Aklıma geldi, yazmayı unutmuşum; Mutlu'ya BGK demiştim, onu açıklamayı. Gerçi çok daha güzel açıklamalar bulduk ama, az önce Mayıs'a kadar kilo vemrek bahsi geçince ben de anlatayım dedim. Önce arkadaşımla aramızdaki diyaloğu anlatayım, YGK'nın ne olduğunu; oradan anlaşılacaktır zaten :))
Yıllar önce çok yakın bir arkadaşımla buluştuk. Surat bir karış içeri girdi: "Üfff bu ne kızım ya, beni ne diye çağırdınız bilmiyor musunuz ben YGK'yım" dedi.
Ben - YGK'mı, o da ne? Dur dur söyleme biz tahmin edelim.
Arkadaşım - İyi hadi bakalım.
Biz (diğer arkadaşlar) - Yüksek Gürültü Kurumu
A - Pöfff daha neler.
B - Yolunacak Güzel Kaz
A - Geçinizz.
B - Yüzümüze Geğiren Kadın
A - Yuh. İyice geyiğe sardınız, bilemezsiniz zaten. Söyleyeyim; YGK; Yazla Gelen Kadın. Yaz benim mevsimim, yazla neşelenirim, kendimi iyi hissederim. Böyle soğuk günlerde bir yere çağırmayın beni. (Hikayenin başına dönersek, kapıdan girince kendine neden YGK dediği anlaşılıyor :)
O günden beri sık sık aramızda kullanırız bu kısaltmaları, eşim YGA'dır örneğin, ben KGK :) Mutlu bence de sen BGK'sın. Baharla Gelen kadın. Moralin ve motivasyonun yükseliyor,enerji doluyorsun, mücadele ruhun geliyor vb. Ama bahara da 2 ay var, kilolarla savaş için baharı beklemeyelim ama baharda tam atağa kalkacağına eminim :)
hosgeldin canim
Kac kilosunki korkuyosunBende hergün tartiliyorum ama sanirim hata ediyorum bundan sonra sadece cumalari tartilcam tabi dayanabilirsem
yena çok sevindim güzel haberine canım Allah şifa versin en çabuğundan
hayırlı olsun oğluşuna sanada kolay gelsin canım...günaydın dünya güzelleri,
oğlanı kreşe gönderdim acaip heyecanlandım. adam olduda kreşe gitti(haftanın 3 günü 9-13 arası kalacak orada) şimdi oturdum çalışıyorum. ömpüyorum herkesi herkese harika bir hafta dilerimmmmmm
ayşem çok geçmiş olsun oğluşuna..bende hastalıklarla boğuşmaktayım ama sıkma canını lütfen kara verdik yapıcaz...Tünaydınlar herkese
öncelikle geçmiş olsun diyen herkese çok teşekkür ediyorum
çok zor günlerdi vallahi allah beterinden saklasın
40,6 lara kadar çıktı ateşi yatırcaktık vazgeçtik sonra
en son c.tesi ateşlendi gece dün iyi idi daha
bugünde kreşe gitmedi kayınvalidemler geldi onlar bakıcak bugun de biraz toparlanır yarn gidecek kreşe
yenacım ve beyzuşum sorumsuzca davrandım bildirim içn hbr veremedim malesef nete girme imkanım olmadı çok özür diliyorum
diyet miyet hakgetire tabi bu arada bide yrn regl olucam iştahı sormayın az yedim ama hep zararlı aburcuburlar yedim
bugün toparlanıcam allah nasip ederse
yrn diyetisyen günüm bir fırça daha yiyecem
bu söylediklerini uygulcam canım ilaç almak zorunda kalmak rahatsızlık verici...Bazen çok bunaltıyorlar insanı değil mi? Ben de kızımın kaprislerinden, şımarıklıklarından bıktım. Her dönem başka bir şey baş gösteriyor, 2 yaş civarı inatçılık başroldeydi
Ben ailem için uygulayıp faydasını gördüğüm takviyeleri ileteyim: 1.) Ev yapımı kefir. (Allerjiden bağışıklığa, bağırsak sorunlarından cilde faydaları sayısız) 2.) C vitamini, eşimle biz 1.000 mg alıyoruz, çocuklara 500 mg veriyorum. 3.) D vitamini, Kasım sonundan Mart sonuna kadar günde 10-15 damla çocuklara veriyorum, biz de 3 ayda bir ampül kırıp içiyoruz depo olarak :))
