğun getirdiği uyarıyı yukarı iletir. Aynı zamanda kandaki şeker miktarı da beyne uyarı göndererek açlık ve tokluk merkezlerini uyarır. Doyma hissi beyin tarafından ancak yirmi dakika sonra algılanır. Tüm bu bilgilere göre anlıyoruz ki, yavaş yavaş acele etmeden yemeli, suyu bol tüketmeli barsaklarımızda uzun süre kalarak yukarı sinyal gönderilmesini azaltacak, bizi daha uzun süre tok tutacak, şeker düzeyini yavaş yükselten kompleks karbonhidrat tüketimini artırmalıyız. Genel olarak aldığımız kalori miktarını azaltmalı, yağı az kullanırken olabildiğince de doymamış yağlar dediğimiz grubu kullanmayı, tuz tüketimini azaltıp, lif oranını artırmayı prensip etmeliyiz.
Tıbb-ı Nebevî
Peygamberimizin (a.s.m.) bir hadisinde karpuz hakkında şöyle söylediği rivayet edilmiştir:
Karpuzdan faydalanınız ve ona ta’zim (saygı) ediniz. Çünkü onun suyu cennetten, tadı da cennet tadındandır... Karpuz cennet(meyvelerin)tendir. (Yemekten önce kavun, karpuz yemek şifadır.) [İ. Asâkir]
Hem bol su içeriğiyle diyetimize uygun olan karpuzun yemekten önce yenmesi vurgulanıyor. Zaten meyvelerden en güzel istifade şeklinin de açken olduğunu belirtmiştik.
Mübarek karpuz, her yemekte olan lezzeti toplamıştır. Onun eti, çekirdeği ve kabuğu bütün uzuv ve kuvvetlere faydalıdır. O, yemek, içmek ve reyhandır. Karın ve mesaneyi temizler. Bel suyuna bereket verir. Kokusu güzel olup, baş ağrısını yatıştırır. Deriyi temizler ve süsler. Göze hiddet, yemeğe iştah ve lezzet verir. Susuzluğu giderir. Bağırsak kurtlarını öldürür. Bedene faydalıdır.
(Marifetname)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?