abim ve yengem birde siz yorum yapın istedim..

bu kadar yüzü nerden buluyo yengen abinden mi benim görümcem evlense ben bi adım geride dururum yani yardım isterse edemem demem tabi ki ama niye kendimi birinci plana atayım ki arkadaş bi çok akrabnın önüne geçer benim düğünümün her aşamasında en yakın arkadaşım yanımdaydı şimdi onu yanıma almıcam da abimle evlenen tripcan bi kadını mı alıcam o hakkı kim vermiş ona.. çok saçma yani

valla küsen arkasını dönen ortada ben birşeyleri bahane etmiyorum herkes kendi seviyesine baksın sadece bir konu üzerine hakkımda böyle ağır ithamlarda bulunamazsınız burda yolarım ederim yazıyorsam kalkıpta gerçekleştireceğimden değil o kadarda cahil değilim beni işi düşünce arayan böyle saçma şeylerle abimi bana karşı dolduran bir insanı adam yerine koymam bile

Yengene fazla yüz vermişsiniz demek ki herşeye atlıyor kendinde hak görüyor. Annen konuşsun abinle siz kardeşsiniz böyle şeyler için gerilmeyin diye..

uyuz oluyorum söyle insanlara ya bırak arama sorma abinle görüş ara benım senle bı sıkıntım yok falan de

Ne alakası var Allah aşkına hiçbir alakası yok söylediklerinizin yazdıklarınızla. Çocukla ilgilenmiyormuş da çocukla ilgilensinmiş de zor gününde yanında olmamış da vs. geçin bunları bariz nefret ediyorsunuz yengenizden söylediğiniz sözlere hakaretlere bakın. Evli olduğunuzdan bile şüpheleniyorum yaşınız herhalde 18-19 çok saçmasınız çünkü. Ne olursa olsun o gün o evdeymiş hangi zor gününde yanında olacaktı yanındaymış ya işte. Köşeye kurulmak ne alaka arabada yanına binecek diye hem öyle olsa ne olur millete karşı yani size yakışan sormak biner misin demektir güzellikle çocuk var binemezsin diye düşündüm demektir o çocuğa baksın demek ne oluyor size mi düşüyor bunu demek ağabeyin der sen çocuğa bak diye. Herşeye atlamasın demişsiniz pes doğrusu biz olması gerekeni söylüyoruz sonra da piste çıkmadı tabii ki çıkmaz. Ağabeyinde herşeyin farkında sen ne kadar yırtınsın da kusura bakma ağabeyim yengeni çok seviyor gerçek bu ve koruyor senden çünkü tavrını hakaretlerini biliyor görüyor yoksa neden korusun. Kandil de sizin aramanız yakışık alırdı diyorum aradı şöyle dedi haketmişsiniz çünkü arkasından konuştuğunu da biliyordur ağabeyiniz kızdığına göre demek ki adetlerinizde varmış değil mi adetleriniz de yoksa neden kızıyor zaten ağabeyin senin kandilini kutlamakla mükellef değil bayramda neden gitmediniz peki? ettiğiniz hakaretlere bakın bende yengenizin yerinde olsa ağzına geleni sayan beni yok sayan biriyle görüşmem iyi yapıyor.

aynen katılıyorum

Yengene fazla yüz vermişsiniz demek ki herşeye atlıyor kendinde hak görüyor. Annen konuşsun abinle siz kardeşsiniz böyle şeyler için gerilmeyin diye..

maalesef biz onların herşeyine koşturduk onların evini kaç kere temizledik bilmiyorum ablamla canımız çıkmıştı yapılan şeyler söylenmez tabiki ama biz her daim yanlarındaydık hiç bir sıkıntı çekmeden evlendiler sayemizde ama ne ablam evlenirken nede ben evlenirken maddi desteği geçtim manevi olarak bile yanımızda olamadılar abimde yengemde bende düğün günümde patladım yani

