maşallah çalışkan hatun seni ellerine sağlık
selamlar... bende geldim aranıza bu kategoriye yeni dahil oldum :) diyetisyen yardımı ile zayıflamaya başladım hemen bir özet geçeyim. 5eylülden beri diyet yapıyorum.21yaşındayım. 105,7 ilk günkü kilom ve şuan 97,1 kiloyum. çoook uzun bir yol beni bekliyor. ama hırslıyım başaracağım. :)
hoşgeldin inşallah başarılı olursun ....
teşekkür ederim. inşallah hepimiz oluruz :) bana tüyolar verin neler yapıyorsunuz ekstra kullandığınız şeyler varmı mesela..
dilek çok az yiyorsun canım başlangıç için bence tabii az yemek de kilo vermeye engel oluyor dengeli ve yeterli yemek gerekli
kilon azaldıkça aldığın kaloriyi azaltacaksın şimdi 1000 kaloir bile almıyorsun daha sonra ne yapacaksın uyarmak istedim seni
teşekkür ederim. inşallah hepimiz oluruz :) bana tüyolar verin neler yapıyorsunuz ekstra kullandığınız şeyler varmı mesela..
hoşgeldin biz sağlıklı beslenip spor yaparak zayıflamaya çalışıyoruz başka biişey kullanmıyoruz
bugunku menum;
sabah; 1 kucuk ekmekcik ve 1 kk tahin helva 1 bb cay
ara; 1 bb yesil cay iki incir
ara; 1 bardak sut 1 muz bir ceviz
kacamak; 1 neskafe 50 kal. cikolata
öglen; 1 tabak karnibahar 1 porsiyon yogurt
(ekmek yok oleyyy aferim bana)
aksama da 1 porsiyon yogurt bir ceviz belki 1 meyve
60 dk yuruyus 1,5 l su ama daha icerim
elimden geldigi kadar dengeli beslenmeye calisiyorum gerci gercek hayatta bi o kadar dengesiz olsamda
var mi bir hata?yau bunlar 1000 kalori bile etmezkine yani veremezsem yuh bana
(iki baslik birden takip etmek ne zormus yauama menuleri tekrar tekrar yazamam di mi )
uyarilarinizi dikkate alicam esasen ben kahvaltiyi saglam yapardim ama bende farkettim 1000 kalori dedim ama etmiyo bile o kadar di mi
vucut bir de kendini kilitlerse bosu bosuna ac kalmis olurum yani gerci gun boyu cok acikmiyorum aradaki meyveler yeterli oluyor
benim sorunum aksam dokuzdan sonra kendimi cok ac hissediyorum ama yemiyorum o saatte direniyorum
canım bencede yediklerin çok az .en azından sabah kahvaltını güzel yap .ben ara yapmıyorum mesela. 3 üğün yiyorum ve saat 3-4 gibi meyve tüketiyorum... cevizi seviyorsan sabah 3 tane bile tüketebilirsin . ben ekmeği yok denecek kadar az yiyorum hatta çoğu gün yemiyorum ama evde ne yemek yaptıysam yiyorum... pilav, makarna gibi şeyleri 2-3 kaşığı geçmiyorum. uzun zamandır tatlı yemedim ama bazen küçük ikramlık çikolatalardan sırf nefsim körelsin diye ağzıma attıp şeker gibi emerek yiyorum. yaptığım yemeklerin daha az kalorili olması için yağı fazla kullanmıyorum ama pilavda tereyapına hala hayır diyemiyorum :)))) ben karatay diyetine benzer birşey yapıyorum desem yalan olmaz ancak bende ekmekte var pilav-börek-makarnada :) ama herşey yenmesi gereken kadar yani çatlayıncaya kadar değil. ve bunları her zaman yapmıyorum ki yemeyeyim diye eşime yetecek kadar yapıyorum genelde ve çok canım çekerse 2-3çatal alıyorum.... reçel yemeyeli çok oldu zaten çok sevmem.... ama yoğurt,meyve ve yemeğimi eksik etmiyorum .her ne kadar bazen şaşırsamda sonra dengelemeye çalışıyorum. eskiden olsa amannnn bugün bozdum artık ben iflah olmam deyip devam ediyordum yemeye, oysa şimdi öyle değilim aaa madem bugün tozutttum yarına sıkı bir program diyorum :))) yoksa asla veremezdim biliyorum çünkü kendimi ,ne zaman bozsam fazlasıyla aldım ama artık akıllandım yok bir daha kanmam :)))
