herkese günaydın
ceco geçmiş olsun canım kızına bu ara çok var faranjit felan benim de kardeşlerim yeğenlerim hep hasta 4 aylık olan bile
bugün sıkı diyet yapmayı planlıyorum dayanabilirsem yarın eksi de olmak istiyorum yüyürş de yapacağım bugün leslie yapamam dün çok yordu beni
sinir olur adet olmayınca soğan kürü işe yarar diyorlar ama sen hala emziriyorsun aslında normal diye biliyorum emziriken olmaması
Günaydın güzellerrr...
Bu sabah tartıda 89,3 ü gördüm şükür.Şeytanın bacağını kırdım.Hem yılbaşı kaçamağındaki +300 ü vermişim üstüne bi de 700 gr gitmiş.Çok mutluyum.Bugün çooook dikkat edicem yarın daha az çıkmak için
Geçmişi okuyup geliyorumm
Gunaydin kizlarr nasilsiniz?
Nerdeyse 1haftadir giremiyorum benim pc bozuldu zaten tutulup kaliyordu bugun arkadasin pc sini getirdim haber veriyim dedim birsure daha giremeyebilirim insallah herkes iyidir geçmis baya birikmis 300sayfadan fazlahepsini okuyamam ama pc yi vermeden once son 20 sayfayi okumaya çalisacagim cecom listeyi yaptimi merak ettim yarisi kim kazandi
BEYZUS abla benim kilom ayni bu haftada ayni yazarsan sevinirim birde iki hafta kadar izinli yazarmisin beni belki giremem pc yapilana kadar nir yolunu bulup girsemde yinede sen 2hafta izinli yaz beni lutfen listelerden çikmak istemiyorum geçici durum benimki oyuzden tekrar aranizda olucam insallah
YENA abla spor listesini sen yapiyordun en son sporum bu hafta 180 dk spor listesinede izinli yaziliyorsa yazarmisiniz?
Hepinizi çok ozledim buraya giremedigim zamanlar eksiklik hissediyorum okadar alistim sevdimki sizi aranizda olucam tekrar insallah
Yarin giremem simdiden kilo verenleri ve sabit kalanlari tebrik ederim insallah herkes vermistir
Bende insallah listelere girene kadar azda olsa vermis olurum
Simdi biraz geçmisi okuyumm
opuyorummm hepiniziiii
kızzzzlarrrrrrrrrrrrrr benn saçlarımıı kestirrrrdimmmmmmmmmmmmm......ama inanın güzell olduuu....omuzlarda küt kestirdimmm...arkası kısaa önlerii uzunnn....değişik güsell olduu....bide boyattımmm saçlarıı sarıı röfleee....ohhhhh boyayınca saçlarımın gittiğine üzüntümm kalmadııı...ama iyi olduu keşke gösteripp fikirlerinizi alabilseydimmama inannınn güsell oldu
türk kahvesi sütlüyse ben bol şekerli seviyorum ,nescafede aramam ama o da şekersiz gitmiyor :) sende çikolatayla içiyorsun demek bende eskiden her nescafeyle mutlaka albeni yerdim ne bileyim ikisinin bileşimini seviyordum hala öyle miyim bilmiyorum :) uzun zaman oldu denemeyeli öğrenciydim o zamanlar :) hiç aklımada gelmedi açıkçası şimdi sen yazana kadar :)
Kilo verme sürecindeki duraksamalar, yapılan diyetlerin sonlandırılmasındaki en temel neden oluyor.. ama yapacak bişey yok.. Şöyle ki; insanoğlu tarihin ilk çağlarında genetik olarak programlanmış.. Yani, kilo almaya karşı olmayan ama açlık durumunda harekete geçen bir savunma mekanizması söz konusu.. Vücut, uzunca süre alışılagelmiş fazla besin alma modundan çıktığında, tehlikeyi seziyor ve bazı hormonlar ile savunma sistemini devreye sokuyor.. (örneğin T3 ve T4 hormonları).. çok ilginç.. midedeki boşluk süresi arttığında, beyine giden uyarı mesajları artıyor.. salgılanan insülün miktarı artıyor ve dayanılmaz açlık nöbetleri başlatılıyor.. buradaki amaç, bir an önce besin almayı sağlamak.. Şayet, vücudunun bu direncine karşılık besin alımı yapılmaz ise, (hani derler ya öğün atlama) ikinci savunma sistemi devreye giriyor.. "metabolizma hızını yavaşlat ki, en düşük oranda tüketim olsun.." Vücut, gereksinim duyduğu yağı, proteini, hücresel dönüşümle sağlama yoluna gidiyor ki, insan da bağışıklık sistemini azaltan, kolay üşümesini sağlayan, halsizlik ve yorgunluk gibi etkiler başgösteriyor.. aşabilmenin birkaç yolu var, psikolojik olarak yüzleşmemek yani sık sık tartılmamak.. bir de bu hormonların mesajlaşma sistemini kırmak.. yani vücudu şaşırtmak.. 3 den fazla öğün önerilmesinin temel nedenlerinden biri de bu oluyor.. Öğün atlamak, sadece su ve kas kaybına neden oluyor.. (tecrübe ile sabittir..)
*Kalori, bir ısı ölçü birimidir.. kilo değil
Diyetin belli bir döneminde kilo verme işlemi durmaktadır. Bunun sebepleri nelerdir?
