pzartesi gecesi üst komsumuzda cocuk vardı
ertesi gün işe gideceğiz ve gece 2 bucuga kadar evde kostular
bir allahın kulu da müdahele etmedi ve biz eşimle sersem gibi işe geldik
çcouk bunlar , bağlayalım demiyoruz zaten de , çocuk diye de her istediğini yapıp insanları rahatsız etme ya da düzenlerini bozma hakkı yok bence
pazar gunu misafirimiz geldi, 2 yasında erkek cocukları var, camları yeni silmiştim cocuk camları resmen yaladı ve annesi tek bir kelime etmedi
saksıda çiçeklerim vardı hepsının topragını kaş göz arasında yere dökmüş
evimde ellenmedik yer ,el izi olmayan eşya kalmadı
evet hiçbirsey demedim ama arkalarından temızlık yaptım.
annem bizi hep insanlar rahatsız olur , yapma etme diyerek büyüttü
şimdiki çcoukların maşallahı var , çocuklar ya her hakka sahipler.
böyle birşey yok bence
halası ise bazı konularda uyarabilir hala yabancı değil ya
tam benim kızlar :)Bende çok esnek bir anne değilim :)
mesela duvarı boyayamaz, halıyı keyfine göre ıslatamaz
Dolaşarak yemek yiyemez..
Böyle şeylere izin vermem
Ama duvara dokunma, minderle oynama falan çok uç geldi bana.
Otursunlar bir köşede hiç kalkmasınlar istiyor gibi.
Evet doğru"Ben uyarıyorum zaten bir daha müdahale etme lütfen." Kısa ama etkili bir cümle.
Bendeee bir halt anlamadığım için gitmemeyi tercih ediyorummtam benim kızlar :)
tek fark, gece en geç 11 de uyurlar.
bu yüzden 40 yılda bir birine giderim. onda da çocukların peşinde dolanmaktan bir halt anlamam.
duvara dokununca ne oluyormuş ki
Ev gorumcenizin degil,kvnizin. Kendi kendine konussun gorumce hic tinlamayin. Cocuk bu,doker de sacar da. Elden geldigince temizler duzeltirsiniz.[/QUOTEbu kadar müdahalenin içinde döküp saçmaları mümkün değil. Sadece heran koşma bağırma vs vs işte. Görümcem kendi evi gibi müdahale ediyor kp kv ses etmiyor
Ama siliniyor sonuçta.saten boyaysa el izi kalıyor, bizim koridora beklerim, çok tatlı
Bende bekliyorum bunun çocuğu olsun bakalım napacaklargitmezdim,
onlar gelsin,
yıllar önce (daha çocuğumuz yokken) kuzenim, çocuklu misafir sevmiyorum demişti,
şu an onun 4 ve 2 yaşında iki çocuğu var benimki de 5 yaşında ve kızım doğduğundan beri hiç evine gitmedim, gitmem de, kuzen dediğime bakmayın birlikte kardeş gibi büyüdük ve kardeşimden çok severim onu, ama bu lafı annem ya da kardeşimden duysam onlara da gitmezdim.
benim kızlar halıları kaldırıp araba sürüyor tüm gün.Bendeee bir halt anlamadığım için gitmemeyi tercih ediyorumm
Çocuk büyütmek sıkıntı , çok hareketliler iki tane olunca da birşeye yetişilmiyor, allah yardımcımız olsunbenim kızlar halıları kaldırıp araba sürüyor tüm gün.
fırın camı, aynalar her yer el izi.
silmeye yetişemiyorum.
su içerken kalanı halıya döker ortanca.
oturarak yemek yemek sıkıntı.
Ama siliniyor sonuçta.