beyza yanlış bişey söylemiyorum değilmi canım sen ne dersin
yeni gelen arkadaşım hoş geldin bakalım yarın büyük gün bugün tartıda okadar aç aç uyumama ragmen 1 haftada yarım kg eksik gösterdi bir haftada yaptığım sporda 210 dakika hergün yarım saat yürüdüğüm halde inşallah cuma sabahına değişir geçen hafta doğru dürüst yapmadığım halde 1.5kg gi,tmişti bakalım cuma sabahı ne çıkacak heyecanla bekliyorum:26::26::26::26::26:
canım cevizi sevmiyorsan fındık ya da badem ye sende hem ceviz sevilmez mi ya :))) aç karna yapılan sporla daha çok kalori harcanır diyorlar dayanabilrsen öyle yap eve gelince yap kahvaltını hem istediğin gibi olur daha iyi olur.... tiroit zorluyor evet inşallah vereceğiz az ya da çok, er ya da geç vereceğiz sadece sabır canım..... yeni başladığın için hamlamışsındır canım benimde bacaklarım çok ağrımıştı......sabah kahvaltimi kizimi okula göturmeden önce yapmam gerek yani 7 gibi ve benim o saatte canim hic bir sey istemiyor zorla yiyorum sanki cevizi de cok sevmem ama diyetisyene giderken ceviz,findik, badem gibi kuruyemislerden gunde 30gr imi gecmeyecek kadar muhakkak alinmasi gerektigini söylemisti ordan aklimda kalmis ondan yemeye calisiyorum yemek saatleri de hep ayni olsun demisti simdilik evdeyim aslinda daha gec de kahvalti edebilirim ama kizimi okula biraktiktan sonra eve girmeden yuruyorum cunku biliyorum eve girersem bi daha cikmamac karna da yuruyus yapmak istemiyorum
cikolata konusunda ben de ayniyim inan kucucuk bi parcayi atiyorum agzima bak sen simdi o yurudugun yolun dörtte birine degecek kadarini yedin bile ona göre diyorum kendimedaha önce yazdim mi bilmiyorum benim tiroidim var ayrica bi dolu ilac da aliyorum bu yuzden cok zor kilo veriyorum metabolizmam kaplumbaga gibi yani ondan bastan böle kastim kendimi ama var ya bu yuruyus oldurdu beni dörduncu gunum ve karnima bile agrilar saplandi nefes almakta zorlaniyorum hamladim mi nedir :44:
gidecek canım ve inşallah yarın tartıda hepimizin yüzü gülecek... sen spor yapıyorsun maşallah aynen devam et... ilk hafta yeni başladığın için kayıp daha fazla oluyor sonraki haftalarda belki bu kadar olmayabilir ya da daha fazlası olabilir yani hiçbirini dert etme aynen yoluna devam et :)yeni gelen arkadaşım hoş geldin bakalım yarın büyük gün bugün tartıda okadar aç aç uyumama ragmen 1 haftada yarım kg eksik gösterdi bir haftada yaptığım sporda 210 dakika hergün yarım saat yürüdüğüm halde inşallah cuma sabahına değişir geçen hafta doğru dürüst yapmadığım halde 1.5kg gi,tmişti bakalım cuma sabahı ne çıkacak heyecanla bekliyorum:26::26::26::26::26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?