Ablalarımın Dik Kafalılığı

yaykizi23

Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2021
163
88
18
Merhaba. Iki ablaya sahibim ve cocugu olan ablamla ben cocuk gelisimi okuduk. Ben yegenimin yetistirilme seklinde yanlisliklar goruyorum. Mesela ozbakimini kendinin yapmasina izin vermiyorlar ve israrla soylemek zorunda kaliyorum, birak kendi yesin birak kendi halletsin gibi. Ama cocuk gelisimi okumus ablam tum bunlari bildigi halde beni sucluyor, bana cok biliyosan kendi cocugunu oyle yetistir vs. diyor.
Sonucta egitimini aldim ve yillardir cocuklarla ic iceyim, ablamsa ev hanimi ve mezun olduktan sonra hic calismadi.
Ben yegenimin iyiligini dusunmeyip karismamali miyim? Veya guzellikle uyarmaya calismaya devam mi etmeliyim? Ablam hakli mi?

Sen yardımcı olmaya çalışırken aynı bölümü okuduğunuz için bilmişlik yapmışsınız gibi Bi tavır almış ablanız size küçük oldugunuz için. Bence karışmayın sonrada üzülmeyin

İnsanin kendi çocuğu olunca ne kadar bilse de uygulamak konusunda sıkıntı yaşayabiliyor. Kendi çocuğunuz olunca siz de aa evet öyleymiş diyebilirsiniz büyük ihtimalle. Onun dışında sizi küçük kaynana olarak görüyor olabilir şöyle yap veya aaa öyle yapma derken...Kardeşlerim canım ciğerim benim ama çok karışsalar canım öte dur sen sadece sev tamam mı diyebilirim.

Anne olunca anlarsın herşey okumayla kitapla olmuyor, istiyorsun ama olmuyor .. Çocuğun duyguları huyları hareketleri bazen kitaba uymuyor maalesef, yaşayan bilir.
Anneyle çocuk arasına girmeyin..
Bilmişlik taslamak oluyor biraz
Annede istiyodur kendi yesin silsin ama gözlemlerine göre daha zamanı vardır
Size göre yapar büyüdü olablr ama anne için hazır değildir

Ablanız haklı
Nedir bu sürekli akıl verme uyarma başkasının çocuğunu yetiştirme inadı
Teknik olarak söyledikleriniz doğru olabilir ama kimsenin çocuğuna ebeveynliğine müdahale hakkınız yok
Artık müdahaleniz karşınızdakini sinirlendirecek hale gelmiş bu cürreti nereden alıyorsunuz
Yeğeninizi annesi kadar sevmeniz iyiliğini düşünmeniz mümkün değil neden annesine zerre kadar saygınız yok
Ablanız size akıl sordu mu, fikrinizi sordumu, müdahale et dedimi

Çocuk gelişimi mezunuyum.bircok yerde çalıştım.
Şimdi kendi çocuğum var 14 yaşında tüm bildiklerimi unuttum.
Birisi tavsiye isterse veririm kendimde uygulamaya çalıştım ama yok.
Kimseye müdahale etmeyin.
2 yeğenim var birisi bebek daha hiç karismadim.yanlis yapıyorsunuz.

Bu arada ben de çocuklarına çok karışan özgürlük alanı tanımayan sürekli düşersin vs diye pesinde koşan ebeveynlere sinir oluyorum.Meslegim gereği ben de biliyorum az buçuk ama karışmıyorum. Içimden bazen kaşığın içindekini fırlatsa karşısındakine falan diyorum ama susuyorum Gerçekten biraz alan tanımalı bırakın kirlensin bırakın dağılsın... Ama uyarmakla hicbir şey olmaz konu sahibi

Başlık yanlış, ablalarımın dik kafalılığı değil benim çok bilmişliğim olması lazımdı.
Başkasının yetiştirdiği çocuktan size ne? Çok biliyorsanız doğurun bir tane siz yetiştirin, millete çok bilmişlik taslamayın.
Mezun ama ev hanımı olmasını bile küçümser gibi konuşmuşsunuz, haddinizi bilseniz keşke.