Bende bekliyorum bunun çocuğu olsun bakalım napacaklar
benim de 3 tane.Çocuk büyütmek sıkıntı , çok hareketliler iki tane olunca da birşeye yetişilmiyor, allah yardımcımız olsun
Eli temizdi oyun oynarken dokundu duvara ama yine tepki aldık yani... dün mutfaklarına su sızmış gider borusundan kims görmedi gittim onu siliyor öyle de titizdir kuzucum ama yine de tepki alıyoruz. Bana gelin dicem bundan sonraay ne olacak zaten boya değil bişey değil, terliyse ya da ıslaksa anlık iz kalıyor kuruyunca geçiyor,
kirliyken ellese bile ıslak mendille silince geçiyor, bunun için kimsenin kalbini kırmam.
boşverin siz,
böyleleri kendi çocuklarına maksimum toleranslı olur,
inanın benim kızım hayatımda gördüğüm en titiz çocuktur, koşturmaz, gürültü yapmaz, hele de birine gidince bir köşede oturur tv falan izler,
yine de kimsenin tribini çekmemek için gitmiyorum,
bana gelin diyorum.
Nasıl bakıyorsun , biz eve hapsolmuş durumdayız seni düşünmek bile istemiyorummbenim de 3 tane.
4- 2,5 ve 1 yaşındalar
amin amin :)
istanbul'da eve hapsolmuştum.Nasıl bakıyorsun , biz eve hapsolmuş durumdayız seni düşünmek bile istemiyorumm
Ne güzel 3 çocukla bunları yapabiliyor olmanız.ben yapamıyorum evde takılyoruz çoğunluklaistanbul'da eve hapsolmuştum.
memlekete taşındık 4 ay önce.
özgürleştik bir nebze.
ne insan ne araç trafiği yok.
en uzak yer 10 dk. taksi en uzak yere 15 tl ye gidiyor.
kızlarla hergün bir parktayım.
ırmak kıyısında geziyoruz.
beraber mısır dondurma vs yiyoruz.
dünya varmış ya :)
aynı benim ananem. az tokat yememiştim biblolarına dokundum diye. geçenlerde gene muhabbeti oldu benim bebeğim için. ayaklansın tozu dumana katar vs diye. dedim ki gelmeyiz anane sana çocuğumu dövecek değilim kıçı kırık biblon için sizin gibi dedim. bayramdan önce gittik baktım bibloları kaldırmış. aman bıktım zaten toz oluyorlar sürekli diyor.Baştan söyleyim bazı kv kp görümcemle oldukça iyiyiz.bir sıkıntımız yok.seviyorum hepsini. Görümcemin yaptıklarını kendi kardeşim de yapsa burda konu açardım belki abartıyormuyum diye.yani art niyeli değilim ona karşı. Henüz daha çocuğum yokken kv evine açık renk bir halı aldı , sonrada dedi ki düşünemedik aslında torunlar olursa kirletir görümcemin cvp kirletirse anneleri temizler . Taktımmı ozaman hayır. çoluk yok çocuk yok ne takacaktım. O da evli kv gittiğimzde çocuklara onu alma ona dokunma sürekli baskı ama ben karışmadım halasıdır diyorum alınmıyorum. Kv ev değiştirdi yeni bir eve taşındılar , ev tertemiz . Bende rahat bir anne değilim sürekli çocuklarımı gözetirim heran peşlerindeyim , şimdiye kadar kimsenin birleyine zarar vermediler. Ama çok hareketliler 3 ve 5 yaşındalar.neyse görümcem her gittiğimizde otda evleri yakın, çocuklara duvara dokunmayın , parkede araba sürmeyin, koltukta sürmeyin , minderle oynamayın, koşmayın , bağırmayın. Burası eski ev değil burda top oynanmaz, banyodaki tuvaleti kullanmayın misafir tuvaletini kullanın. Ha bunları bende söylüyorum sürekli ama o artık sert konuşmya başladı. Diken üstünde oturuyorum vallahi hatta oturamıyorum hep peşlerindeyim. Zarar vermesinler diye. Napim kimseye götürmüyorum çocuklarımı bir anneanesi bir babaanesine gidiyoruz oraya da mı gitmeyelim.
istanbul'da benim için de mümkün değildi.Ne güzel 3 çocukla bunları yapabiliyor olmanız.ben yapamıyorum evde takılyoruz çoğunlukla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?