Abartiyormuyum

Daha bir ay var doğumunuza belki erken olmaz olumsuz düşünmeyin. Belki düğüne gidip gelir 15 gün karantinadan sonra doğum gerçekleşecek. Kardeşinin düğününe gitmek istemişte olabilir demeyi çok isterdim ama ben yazarken bile bozuldum küstüm..
Aynen yani dogum degil olay sadece anne tarafindan boyle dusunulmeme hissi. Sadece bakim degil.

bazı noktaları abarttığınızı düşünüyorum bu 2. çocuğunuz yani doğum, bebek konularını biliyorsunuz, genel hal itibariyle iyi ve sağlıklı görünüyorsunuz demek ki anneniz gitmekte sakınca görmemiş, ayrıca anneniz biraz bulunduğu ortamdan uzaklaşmak istemiş olamaz mı tek rolü anne, anneanne olmak değil ki hayatta belki biraz nefes almak istemiştir, sizin içinizde yaşadığınız duyguları dile getirmezseniz kimse bilemez zaten böyle bir teklifte de bulunmuş gitme ben endişeleniyorum deseniz gitmez elbette bu şartlarda düğün dernek işlerini saçma buluyorum ama o konuda sonuna kadar haklısınız bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim
Bebek konularini biliyorum ama sezeryanda kesinlikle bebege bakamazsiniz bunuda biliyorum ama sorun o degil zaten rabbim yardim eder diyorum ben sadece sonucta operasyon hani ihtimalde olsa ve ben gidemezdim heralde biri dugun biri ameliyat ve herne olursa olsun biri evlat biri yegen. Buna bozuluyorum

Düğün kaç gün kaç gece , siz 40. haftada mısınız ? ilk bebek mi , yaş kaç ? kuzen düğünü sanırım , şimdi sizin doğum önemli , kuzen için düğün önemli. kimin gündeminde ne varsa o önemli.
Kuzen icin dugunu elbet onemli ona lafim yokda kuzenin annesi icin kizinin dugunu onemli iken benim annem icin benim durumum onemli olmali bence. İlk bebek degil kizim var 4 yasinda. Korona olmasi olayina takilmiyorum bileki oda ayri bir onemsenmesi gereken olay

Coronayı ayrı bir yere koyayım bence abartmışsınız ya doğuma 1 ay var. Gideceği düğünde yeğenin düğünü hani uzak akraba olur anlarım ama hala yani elbet gidilir. Doğursanız bile 1 gün içinde yanınızda olur 1 günde de yalnız kaldınız diye bi şey olmaz. Bebeğine tek başına bakan milyonlarca kadın var bu dünyada. Hormonlardan dolayı alınganlık yapmışsınız.

Bırakın anneniz gitsin. Sanki haftalarca mi kalacak?
Erken doğum olup olmayacağı bello değil hem.
Erken derken zaten gittigi zaman 36. Haftada oluyorum aslinda erken bile olmuyor heran bebek gelebilir zaten gidiyor gitme demedim sadece beni dusunmuyormu diye üzülüyorum

Duyan da 40.haftada 2 ay gidecek zanneder.
36 haftada ve 5 gun gidip gelecek. En kotu ihtimalle siz doğuma girerken haber verseniz, yine yetisir. Oyle 5 dakikada olmuyor dogumlar. Biraz sanci suresi var bilirsiniz. Ilk dogum için 8 14 saat arasi derler. Tabi daha kisa veya uzun da olabilir.
Neticede esiniz de var. Anneniz gelene kadar esiniz yardim eder birkac saat.
Kadinin burnundan getirmeyin bence. Sadece doktor bir ihtimal soylerse ona erken haber verin

Kırılma açıkça söyle. Belki de düşünemedi kadın. Annemize de açıkça söylemeyeceksek her şeyi kime söyleyelim yani... bence anneniz de iki arada bir derede kalmıştır. Kadıncağız da içine sinerek gitmiyordur.

Son düzenleme:
Bilemedim acikcasi kararsiz kaldim kaynanami cagirsammi diye cunku doktor erken dogum olabilir dedi ya dogum olursa. Dogum olmasada kaynanami cagirmis olmak istemiyorum cunku herseyi laf soz yapiyor aldigim esyadan yapilan temizlige kadar
Kesinlikle çağırma! Cok posman olursun.Bir şey olmaz annen gider gelir. Bir de bu duruma kırıldığını veya doğum olursa ihtimalini eşine filan asla deme. Yarın bunlar hep konu olarak önüne gelir. Senin annen bile seni önemsemedi gitti diye. Gerekirse ben söyledim gitmesini de.

