umutt sağol bugün bim kapanmıştı yarın alıcam, bi kere denemiştim yara olmuştu sanırım sert çektim bilemiyorum. önerdiğin bi marka varsa direkt onu alayım?
herkese iyi geceler
Yenacim basin sagolsun, annesizlik ne zordur tahmin bilenedemem.
Benim durumum ise kanimca farkli bir yirtiklik durumu. Ben 3 numarali cocugum. 1. Cocu yani ablam daima en iyi seyler saglanmaya calisilan ancak en cok sikilan evlat oldu. Agabeyim ise erkek olmanin avantaji ile ol dese oluyordu hersey o derece uzerine titrendi. Ve ben klasik 3. Cocuk sendromu muhtemelen kaza kursunu, tekne kazintisi. Hatta anem beni aldirmak istemis, sonra cocugu olmayacagi kesinlesen teyzeme vermeyi, hamilelik ilerleyince vazgecmis. İste ben bu kosullarda geldimbiraz pabucumu cikarma yirtikligi zamanla kendi ayaklari ustunde herseyi tek basina becerme cilginligina dondu. Biraz buruk kirik hatiralarimda olsa, Ailemden unuversite boyunca para istedigimi hatirlamam. Becerdim yani bisey olmayi 3-4 yasindan beri savasiyordum gorunur olmak icin velhasil kelam. Hatta abimin 25 yasinda iken babami azarladigini hatiarim bana bakmak zorundasiniz diye. Okulu bitmis evlenme arifesinde ve issizdi- bu da bir cesit guven turu. Yillar sonra anne bana neden abime sagladiiniz kolayligin hicbirini saglamadiniz diye sordugum da istemedinki demisligi var.
Yine de babami 24 yasimd kaybettim bazen cok uzulsem de sansli hissederim kendimi elbette 24 yasina kadar yanimdaydi ne guzel.
Bu ya da o biri oldum. Hala isteyememenin zorlugunu yasarim ama kendi basina bisileri becerme duygusu da apayri bir tatmin saglar.
umutt sağol bugün bim kapanmıştı yarın alıcam, bi kere denemiştim yara olmuştu sanırım sert çektim bilemiyorum. önerdiğin bi marka varsa direkt onu alayım?
herkese iyi geceler
Gene gece vakti dökeyim bari içimi yatmadan. bugün çılgın tempolu bir gündü benim için.
Sabah tek başıma iki miniği hazırladım, yedirdim içirdim, altını yıkadım vb. kızın yüzme dersine mecbur oğlanı da götürdüm, sabahtan bırakacak kimsem yoktu bugün çünkü. Oğlanın şişirilmiş havuzu, oyuncakları, kızımın yüzme malzemeleri ve iki çocukla acınacak bir görüntüm vardı. Noel ağacı gibi her yanımdan birşeyler sarkıyordu. Güneşte pişerek ve her saniye, dur-durak ve aralık vermeden çevreye saldırarak yaramazlık yapan oğlumla uğraşarak 2 saatte havuzdan çıktık, yardımcım gelince koştur koştur Palladium'a gittim Emel'le buluşmaya.
5 saate yakın orada gezdik, eşimin erkek kardeşinin sözlenmesi olayı kızın çabalarıyla acaip bir merasime dönmüş, bildiğin organizasyon olacakmış, 100 kişi filan katılıyor o derece yani. Ben de elbise bakayım kendime dedim. Sükut-u hayal tabii. Kilolu olmak en çok mağazada güzel ve dekolte bir şey görünce sinir ediyor beni. Marks&Spencer'da buldum bir elbise fena sayılmaz, sonra Forever New'da gördüğüm siyah bir elbiseyi beğendim, tek kusuru yerleri süpürmesiydi. Neyse ikisini de giyince arkadaşım resimlerimi çekmişti telefonumla, akşam eşim benim beğendiğim elbiseyi o kadar yerin dibine soktu ki tüm hevesim kaçtı. Öyle huyu da yoktur aslında ama gerçekten beğenmedi demek ki( beni olduğumdan yaşlı ve şişman gösterdiğini söyledi. sonra ben bozulunca da "yalan söylememi mi tercih ederdin" diyor. ikisini de almayıp, daha önce Mutlu'nun söylediği mağazaları gezeceğim vakit bulursam.
