mutluuuuu; eşim geldi şimdi işi varmış şişlide beni almak için uğramış
eğer erkenlice gidersem doğru diyetsyene gidicem :)
Kızlar albümü düzenlemek mümkün olmuyor mu? Oraya koyduğum en eski fotoğraflarımı kaldırmak istiyorum (Geçmiş zaman albümü). Epey eski fotoğraflar, açıkçası biraz da moral bozdularSileyim gitsin diye düşündüm ama beceremedim. Oradaki resimleri hiç değiştiremiyor muyuz?
...
Bu arada benim saçlarım yetişkinlik hayatımın 3/2'sinde ciddi uzundu. Çok çabuk uzar zaten, ben de hiç sevmem aslında böyle kezban gibi belimde saçları, salkım saçak oluyor filan. Ama bakımsızlıktan uzuyor. Neyse bu sene ilk defa uzun saçlı olmak hoşuma gitti. Beyazlarım olmaması, hiç boya görmemesi saçlarımı parlak da yapıyor ayıptır söylemesi. Şimdi eski resimlere bakınca perma yaptırmıştım yıllar önce onu hatırladım. Sizce perma yaptırsam bu yaşta (37) uzun permalı saçlar abuk durur mu? Yakınlarda yaptıran var mı, memnun kalan-kalmayan?
Beceremedim silmeyi, bir ara tekrar bakayım o zaman. Yakışacağından emin olamadım, yaptırıp bir süre kullanıp sonra da omuzlarda kestirmek geliyor aklıma. Düğündne sonra ciddi olarak ele alacağım ama bu konuyu. :))
Yenacığım, doktor ve diğer sağlık personeli ile gıda ve ilaç kartelleri arasında danışıklı dövüş var ne yazık kiAçıktan tavsiye etmeseler ve marka vermeseler dahi bu dev şirketlere hizmet ediyorlar. Devlet kurumlarında nispeten daha az olabilir ya da senin şansına bu konuda daha duyarlı birilerine denk gelmiş olabilirsin. Ama diyet ürünler, hazır çorbalar, minicik bebeklere bebe bisküvileri, şekerli-katkılı yoğurtlar tavsiye edenler var ne yazık ki.
Bendeki diyet bisküvinin içindekileri okudum palm yağından, soya lesitinine, pamuk yağından tatlandırıcıya ne ararsan varDışarıda başka hiçbir şey bulamayacağım bir durumda yerim belki diye 2 paket aldım yine de. Ama bugün yarın mutfak tartısı alıp kendi diyet bisküvimi kendim yapacağım, deneye yanıla bir tarif bulayım buraya da yazarım :)
ben 114 kg normal doğum yaptım ama neyazık ki 3-5 kg anca gitti doğumda...
Canım hanı dıyetısyen degıstırmek ıyı gelır bakımından önermıstım. Uzak canım haklısın bıze de uzak da ben alıstım bı kere. Cogu zaman kılo veremedım ama yılmadım. Benım de cok moralımın bozuldugu zamanlar oldu. Özlem sen her ısı basardın, meslek lısesınden mezun olmana ragmen cok ıstedıgın muhendıslıge gecebılsın, derslerının saymamalarına ragmen onca dersı verıp zamanında okulu bıtırdın dedım ıcımden hep. Bunu mu basaramıycaksın. Sen de oyle yap canım. Tamam bazen streslı oluyoruz, mutsuz oluyoruz. Evde bulundurmazsan yemezsın ınanki. Eşinle de konus. Sana yardımcı olsun. O da bogazını tutsun senın yanında yemesın bıseyşer. Tek basına yapmak zor olabılıyor gercekten. Geçen esım bana dıyokı eger ben de dıyet yapmasaydım sen de yapamazdın. Ben engel olurdum sana, ye ya bısey olmaz derdım. Gercekten de oyle. Benım esım dıyet yapmıyoken pılavsız yemek yemezdı. Bana sureklı bıber dolması yaptırırdı. Zaten bız ne zaman bırlıkte kadar verdık o zaman basarılı olduk. Ev halkı da bıze uymalı canım. eger bızı sevıyolarsa saglıgımızı dusunuyolarsa onlar da saglıklı beslenecek lamı cimi yok.
Yena guldum sana pazara gitmis olmana yani bos zamanda...
Ben de umuta diorum... Millet internetten sevgili yapar bulusur.. Biz de tombik yaptik kendimize, herkesten gizli pazara, yuruyuse filan gidiyoruz...:)
Mutlu yazdim kiz ben sabah... Takip etmio musun beni???? 3600 verdin hemen havalandin bakiorum... Haset miyim ...evet...
çok doğru söylüyosun cnm
eşime diyorum yapmayalım makarna pilav ama o da makarna pilavsız yemek yemez hatta sadece makarna yoğurt olsun yeter ona
yap ama sen yeme diyo
Gormedim guzel arkadasim sabahi falan okudum aslinda alla alla
havam sondu 2 gundur tartolmiyordum evde cok yakisiksiz bir rakam gordum havam pisssst diye sondu biraz once
Gercekten mı canım. Bazı doktorlar 10 kılo fazlası var dıye normal dogum rısklı olur dıyolarmıs. Demekkı tek doktora gıtmemek lazım. Ben de korkuyodum asla normal dogum yapamam dıye. Fazla kılo almadıgın ıcın mı 3,5 kılo gitti. .bakalım ben nasıl olucam. Hazıranda atamalar var olur da ıstanbula atanırsam( mucıze ama) bu sene ben de bebek ıcın ugrasıcam. buraya yazarım zaten. oncesınde kan uyusmazlıgı ıcın doktora gıtmem lazım.
