Abim

Oda essek kadarmis ya. Ergen felan sandim.
Benim benden 4 yas kucuk erkek kardesim var. Benim annemde kzim suyuna git derdi. Ben dayanamazdim. Birgun cok kotu kavga cikti ve yuzune kola dolu bardagi firlattim. Mutfagin duvari sip siyah oldu. O bana dah snra tokat atti uzerime yurudu. Ben hickira hickira agladim abimi aradim o durumdayken; abi yeter yaa yeter, istemiyom ben yeter, gel ya nolur yeter ya" diye cumle toparlama calisiyodum. Abimde filistin yuruyusu vardi o gun, orya gittim orda basima bisey geldi sanmis.
Eve geldi ben hala sakinlesemedim.
Hala hickiriyorum agliyorum. Sakince yatirdilar hala hickirik. Iki elim parmaklarim yan dondu. Kimildatamadim. Abim annem parmaklarimi duzeltiyor elimi tutuyor, birakinca geri ilk haline geliyordu.
Yavas yavas sakinlestim ve abim kardesimle konustu. O gunden sonra 2 ay bi sure hala bazen kalemle yazarken ellerim uyusur yamulurdu. Kalirdim oyle o anki gibi.Korktum bi ara bisey olucak boyle kalicak diye.
Neyse kardesim ergendi o belliydi, okulda ogretmenlere gina getirdi okuldan atildi.
Ofke kontrolune gitti ogretmenlerin tek sarti buydu yoksa okula geri almayiz dediler.
Ilk basta tamam gider gibi yaparim diye gitti gitti geldi. Hala ofke kontrolu olmadigini savundu. Hic bi taktigi ve yardimi kabil etmedi ordaki profesyonelden. Ama zamanla bi baktik farkinda olmadan dizginlesmis. Bazen hala sacma sapan bagiriyor ama eskisi kadar degil.
Cok uzuldum adina kzum, daha yasin cok kcuk. Annen baban farkinda olmali ve el atmali bu duruma. Eger benim kardesim boyle devam etseydi ve bana " suyuna git o simdi ergen, evden sogursa kotu arkdas edinir" diye soylenseydi itinayla. Bn kafayi yerdim, cok pis delirirdim.
Sana sabir diliyorum.
Bence tek care abinden uzak yasamak.
Etrafinda olma, kac baska biyere.
Disarda ol eve gelme.
O zmn nedn ymek yapmadin diye diretemez.
Insallah insan olur abin yakin zamanda.

Deliyi idare eder herkes canım.
Bunu bilen arsız da deliliğe vurur.
Hep ben idare edileyim diye.
Sen aklı başında olan evlatsın bu yüzden ailen senin alttan almanı, deliye boyun eğmeni istiyorlar.

Bu işin bir çözümü var deliden deli olup yıldırmak.

Ne demiş İsmail Yk ?
Akıllı olup dünya kahrını çekeceğine, ya da deli ol dünya senin kahrını çeksin :)

Ama hanım hanımcık profilin bunu yapamayacağını gösteriyor.

Sen en iyisi delidir ne yapsa yeridir de.
Pek muhattap olma gidene kadar

Abin bildiğin hödük.sen de hemen polisi ara bidahakine.girsin içeri bi gün de gör bakalım bir daha yapıyorum??yerde sürüklemek ne yahu.Bu ne terbiyesizlik.
Bak güzel kuzum sen abini takma annenle bu konuyu konuş.bana bu şekilde şiddet uygularsa polise ihbar edicem de.
Sende tayt giyiyorsan mesela üzerine uzun bişey giyip dikkat ediyorum falan diyeceksin .abini idare edeceksin o evde olduğun müddetçe.

aklın varsa, o sınavı kazan.

bir an evvel o evden kurtul.

daha da dönme.

okul bitmeden sınavlara hazırlan atanmaya veya surekli bir iş bulmaya bak. gidene kadar da surekli suyuna gitmeye bak. yine dövmeye kalkarsa, o sinirle ara polisi alsınlar içeri. şikayet et. yapamam deme yap.