En az uygulayan benim, arada unutuyorum arada ihmal ediyorum ama çocuklarımda hiç ihmal etmem, bağışıklık için çok da faydasını gördüm maşallah
))
hoşgeldin, hedefine ulaşman dileğiyle...merhabalar hepinize kucak dolusu sevgiler ve bu topicte bulunma kararı alarak kilo verme kararını alabildiğiniz için tebrikler.Nereden başlasam bilemiyorum ben hep tombiş oldum hiç çok zayıf olmadım en zayıf göründüğümde 40 beden giyerken 75 kiloydum küçük yaşta evlilik zamanla sorumlulkların artması hayat şartları vs..derken her boşluğumu yemekle doldurmaya başladım ve baş alınamaz hale geldim diyetleri çok denedim istedikçe de verdim.Nemi oldu beyinde bitiyor kilo vermek bunu öğrendim çünkü her diyetim yarıda bölündü ya sıkıldım düzenli yemeklerden yada güzel bir yüze sahip olduğum için ay sen bölede çok tatlısın sana kilo yakışıyor gibi cümlelerin arkasına sığındım .2010 şubat ayında bu topicle tamda şuan bulunduğum kiloda 118 le tanıştım kilo vermek istedim heveslendim başarı hikayelerini okudukça bende yapabilirim dedim ve paylaşımlarında verdiği keyifle başladım kilo vermeye sağlıklı beslenip aç kalmadan 4 ayda 106 düştüm 2 beden küçülmüştüm sonra nemi oldu?
O yaz karneler alınınca memlekete kayın validemlere gittim evet yine eskisi gibi çok yemiyordum ama aç kalıyordum çünkü kendi evimin rahatlığı yoktu yemek bana uygun olmayıncada açkalıyordum dengem şaştı şaştıkçada kilo almaya tartıda alınan kiloları gördükçede umudum kırıldı netede giremiyordum.sonra verilen kilolar bir ikiderken geri geldi ...
evet yine aynı kilodayım ama aynı halley değilim kimin ne düşündüğünü umarsamıyorum sadece kendi sağlığım ve psikolojim için zayıflamak istiyorum ...ben zamanında istedim yaptım yine yapıcam bu güne kadar yediklerim bana ne kazandırdıki bunu biliyorum ve yardımlarınıza ihtiyacım var.benide aranıza alırmısınız biliyorumki burada paylaşımların çok etkisi var kilo vermede.
:118:
bende bu iradesizlik varken bırak 10 kiloyu 1 kilo veremem
moralim dipte
depresyona bağlandım yineee offf off
Size bahsetmiştim bir ara görüşmediğim eski bir arkadaşımın oğlu lösemiydi diye...
Dün haberleştim onlarla oğlanın durumu iyiye gidiyormuş nakile gerek yokmuş henüz çok başında oldukları için tedaviye fevkalede cevap veriyormuş...
Çoook şanslılarmış doktorların söylediğine göre kesin iyileşirmiş bu gidişle...
Çok sevindim ben paylaşmak istedim sizinlede....
bayıldım, birara toparlanma umudumda arttı bu tanımlama ile. benim burcum aslan, o yuzden yazı sıcağı güneşi çokkkkkkk seviyorum. ha kışı sevmezmiyim hayır kış ne de olsa yazı güzel kılan en önemli neden. kışın bol üşüyüp, yazı özlerken insan kuluçkaya yatmış gibi bir anda güneş açınca meyve vermeye başlıyor. tanıma bayıldımmmmmmm
Çook sevindim. Sen yazdığında içime doğmuştu aslında, lösemi tedavisinde çok yol alındı ve erken de teşhis edilince şans çok artıyor diye yazacaktım hatta, üzücü bir konu olduğu için fazla yorum yapmak istemedim sonradan. Vallahi neşem yerine geldiSize bahsetmiştim bir ara görüşmediğim eski bir arkadaşımın oğlu lösemiydi diye...
Dün haberleştim onlarla oğlanın durumu iyiye gidiyormuş nakile gerek yokmuş henüz çok başında oldukları için tedaviye fevkalede cevap veriyormuş...
