amiinntam duvarları temizleyip bir oh çekecekken.. kötü oldu gerçekten... bir kaç gün sonra yeniden başlayacağım temizliğe.. hala duvarlar nemli...
allah evimizin huzurunu bozmasın.. kirli oluversin ne yapalım...
sağol canım hamdolsun Rabbim bu günleri aratmasın.
ben farkında olmadan bayaa vermişim dün kışlık mantomu giyince farkettim. resim ekledim
bir ara uğradın gördüm sanki
iyi geceleryarın nöbetçiyim... bende daha gecikmeden yatayım...
iyi geçeler..
ohh sefan olsun hoşgelmiş 70 lernursena regl olunca rahatlamışsın canım ama yerli malında o kadar da rahat olma derim ben
ben bugün 79un ucunu gördüm yine nabeeerinşallah kaybetmem şu kabızlık işini halletmem lazım nerdeyse msihil katacam yemeklerime:))
aynı şeker bende evvlendiğimde kaynım babamlara söleme para yolla diye tel ederdi altın bozdurup yollardım yeri geldiğinde aman her şey boşCanım yarana parmak bastım desene
Büyük çocuklar malesef hep böyle haksızlığa uğruyo. Senin eşin de benimki gibi fedakarmış canım. Siz de tek maaşla geçinmeye çalışıyorsunuz. Hem çocukların masrafı hem araba kredisi hem de geçim derdi. Malesef insanlar bazen çok düşüncesiz oluyo. Senin kaynının eşi de düşünceli değilmiş. Eşine diyebilirdi abinler bizim için arabasını sattı verelim bir kaç bilezik diye. Hatta geri istememeleri lazım onları. Ben olsam kesin verirdim, işte biz çok yufka yürekliyiz canım
Senin dediğin şeylerin aynısı biziö başımıa geldi. Biz iğneden ipliğe herşeyi kendimiz yapmamıza rağmen borç içindeyken hem eşimin ailesine para gönderdik hem kardeşi okuyodu ona gönderdik, sonra kardeşi okulu bitirdi askere gitti gene biz gönderdik. Bu arada bizim altınlar satıldı bitti ve kartlara da borçlandık. Kimse sormadı bunlar nasıl geçinir diye. Durumlarını bildiğimiz için biz hiö masraf yaptırmadık, mesela şimdi eşimin kardeşi evlenirken ona borç harç bilezik taktılar. Eşimin kardeşi illa takacaksınız demiş, e tabi düğün günü de bir sürü masraf yatılar kayınvalidemler. Biz ceplerine para koyup burdan harcayın demiştik. Bilmiyorum ama ben galiba böyle geldim böyle giderim. Herkes bizim gibi değilmiş onu anladım. Beni annem ağzını açıp bir laf etmedi ama gelinin annesi laf sokuo durmuş kayınvalideme. Yani siz kız alıyosunuz elinizi cebinize atın gibisinden konuşmuş. Ev alırken onlardan da 2.5 bin tl borç aldık biz de. ama adı üstünde borç. Eşimin kardeşi okurken ve askerdeyken hep biz gönderdik ama bu verdikleri parayı ödüyecekz kuruşu kuruşuna. Mesela ben olsam derdimki, abi sen bana çok masraf yaptın bu parayı geri ödeme bu da benim katkım olsun derdim.
Ev almak çok zor canım. Annem ğeşinat için kredi çekti ama o da yetmedi. Expertiz evin değerni bi 10-15bintl az gösterdiği için yetmedi para. Anneme çok yüklendik. Ben işe girer girmez annemden aldığımız paranın yarısını ona öüycem. Sonucta deli gibi çalışıyo kadın yıllardır
güle güle otur sağlık olsun yerleşirsin inşallah vardır bundada bi hayır zaten bi şeye fazla özenmicen nazar değmiştiriyi akşamlar herkese..
kimsecikler yok ama..