Zaten yapamazsınız öyle yolma filan niyetlenmeyin bile. İnsanın terbiyesi söylemlerinde saklıdır hanımefendi yapacağınızdan değil tabii ki ama arkasından bu dedikleriniz taş kafalı filan gayet seviyeli yani dediğim gibi ağabeyiniz de işte tam bundan bu tavrınızdan dolayı eşini koruyor korumaya da devam edecek üzgünüm ama gerçek bu siz kendinizi yiyip bitirdiğinizle kalacaksınız hayır bariz bir şey de yok yani anlattığınız. Yengeniz dururken arkadaşınızı yanınıza almak bir de ona sormadan onun adına konuşmak önce bahaneniz çocuk vardı sonra tepki gelince hiç yanımda olmadı zor günümde hakkı değildi, sonra çocukla ilgilenmiyor zaten ilgilensin diye vs. başka bahaneniz var mı haa yengeniz de sizi hiç takmıyor bu arada kendi keyfinde hani çay keyfi yaptık çatlattık demişsiniz ya bu kıskançlık ancak size zarar verir ağabeyin ve yengen gayet mutlu mesut yani..

yenge kınayı sünnette yakar kız kınasını teyze yakar bizde böyledir.

Canım heryerde adet başka
Bizde de gelin kv kucağına oturur kına yakılırken
İstediğini kv verene kadar elini açmaz kalkmaz
Ama kızın adeti neyse o olur kınada yengen karışamaz buna o da sonuçta dışarıdan gelmiş aileye
Ne araba onu ilgilendirir ne kına
Sorunlu biri Belliki erkekler böyle şeyleri bilmediği için Abi'ni doldurmuştur
Bak kınayı yenge yakar bana yaktırmamak için teyzeye yaktırdı
Bak arabaya yenge oturur ben oturmuyum die arkadaşını otururdu

Boyle ufurukten bi sebeple sizi silecekse abiniz uzulmeyin siz de onu silin gitsin...ama adama da acidim yenge hanim da cok kaprisli anlasilan, Allah adama sabir versin

Yengeyi de salla gitsin, tavsan daga kussun varsin

Son düzenleme:

abim sevsin mutluda olsunlar banane bundan kaç kere yuvaları yıkılıyordu biz destek olduk yanlarında durduk hep yengemi savunduk abimi yerdik yeterki iyi olsunlar mutlu olsunla siz benim yengeme karşı olan hangi tavrimi olayımı gördünüz duydunuzda böyle genel olarak konuşuyorsunuz ben düğünüm olmuş balayıma gitmişim evime alışmaya çalışıyorum kalkıpta o zamanlarda yengemin arkasından tek laf etmedim buna zamanım yoktu yaşadığım mutluluktan çok şükür.. abimin kızması sadece yengemin istediğinin olmaması ve abimi gaza getirmesi kaldıki adetlerimzide olsa başta annem beni zaten uyarırdı kızım böyle olması gerekiyor ben annemden böyle birşey duymadım aman neyse sizi birşeylere inandırmak zorunda değilim kaç yaşında olduğumu evli olup olmadığımı ne istiyorsanız düşünebilirsiniz

Ya benim gorumcem olacak cadi biz bosanalim diye yapmadigi yok ustune dugunumde huzursuzluk cikardi, millet gorumcesine huzursuzluk cikariyor.
Anladim ya iyi geline kotu gorumce
Kotu geline iyi gorumce denk geliyor bu hayatta

Bence siz hatalısınız. Yengenizin gelmek istediğini biliyorken neden arkadaşınızı aldınız ki arabaya. Hem gelin arabasına arkadaşın bindiğinide ilk defa duydum. Ne kadar yakın olursa olsun arkadaşın ne işi var arabada. Abinizede ayıp etmişsiniz. Söyledikleriniz çok ağır, benim kardeşim bana bunu yapsaydı bende küserdim. Siz arkadaşınızı yengenizden dolayısıyla abinizden üstün tutmuşsunuz. Değdimi peki, o arkadaşınız bir gün gelir döner sırtını ... bence abiniz ve yengenizden özür dilemeniz lazım.