Son düzenleme:
Kırılma açıkça söyle. Belki de düşünemedi kadın. Annemize de açıkça söylemeyeceksek her şeyi kime söyleyelim yani... bence anneniz de iki arada bir derede kalmıştır. Kadıncağız da içine sinerek gitmiyordur.
Aslinda soyledim anne o hafta dogum olabilir diye oda dediki doktora sorariz dogum olmazsa giderim diye. Bende dedim anne sanci aniden gelir doktor ne bilsin diye. Öyle bir durum varsa gitmem zaten dedi ama bugun bilet bakiyordu kendine. Neyse yapicak bisey yok coğu kisi bozulurmuş demekki ben abartmiyormusum rahatladim biraz

Çok haklısınız. Annesi felcli kayınvalidesi kanser bir tanıdığım geldi gözümün önüne. Yazık kadın iki çocuk doğurmuş bakiyordu aynı zamanda da çalışıyordu. Annesi olmayan insanlar var bu hayatta, doğum anında bile haber verilse doğumdan hemen sonra hastaneden çıkışına yetişmiş olur kadıncağız
36 haftada ve 5 gun gidip gelecek. En kotu ihtimalle siz doğuma girerken haber verseniz, yine yetisir. Oyle 5 dakikada olmuyor dogumlar. Biraz sanci suresi var bilirsiniz. Ilk dogum için 8 14 saat arasi derler. Tabi daha kisa veya uzun da olabilir.
Kadinin burnundan getirmeyin bence. Sadece doktor bir ihtimal soylerse ona erken haber verin

Bence hiç dert etmeyin. Benim doğumuma da çok az kaldı. Annemin bazı işleri var. Muhtemelen doğum tarihim 10 ğustos gözüküyor ve annemin 8ine kadar işi var. Yani birkaç gün önce doğsa bebek annem belki de yanımda olamayacak doğum anında. Biz aynı şehirde de değiliz üstelik. 4-5 saatlik mesafemiz var. Ama ben bunu hiç dert etmedim.
Şöyle düşünün doğum öncesi veya doğum anından ziyade doğum sonrası size olacak desteği çok daha önemli. O yüzden illaki geleceği için hiç sıkmayın canınızı.
Ha ama ne olursa olsun düğün gibi bir ortama giden anneyi ben bebeğimin yanına sokmam orası da ayrı bir durum

Çok az bir zamanım yoksa ben olsam bozulmazdım. Anneniz o sizin düşüncenizi, korkunuzu söyleyin anlayışla karşılar zaten

Sezeryan olucamda hani dogum zamani sezeryan olursam bebek ben nasil yaparim diye dusunuyorum aslinda zoruma giden sey annem beni dusunmuyomus gibi hissediyorum allah korusun annemde ameliyat riski olsun ben hayatta uzaklasmam
Gitmesin söyleyin siz.

Bence hiç dert etmeyin. Benim doğumuma da çok az kaldı. Annemin bazı işleri var. Muhtemelen doğum tarihim 10 ğustos gözüküyor ve annemin 8ine kadar işi var. Yani birkaç gün önce doğsa bebek annem belki de yanımda olamayacak doğum anında. Biz aynı şehirde de değiliz üstelik. 4-5 saatlik mesafemiz var. Ama ben bunu hiç dert etmedim.
Şöyle düşünün doğum öncesi veya doğum anından ziyade doğum sonrası size olacak desteği çok daha önemli. O yüzden illaki geleceği için hiç sıkmayın canınızı.
Ha ama ne olursa olsun düğün gibi bir ortama giden anneyi ben bebeğimin yanına sokmam orası da ayrı bir durum
Ben ilk bebegimi 38. Haftada kucagima almistim gunu gunune olmaz zaten ALLAH yardimcin olsun canim.

