Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

dünkü menüm

sabah:
1 dilim kepekli ekmek
50 gr. peynir
1 salatalık
1 domates

ara:
1 portakal
1 fincana elmalı tarçınlı çay

öğle:
1 dilim kepekli ekmek
6 kaşık taze fasulye

ara:
1 portakal
1 kivi

akşam:
1 kase mercimek çorbası
6 kaşık melocan kavurması

ara:
10 badem + 10 fındık + 10 fıstık (meyve olmalıydı)

Son düzenleme:
Merhaba Arkadaşlar,

Geçmişi okuyordum bir ara verip hem selam vereyim hem kilo bildirimi yapayım dedim.

Bu hafta yılbaşı kararlarımı eksiksiz uygulamaya çalıştım ama eksiksiz olmadı, gene de byük ölçüde uydum, 20.00'den sonra yememek epey zorladı beni, insan karşılığında tartıda en azından -1, -1.5 görmek istiyor :) Sabah -500 görünce fısss diye söndüm. Ama çok normal aslında; Cuma-Cmt-Pazar nefes alamayana dek yer, sonraki günler dikkat etmeye çalışırsam bu kadar toparlanması normal. +1.600 filandım çünkü, onlar gitmiş, bir 500 gr daha gitmiş, buna da şükür.

Geçen hafta; 83.6
Bu hafta; 83.1

Spor: 120 dk. yürüyüş

hayırlı cumalar arkadaşlar

geçen hafta:100
bu hafta:99,50
spor:250 dakika

bu hafta yediklerimden sonra +2 falan çıkarım sandım ama tartıda 99,5 u görünce buruk bi sevinç kapladı içimi..
250 dakika spor olmasa zor verirdim yarım kilocuğuda.geçen hafta diyodum yedim ama pişman değilim diye..buda bana kapak olsun..bidaha yermisin 1 aydır aç gibi.fazla süre aç kalınca ne yediğimi bilmiyorum bunuda öğrenmiş oldum bu hafta.daha kahvaltımı yapmadım 1 bardak limonlu yeşilçay içtim belki bağırsaklarıma iyi gelir.kızlar regl olunca izinlimi sayıyosunuz kendinizi..sanırım hastalanacağım sonunda..

bu hafta hepimize nolmuşş inş geçici olur haftaya güzel kilocuklar veririz..

kilo bildirimiiiiii...........

geçen hafta....118.8

bu hafta..........119.5

Günaydın kızlar

bugün bilgisayarda sorun var diye cepten girdim ama gerçekten zor oluyormuş :)

maalesef tahmin ettiğim gibi bu haftada kiloda tik yok tartıya çamur atarım var ama bakalım bugün kızı birazdan iğneye götürdüğümde eczanede denerim :)

şimdilik kendinize iyi bakın

öptüm

benim artılarım kusana kadar yemenin şişliğiydi yediğim aburcuburları sadece aburcuburları bir tepsiye koysam tam toldururdu o kadar yani
hemde bu artılarda regli şiliğide vardı

aslında ben insülin direncini dengler ve de kilo vermeye devam edebilirmiyim diye girdim.sık sık acıkyorum ben emzirmemnde etkisi var.aslında bi dahiliyeye gidip insülin direnci mi ölçtürsem de öğrensem.diyetisyen bana 80 demişti hedef olarak o zaman geçer demişti.ben azaldığını hissediyorum ama bilmiyorum tam geçtimi?karatay bencede kesinlikle bir ömür yapılabilecek bir diyet değil.kilo verme aşamasında yapılabilir kuruyemişi abartmamak şartıyla ama sonrasında zor bencede.her şartın uygun olması lazım.kızları görüyorum oraya bakıyordum arada ve öğle yemeğinde yiybileckleri bişi olmayınca kuruyemiş yoğurt yiyorlar çalışırken.meyve de sınırlı sabhları bi tane.neyse bir karatay maceram sona erdi ama senin metobolizmaya diyorum.benim çizlegemi görünce karataydaki kızlarda maşallah dediler insülin direncine rağmen vermişsin diye.çok şükür bende başta hiç hayal edemzdim dr ve intenet çok moralimi bozmuştu ilaçta kullanamıyrodum direnç için emzirmeden dolayı.çörekotuna mı dönsem ben tekrar????onun yarımıyla verdim çünkü ilk 15 kilomu

mübareekkk einsanlaarr ne yazmışsınızz oku okuu pertimm çıktııı gözlerimm ahanada böle olduuuu anca bitirdimmm....