Diyete başladıktan birkaç ay sonra vücut kendini korumaya alıyor; kıtlık var sanarak sahibini korumaya almak için artık ona kilo verdirmiyor, gelenle yetinmeye çalışıyor. Bu dönemin atlatılması için yürüyüşü artırmak lâzım. Bazı hastalarda ise, ilâç uygulamak gerekir. Ya da kişinin sadece o dönemine has, özel bir diyet de uygulanabilir.
valla iyi olurmuş aslında :)))şekerim baksana gulma kahvesini içip yatacak ii geceler demiş...
bence sen bana gel.. yaparız kahveleri otururuz cam kenarına kaynatırız
hem istersen bitter çikolatam da var
ne mi yedim mercimek çorba 1 kase, 1 tabak kuru fasulye ve 4 kaşık kadar bol tereyağlı makarna ve yoğurt ,yeterli dğeil mi:))))ne yedin ne yedin..yazmamıssın yine sen
nereye çıkıyorsun ayh...
bende kahve daveti yapıyorum
ay tanısak canlandıırırızda tanımıyoruz ki :))) hem sadece arkadaşların görüyor herkes göremiyor ki bende ekledim sonra sildim hemen silebilirsin yani...kocişşşş izinn vermiyorrr canımmm...ama anlattım yaa siz gözünüzde canlandırın artıkk...
merrryyy tahminimdenn güsell oldu kısssss....bende kestane yapmıştım en sonn....şimdi röfle sarı attım yani haftaya acık daha atıcazzz sapsarıı olucammama saç modelim değişik ilk defa yaptımm yanaklarıma gelen yerler uzun omzuma doğru kafamın arkası kısaa acayip bişi işte alışıcam artıkınn ayy ne çook güldümm bakk bugünn aç değilim ağlamıyorumm gülüyorumm..saçların etkisi heraldee..bide yarınn doğum günümmmm birazdaa ondannnn yaşlanıyorumm kızzzz....pastada yiyemicemmm...gecen sene doğum günümdede diyetteyydimm yaaa yine yiyememiştimmmmm...ama olsun çıtır olucammm inş bidahaki seneyee...
teşekkürlerrr bıdıkımmmmm....
verirsin canım ya bak ebru şallıya o da 2 doğurdu ama fit...valla ettim heee millet hep 2.den sonra kilo kalıyo yerleşiyo diyolar acep ondanmıdırki zor veriyorumm bilmem 2. kızımı doğurmadan
önce sanki daha hızlı veriyodum hoş sene senyi aratır oldu yaşlandımmı neeee
sorma eşim görevden yeni geldi kızarmış ekmekle çay istedi üstünede tereyağğ sürdü tulum peynirini doldurdu içine 1 ekmek yedi ammann bende yesem yesem killo almasam bende 2 ıssırık aldım ne güzel kokuyo mübarek te yawwww neyse alşam tarhana çorbası içmiştim 1 tabak 1 de galeta şimdide 1 elma 1 portakalla tükanı kapattımmmmm
annammm ende rejimden önce bu saatlerde nescafe 3ü 1 arada 1 pakette biskrem yata tutku götürüyodum neler etmişim kendimee
olsun canim bugün bilerek böyle yaptim dünün acisi cikmali bi yerden dimi ama
Hele türk kahvesini hic sevmem
Benimde aklimda kisir var ama cok yerim diye korkudan yapamiyorum. Sen takma kafaya özlemcim halledersin ben sana güveniyorum
Demekki eslerimizinde hepsi aynni yiyip aciz diye geziyorlar
öyle yaparsin artik asucum gerci masallahin var bu saatte icsende sana bisi yapmaz
ay kahve nasıl sevilmez ki canım ya :)Askolsun meryemsim ben hic satasirmiyim cok konusuldu ya ondan seyettimdi
iyi geceler canimcim tatli rüyalarrr...
Kocislerde rejime baslamali bence yoksa yazik bizeSözde benim ki baslamisti erken pes etti
valla halletmeye çalışıyorum ama parmaklarım falan şiş hala geliyor ya benimki :)
bendede var bu isteksizlik zaten sporuda yapamıyorumbugün kaynanamı hastaneye götürünce bende yürüdüm kızım gelmemişti dedsiyle kalmayı tecih etti 1 saat yürüdüm hatta 15 dakkası koşma idi yetişeyim diye bu hafta ilk sporumdu
ah eskisi gibi spor yapmak istiyorum ama bir uyşukluktur anlamadım
bir toparlayamadım kendimi diyet bile yapasımda yok bu gün ilk defa diyetime dikkat ettim açım ama mutluyum
sakınnnnnnnnn ne hüpletmesi yainşallah canım umarım bir şey çıkmaz
komikmiş
geçmiş olsun canım geçmedi şu dişlerinin acısı
valla ne iyi kaynanan varmış yat kalk dua et
aman senin kaynanaya iyi dayanıyorsun valla
ne sabır var sende maşşallah
sen nasılsın
bu resimdeki emir sanırım maşşallah paşana
idrar yoluna fitilide duymamıştım doğrusu
sütü akıcı muhallebi gibi yapsan daha tutar midesini
of offffffffff hakikaten aclik krizindeyim suan ve seytan kalan dolmalari hüplet diyor
direniyorum ama az kaldi sanirim yiycem
Asu bir sen ikisin canim hayranim zaten sizeinsallah bende 70leri ucundan kiyisindan görebilirim ama cok zorlaniyorum . Regl olman icin bence bisi kullanman lazim. Bende 6 7 ay olmadigimi bilirim. Ben sinirden evlere sigamiyordum sen dayaniyorsun canimcim . O da bir ihtiyac gibi olman lazim yani . Bence bu is icin bir kere daha baska bir doktora git derim
helal sana 3 çocukla sporda idolüm sensin valla ... bende çok mutlu oluyordum gerçekten inşallah başlarım bir an öncebu akşam eşmde dedi sen sporun hakkını veriyon aferin sana dedi..kendi kıpırdamaya üşenir.leslideki 70lik dedeyi gösteriyorum bak neler yapıyor adamcık ölecek lesliye yetişeyim derken sen oturup duruyon diyom ama dinlemiyo malesefben ibatum gibi yemekten kesemeyince asu gibi spora düşüyorum işte bi de mutluluk hormanı salgılanıyormuş ya spor yaparken eğer yaparsam kendimi huzurlu mutlu hissediyorum ama yapamazsam çok gergin oluyorm.regl için başka dr amı gitsem yoksa soğan kürü mü yapsamki??bende bazen çok sinir oluyor acaba sebep bumu???
sizede çok geçmiş olsun canım sağol..İnşallah yenacım bir türlü çocuk nörolojisinden randevu alamadık bir götürsek içim rahatlıycak.
Geçmiş olsun canım.
İnşallah canım öyledir.
Ay geçmiş olsun canım.