Ablana sen oturacaksın deseydin ona da aynı tepkiyi mi verecekti acaba? Ayrıca ablan birşey demiyorken yengen neden triplere girme gereği duymuş ki ilginç vallahi..?

Abine de maşallah, az bulunur bu devir de böyle erkek..

Ya zaten bu Millet durup düşünüp insanların en mutlu gününü burunlarindan getirmenin bir yolunu buluyorlar

Yazdıklarınızdan genel olarak anladığım aslında yengenizi hiç sevmiyorsunuz dolayısı ile sevmediğin insanın her yaptığı batar ya sizdeki o hesap. Yengeniz yanınıza oturmak istemiş size destek olmak için ama sizin " yengem çocuğuyla ilgilensin" lafınız hiç hoş değil bunun yerine daha ılımlı hayır arkadaşım binecek diyebilirdiniz belli ki sizde fitili ateşlemişsiniz hiçde nazik olmayan tavırla çocuğuyla ilgilensin demişsiniz. Burada tepki görünce de benim en kötü günlerimde yanımda olmadı şimdi baş köşeye kurulacak ha yok öyle bir dünya diyorsunuz üslubunuz genel olarak çok çirkin demekki yengenize de hep bu üslupla yaklaşıyorsunuz keza yengemi arasam KORKAR AÇMAZ demişsiniz kadın sizden korkuyor demekki siz de ona karşı sert siniz adam yerine koymuyorsunuz üzgünüm ama böyle. Kişi konuşmaları ile üslubu ile kendini belli eder sizde ediyorsunuz hiç kızmayın yorumlara kendinizi düzeltmeye çalışın hem kendi hayatınız için hem ruh sağlığınız için...

yani yenge sorun çıkarmaya çalışmış ama siz de tuzağa düşmüşsünüz. Abinize o söyledikleriniz hoş olmamış top sizde kalmış yani. İsterseniz abinizi arayıp onları sevdiğinizi söyleyin, amacınızın bu olmadığını en mutlu gününüzde istemeden de olsa düşüncesizlik ettiğininzi söyleyin bence. >Cok hazzetmeseniz de birbirinizden araya soğukluk girmesin.

bencede çok hatalı davranmışsınız. bizde gelinin yanında yenge gider. yengesi yoksa gelinin yanında yenge gidecek akraba aranır. erkek tarafının bilmediği kimse ise tanıtırken gelinin yanında yenge yerine geldi diye tanıtılır.

ha kınayı gelinin arkadaşları yakar.
her yörede farklıdır adetler. ama sizdede yenge gidiyor olmalıki yengenmi gelecek diye sorulmuş.
siz abinizi kıskanıyor ve görümcelik yapıyorsunuz hissine kapıldım ben. insan en mutlu gününde kendisi mutlu olmak isterken etrafındakileri kırmaz herkesin mutlu olmasını ister.
yengenizi hiç sevmesenizde abinizin hatırı için katlanmalıydınız. arkadaşınız pinmezse dünyanın sonu gelmezdi.
ukelaca cevaplar verip yengenizi dışlamak yoluna gitmişsiniz. oda kırılmış.
olayların nasıl geliştiğini bilmiyoruz. kimbilir belkide yengeniz abinizi dolduruşa getirmedi. sadece kırgınlığından dolayı sizin düğününüzde hiçbirşeye karışmak istemedi. abinizde onu suçlayınca olayı anlatma ihtiyacı hissetti. abinizde sizin tavırlarınızdan dolayı size biraz kızmak isteyince aynı ukela tavrınızı abinizede gösterdiniz.
siz gelininize çok fazla görümcelik yapıyor onu kıskanıyor ve dışlıyorsunuz. ayaklarınız yere basmıyor , etrafı kırıp geçirmekten çekinmiyorsunuz.
kim bilir belkide o kaç kere araları bozuldu dediğiniz sorunlarda sizin yüzünüzden çıkmıştı. bunuda bilmiyoruz.
olayları birde yengenizden duymak isterdim doğrusu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…