AMİNNNNNN....cecooo çook geçmişş olsunn canımmmm....valla onlar hastayken seninde keyfinn olmass..İNŞ İYİLEŞİRLER EN KISA ZAMANDAAA....

canım takma kafana desemde takıcannn...inşallah kötü bişi çıkmıcakk iyiye yönlendirr kendini...rabbim acill şifalar versinn....ağlamaaa...inş hamilede kalırsınn öle düzelirr onunla giderrr....

üzüldümm yaaaa..inşallah bişi çıkmaz canımmm..alahımda ayşeye bi sakinlik verisin inşallahh mr ı sakin bi şekilde atlatsınn dualarım sizinlee....

waw doğum günü kutlu olsun Allah yeni yaşında sana hayırlı evlat nasip etsin

aminnnnnnn ne güsell dilekk bu bölee inşallahhhhh.....çokk teşekkür ederimm canımmmmm...

Waw doğum günün kutlu olsun canım nice yıllara.
çok teşekkürler canımm...allahımda sizin yardımcınız olsunnn

Aaaaa evet az daha unutuyordum bende :26:

WaW canım doğum günün kutlu olsun. Nice senelere canım Ailen ve tüm sevdiklerinle

Eki Görüntüle 321600

kızzzzbu pastaa neeee çoookk teşekkürlerrr hep beraberr birer dilimm alsakk nolurki sankiii...yaa ben gecen senede diyetteydim yiyememiştimmm....ama ben dünn gece yedimm acıkk

sendedemi var edat düzensizliğiiiiiiiiii

neymişşş kızzz o ilaççç?? bi kere kullandınn sonra düzenemi girdi??yoksa yine heray içiyormusunnnn...?

inanmıyorummmmm bidee pkomuu varr sendeeeeeeee....??? bendede varrrr ne kadar oldu evlenelii???

AMİNNNNNNNN....canımm ne güselll bi mücizeee...ikisideeeee....ayyy çook sevindimm okuyuncaaaa...rabbim bizleredee nasipp etsinnn inşallahhh.....

meryyy kıyamamm sana yaaaaa....bu cümleler tekrarlamakla geçiyorr günlerimmmmmm....şimdi senin ağzından duyunca duygularım depreştiii....inşallahh tüp bebeğe sıra gelmeden kendiliğinden gelirr bebişiinnnnn....sana sürprizz yaparrrrr....sanada eşinede güç kuvvet versin rabbim bide sabırrrr....

oowww çooook geçmiş olsunn canım yaaaa....nasıl olmuşş o öylee bende çook kullanırımm eşimmmde çook kızarr ve tırsar o varken hayatta kullanmam...ama şimdii duyunca turstımmm....

Selam hayırlı cumalar...

Kilo bildirimimi yapıp geçmişe bakıyım bi.

Geçen hafta 86.800
Bu hafta 88.100
Fark +1300 (((
spor 180 dk
kilo veren herkesi kutluyorum...

maşallah sana canım.karataydan öğrendiğim bazı şeyleri uygulamaya çalışacağım genede elimden geldiğince.bunlardan biri 8 den sonra yememek.ama orada süt veya ayrana izin veriliyor glisemk endeksi 0 mış yanlış hatılamıyorsam.bende 2 akşamdır sütlü türk kahvesi içtüm çok rahatladım.bi de acıkınca normal su içerdim karnımın kazıntısı devam ederi.limonlu su içiyorlar.büyük bardağa biraz limon sıkıp içiyorlar.inanılmaz bir şekilde yeme isteğini geçiriyior umutçum aklında olsun.bence süper gitmiş bir kaçamak yapan olarak.çünkü ben 1 kg artıdaydım 400 gr vermişim karatayla 350 dk spora rağmen...