Hala başı ağrıyomuş ayşecim bugün gezdirdim arkadaşı geldi oynadılar onun yanında ağrıdı öyle olunca korkuyor insan...
Maşallah canım nicee uzun aylara yıllara inşallah.
Sağol meyracım.
Geçmiş olsun zeynep abla sanada.
büyüyoruz teyzesi rabbim sanada nasip etsin inşallah
ben bebişe yapıyorum 3-4 güne 1 yarım litreden ama banada çok tatlı geliyor hiç ekşi gelmiyor ben 1 saat bekletiyorum fazla bekletmiylroum ya ondan ya da hiç tuz koymuyorum ondan :))) tülbentte olur tabi... bende araştırdım asıl lor ondan yapılırmış söyleyenlerin yalancısıyım :)))) ekmekte falan denemek gerek kesin leziz olurRica ederim ne demek :))) Şimdiden eline sağlık. Senin için zor gerçekten, keşke getirseler; belki çevrendekileri örgütlesen, daha fazla, ne bileyim, 20 lt filan alacak olsanız getirmeye razı olur? Uzak bir ihtimal mi olur?
Kefirler, yoğurtlar, peynirler kızına oğluna can olsun, yarasın, değiyordur gene de zahmete :))
TeveccühünüzSizler kadar olamasak da :))))
Evet canım, sirke ile olan işlemin aynısı limon suyu ile de yapılıyor. Senin uyguladığın işlemin aynısı yani, daha fazla karışmasın diye limondan bahsetmemiştim ben, bir de bana biraz daha ekşimsi (ekşimik dene cins gibi) gelmişti limonla yapılan.
Peyniri süzgeçten geçiriyorsun ya, (tülbent öneririm bu arada), alta süzülen suyu peyniraltı suyu işte. Bu sudan lor yapıldığını ben bilmiyorum, ama çok faydalı olduğunu biliyorum ekmeklerde süper sonuç veriyor. Ben ayranlarına da karıştırıp içiriyorum.
Dilerim tüm tetkikler iyi çıkar, kolaylık diliyorum.
Sevsinler onu, kardeş istiyor demek, böyle mesajla iletiyor yavrucak.
Benim oğlanın çok ilgisini çekiyor ama birkaç gündür 10-15 dk seyrettikten sonra koşarak gelip "anne Pepee'yi tapaaat" diyor. Karakterlerden birine sinir oluyor ama hangisi anlayamadım :))
geçmiş olsun dilekleriniz içn çok teşekkürler arkadaşlar alıntı yapmadım çünki daha önce okumuştum kızım uyanıktı yazamadım...
umutçum yenacım vajinal değil fitil popodan ama kendisi kutum acıyor diyor ...hatta bu gece çok korkuttu bizi fitili koyduktan sonra 1 saat ağladı çığlık çığlığa çıkarın onu acıyor acıyor diye mahvetti bizi .kvyi aradım o korkuyla hemen buraya getirin dedi aldığımız gibi çocuğu kvye gittik, altında bez bile yoktu bağlatmadı orada sustu artık oynarken , gerçektenmi acıyordu yoksa korktumubilemiyorum ama yırtındı resmen...yarın birtane daha var koymıyacağım....
wawww bende ayvalıktan sen balıkesirin içindenmisin...
ilbatum seninde yavruna geçmiş olsun kıyamam...
tebessüm canım sütten başka hiçbirşey içmezki muhallebi hiç ağzına koymadı tatlıyı hiç sevmez...
kıyamam canım ya rabbim evlatlarımıza sağlıklı ömürler versin
sağol canım sizede çok geçmiş olsun...Ben geldimmmmmmmmmmm :122:
Biliyorum çok geç oldu ama bugün maalesef büyük kızım çok hastaydı ve akşam bir ara ateşi cıktı. En son 39.9 olunca ateşi alıp direk hastaneye götürdük. İlkten devlet hastanesine gitme gafletinde bulunduk ama bir baktık önümüzde 123 kişi daha var ve sırada bir türlü ilerlemeyince eşimin tepesi attı ve kızı en yakın özel hastaneye götürdük.
Faranjit olmuş yavrum ve hiç hali yoktu. Yüzü resmen beyaz oldu, ellerindeki kan çekildi ve devamli başı dönüyor diye direk doktor iğne verdi ve 3 günlük rapor yazdı.
Çok şükür şu an çok daha iyi ve ateşi düştüğü için sonunda uyuya kalabildi.
Bu arada bugün yediklerimi bende paylaşayı geçte olmuş olsa
SAbah
Eki Görüntüle 321244
Ekmeksiz, bol turplu az ananaslı kahvaltı tabağı
Öğlen
Eki Görüntüle 321245
Kırmızı mercimek çorbası ve bir koca tabak salata
Akşam yemeğininde resmini çekecektim ama maalesef eşim ve kuzeni ( vukatli olan değil bir ufağı) sorunlu olan kuzenden bahsederken sofrayı kurduk ve bir yandan ne yapsak diye konuşurken ben tabağın resmini çekemeden yidim
Tabi yinede söylim
Akşam
1/2 kase kırmızı mercimek çorbası
1 tane etli kabak dolması
2 kaşık yoğurt
2 tane etsiz ciğköfte
Bugün hiç ekmek yemedim :122: arada şekersiz nescafe ve sabahta yeşilçay içtim
Sağ ol canım şu an çok daha iyi ama sabaha kadar uyutmadı maalesef :26:
Öyle zaten Güzelim hep dua ediyoru Rabbim bana sabır ver diyeAllah düşman başına vermesin ki düşmanım dahi yok şükür
Canım bizde kız kardeşiyle uzun uzun konuştuk bu gece kızın çoğu şeyden haberi yokmuş tahmin ettiğimiz gibi.
Yenge eğer Anneme söylersek annem ablamı gebertir ama söylemezsekte ablamın başı derten nasıl kurtulacak dedi. Sonunda kızla eşim konuşmaya karar verdi. Cumartesi akşamı bir akrabanın nişanı var ve hepimiz orada olacağız. Eşim vukuatlıKuzene dönüşte bize yatıya kalın diyecek tabi kardeşide gelecek o gece bize sonrada eşim sırf beni düşman bellemesin diye geçen gece bana geldiğinde bizim ''gizli'' konuşmamızı yatak odasından duyduğunu idda edicekve ona bundan sonra her adımını dikkatli atmasını söyleyecek.
