canım beyaz peynir çabuk tat değiştiriyor. bir de mayalı bir şeye sarılı olunca ben güvenemiyorum açıkçası. ama annen tecrübe etmiştir kesin. atmana gerek yoktur öyle dediyse.
aman tatlım ya, işveren umutlanır, zor durumda kalır mı hiç. sen kendini düşün. bebek varsa amenna, çalışabildiğin kadar çalışırsın. yoksa zaten çalışacaksın. onlara çalışan çok, sen dert etme onları.
gelinlerimiz bana iş bile bırakmazlar. helede sabah kahvaltıya gelen gelin çok pratik eli çabuktur. oğluda bizi çok seviyor. gitmek istemiyor. tutturdu banyomuda burda yapıcam hacıannemlerin banyosu hem çok güzel hemde sıcak diyorbanyo yapmadan gitmedi
canım ailemiz kalabalık olduğu için pek boş bulunmuyorum.
genelde bir iki çeşit yemeğim olur. herşeyi değerlendirmeye çalışırım. onlarda elime geliyor. artanlarıda paket yapıp kayınpederime gönderiyorum.
ayvaları toplayınca kavanozlara koymuştum. iki gündür yemeğe çatkapı misafirim oluyor. çorbam yemeğim vardı. hemen yanına dün ciyer, bugün köfte yaptım. dün sade bugün mısırlı pilav yaptım. birer kavanoz ayva açtım üzerinede ceviz, kaymak koydum tatlımda hazırdıortaya dün yoğurtlu, bugün yeşil salata.
sofrayı gelinler topluyor. bana bulaşık, çay servisi bırakmazlar. çayın yanınada canları ne isterse onu koyarlar ben yerimden bile kalkmam. gittikten sonra girerim mutfağa kalan olursa toparlarım. şimdi girdim baktım makinadaki bulaşıkları bile boşaltıp yerleştirmişler.
Canım genel olarak ben senden daha da katıyım bu konuda. Kendimi düşünürüm ama bu son görüşmeye gittiğim yerde durum biraz farklıydı. Biraz sosyalist bi işyeri diyebilirim. Yani çalışanlarını da gözardı etmeyen bir kurum. İşe başladıktan 1 ay sonra ben hamileyim dersem mecburen iş akdim biter, birkaç farklı projede çalışıcam çünkü burda. Yoğun bi tempo olucak, ayrıca ben tek olucam. Biz bu son ay pek de umutlu değildik bebek olayında, yumurtlama zamanlarına dikkat etmedik falan, bir de hayatın acı gerçeğiyle karşılaştıkYani benim acilen çalışmam gerekiyor. Umarım anlatabilmişimdir neden strese girdiğimi. Bebek varsa da varım desim yahu
Tecrübeli ablalarım, hamile kaldıktan ne kadar süre sonra halsizlik, bak dönmesi olur. Hayır benimki sadece tansiyon da olabilir. Yarın bi tansiyon aleti almak şart oldd
ne demek canımMaşallahhem sana hem gelinlere :)
zaten sen yılların tecrübesi, bizim senin yanında esamemiz okunmaz. gelinler de çok iyilermiş, ne güzel seni yormuyorlar. ben de babannemi çok severdim bu arada. rahmetlinin dizinin dibinden ayrılmazdım.
ayvalar da ne güzeldir o haliyle, afiyet olsun yiyenlere :)
amin canım sizlerinde eviniz hep neşeli bereketli olsun.dafi maşallah, çok şenlikli bir ev... ne güzel çok seviliyorsun. Evin hep bereketli olsun.
Selamlar. Artik listeye girmenin vaktidir. Kim tutuyo hangi gun oluyo acep?