Nevinciğim sonuçların iyi gelir ve rahatlarsın inşallah. Hemen telaşa kapılma derim ben, elbette iyi huylu mu kötü huylu mu diye kontrol etmek istemiştir doktor. Bende kızımın doğumundan sonra granülasyon dokusu oluşmuştu (yara iyileşirken oluşan etsi kitle) jinekoloğum aldıktan sonra patolojiye göndermek istedi, meraklandım, bana demişti "bu bir kuraldır, vücuttan çıkan her şeyi inceletmek zorundayız" diye.
Tekrar geçmiş olsun, iyi gelecek inşallah sonuçlar :)
Vallahi sen sorduktan sonra ben epey okuyup araştırdım, merakımı celbetti, uğraşacağım gibi görünüyor. Bu hafta çocuklara sirke ile yapacağım, o pratik ve lezzetli, çörekotu ve baharatlarla çeşit de yaratabiliyorsun.
Eğer ev yapımı ürünlere meraklıysan tereyağını da öneririm, şimdi ben rondoda yapmayı keşfettim, o kadar pratik ki 5 dakika sürmüyor, 3 ya da 4 dakikada yapıyorum :))
Banucuğum hep iyi düşünüyorum, iyi sonuç için dua ediyorum.
Artık bir işinize yaramaz herhalde, MR bugünmüş ama ben gene de ileteyim, çocuklar için yan etkisi olmayan allerjik bir şurup var a.....x isimli, çok uyku veriyor, uçağa bineceği zaman doktor önermişti bize uzun süre mışıl mışıl uyur diye. Doktora ve mr teknisyenlerine danışarak 1 saat kadar önce bu şurup da verilebilir belki. En azından narkoz değil?
İnşallah sonuçlar temiz olur, hepiniz rahat bir nefes alırsınız.
umutt mesaj kutun doluymuş canım
sabah gördüm boşalttım canım :))

ya herkesin kilo vermesine seviniyorum ama bi kaç kişiye daha bi seviniyorum
çok tşk doğacım çok uğraştığımı görüyorsun ondan değilmi genelde 3 alıp br vererek 125 lerden geldim nihayet yemek yemeyi ve hazırlamayı çok sevdiğim için çok zor oluyor....
sağol canım....sürekli susurlukta mola verdiğimizde ayran içerim ama diperlerini bilmniyordum...
senin gezmelerin mahvediyor dimi insan dayanamayıp kaçırıyor
gezmeye gidipte dayanaıp yemeyene hayranım

sorma canım mmahvediyor ...her zaman gitmiyorum ama...

yenacım akşam facede yazmış istanbulda gezdiği bir yerin adını geziyor daha yeni iyi merakl etme.....

sporum 180m dak beyzus ablam

Umut canım ev yapımı ürünlere meraklıyım evet. Tereyağının yapımını da anlatırsan sevinirim. Öyle bir dönemde yaşıyoruz ki her şey yapay ve sağlıksız o yüzden ben bir çok şeyimi evde yapıyorum elimden geldiği kadar sebzeleri ve meyveleri mümkün olduğunca mevsiminde tüketiyoruz ailecek katkılı gıdalar kullanmamaya gayret ediyorum bunun gibi şeyler

ben sözde akıllanacaktım değil mi demin eşim sıcak ekmek getirmiş neredeyse yarısını yedim hemde çilek reçeliyle ve balla ((
artık regl olmak istiyorum yoksa hızla kilo almaya devam edeceğim:18:

Herkse hayirli cumalarrr...
Kilo bildirimi yapip cikiyorum. Kahvalti yapicaz daha :26:
Gecen Hafta. 95
Bu Hafta: 95
Spor 350 dk...
Görüsürüz kizlaaarrr...
lokumalr mahvetti
yinede + değilsim şükür

maşşallah yeni yıl kaçamakları üstüne birde kilo vermişsin tebrikler

evet ömür boyu yapılabilecek bir diyet değil

Selam hayırlı cumalar...

Kilo bildirimimi yapıp geçmişe bakıyım bi.