Hatta sırf kardeşine sen mi söyledin demesin diye eşim ufağını da sözde fırçalayacak sende biliyordun da bana niye söylemedin diye
Tabi bamada firça atacak sende kaç gündür neden bana söylemedin bu geceye kadar itiraf etmnizi bekledim hesabı
Anlayacağın büyük Oyun sahneleyeceğiz ve eşim bundan sonra her gittiğin yeri Annen hariç bana bildireceksin ne zaman kontrol edeceğimde belli değil diyecek heee ille bana karışma dersen Anneni hemen arayıp duyduklarımı anlatırım diyecekmiş
Belki kendini çok kısıtlanmış hissedecek ama kötü olmasından iyidir
Birde yalanlarına ortak olan arkadaşında da kalmasını yasaklıyacağız mecbur :26:
Ancak bu careyi bulduk şimdilik olmadı mecbur Halama söylerim diyor eşim :26:
Canım çok geçmiş olsun inşallah düzelmiştir
ekledim bile datlum
Tamamdır hayatım mesaj olarakta duruyor Liste olarakta hazır
geçmiş olsun canım sanada ,rabbim 2014te sana bir güzellik nasip eder inşalahGünaydın güzel topikdaşlarım :)
Nasılsınız görüşmeyeli. Baya bir rahatsızlıklar var cok gecmiş olsun herkese güzel bebeklerinize. Allahımdan şifa diliyorum tüm hasta olanlara. Ben iyiyim koşturmaca bu hafta nerdeyse ofise ugramadım diyebilirim. Bizim şirketin teknik işlerinede ben bakıyorum bu yüzden 3 gündür sanayilerde koçtaşlarda vs. dolanıyorum. Diyet biraz karışık gidiyor. 2 gün öncesine kadar 85 küsürlerdeydim dün bir ishal oldum ne var ne yok attım sanırım yarın muhtemelen 84 küsürlerde bir rakam vereceğim. Aslında bir fark yok ama + olmaktan iyidir diyorum. Gecen hafta diyetisyenim haftaya farklı bir diyet yapacagız seninle demişti bakalım ona baslarız cumartesi günü yazarım size nasıl bişey. çünkü ben yaklasık 2 - 3 sene kadar bu kilodaydım kırılması gercekten zor olacak dedi. Olsun dedim benim vaktim var :) Hayırlısıyla 2014 de anne olmak istiyorum Allahtan bir mani cıkmazsa. Bu yüzden 2013 ün sonuna kadar vaktimiz var 65 kilo olmam için dedim. merak etme sen 2012 sonuna kadar 65 i görürsün sonrada 2013 de de korumayı ögrenirsin sonuna dogruda hamile kalırsın insallah dedi. İnsallah dedik bakalım :) Acele etmemeye alıstım sanırım. yani önceden biranda olup bitiversin istiyordum hersey. ama simdi öyle degilim. düşündüğümde 30 kilo nerdeyse ilkokula giden bir cocugun kilosunu vermeye calısıyorum. ve en önemlisi kalıcı olması. bu yüzden bu yavaslıgı seviyorum. hem haftanın bir iki günü kaçamakta yapabiliyorum sonra hemen dengeliyorum. ben bu işi ögreniyorum galiba :) önümüzdeki 12 aylık süreçte 20 kilo daha verdimmi tamamdır bu iş. Kasmadan yorulmadan sıkılmadan olması benim için en önemlisi. çünkü ben=yemek yemek oldugu için kendimi bunalıma sokarım biraz bişeylerden uzak kalsam. Cenem acıldı sabah sabah. hepinizi öpüyorum. Yarına hepimiz güzelll kilolar veririz umarım. En önemlisi saglıklı ve kalıcı olması gerisi boş :) Bu arada şimdi kahvaltımı edeceğim. 2 dilim cavdar ekmegi arasında ince bir dilim kasar domates ile tost. 2 sakarinli cay. salatalık. öglende aynı tostun içinde bir dilimde salam olanı :) aksama Allah kerim :) aradaki meshur mandalinalarımıda unutmayalım tabi :) baya azalttım ama günde 3 taneden fazla yemiyorum.
harikasın canım ya bakalım ben ne etcem :)Günaydın güzellerrr...
Bu sabah tartıda 89,3 ü gördüm şükür.Şeytanın bacağını kırdım.Hem yılbaşı kaçamağındaki +300 ü vermişim üstüne bi de 700 gr gitmiş.Çok mutluyum.Bugün çooook dikkat edicem yarın daha az çıkmak için
nerelerdesin canım sen özledik seni...Gunaydin kizlarr nasilsiniz?
Nerdeyse 1haftadir giremiyorum benim pc bozuldu zaten tutulup kaliyordu bugun arkadasin pc sini getirdim haber veriyim dedim birsure daha giremeyebilirim insallah herkes iyidir geçmis baya birikmis 300sayfadan fazlahepsini okuyamam ama pc yi vermeden once son 20 sayfayi okumaya çalisacagim cecom listeyi yaptimi merak ettim yarisi kim kazandi
BEYZUS abla benim kilom ayni bu haftada ayni yazarsan sevinirim birde iki hafta kadar izinli yazarmisin beni belki giremem pc yapilana kadar nir yolunu bulup girsemde yinede sen 2hafta izinli yaz beni lutfen listelerden çikmak istemiyorum geçici durum benimki oyuzden tekrar aranizda olucam insallah
YENA abla spor listesini sen yapiyordun en son sporum bu hafta 180 dk spor listesinede izinli yaziliyorsa yazarmisiniz?
Hepinizi çok ozledim buraya giremedigim zamanlar eksiklik hissediyorum okadar alistim sevdimki sizi aranizda olucam tekrar insallah
Yarin giremem simdiden kilo verenleri ve sabit kalanlari tebrik ederim insallah herkes vermistir
opuyorummm hepiniziiii
öylede severim canım ama sütlü ve şekerlisi varkende içmem yani :))) bende sadece çayları öyle içiyorum. çikolatadan hangi bayan vazgeçebilir...Canım yeni saçın ve yeni yaşın hayırlı olsun.İnşallah yeni yılda hedefine ulaşır yeni bir vücuda da sahip olursun.Doğum günün kutlu olsun...