Bilemedim acikcasi kararsiz kaldim kaynanami cagirsammi diye cunku doktor erken dogum olabilir dedi ya dogum olursa. Dogum olmasada kaynanami cagirmis olmak istemiyorum cunku herseyi laf soz yapiyor aldigim esyadan yapilan temizlige kadar
çağırma kimseyi annen de gitsin nereye isterse, dönüşte de 15 gün gelme corona var dersin, doğum olursa eşin olur yanında, hastanede zaten hemşiresi hastabakicisi yardımcı olur, eşinle al çocuğunu git yat evinde, o pişirir az biraz, sen yer çocuğunu emzirirsin, bu en kötü senaryo ve bence utanan onlar olur kimse de ölmez

Ellerinize sağlık, duygularıma tercüman olmuşsunuz🤗 Hayır yani kadıncağız bir de düğüne gitmeden önce doktora gidip danışırsın, doğum yakınsa ben gitmem demiş. Daha ne desin?? Konu sahibi de doktor nereden bilsin doğumun ne zaman olacağını demiş. Böyle bir şey olabilir mi? Hiç doğum yapmadım ama doktorun, bebeğin anne karnındaki pozisyonundan doğumun en azından bir hafta içinde olup olmayacağını tahmin edebileceğini düşünüyorum. Annesi de zaten bir hafta içinde dönmüş olur, sanki kadın aylarca kalacak. Eşi zaten izin alıp yanında olur ve ikinci doğumu olacağı için ilk doğum tecrübesizliği de yaşamaz. Konu sahibi gereksiz alınganlık yapıyor. Yok annem yeğenini tercih ediyor, beni önemsemiyor falan...Burada tercihlik bir durum yok ki. Kızı son haftasında olur, annesi gittiği yerde uzun kalır o zaman tabi ki yorumum farklı olur. Bu arada annesi düğünden döndükten sonra, konu sahibinin aslında erken doğum riski olan biri olarak en çok düşünmesi gereken corona sorununa takılmamasını da ayrıca ilginç buldum.

Ellerinize sağlık, duygularıma tercüman olmuşsunuz🤗 Hayır yani kadıncağız bir de düğüne gitmeden önce doktora gidip danışırsın, doğum yakınsa ben gitmem demiş. Daha ne desin?? Konu sahibi de doktor nereden bilsin doğumun ne zaman olacağını demiş. Böyle bir şey olabilir mi? Hiç doğum yapmadım ama doktorun, bebeğin anne karnındaki pozisyonundan doğumun en azından bir hafta içinde olup olmayacağını tahmin edebileceğini düşünüyorum. Annesi de zaten bir hafta içinde dönmüş olur, sanki kadın aylarca kalacak. Eşi zaten izin alıp yanında olur ve ikinci doğumu olacağı için ilk doğum tecrübesizliği de yaşamaz. Konu sahibi gereksiz alınganlık yapıyor. Yok annem yeğenini tercih ediyor, beni önemsemiyor falan...Burada tercihlik bir durum yok ki. Kızı son haftasında olur, annesi gittiği yerde uzun kalır o zaman tabi ki yorumum farklı olur. Bu arada annesi düğünden döndükten sonra, konu sahibinin aslında erken doğum riski olan biri olarak en çok düşünmesi gereken corona sorununa takılmamasını da ayrıca ilginç buldum.
Dogum yapmadiginiz belli doktorlar bilemiyor ne zaman sanci falan geldigini ki benim ilk dogumumda gittigimin ertesi gun dogum oldu daha uc hafta vardi doguma. Ki dogum oldugu gun bile bebegin pozisyonu doguma uygun olmadigi icin sezeryan oldum yani pozisyondan bilemiyorlar. Ayrica korona olayinada takiliyorum tabiki diyorum ya ben olsam allah korusun anneme bisey olur dusuncesiyle gitmezdim cunku biri dugun biri saglik. Dugun telafisi olur ama sagligin olmaz sonucta korona olmasa bile operasyon geciriyorsun ki saglik sorunumun oldugunuda soyledim

çağırma kimseyi annen de gitsin nereye isterse, dönüşte de 15 gün gelme corona var dersin, doğum olursa eşin olur yanında, hastanede zaten hemşiresi hastabakicisi yardımcı olur, eşinle al çocuğunu git yat evinde, o pişirir az biraz, sen yer çocuğunu emzirirsin, bu en kötü senaryo ve bence utanan onlar olur kimse de ölmez
O kadar kati olamam canim ama anneme kaynanam hazir olsun deriz bisey olsa gelir kavusur dedim onuda kabul etmiyor😊tek olsam sorun yok ama kaynanam gelse sorun var.

Back
X