:119::119::119::119::119::119::119::119:
Kızlar şoktayım bilmeyenler için söyleyim eşim askerdi:)
Gözünden rahatsızdı 8 aylık askerlıkten sonra
çürük raporu aldı çığlık atmak istıyoruumm ya :)))))))))))))
artık kociş yanımda
ne biçim türksün diyenleriniz olabılır ama evliyken zor oluyomuş hayırlısı buymuş diyelim :)
gozunaydin cnm allah ayirmasin br daha
Benim saçlar da zor tutar sanırım, oldukça düz çünkü. Daha önce uçlar iyi tutmuştu, uçları bukleli yukarılara doğru dalgası açılan bir saç olmuştu. Sen düşürdün aslında biraz da aklıma ama Yena da resimlerime bakıp yorum yapmış, ben de düşününce vazgeçtim galiba :) Kesinlikle boyatmak istemiyorum ama bir farklılık da istiyorum saçlarımda, biraz daha düşüneyim bakalım :)fıstık olursun bence ama çok kıvır kıvır olurmu yoksa böyle sarılmış gibimi olur bilemiyorum saçının kalıtesi ne göre olurmuş. benim için senin zaten doğru duzgun tutmaz dediler..
Evet canım, tuzluları tek yiyemiyorum (peynir filan arıyorum yanında) galeta da öyle. Tatlıları da çay ya da süt ile ancak. Zaten çok nadir yediğimiz için zararlı olacağını sanmıyorum ama mantık olarak reddediyorum yemeyi :)Tatlı olan bıskuvılerı dıyorsun degıl mı canım. evet mecbur kalmadıkca ben de yemıyorum onları. Normal yanı tuzlu dıyet bıskuvıye baktım bır buskuvı kadar zararlı yanı yedıgımız hersey kadar. Yemesek daha ıyı tabi. En guzelı galetalar aslında. Yalnız yagsız yogurt ve sut konusunda kararsızdım ben. Arastırdım baya market yogurdu ve sutu ne kadar faydasızsa o da o kadar faydasızmıs. Sadece yagı az oldugu ıcın daha cabuk bozuluyomus gercekten de öyle.
artık kociş yanımda
ne biçim türksün diyenleriniz olabılır ama evliyken zor oluyomuş hayırlısı buymuş diyelim :)
Benim saçlar da zor tutar sanırım, oldukça düz çünkü. Daha önce uçlar iyi tutmuştu, uçları bukleli yukarılara doğru dalgası açılan bir saç olmuştu. Sen düşürdün aslında biraz da aklıma ama Yena da resimlerime bakıp yorum yapmış, ben de düşününce vazgeçtim galiba :) Kesinlikle boyatmak istemiyorum ama bir farklılık da istiyorum saçlarımda, biraz daha düşüneyim bakalım :)
Evet canım, tuzluları tek yiyemiyorum (peynir filan arıyorum yanında) galeta da öyle. Tatlıları da çay ya da süt ile ancak. Zaten çok nadir yediğimiz için zararlı olacağını sanmıyorum ama mantık olarak reddediyorum yemeyi :)
Yarım yağlı ürünlerde maddenin moleküler yapısı ile daha fazla oynanıyor endişesi taşıyorum ben. Süt önce homojenizasyona uğruyor, içindeki yağ partiküllere ayrılıyor, alınıyor sonra içine yeniden yağ veriliyor. Moleküler yapısı bozulmuş bu ürünler de özellikle sindirim sisteminde ciddi problemlere ve vücudun bağışıklık sisteminin bunlara savunma geliştirmesine sebep olabiliyor. Ama haklısın, endüstriyel ürünlerde yarım yağlı gibi tam yağlı ürünler de aynı işlemlerden geçiyor. Ben ev yapımı tam yağlı olanları bırakıp yarım yağlı endüstriyel ürüne geçmeyeceğimi baştan söyledim diyetisyene. Peki dedi, ona göre düzenledi listeyi.
Bu konularda bazı makaleler kaydetmiştim, geniş bir vaktinde aşağıdaki linkleri incelemek istersin belki
Düşük yağlı gıdalar ile beslenmek vücut yağlanmasına çözüm olabilir mi?
Sütler ve yoğurtlar neden bozulmuyor, bunlar dayanıklı beyaz eşya mı?
Bu arada resimlere tatlı yorumların için teşekkürler
Slm kizlarrr
sağlıklı beslenme iyi gidiyor spor yapamıyorum ama çok hareketli günler geçiriyorum pazartesi kızım ameliyat olcak dişlerinden narkosla insallah problem olmaz bu arada. Yarın kaç cikcam merak ediyorum tartilmadim hiç kırmızı kart yedim oyun dışı yım. Ümidimi kesmiyorum belkide eksi cikarim
çok doğru söylüyosun cnm
eşime diyorum yapmayalım makarna pilav ama o da makarna pilavsız yemek yemez hatta sadece makarna yoğurt olsun yeter ona
yap ama sen yeme diyo
artık kociş yanımda
artık kociş yanımda
artık kociş yanımda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?