Özlem ben de çok severim türk kahvesini.Ama şekersiz ve sütsüz.Biraz sert oluyor ama çok hoşuma gidiyor öyle.Nescafeyi de sütsüz ve şekersiz içerim.Şu şekeri içeceklerin içinde bir türlü sevemedim gitti.Çocukluğumdan beri şekersiz içiyorum tüm sıcak içecekleri.
Türk kahvesinin yanında olursa eğer bitter çikolatayı seviyorum.Bi de sigarayımaalesef
Kilo verme sürecindeki duraksamalar, yapılan diyetlerin sonlandırılmasındaki en temel neden oluyor.. ama yapacak bişey yok.. Şöyle ki; insanoğlu tarihin ilk çağlarında genetik olarak programlanmış.. Yani, kilo almaya karşı olmayan ama açlık durumunda harekete geçen bir savunma mekanizması söz konusu.. Vücut, uzunca süre alışılagelmiş fazla besin alma modundan çıktığında, tehlikeyi seziyor ve bazı hormonlar ile savunma sistemini devreye sokuyor.. (örneğin T3 ve T4 hormonları).. çok ilginç.. midedeki boşluk süresi arttığında, beyine giden uyarı mesajları artıyor.. salgılanan insülün miktarı artıyor ve dayanılmaz açlık nöbetleri başlatılıyor.. buradaki amaç, bir an önce besin almayı sağlamak.. Şayet, vücudunun bu direncine karşılık besin alımı yapılmaz ise, (hani derler ya öğün atlama) ikinci savunma sistemi devreye giriyor.. "metabolizma hızını yavaşlat ki, en düşük oranda tüketim olsun.." Vücut, gereksinim duyduğu yağı, proteini, hücresel dönüşümle sağlama yoluna gidiyor ki, insan da bağışıklık sistemini azaltan, kolay üşümesini sağlayan, halsizlik ve yorgunluk gibi etkiler başgösteriyor.. aşabilmenin birkaç yolu var, psikolojik olarak yüzleşmemek yani sık sık tartılmamak.. bir de bu hormonların mesajlaşma sistemini kırmak.. yani vücudu şaşırtmak.. 3 den fazla öğün önerilmesinin temel nedenlerinden biri de bu oluyor.. Öğün atlamak, sadece su ve kas kaybına neden oluyor.. (tecrübe ile sabittir..)
*Kalori, bir ısı ölçü birimidir.. kilo değil
Diyetin belli bir döneminde kilo verme işlemi durmaktadır. Bunun sebepleri nelerdir?
Diyete başladıktan birkaç ay sonra vücut kendini korumaya alıyor; kıtlık var sanarak sahibini korumaya almak için artık ona kilo verdirmiyor, gelenle yetinmeye çalışıyor. Bu dönemin atlatılması için yürüyüşü artırmak lâzım. Bazı hastalarda ise, ilâç uygulamak gerekir. Ya da kişinin sadece o dönemine has, özel bir diyet de uygulanabilir.
akşam çoşmuşuz:))) yani sana göre coç-şma olmuş yoksa menün gayet güzell zaten gündüz bişi yememişsindir sen bak yazıları iyi oku yukarıda yazdım vücut kıtlık moduna girermiş az yenince.ona göre:)))ben şuan karatay yapıyorum hiçte az yemiyorum ama önerilene yaknı yiyorum kilomda az biraz oynama var o kadar bu kadar spora rağmen.yarın + çıkacağım kesin.neyse işte memlekete gidene kadar yani 2 hafta sonra 75-76 olayım diyordum ama zor gibi görünüyor.karatayı bırakmam lazım gelecek sanırsam o kadar sabrım yok.3 hafta tam uygulayı 300 gr var düşünsene.tek iyi yönü hiç açlık yok,hiç tatlı isteği yok,hiç abur cubur isteği yok.mutluluk varçyani tartılmazsan mutluluk varrr[
ne mi yedim mercimek çorba 1 kase, 1 tabak kuru fasulye ve 4 kaşık kadar bol tereyağlı makarna ve yoğurt ,yeterli dğeil mi:))))
bendede var bu isteksizlik zaten sporuda yapamıyorum
helal sana 3 çocukla sporda idolüm sensin valla ... bende çok mutlu oluyordum gerçekten inşallah başlarım bir an önce
Ececim paylaşım için teşekkür ederim.Bence o kilo vermenin durduğu dönemi atlattığımızda gerisi artık çorap söküğü gibi gelir ve hedeflerimize ulaşırız.Vücudun kıtlık moduna geçmesini daha önce de duymuştum ama diğer bilgileri bilmiyordum.Sağol tatlım kaydettim bunları...
yememiş miyim neler yedim bir bilsenakşam çoşmuşuz:))) yani sana göre coç-şma olmuş yoksa menün gayet güzell zaten gündüz bişi yememişsindir sen bak yazıları iyi oku yukarıda yazdım vücut kıtlık moduna girermiş az yenince.ona göre:)))ben şuan karatay yapıyorum hiçte az yemiyorum ama önerilene yaknı yiyorum kilomda az biraz oynama var o kadar bu kadar spora rağmen.yarın + çıkacağım kesin.neyse işte memlekete gidene kadar yani 2 hafta sonra 75-76 olayım diyordum ama zor gibi görünüyor.karatayı bırakmam lazım gelecek sanırsam o kadar sabrım yok.3 hafta tam uygulayı 300 gr var düşünsene.tek iyi yönü hiç açlık yok,hiç tatlı isteği yok,hiç abur cubur isteği yok.mutluluk varçyani tartılmazsan mutluluk varrr
eşim bana destek olmasa hayatta spor yapamam.o ilgileniyor çocuklarla ben spor yaparken.zaten mutfağı toplarken de ilgileniyor dersleri oyunları kakları çişleri hiç bitmiyorr çok şükürben bazen diyorum sıkılıyonmu diye o beni böyle görmekten mutlu çünkü daha önce 1 ay çok sıkardım kendimi sonra salardım biliyor.şimdi 4,5 aydır devam ediyorum oda görüyor yani kendimi çok kısmadığımı da görüyor(onla iskender de yedim,döner ekmekte, cevizli sucukta badem fıstık ceviz meyve herşeyi yiyorum görüyor).zatne bana hep derdi hayat tarzın olmalı yoksa geri alırsın diye.şimdi görüyor ve sizlerle olamadanda mutlu.