iyi akşamlar
bugün hiç uğrayamadım salonumu temizleidm şeklini değiştirdim sonra eşimle yürüyüşe gittik
kuğulu park yenilendi oraya da uğradık tertemiz sularda yüzen kuğularımıza baktık 2 saat felan yürüdk eve geldik akşam yemeğimizi yedik şimdi de çayımızı içiyoruz
yenacım 92 yi görmüşsün maşalalh sana canım ben kaçırmışım da nuhanın alıntısında gördüm az önce kahvaltı ısmarladın bugün afiyet olsun canım ne güzel kendi kazancınla bişeyler yapmak
ben de ayda 1kilo vererek mayısta 75 olmak istiyoruuuuuum inşallah sağlıkla
aynurum da kavuştu kocacığına şükür şimdi de biz özleyelim kırmızı yazılı dukancanımızı
nursena hastalar iyileşmiştir inşallah
daficim sen de yoğunsun bu ara Allah kolaylık versin
nuhancım çikolatalar güzel görünüyor ayrıca dukandaki azminden dolayı kutlarım seni canım
daha da yazacaklarımı unuttum
malesef kpss den hiiiçç bişi olmadı. doğrudürüst hazırlanamamıştım zateniş arıyorum ama heryer kurudu sanki. artık napıcagımı bende bilmiyorum ne kendi mesleğimde iş bulabiliyorum ne ba başka bir meslekte. amaçsızca evde oturuyorum öyle
maşallah maşallah işler artsın iyidir iyizammında hayırlı uğurlu olsun bereketli olsun
Asumancım arkadaşına Allah sabırlar versin. biz eşimle flört ederken kocaman bir ev alıp onun ailesiyle yaşamyı hayal ediyordum ben. annem ve babam ayrı olduğu için hep bir büyük aile eksikliği var. eşim başta ailesini bildiği için sıcak yaklaşmadı ama daha sonra o da sevdi bu fikri. sonra nişanlanınca gördük ki ikimiz de bu şekilde beraber yaşamak mümkün değil onlarla. beraber yaşama hayallesinden birkaç hafta tahammül için kendini zrolama noktasına getirdiler durumu. hakikaten bir süre sonra kendi ailen bile zor geliyor sana.
selamun aleyküm kızlar
bugün oldukca yoğun bir gündü.
sabah erken büyük eltimin gelini aradı . ''emre akşamdan beri hacı annemlere gidelim diye ağlıyor. evdeyseniz kahvaltıya gelicez'' dedi. bende çok mutlu oldum. normalde küçük çocuklar çocuk olmayan eve gitmek istemezler.bizimkiler bize gelmeyi çok istiyorlar.az önce annesi zorla götürdü bıraksa kalacak burda
tam kahvaltıyı topluyorduk büyük eltim geldi
bir saat geçmedi üç numaralı eltim , kaynım, gelinleri,çocuklar birlikte geldiler.
bir kısmı gitti.
sabah gelen gelin kayınvaldesiyle birlikte akşam yemeğine kaldı
tam sofrayı hazırladık iki numaralı eltimin gelinleri geldikabul günü gibi oldu
şimdi herkes dağıldı sadece yanımızda kalan yeğenler kaldı.
bende hemen koşturdum netbuk başına
Canım genel olarak ben senden daha da katıyım bu konuda. Kendimi düşünürüm ama bu son görüşmeye gittiğim yerde durum biraz farklıydı. Biraz sosyalist bi işyeri diyebilirim. Yani çalışanlarını da gözardı etmeyen bir kurum. İşe başladıktan 1 ay sonra ben hamileyim dersem mecburen iş akdim biter, birkaç farklı projede çalışıcam çünkü burda. Yoğun bi tempo olucak, ayrıca ben tek olucam. Biz bu son ay pek de umutlu değildik bebek olayında, yumurtlama zamanlarına dikkat etmedik falan, bir de hayatın acı gerçeğiyle karşılaştıkYani benim acilen çalışmam gerekiyor. Umarım anlatabilmişimdir neden strese girdiğimi. Bebek varsa da varım desim yahu
Tecrübeli ablalarım, hamile kaldıktan ne kadar süre sonra halsizlik, bak dönmesi olur. Hayır benimki sadece tansiyon da olabilir. Yarın bi tansiyon aleti almak şart oldd
özlemcim ben genellikle fırın sigara böreğini patatesli yapıyorum daha yumuşak oluyor. artanıda dondurucuya koyuyorum tapırda peynir çabuk bozulmaz. benim kahvaltılıklarım var bir ay dursa bozulmuyor.
kızlar hepinize iyi geceler. öyle uyku bastırdı ki uyusam iyi olacak. görüşmek üzere
Ben tutuyom, ne vardı.
Ohhh süper.. 2 saat yürüyüş ne demek yaa..
sevdiceğinle elele kolkola yürümenin zevki de ayrı güzeldir :)
Biz elele yürümeyeli çok zaman oldu :)
hiiç yalnız çıkamıyoruz çünkü..geçen de yürüyorduk eşim elimi tuttu oğlum hemen babasına bağırarak bılakk annemin elini. duyan da bişey yapıyor zannetçek :)
Canım İstanbul'da iş alanı daha çok değilmi.?hani taşı toprağı altın yaaa o bakımdan şeyettim :)
İşkurun kurslarına git yada çağrı merkezleri, daha ciddi bir iş buluncaya kadar boş durmamış olursun en azından..
