Abimin evliliği

Hepimizden erkek annesi olabilir benimde kv var ama bu kadar kin kusmanın anlamsız olduğunu düşünüyorum

annenizin sanırım kendine ait bir evi ve geliri yok? eskilerin duasını tekrarlamamak mümkün değil. allah hiç kimseyi en sevdiğine muhtaç etmesin (amin). geline nasıl söylendi bilemiyorum. nasıl söylenirse söylensin hayır demenin bin bir türlü yolu varken, kalkıp kocasının annesine küfür etmesi akıl sağlığının pek de yerinde olmadığını düşündürtüyor. benim kocam anneme bu şekilde küfür edecek, anında boşarım! allah yardımcınız olsun.
anneniz kaç yaşında? sizin ve erkek kardeşlerinizin ekonomik durumu nasıl? bir ev tutulup annenizin kendi düzeni olabilir mi? böyle istenmeden de bir evde kalmak çok zor olur.

Diğer gelini sabırlı ve anladığım kadarı ile eşi ile problemi olmayan huzuru bozulmasın isteyen bu yüzden fazla tepki vermeyen bir karakter. 9 yıl boyunca iyi kötü bir birilerinin huylarını öğrenmiş ona göre davranmayı becerebilmişlerdir.

Yeni gelin 2 yıllık evli evliliği tam oturmamış sorunlar yaşıyor. Eşi ile sürekli kavga halinde huzuru yok. Birde buna emri vaki olarak kayınvalidenin yanına yerleşmesi eklenmiş. Zaten kötü olan psikolojisi daha beter olmuş. Öfke patlaması yaşamış gereğinde fazla ve saygısızca tepki vermiş.
Abin ve eşi boşanmadan evvel aile danışmanına gidip yardım alsınlar. Sorunu çözemezler ise boşanmak ikisi içinde sağlıklı olan.

Yaşanabilir ama belki yaşayamıyor dur sebebini biliyor muyuz

konu sahibine ısrarla soruyoruz ama söylemiyor. öğrenirseniz bize de söyleyin.
insan neden oğlunun evinde kalmadan yaşayamaz bir sağlık sorunu yoksa, kızı da varken?
yaşlı mıdır değil midir hiç bir bilgiyi paylaşmıyor konu sahibimiz.

Kimse kusura bakmasında hasta olmadan bakıma muhtaç olmadan sırf ölümlü dünya dize niye ananıza dananıza gelinler baksın ?

Sebeb ne yani ?

İnançlı insanım mesela ben, sevap kazanacaksam niye bu yoldan ille kazanmayı tercih edeyim o sevabı ?
Ne manyak kafalarımız var bizim abi ya.

Onu bilemeyiz benim sadece burada söylemek istediğim bu kadar vicdansızca konuya yaklaşilmasi yoksa 9 sene gelişinde kalacağın yakın bir ev tutulması daha mantıklı ama neden ısrar var veya kadın neden gelip küfür ediyor buda çok büyük yanlış

bakın benim de kayınvalidem annem ikisi de bana yakın oturur. bunun yaşlılığı var dedik onlarla aynı semtte ev aldık. devamlı ikisinin üzerinde de bir elimiz olsun isteriz. allah korusun bir sağlık sorunu da olursa elimizden geleni yaparız. çalıştığım halde tutarım bir bakıcı muhtaç olurlarsa gerekirse aynı apartmana taşırım.
ama aynı ev olmaz. herkesin evi yuvası kendine.

Valla annesi o kadar emek verip büyüyecek elin kız gelip ağzına edecek evden kovacak.2 gün bile oğlu annesini bakamayacak ne ala memleket
o elin kızı dediginiz sizin ailenizin bir ferdi artık.

Ha madem o elin kızı

Sizin de ananız elin kadını bu mantıkla..

kimse vicdansızlık etmiyor, anneni düşünüyorsan al aynı evde sen yaşa bak paşalar gibi deniyor en uç nokta olarak.
konu sahibinin nasıl bir aile ortamı var bilemeyiz. anlatmıyor zira.

canım yengenide anlamak lazım.. tamam saygısızlık etmiş annene söyledikleri affedilemez şeyler
ama benimde kayınvalidemin 2 oglu var ben yengeni iyi anlarım..
beni arasa ben biraz da sende kalıcam dese istemem.. herkesin evi yurdu ayrı..
ha 2 hafta 1 ay belki kalır basım üstüne.. hem yengen rahat edemez abin dahi rahat hareket edemez karısına annesine karşı.
hemde annen sıgınmacı gibi hisseder. anneni sen neden yanına almıyorsun madem de gelininize yolluyorsun?
Boşanma işine de sen girme bence hiç 2 koca insan kendileri evlilikleri ile karar verebilirler,abinizide doldurusa getirmeyin sonra o üzülür.

bence Annenizin size gitmekten başka çaresi yok. seçim şansı da yok, boşanacaklarsa da bu olay olması nedeni...

Yemin ederim bana fenalık geldi. Annemi haklı çıkaralım diye yengenize suç atmayın. Şahsen ben abarttığınızı düşünüyorum.
Sizin yüzünüzden karı kocanın arası açılırsa bunun vebalini ödeyemezsiniz.

neden gelini zor durumda bırakıyorsunuz
annen sende kalmalı

Peki anneleri kocalar istemese aynı şeyi yazar miydiniz
Kocalar genelde işte oluyor onlara pek fark etmiyor.
Koca istediği zaman dışarı çıkıp gelebiliyor.
Gelinler sürekli hizmet etmek zorunda.
Dışarı çıksa "gelin çok geziyor" temizlik yapmak istemese "gelin çok pasaklı" yemek yapmak istemese "gelin çok tembel" uzanıp tv izlese "gelin çok rahat" çocuğuna kızsa "benim yanımda çocuğa kızmazsın" suratı asık olsa "bana surat yapıyor" valla bana pek cazip gelmiyor bu ama Allah isteyene versin tabii ki ne diyim

Yine ,yeniden ,mantik kaybolmus ,
Bazi arkadaslarimis neden konulara kendi egosunu ve hirslarini kapinin didinda birakarak yorum yapmiyor acaba ,siz gidip kendfi kayinvalidenize kufur edin bakalim ne olacak durumunuz ,
Buradaki konu su :
Kapidan girip kufur kafir agzina acan bir gelini ,ona kufur kafir eden yokken ustelik bunu yapan gelini isteyen olur mu ,
Boyle ne gelin ne damat ,ne anne baba istenir ,gorusulmez karari abinize birakin
Benim konu sahibine sormak istedigimanneniz maddi anlamda ya da bakim anlaminda muhtac mi sizlere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…