bende kartaydaki kızlardan aldım canım bana da faydası oldu canım bişi değil.(aslında izinsizde aldım ama bişi derlermiki?)))
geçmiş olsun canım kıızna umarım çabuk toparlarBen geldimmmmmmmmmmm :122:
Biliyorum çok geç oldu ama bugün maalesef büyük kızım çok hastaydı ve akşam bir ara ateşi cıktı. En son 39.9 olunca ateşi alıp direk hastaneye götürdük. İlkten devlet hastanesine gitme gafletinde bulunduk ama bir baktık önümüzde 123 kişi daha var ve sırada bir türlü ilerlemeyince eşimin tepesi attı ve kızı en yakın özel hastaneye götürdük.
Faranjit olmuş yavrum ve hiç hali yoktu. Yüzü resmen beyaz oldu, ellerindeki kan çekildi ve devamli başı dönüyor diye direk doktor iğne verdi ve 3 günlük rapor yazdı.
SAbah
Eki Görüntüle 321244
Öğlen
Eki Görüntüle 321245
Akşam yemeğininde resmini çekecektim ama maalesef eşim ve kuzeni ( vukatli olan değil bir ufağı) sorunlu olan kuzenden bahsederken sofrayı kurduk ve bir yandan ne yapsak diye konuşurken ben tabağın resmini çekemeden yidim
Tabi yinede söylim
Akşam
2 kaşık yoğurt
2 tane etsiz ciğköfte
Öyle zaten Güzelim hep dua ediyoru Rabbim bana sabır ver diyeAllah düşman başına vermesin ki düşmanım dahi yok şükür
Canım bizde kız kardeşiyle uzun uzun konuştuk bu gece kızın çoğu şeyden haberi yokmuş tahmin ettiğimiz gibi.
Yenge eğer Anneme söylersek annem ablamı gebertir ama söylemezsekte ablamın başı derten nasıl kurtulacak dedi. Sonunda kızla eşim konuşmaya karar verdi. Cumartesi akşamı bir akrabanın nişanı var ve hepimiz orada olacağız. Eşim vukuatlıKuzene dönüşte bize yatıya kalın diyecek tabi kardeşide gelecek o gece bize sonrada eşim sırf beni düşman bellemesin diye geçen gece bana geldiğinde bizim ''gizli'' konuşmamızı yatak odasından duyduğunu idda edicekve ona bundan sonra her adımını dikkatli atmasını söyleyecek.
Hatta sırf kardeşine sen mi söyledin demesin diye eşim ufağını da sözde fırçalayacak sende biliyordun da bana niye söylemedin diye
Tabi bamada firça atacak sende kaç gündür neden bana söylemedin bu geceye kadar itiraf etmnizi bekledim hesabı
Anlayacağın büyük Oyun sahneleyeceğiz ve eşim bundan sonra her gittiğin yeri Annen hariç bana bildireceksin ne zaman kontrol edeceğimde belli değil diyecek heee ille bana karışma dersen Anneni hemen arayıp duyduklarımı anlatırım diyecekmiş
Birde yalanlarına ortak olan arkadaşında da kalmasını yasaklıyacağız mecbur :26:
ekledim bile datlum
umarım sorunzuz olur kilo verme sürecide bir bebiş alırsın kucağına en kısa zamandaGünaydın güzel topikdaşlarım :)
Nasılsınız görüşmeyeli. Baya bir rahatsızlıklar var cok gecmiş olsun herkese güzel bebeklerinize. Allahımdan şifa diliyorum tüm hasta olanlara. Ben iyiyim koşturmaca bu hafta nerdeyse ofise ugramadım diyebilirim. Bizim şirketin teknik işlerinede ben bakıyorum bu yüzden 3 gündür sanayilerde koçtaşlarda vs. dolanıyorum. Diyet biraz karışık gidiyor. 2 gün öncesine kadar 85 küsürlerdeydim dün bir ishal oldum ne var ne yok attım sanırım yarın muhtemelen 84 küsürlerde bir rakam vereceğim. Aslında bir fark yok ama + olmaktan iyidir diyorum. Gecen hafta diyetisyenim haftaya farklı bir diyet yapacagız seninle demişti bakalım ona baslarız cumartesi günü yazarım size nasıl bişey. çünkü ben yaklasık 2 - 3 sene kadar bu kilodaydım kırılması gercekten zor olacak dedi. Olsun dedim benim vaktim var :) Hayırlısıyla 2014 de anne olmak istiyorum Allahtan bir mani cıkmazsa. Bu yüzden 2013 ün sonuna kadar vaktimiz var 65 kilo olmam için dedim. merak etme sen 2012 sonuna kadar 65 i görürsün sonrada 2013 de de korumayı ögrenirsin sonuna dogruda hamile kalırsın insallah dedi. İnsallah dedik bakalım :) Acele etmemeye alıstım sanırım. yani önceden biranda olup bitiversin istiyordum hersey. ama simdi öyle degilim. düşündüğümde 30 kilo nerdeyse ilkokula giden bir cocugun kilosunu vermeye calısıyorum. ve en önemlisi kalıcı olması. bu yüzden bu yavaslıgı seviyorum. hem haftanın bir iki günü kaçamakta yapabiliyorum sonra hemen dengeliyorum. ben bu işi ögreniyorum galiba :) önümüzdeki 12 aylık süreçte 20 kilo daha verdimmi tamamdır bu iş. Kasmadan yorulmadan sıkılmadan olması benim için en önemlisi. çünkü ben=yemek yemek oldugu için kendimi bunalıma sokarım biraz bişeylerden uzak kalsam. Cenem acıldı sabah sabah. hepinizi öpüyorum. Yarına hepimiz güzelll kilolar veririz umarım. En önemlisi saglıklı ve kalıcı olması gerisi boş :) Bu arada şimdi kahvaltımı edeceğim. 2 dilim cavdar ekmegi arasında ince bir dilim kasar domates ile tost. 2 sakarinli cay. salatalık. öglende aynı tostun içinde bir dilimde salam olanı :) aksama Allah kerim :) aradaki meshur mandalinalarımıda unutmayalım tabi :) baya azalttım ama günde 3 taneden fazla yemiyorum.