Esracığım,umarım senin çocuklarınla geniş bir ailen olur o özlemini giderirsin..
eşinin ailesi nerede oturuyor,torun görmeye geliyorlar sanırım değilmi.?
Tam kabul günü olmuş daficiğim :)
Yeğenlerii sürekli sizdemi kalıyor.?
Özlemciğim ben dört gebelik yaşadım,ikisi hatalı üretimden sonlandı :)
dört gebeliğimdede hamile kalır kalmaz,mide bulantısı,kokuya aşırı duyarlılık,iştahsızlık başlıyordu..
Hakkında herşeyin hayırlısı canım...
evet yenacım bir ayı geçti bizdeler. yaza kadar burdalar. haftada bir gidip evlerine bakıp, havalandırıp geliyorlar.Tam kabul günü olmuş daficiğim :)
Yeğenlerii sürekli sizdemi kalıyor.?
kızlar buda bizim ayakta uyuyanlardan biriyeğenimizin oğlu
nuhan,
yaptığın çikolatalar nasıl katılaştı pekii.?
Çok güzel görünüyorlar bu arada.
Yanında bir de sütlü ness içeydin eyiydi :)
Ben de bugün dışardan geldikten sonra browni yaptım. bir iki çatal yedim çok güzel olmuş..
Yarın kahvaltıda yiyeceğim bir dilim..
Zaten çabucak biter. bizim ev de kek ve kurabiye canavarları eşim ve çocuklar :)
sütü birer kaşık birer kasık koydum. 4 kaşık süt aldı. 5ciyi koysadim cıvık olurdu. Böyle sütü tozunu ve kakaoyu ıslatacak kadar. Gündüz kahve içmiştim. Yanında bir bardak süt içtim. Browni afiyet olsun. Aslında, benim yaptığıma tam çikota denemez browniyi daha çok andırıyor.
ama bugun gece bana ders oldu...ilk kez diyebetik reçel kulandım ve sişlik, migde bulantısı, gaz sancısı sonrası biraz sonra tuvette mesai yapacağa benziyorum:26:
Benim yapitgim tarif pudra sekeri ile yapılıp evde çoçuklara verilebilir.
sağol canım o senin gönlünün güzelliğidafi ufaklık çok tatlı. arabasıda öyle... size gerçekten imremdim uyumlu bir şekilde hepbirlikte anlayışla yaşayabiliyorsuz. Ben kardeşlerimi bile 2,3 ayda bir arıyorum. Hepimiz başka şehirlerdeyiz, düzenleri bozulmasın diye hiç onlarda yatıya kalmam. Otele giderim. Bende de öyle 3,4 günden fazla yatıya kalınmasını istemem. Bunlar sanırım küçükten oluşan alışkanlıklar. Biz öyle hiç akrabaların gelip gittiği bir ortamda büyümedik. Kedim bile hiç misafir sevmiyor. Evde misafir varken wcsine gitmez. yatalı misafir geldiginde ilk 2 gün tuvaletini tutuyor. böyle tuhafıs iste...hayvanlar sahibine benzer derler tarçını birçok huyu bana benziyor. hiç kimseye kendini okşatmaz kedi gibi değil yani... gerçekten allah ağız tadınızı bozmasın maşşalah. sen gerçeketn gönlü çok güzel bir kadısın.
sütü birer kaşık birer kasık koydum. 4 kaşık süt aldı. 5ciyi koysadim cıvık olurdu. Böyle sütü tozunu ve kakaoyu ıslatacak kadar. Gündüz kahve içmiştim. Yanında bir bardak süt içtim. Browni afiyet olsun. Aslında, benim yaptığıma tam çikota denemez browniyi daha çok andırıyor.
ama bugun gece bana ders oldu...ilk kez diyebetik reçel kulandım ve sişlik, migde bulantısı, gaz sancısı sonrası biraz sonra tuvette mesai yapacağa benziyorum:26:
Benim yapitgim tarif pudra sekeri ile yapılıp evde çoçuklara verilebilir.
Deneyeyim ben. süt, pudra şekeri ve kakao
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?