ben 4 ay sonra evime taşındım... ama ne macera.. bir gece ansızın valizleri toplayıpo geldik.. ev toz toprak... o hengamede evi yerleştirmeye çalıştım. temizlik. cam kapı duvar.. arada nöbetler tabii..tam evin yarısı bal dök yala kıvamındaydı ki.... üst lkatta hala tadilatta olan dairenin suları bir su kesintisi sonrası açık kalmış. bizim lambalardan,kalorifer borularının yanından ve dahi duvarlardan akmaya başlayınca gidip kapattık ama ev şimdi nem içinde.. ve ben temizliğe ara verdim.. ne kladar uğraşsamda bir türlü olmuyor. hep bir aksilik. sonra aynı tas aynı hamam..
ve yokluğumda terazimin pili bitmiş. ancak bu akşam aldım. gördüğüm rakama inanmak istemedim ama yarın sabah göreceğim rakama mecburen inancam artık
evim bir türlü düzene giremedi ama hayatım düzene girsin istiyorum. ne güzel vermiştim kiloları... çoğu geri gelmiş...
,artık topiğimizin de motivasyonu ile bir anda aldığım kilocukları azar azar verme vakti geldi..
bundan sonra düzenli bildirimlere başlıyorum..
hepinizi de özlemiştim..
eee... sizler nasılsınız???
selamunaleyküm kısceleriiiimmm
hayırlı sabahlar.
ben kapatmıştım ben açıyoruuumm
birde genç olucaksınız insan gelip bir silip süpürmezmi
ah ah ne varsa ehtiyarlarda var dermişiimm
bende namazdan sonra yatsam dedim . güneş doğmasını beklerim yatmam. güneşten sonrada antibiyotik saatini bekledim. 10 dada hastahaneye gidicem. kulağımda ağrıyıp duruyor pek uyutmuyor beniohh sefan olsun hoşgelmiş 70 ler
dün sormuştum kahvaltıya gittin ne oldu geçmedimi diye kabızlık ondan artı çıkıyorsun zaten asu
regl oldum amma her yanım ağrıyo belim felaket dün çok bunaldım çocukları aldığım gibi attım kendimi sokağa 1 saat yürüdük rahatladım
şimdide hazırlanayım 10 de çıkıp kızın okuluna yerli malına gidicem
az yerim giderken evden ayran içip gidicem 2 gündür sofraya ayrn koyuyorum hemen doyuyorum ben tokluk hissi veriyoo
aynı şeker bende evvlendiğimde kaynım babamlara söleme para yolla diye tel ederdi altın bozdurup yollardım yeri geldiğinde aman her şey boş
tırnağın varsa başını kaşı şimdi lafı bile edilmiyoo yaranamıyosun insan oğluna işte benim ailemde memurluktan geldiği için bilir maaşla geçinmenin zorluklarını kirada oturmanın zorluğunu ne demşler ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar diye
güle güle otur sağlık olsun yerleşirsin inşallah vardır bundada bi hayır zaten bi şeye fazla özenmicen nazar değmiştir
günaydınnnnn valla ben kaktımda ne yalan söleyim çocuk okula gitmese yatarım 11 e kadar dafi:))))
dün eşimde yoktu gök gürültüsünden uyuyamadım çok korktum valla bide elektirik gittii ege
nin yağmurlarına alışamadım
Kızlar keyifler yerindedir umarım. Ben de acılı çorum lebbelisi yiyorum ve yanında Roibos çayı içiyorum.