Benim bir değil 2 abim var ama hiç böyle şeyler başıma gelmedi iş ailede bitiyor daha çok annede abim yemek istese 10 bin yalakalık yapardı yapayım diye tek kız ve en küçüğüm belkide ondandır

Siddet var dovuyormus, dayak yiyorsun canim ne abartmasi? Abini bu duruma getiren sen erkeksin sen yaparsin aslan oglum mantigiyla buyuten aileniz saniyorum.cok yazik.otomatik olarak kodlanmis sanki kiz evladi yemek yapacak, sofra kuracak ve evdeki erkegin kahrina sartsiz uyacak ses cikarmayacak.cok uzuluyorum boyle durumlara.sirf bu yuzden kizim olsun once istiyorum, oglum daha sonra.universiteyi kazanmak icin caba sarfedin ve kurtarin kendinizi bu zulumden

Hiç abartmıyorsun kuzum Normal böyle hissetmen.. O abin bizim elimize bir geçse, ah ah.. Yemin ederim kendi içimde yaşıyorum böyle bir olay duyunca kadının isyanını.. Senin başına kötü bir şey gelmesin isteyip her şeyin en beterini kendi eliyle yaşatıyor sana.. sorsan seni koruyor Hislerin çok normal.

Ben babamdan ergenlikte bir tokat yedim, kaç yaşına geldim hala affedemedim tek bir tokatı. İyiyiz evet, babam canımdır. Ama o tokat benim hayatımın dersi oldu ve hiç unutmadım. Benim babam da melektir güya.. Ama onunda içinde ilkel ve ataerkil bir adam olduğunu gördüm ve neyse ki yetişkin bir kadın olunca tüm kararlarımı bunu hatırlayarak yaptım, tokada başvurma potansiyeli en az olan insanlara yöneldim hep...

Sen yine de destek al, baş etme yöntemleri geliştirirsin...İleride bu abiden kaçmak için hata yapma ihtimalin azalmış olur.

Bunlar olurken evde kimse de müdahale etmedi sanırım. Annen seni abine hizmet et diye yetiştirdi.. muhtemelen evdeki dengeleriniz de böyle

Tavsiyem sakın sakın sakın bu evden kaçacağım diye erken erken evlenme. Muhtemelen abinin başka bir versiyonunu bulursun farkında olmadan. Üniversiteye git mutlaka, mesleğini eline al. Ondan sonrası çok daha kolay olacak. Ama böyle yetişen kızlar genelde babaları ve abileri gibi erkeklere aşık oluyor nedense farkında olmadan, bu yüzden evlensen bile bir mesleğe ve işe sahip olman önemli. Bunlar kulağına küpe olur umarım. ileride sevgili bile seçerken çok dikkatli ol ne olur, seni canı kadar seven abinin seni dövebildiğini hatırla ve kıskançlıkları az olan, giydiğine karışmayan, sen kapalı giyinsen de etek tayt giysen de garipsemeyecek, kadının yerinin mutfak ya da ev olduğunu düşünmeyen bir adam seçmeye çalış..

Tek kurtuluşun üniversite ve meslek edinmen. Umarım başarırsın.
Bir daha döverse de hemen git hastaneye rapor al, rapor alamıyorsan şu ALO 183 hattı var onu ara şiddet görüyorum diye, şikayet et, abin de olsa çeksin cezasını

Son düzenleme:

Ne demek evden kaç dışarı git ?
farkindasin karşındaki 16 yaşında genç bir kız ? Dışarda nelerin kimlerin olduğunu sanıyorsun ?
Aynı şeyleri bende yaşadım onu çok iyi anlıyorum ama senin söylediğin söz verdiğin öğüt normal degil.!!

Yazdıklarının birazini okudum ve aklıma lise arkadaşım geldi. Oda babasını dövüyormuş sanırım Kızkardeşini falanda dövüyormuş. Sonuç baba cezaevinde arkadaşım mezarda ;(

uff akil vermeyin ya. He evet kac dedim, kocaya kacsin hatta, yada junky olsun disardan eve gelmesin. tinerci olsun.
Merak etmeyin 7/24 disarda gezen birisi degilim, saat 7 diyince anneme gore evde olmaliyim, ve 21 yasindayken saat 7 de evdeyim, bilin istedim..
Ben disarda dolas diyosam arkdaslarla gezsin, alis veris/ yemek/ su kenari.
Merak etmeyin ben disari kacma konusunda en tecrumesiz olaniyim diye dusunuyorum.
Bos dersim olunca ya abime yada ablamin evine gidiyorum yigenlerimi sevmeye. Bude mesela evden kacmaydir/ uzaklasmaktir benim icin. KAstim bu evden kacmayla.
Insanlari hemen asip kesmeyin bi cumleden yola cikarak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…