Ev hanımı olduğu için siz ondan daha iyi biliyorsunuz öyle mi hmmmm.
Sizde dogursaniza birtane ?

Sizi kim uyaracak bu arada ?

Ev hanımı olduğu için siz ondan daha iyi biliyorsunuz öyle mi hmmmm.
Sizde dogursaniza birtane ?
Ev hanımı olduğu içinden ziyade çalıştığım daha çok cocuk gördüğüm, Daha çok eğitim verdiğim, Daha çok iç içe olduğum, bilgilerim daha taze, pedagojik olarak daha iyi olduğum için demek istemiş. Ev hanımı olduğu için diyeceği yere ben daha uzun süredir bu işin içinde olduğum için deseydi bu kadar göze batmazdı... Yoksa ev hanımı deyince bazıları hakaret algılıyor burada öyle yazmasa iyiymiş

Kimse hakaret olarak algilamiyor aslında.
Bariz hakaret etmiyor mu sizce de? Pedagojik olarak daha iyi durumda olmak otuz öğrenci çocuğu elden geçirmekle mi mümkün ?
Dr yad inanın sizinle münakaşa etmiyorum, ben kişiyi çok hadsiz buldum, göze batma yanlış anlama yada hakaret olarak algılama yok kesinlikle bizce bence gerçekten.

Ben de hadsiz buldum kendini yanlış ifade etmiş gibi geldi onun için. Yaşı küçük sanırım ama daha önce dediğim gibi çocuğa özgürlük alanı tanımayan ebeveynlere ben de sinir olup karışmadan öyle bakıyorum. Ama o ortamda durmak sinirimi de bozuyor bir an önce geçse diyorum. Ben en fazla 22 yaşında diye düşündüm ama 24-25 yaşından fazlaysa haklisiniz valla

Okulda kreşte birçok çocukla ilgilenmekle müfredatı uygulamakla annelik aynı şey mi?
Sizin birkaç saat mesai geçirdiğiniz çocuklarla bir ömür bir canın maddi manevi yükünü taşımak aynı şeymi?
bir anne çocuğu mimik yapmadan ağlamadan dile getirmeden daha o ihtiyaç duymadan ihtiyacını anlar hisseder. Kitaptaki satırlarla okulda öğrenilenlerle annelik yapılmaz hislerle öngörüyle merhametle sevgiyle özveriyle yapılır. Bir çocuk düşünce öğretmeniiiiim diye değil anneeee diye ağlıyor değil mi, neden? Anne olmadan hiçbirşey anlayamazsınız, anne olsanız bile gidip bir başka anneyi eleştiremezsiniz müdahale edemezsiniz. İster beğenin ister beğenmeyin ablanız çok sabırlı bir kadın, ben onun yerinde olsam sizinle azami ölçüde görüşür çocuğumla bir araya getirirdim, sizin gibi insanlara tahammül edemiyorum. Gerçekten derdiniz ablanıza yardımcı olmak yeğeninizin iyiliği ise rahat bırakın insanları, kendinize rest çektirmeden sınırınızı bilin.
eğitimci olmanın okulu bar, çocuk psikolojisinden anlamanın okulu var ama anneliğin okulu yok, demekki ihtiyaç yok, doğal olarak anne oluyoruz birinin öğretmesiyle değil

27 yaşındaymış konu sahibi,öyle işaretlemiş.

Yazım tarzınız bile itici.Kimbilir ablaniza bunu nasıl söylediniz.
Bir konuda uzman olunca malesef istediginiz kişiye istediğiniz tarzda müdahale etme hakkı vermiyor bu size.
Ablaniz herşeyden önce anne.Annelerin bilgileri olduğu kadar hisleri de vardır ve ben bu sezgisel güce çok inanıyorum bir anne olarak.o da bebeğini tanıdığı kadarıyla nasıl davranacağını biliyordur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…