2 gündür çok keyifsizim. Hayatın gerçekleri bir tokat gibi çarptı suratıma. Aslında buraya yazmak istemiyordum, dert sayfası değil sonuçta burası. Ama yine de sizlere kendimi çok yakın gördüğüm için affınıza sığınarak yazıyorum
Biliyosunuz bizim ilk ev işi olmamıştı. Tapuda metrekaresi az gözüktüğü için az kredi çıkmıştı ve o evi alamamıştık. Daha sonra gene aynı emlakçıyla(kapora vermiştik) önceki siteyle gene aynı yerde ama 3 yıllık oturum olan bir sitede ev beğenmiştik. Neyse kredi sonucu belli oldu. 170bintl kredi çıktı eve. Aslında evler 170-190 arası satılıyor(2+1) ama artık expertizler evin değerini en az bi 10bin az gösteriyormu. Eskidenki gibi öyle evin değerini fazla gösterme falan olmuyomuş. Biz evi toplamda(emlakçı parası+ tapu masrafları dahil) 168e anlaştık. E banka 170 olarak değer biçince bunun yüzde %75ini veriyolar(127bintl) kredi olarak. Biz evin değeri en az 185 çıkar diye düşünüyodik ki emlakçı da öle demişti. Dolayısıyla bizde bi 10bintl felan eksik kaldı. Araba kredimiz olmasa bi 10bintl de ihtiyaç kredisi çekerdik ama malesef çekemiyoruz. Eşime 3,4 ay içinde bi 10bintl gelecek. Neyse dedikki akrabalara bi soralım. Zaten en az 6 ayda geri vericez, en azından bankaya borçlanmayız. Eşim sordu soruşturdu yok. Parasının olduğunu bildiğimiz insanlar bile vermek istemedi. O kadar üzüldüm ki anlatamam. Ben çalışıyoken bizden kim borç istediyse hatta bazen yokken kredi kartımdan nakit çekip verdim. Ama malesef çok yanlış yapmışım. Böyle zamanlarda yardımcı olmazsak birbirimize akrabalık neden var. Gerçekten paraları olmadığını bilsem tamam ama öyle değil malesef. Annem zaten bizim için kredi çekti peşinat için. Kasın hala çırpınıyo üstünü tamamlıyalım diye. Evi de gerçekten uyguna alıyoruz.Şu an internette bizim aldığımız evi 17-180 arası satıyolar. Biz bütün masraflar dahil 168e alıyoruz. Ayrıca 3,5 sene sonra en az 200e satabileceğimiz bir ev. Eşim de kaçırmak istemiyo evi. Biraz zorluk çekeriz ama benim atanma ihtimalim de var. Ömür boy tek maaş olmuycaz yani. Sizce haksızmıyım kızlar. Hatta eşimin bir teyzesi var, onun kocasından istedik, gerekirse aramızda protokol yapalım dedik ama param yok dedi. Neyse cuma gününe kadar vaktimiz var, tapudan cuma günü randevu alındı. Bakalım umarım toparlarız ama üzüntüden başım ağrıyo resmen. Biz ne kadar safmışız karı koca olarak.
Canım yaa siz hemen moralinizi bozmayın. Hemen başka doktora gidin. Umarım öyle birşey yoktur.
bende namazdan sonra yatsam dedim . güneş doğmasını beklerim yatmam. güneşten sonrada antibiyotik saatini bekledim. 10 dada hastahaneye gidicem. kulağımda ağrıyıp duruyor pek uyutmuyor beni
yok canımkulak ağrısı zor allah şifasını verir inşşallah annem iç kulak ilthabı geçirmişti ondan biliyorum denge sıvısı varmış iç kulakta elleri ayaklarını kullanamaz olmuştu yürüyemiyordu ben evlendim gurbete gittim çok kafaya taktı hastalandı o sene sende aman anne olmak zormuş sanırım en güzel yıllarım kızlarım yanımda
senin çocukların varmıydı dafi bir kız resmi var profilinde kızınmı o sarı tişörtlü
Canım sabret inşallah eşin bir gün anlar hata yaptığını
Dua et canım bizlerde senin için dua ederizRabbim islah etsin o abiyide
Bencil insandan korusun Rabbim hepimizi... Aminnnnnnnnnnnnn
Dediğin gibi birbirimize çok benziyoruz yaşadıklarımızda benziyorİnan 14 senedir evliyim ve daha 4 - 5 senedir rahatım şükür ama maalesef ben en son eşime boşanmak istiyorum dediğimde dank etti o günden sonra ailesinin daha önemli olduğunu anladı şükür tabi keşke gerek kalmasaydı öyle bir duruma
İnşallah sen okadar süre sabretmek zorunda kalmazsın... Aminnnnnnnnn
Güzel Allahım inşallah senin yar ve yardımcın olurda bir an önce toparlar eşinde kendini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?