Geçen hafta 86.800
Bu hafta 88.100
Fark +1300 (((
spor 180 dk
kilo veren herkesi kutluyorum...

miden düzelsin sen verecesin bak gör

hahaha evet tam göbek demeyelimde saçmalamak daha doğru bir ara baktım eşim benim olduğum yöne bakmamaya başladı artık..
Artık nasıl saçmalıyorsam..
Biz dördümüz birden hoppidi dansı yapmıştık, bizim uydurduğumuz bir şey. Görseydin saçmalamak ne demek anlardın :))))

Teşekkür ederim canım tüyolar için. Ben de 20.00'den sonra kalorisiz sıvılar tüketirim demiştim ama süt dışında bir şey içmedim bu hafta. Limonlu su da aklımda olacak, uygulayacağım.

Ben hem yemek hem yaşam felsefesi olarak, insanın tabiatına dönüp bakılması gerektiğini düşünüyorum. Yani insanı yaratılışı, yüzyıllar boyu (sadece son 150 yıl değil) yaşadığı ortam, iklim zaten nasıl yaşaması ve beslenmesi gerektiği konusunda onu aydınlatıyor. Bunlara uyabilsek (tabii ki çok zor ama imkansız değil) zaten sorunlar çok azalır bence. Bu nedenle Karatay diyeti bana çok saçma gelmiyor, bazı kurallarına katılmıyorum ama (meyve yememek gibi).
Bakalım insanın tabiatına ne var? Şeker diye bir şey yok, işlenmiş gıda zaten yok,börek çörek makarna yok; topladıkları meyve-kuru meyve-yemiş-sebze-avladıkları etler-hayvansal ürünler (yumurta vb.) temel gıdalar olmalı bence, yüzyıllardır var olan yiyecekler ve fermantasyon ürünleri (yoğurt, peynir vb.) de bunlara eklenebilir. Ama son 150 yıldır var olan ve hızla yayılan gıdalardan uzak durmalı bence, ancak tadına bakacak kadar yenilebilir.

Günümüzde zor bunu uygulamak, ama var uygulayanlar hem de azımsanmayacak kadar geniş bir kitle. Ben yapmak için mücadele veriyorum, çocuklarımı buna göre yetiştirmeye çalışıyorum ama gene de zorlanıyorum. İrademe söz geçirebilsem ve bunları uygulasam 60'lı kilolarda olurdum zaten :))

Eğer vaktin olursa, ilgin de varsa Prof. Kenan Demirkol ve Prof.ahmet Aydın'ın makalelerini netten bulup okumanı öneririm, "beslenme bülteni" benim devamlı takip ettiğim bir site, orada da bilimsel araştırmalara göre açıklamalar var, genel mantık Karatay'dan çok uzak değil.

..............

Diğer alıntılarım nereye gitti? Bu hafta bu hata çok oldu bana...

İlknur eşine geçmiş olsun.

Toksin görümcene çok geçmiş olsun, yüzünde 1. derece yanık çok üzücü Sana da kolay gelsin, 5 çocuğa bakmak zor gerçekten.

Banu kızların daha iyidir umarım...

valla bu gidişle ben zor sıkarım kendimi ((
harikasın canım ya hep böyle gider inşallah
300 olsun canım bizim olsun :)
evet aslında haklısın ekmeksiz 1 hafta sonunda 2 kilo verdim yine yapabilirim değil mi? ama regl olmadım ya deliriyorum resmen yemek için ya faturalar yüksek gelirse zor öderim :)))
denemeyim o zaman en iyisi eski usul kahve :)
canım ya ne bileyim üzülüyor insan kendini artıda görünce inşallah haftaya gider ,gitmeli, gidecekkkkkkkkkk :)
sende 83ü görürsün inşallah canım.
kilo bildirimi

geçen hafta 80.1
bu hafta 80.1

spor 95 dakka

hafta başında 2300 artı vardı şükür onları vermişim
benimde +1900dü 1500ü gitmiş 400ü kalmış ya
valla ece bir mucize olsada yesem ama almasam :))) valla mide fesadı geçirene dek yedim 3 gün ama sonra toparladım derken dün yine yedim gerçi bebekle nereme yedim onuda anlamadım üst dişler geliyor iyice mızmız hatta kadın sen yiyemedin dedi tekrar 3-4 tane sardı verdi :) acımış bana ne yaramaz çocuk dedi :)))
1900dü bunada şükür 400ü benimle ama

ay sende çok almamışsın canım ya veririz fazlasıyla ben bize güveniyorum

hahaha evet tam göbek demeyelimde saçmalamak daha doğru bir ara baktım eşim benim olduğum yöne bakmamaya başladı artık..
Artık nasıl saçmalıyorsam..