Çoook şanslılarmış doktorların söylediğine göre kesin iyileşirmiş bu gidişle...
Çok sevindim ben paylaşmak istedim sizinlede....
Sorma canım nasıl sevindik hepimiz..Allah hiç kimseyi evladıyla sınamasın...
hayırlı olsun oğluşuna sanada kolay gelsin canım...
..
:
Çook sevindim. Sen yazdığında içime doğmuştu aslında, lösemi tedavisinde çok yol alındı ve erken de teşhis edilince şans çok artıyor diye yazacaktım hatta, üzücü bir konu olduğu için fazla yorum yapmak istemedim sonradan. Vallahi neşem yerine geldi
Senin keyifler nasıl Yenacığım, bu aralar denk gelemedik? Bir de sana güzel bir pazı tarifin var mı diye sorayım. Bizim evde fazla pişmez, ıspanak tarzı yemeği ve dolması dışında bir versiyonunu da yapmadım ben. Bugün pişireyim diyorum, var mı bir önerin?
sağol canım geldi bakalım inşallah çok hasta olmaz, okula ilk başlama zamanı kesin hasta oluyorlar ama bakalım. zorunda kaldım biraz. ama itiraf edeyim işim biran önce bitsin de spora falan yazılayımm hayalleri kurmaya başladım. ama sabah böyle bir boşluk arada unutup bir arandım.
Küçükken daha da zor oluyor, laf geçmiyor, mantık işlemiyor çocuklara. Ama geçiyor zamanla, biz epeyce atlattık çok şükür, darısı size :) Benim kız 3 yaşındaydı kardeşi doğduğunda, ilk aylarda aşırı sevme çabası vardı. Sarılıp sarılıp ağzını yüzünü öpüyordu minicik şeyin, "bakın ben onu seviyorum, siz de beni sevin" mesajı veriyormuş. Alakasız şeylerden sinir krizleri, takıntılar (1 seneye yakın hiçbir düğmeli kıyafet giymedi örneğin, "onda düğme var giymem" dedi mi mümkün olmuyordu giydirmek) hepsini anırla atlattık. Şimdi şımarıklık, kapris, mızmızlık başgöterdi, bakalım bunlar geçince ne başlayacak :)))... umut aynen canım bende şu anda nazın kısaknçlıklarıyal başedemiyorum babasını paylaşamıyor yanyana oturtmuyor yatarken bile anneme doğru gitme bana doğru yanaş baba diyor..anneannesiniç.ok kıskanıyor, benden herkezi kıskanıyor görümcemin kızı geçen gün yenge diyor bana o senin yengen değil yenge deme ona diye yırtındı bütün gün.anne ona süt verme yemek verme diyede beni engelledi daha ilkokul bire gidiyor, ..
....
ayşe miniğe çok geçmiş olsun canım kıyamam ona ben çok zor oluyor ateşli çocuk..
bende yarın kızımı dra götreceğim idrar yollarında enfeksiyon vardı ama ilaçlarını içiremedimki dr bana kızacak kontrole çağırdı çünki...
buraya kar yağıyor arkadaşlar çok sevinçliyim yıllar oldu kar görmeyeli halbuki küçükken düzcede oturuyorduk karın içinde azmı okula gittik o zamanlar aklıma gelmezdi bir gün kar özleyeceğimi...
Küçükken daha da zor oluyor, laf geçmiyor, mantık işlemiyor çocuklara. Ama geçiyor zamanla, biz epeyce atlattık çok şükür, darısı size :) Benim kız 3 yaşındaydı kardeşi doğduğunda, ilk aylarda aşırı sevme çabası vardı. Sarılıp sarılıp ağzını yüzünü öpüyordu minicik şeyin, "bakın ben onu seviyorum, siz de beni sevin" mesajı veriyormuş. Alakasız şeylerden sinir krizleri, takıntılar (1 seneye yakın hiçbir düğmeli kıyafet giymedi örneğin, "onda düğme var giymem" dedi mi mümkün olmuyordu giydirmek) hepsini anırla atlattık. Şimdi şımarıklık, kapris, mızmızlık başgöterdi, bakalım bunlar geçince ne başlayacak :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?