Akşam altıdan sonra koştur koştur eve geldim, 8'de kayınvalidemler İstanbulda olacaktı. Yardımcım gitmiş, annemin hışırı çıkmış, çocukları teslim edip gitti. Bir gün önce 2 çeşit yemek yapmıştım zaten ilave 4 çeşidi pişirdim, tatlı yaptım, evi toplayıp çocukları giydirdim. Tam oturdum kapı çaldı. Hizmet, muhabbet, bir de cümbür cemaat gece gezmesi derken kendimi burada buldum. Neyse ki bizde yatmadılar :)
Ay ne kadar uzun yazdım böyle, üstelik herhangi bir ana fikri de yok.. Buraya kadar sabredip okuyanlar varsa kusura kalmasınlar, kafamı salladım, yorgunluktan bölük pörçük birşeyler döküldü işte :))))
Ayyy okurken yoruldum inan.:)
Senin çocuklar kaç yaşında.? içine sinen bir elbise bulursun umarım..
tekrardan çok tşk kızlar..kızım nazara geldi inanınki bugündrumuz bile aşık oldu ona gözlerini alamadı birde çok dillendi bu sıra yaramazlıktada sınır tanımıyoruz ayrı mesele..
yenacım evt canım nasıl yanıyor yavrum çok ateş yaptı...bugün sabahtan beri ateşi çıkmadı ,akşamda düğün varmış oraya gitmemiz gerekti eşim annesine bıraktı hasta götürmeyelim dedi(bende bir daha bırakmam diyordum ama büyük konuşmuşum)çığlık çığlığa ağlamış gelin salona girdi biz salondan ayrıldık, eve nasıl geldiğimizi bilemedik..meğersem yine ateşlenmiş ateş geldiğinde mahvoluor..
bizde kv ile köylü pazarından 10 kilo kayısı aldık pazar günü çok güzel yapar kv güneşte tutar reçeli...eşimde reçelsiz (kayısı)sofraya oturmaz dediğin gibi 70 kilo ...
benim kızda bu sıra babasiiiiii annesiiiiiiiii dedesiiiiiiii diye dolaşıyor evin içinde bayılıyoruz...babamız genelde gelir annesi kızın şunu yaptı bunu yaptı diye konuşur hemen kaptı zilli yerim o barışı bennn canım benim...
ayrıc abende bu gece pilavı kaçırdım çokta güzel olmuştu babamda bayıldı pilavıma gerçi ekmek yemedim kıymalı bamya ve pilav salata yedim..
çok yoğun bir gün geçirdim akşmadanda uykusuzum yatayım inşallah uyanmaz bu gece....hımmm YENA madem uykun yokmuş bir zahmet geliver bize 2 saat yol ne olacak nazı ayaklarında sallarsın canım, ben uykusuzluğa alışkn değilim sersem gibi oldum..sen normaldede geç yatıyorsun zaten ....
iyi geçeler herkeze....
Bu yorgunluğa rağmen yatmıyorum, kendime vakit ayıracağım, iki satır bir şeyler okuyacağım diye tırmalıyorum ya, kendime ne diyeyim bilemedim.
Tü m gece kuşlarına iyi geceler, iyi uykular, tatlı rüyalar tbrik ederim seni çook pozitifsin..yazılarını okumak bile güzel...
Sıkıntıdan yazıyorum aslında...kimse cevap yazmasada umrumda değil ..ukalalık olacak ama yalvaramamya görüşmek istemeyenler sağ olsun..ben taktımya zayıflamaya başka hiç birşey umrumda değil...ya OLACAK ya OLACAK hedefim var hayallerim var..
günaydın dr kanal d kepekli ekmek bile yemeyin diyordu kadınlarda zaten kansızlık var kepekli bişe yediginde çogalıyormuş sen bence yeme zaten kansızım diyorsunKızlar kepek yemeye başladığımdan beri gerçekten çok az yiyorum ama acaba kabızlık falan yaparmı birde bende kansızlık var onada zararı olurmu bileniniz varmı acaba?.
ayşecim sen ne kadar iyi ve yardımsever bir insansın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?