öldüm gülmekten seni tanımama ragmen gözümde bir canlanma oldu yenam

offff bayılırım kuru fasülyeyeeeeee :) benim içinde koy bir kaşık kızına ne olurrr :)

kesinlikle ve hiç bişey eklemeye gerek kalmadan tamamiyle katılıyorum sana canım...

ben sözde akıllanacaktım değil mi demin eşim sıcak ekmek getirmiş neredeyse yarısını yedim hemde çilek reçeliyle ve balla ((

yaaa evet yanlış bişey ama bu kadar üzme kendini kasma yapma böyle. inan bana böyle yapınca vücut daha cok kilo alıyormuş. Tabikii ders almak lazım ama pişmanda olma. Geldi geçti de. Dengelersin bugün akşama kadar bi şekilde! Öptüm cok sana yakısmıyor balım böyle somurtmak :)

Bu arada Dermanabla Umut bende acayip meraklıyım evde yapılabilecek herşeye. Çok isterim öğrenmeyi sizlerden de bişeyler. Ben mesela kışlık domatesimi yazın eylül gibi mutlaka ankon domates derler burda alırım 30 kilo kadar biraz yag ve tuzla rendelediğim domatesleri pişirir koyarım kavanozlara bir kış götürür beni. sonra kırmızı biberlerleri sıcak suda biraz haslayıp kabuklarını soyarım sarımsak, tuz zeytinyagı ve biraz sirke ile salamura yapar kaldırırım kavanozlara. süzme yogurdumu bile kendim yaparım tülbentten süzerek evde. Bu şekilde bir kaç tane şey daha duymustum evde baharatlı peynir yapmak falan gibi. mutlaka paylasalım ne olur bayılırımmmm ben

Ben de öyle canım, bir de her yemeğe giren yiyecekleri mutlaka organik seçiyorum. mümkünse kendi yaptığım (salça vb.) mümkün değilse (bu sene yapamadım örneğin), marketten organiğini alıyorum. Tam güvenemesem de tadı ve çabuk bozulması farkını belli ediyor. Katkılı maddeler aylarca hatta yıllarca dayanıyor ne yazık ki, aramızda kaçı ekşiyen market yoğurdu yiyor acaba?

Benim evde yaptığım ya da denediğim ürünler arasında ekmek, yoğurt, peynir, kefir, tereyağı, kaymak, nar ekşisi, tahin, ketçap, salça, pekmez ve sayamadığım başkaları var. Hemen hiçbir öğütülmüş gıdayı dışarıdan almam zaten evde öğütüyorum (pudra şekeri, karabiber vb.) Çevrem dalga geçer benimle bu konuda ama ne kadar aşmış insanlar var, neler yapıyorlar evde, ne de güzel yapıyorlar :))

Tereyağı gerçekten çok pratik, sana mesaj olarak gönderdim onu da, daha fazla uzatmayayım diyerek :))

Acı biber sürcem senin ağzına Özlem. :113: Toparlan bitanem artık.Canın regl dönemi bişeyler istiyosa tarçınlı süt falan iç.Çikolata ye bari.Ekmek de neyin nesi şimdi.

Maşallah sana.Allah nazardan saklasın.Çok beceriklisin.

Bende istiyorum tereyağı tarifini mümkünse arkadaşım.Bende kendim yapıyorum yoğurdumu evde.Sütü çok güzel eşim arkadaşından getiriyor.Bayağı yoğurt kaymağı çıkıyor.Eşim de sevmiyor.Değerlendireyim diyorum.Benimlede paylaşırmısın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…