maşşallah iyi olsunda büyüyorlar işte birde sık hastalanmasalarcnm incir fazla geldi bana
muzun yanında istersen sütte olabilir :)
iyiyim cnm saol
evet emir resimdeki
4 ay önceki resim olması lazm dahada büyüdü şimdi :)
günaydın iyiyim çok şükür öksürüğümde azaldı bayağı sen nasılsın
merak etmiştik iyi olmana sevindik canımGunaydin kizlarr nasilsiniz?
opuyorummm hepiniziiii
önemli olan sağlığın ve bebeğinin sağlığı napalım biraz şiş olda sağlıklı olunben karataydan vazgeçmek üzereyi nerdeyse tık yokkk....dün gündüz 40 dk akşam 60 dk leslie yapmamam çerezi az tüketmeme rağmen artıların büyük bölümü hala gitmedi.sanırım bu diyet uzun süre yapılırsa bişeyler vaadediyor..napsam asuuuu???bugün de karatay kahvaltısı yaptım dedim bikaç gün daha şans tanıyayım
baktım bende emzirenlere soğan kürü önermiyorlar....emzirirken normal diyor kadın doğum doktorum ilaç vermem diyor.ama ben sıkıldım şiş dolaşmaktan.ellerim ayaklarım şiş hala.doğum öncesinden de aşağı içndim 3-4 kg kadar ama şiş işte...
bende duruyor + hala (( okadar spora rağmen 230 dk oldu lesli yapıyorm ölüyom yorgunluktan dün 100 dk yapmışım toplamda pestilim çıktı
merak ettik seni.iyi olmana sevindik canım sen fırsat bulursan arada uğra gene okuyamasanda yaz bekleriz
çok doğru paylaşım için sağol canımkarataydaki kızlardan aldım
Eyvah! Artık kilo veremiyorum
Kilo kontrolünde plato (kilo vermenin durması) dönemi
Kilo fazlalığı olan ve bunun için özel olarak beslenmesine ve egzersizine dikkat eden kişiler bir süre gayet güzel kilo verir. Birkaç ay sonra öyle bir noktaya gelinir ki kilo hiçbir şekilde kıpırdamaz. Her hafta büyük bir heyecanla tartıya çıkan kişi tüm bu çabalara rağmen kilo veya yağ kaybetmediğini görünce umutsuzluğa kapılabilir.
Plato dönemine vücut neden girer?
Öncelikle plato dönemine vücudun neden girdiğini anlamak gerekli diye düşünüyorum. Uzun süre düşük kalorili beslenmeye bağlı metabolizmanın yavaşlaması, düşük kaloriye alışan metabolizmanın harcamalarını azaltması, uzun yıllar kalınan kiloya inildiğinde vücudun hafızasının bunu hatırlayıp orada kalmak istemesi, bireyin bilinçaltında yatan inançsızlıkları ve takıldığı kilonun altına inemeyeceğine inanması gibi nedenler kilo verme sürecinde plato dönemlerinin yaşanmasının en önemli sebepleridir.
Plato döneminde çıkmak için ipuçları
Kilo verme döneminde kalori kısıtlamasının uzun süreli ve fazla miktarda yapılmaması gerektiğine inanan bir diyetisyen olarak bu durgunluk, takılma veya plato dönemini aşmak için deneyimlerim doğrultusunda bazı öneriler hazırladım. Bu önerileri maddeler halinde sıralıyorum, bir anda bunları okuyup uygulayınca durum değişmeyebilir, biraz sabırlı olmalı ve direnen metabolizmanıza karşı koymalısınız.
Kilo vermeye ilk karar verdiğinizde gerçekçi hedef koyun. 3 aylık periyotlarda diyet uygulayın, sonrasında 1 aylık koruma dönemleri planlayın. Örneğin 20 kilo fazlanız varsa, ilk 3 ayda 10 kilonuzu verip 1 ay koruyun ve sonraki 3 ayda 10 kilo vermeyi planlayın.
Vücudunuzun alıştığı egzersizleri değiştirin. Örneğin 60 dakika tempolu yürüyorsanız bunu 45 dakika tempolu yürüme ve 15 dakika koşu ile değiştirin.
Günlük aldığınız kaloriyi devamlı düşürmeyin. Kilo veremedikçe daha az yemeye çalışmayın. Bu daha çok vücudun kendini korumaya almasıyla sonuçlanır. Haftada 1 gün yağı düşük ama yüksek karbonhidratlı bir menü tüketin ve diğer günler normal programınıza geri dönün.
Battı balık yan gider inanışından vazgeçin. Nasıl olsa kilo veremedim boş vereyim sınırsızca yiyeyim demeyin. Çıktığınız yolda zaman zaman molalar verebilirsiniz ama hedeflediğiniz sonuca gitmekten asla vazgeçmeyin.
Mutlaka diyetisyen yardımı alın. Kendi kendinize şok diyet, düşük kalorili diyet, gazete dergi vb medya organlarında yayınlanan size özel olmayan diyetler yapmak yerine sizi tanıyarak sizinle bu süreci planlayabilecek tek uzman olan diyetisyenden yardım alın.
Bilinçaltınıza söz geçirmeyi öğrenin. Takıldığınız kilonun altına inebileceğinize önce kendiniz inanın. Evde kilo alınca giyerim düşüncesi ile tuttuğunuz büyük beden giysileri başkasına verin. Büyük beden giysiler dolabınızda durdukça bilinçaltınıza söz geçiremezsiniz. Gerekirse bir psikologdan yardım almaktan çekinmeyin. Çünkü kilo takılmasının ve plato dönemlerinin en önemli nedeni psikolojik nedenlerdir.
Yaşam çizginizin hep pozitif, tartınızın ise negatif yönde ilerlemesi dileğiyle…
Diyetisyen Aysen Arıcan
akşam çoşmuşuz:))) yani sana göre coç-şma olmuş yoksa menün gayet güzell zaten gündüz bişi yememişsindir sen bak yazıları iyi oku yukarıda yazdım vücut kıtlık moduna girermiş az yenince.ona göre:)))ben şuan karatay yapıyorum hiçte az yemiyorum ama önerilene yaknı yiyorum kilomda az biraz oynama var o kadar bu kadar spora rağmen.yarın + çıkacağım kesin.neyse işte memlekete gidene kadar yani 2 hafta sonra 75-76 olayım diyordum ama zor gibi görünüyor.karatayı bırakmam lazım gelecek sanırsam o kadar sabrım yok.3 hafta tam uygulayı 300 gr var düşünsene.tek iyi yönü hiç açlık yok,hiç tatlı isteği yok,hiç abur cubur isteği yok.mutluluk varçyani tartılmazsan mutluluk varrr
eşim bana destek olmasa hayatta spor yapamam.o ilgileniyor çocuklarla ben spor yaparken.zaten mutfağı toplarken de ilgileniyor dersleri oyunları kakları çişleri hiç bitmiyorr çok şükürben bazen diyorum sıkılıyonmu diye o beni böyle görmekten mutlu çünkü daha önce 1 ay çok sıkardım kendimi sonra salardım biliyor.şimdi 4,5 aydır devam ediyorum oda görüyor yani kendimi çok kısmadığımı da görüyor(onla iskender de yedim,döner ekmekte, cevizli sucukta badem fıstık ceviz meyve herşeyi yiyorum görüyor).zatne bana hep derdi hayat tarzın olmalı yoksa geri alırsın diye.şimdi görüyor ve sizlerle olamadanda mutlu.
bende kartaydaki kızlardan aldım canım bana da faydası oldu canım bişi değil.(aslında izinsizde aldım ama bişi derlermiki?)))
ceco34 kullanıcısından alıntı
Ben geldimmmmmmmmmmm
Saol canim giremedim valla bu aralar ama insallah haftaya kadar hallolurda donerim aranizaben karataydan vazgeçmek üzereyi nerdeyse tık yokkk....dün gündüz 40 dk akşam 60 dk leslie yapmamam çerezi az tüketmeme rağmen artıların büyük bölümü hala gitmedi.sanırım bu diyet uzun süre yapılırsa bişeyler vaadediyor..napsam asuuuu???bugün de karatay kahvaltısı yaptım dedim bikaç gün daha şans tanıyayım
baktım bende emzirenlere soğan kürü önermiyorlar....emzirirken normal diyor kadın doğum doktorum ilaç vermem diyor.ama ben sıkıldım şiş dolaşmaktan.ellerim ayaklarım şiş hala.doğum öncesinden de aşağı içndim 3-4 kg kadar ama şiş işte...
bende duruyor + hala (( okadar spora rağmen 230 dk oldu lesli yapıyorm ölüyom yorgunluktan dün 100 dk yapmışım toplamda pestilim çıktı
merak ettik seni.iyi olmana sevindik canım sen fırsat bulursan arada uğra gene okuyamasanda yaz bekleriz
geçmiş olsun canım sanada ,rabbim 2014te sana bir güzellik nasip eder inşalah
umarım sorunzuz olur kilo verme sürecide bir bebiş alırsın kucağına en kısa zamanda
iyiyim çok sukur canim sen nasilsin?geçmiş olsun canım kıızna umarım çabuk toparlar
kuzen konusundada iyi düşünmüşsünüz süper bir seneryo
umarım sorunzuz olur kilo verme sürecide bir bebiş alırsın kucağına en kısa zamanda
maşşallah iyi olsunda büyüyorlar işte birde sık hastalanmasalar
merak etmiştik iyi olmana sevindik canım
umarım izinli dönemde kilo almazsın
önemli olan sağlığın ve bebeğinin sağlığı napalım biraz şiş olda sağlıklı olun
çok doğru paylaşım için sağol canım
bende hala artılardayım +2 vardı şimdi +1 deyim
bende bu kilolarda çok kaldım öyüzden direniyor
birde yeniyılda 2 gün midem bulanıncaya kadar yedim tabi oyüzden
bu hafta 80 altına düşemiyecem ve ilk defa + bildirim yapacam çok üzgünüm çok
bir daha kaçamak yapmıyacam
kızzzzlarrrrrrrrrrrrrr benn saçlarımıı kestirrrrdimmmmmmmmmmmmm......ama inanın güzell olduuu....omuzlarda küt kestirdimmm...arkası kısaa önlerii uzunnn....değişik güsell olduu....bide boyattımmm saçlarıı sarıı röfleee....ohhhhh boyayınca saçlarımın gittiğine üzüntümm kalmadııı...ama iyi olduu keşke gösteripp fikirlerinizi alabilseydimmama inannınn güsell oldu
Ben geldimmmmmmmmmmm :122:
SAbah
Eki Görüntüle 321244
Öğlen
Eki Görüntüle 321245
Tabi yinede söylim
Akşam
2 kaşık yoğurt
2 tane etsiz ciğköfte
ekledim bile datlum
günaydınlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
herkese sağlıklı, mutlu, umutlu, neşe ve güzellik dolu bir gün diliyorum
herkese günaydın
ceco geçmiş olsun canım kızına bu ara çok var faranjit felan benim de kardeşlerim yeğenlerim hep hasta 4 aylık olan bile
bugün sıkı diyet yapmayı planlıyorum dayanabilirsem yarın eksi de olmak istiyorum yüyürş de yapacağım bugün leslie yapamam dün çok yordu beni
günaydın fıstıklar. bir kaçgündür netin yakınından geçemedim. nasılsınız görüşmeyeli. özlüyor insan buraları
Günaydın güzellerrr...
Gunaydin kizlarr nasilsiniz?
opuyorummm hepiniziiii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?