Ablalarımın Dik Kafalılığı

Ülkenin en iyi üniversitelerinden birini birincilikle bitirmiş, alanında doktora yapmış olan çocuk gelişimci kuzenim ve ablası var.

Ablasına daha bir kere bile yeğeni hakkında karışmamıştır ki, çocuğun yetiştiriliş tarzı mükemmel değil.

Bu kuzenim kendi çocuğunu doğurduktan sonra “okuduğum kitaplar hiçbir şey ifade etmiyor resmen, yapmam dediklerimi yapıyor yaparım dediklerimi yapamıyorum ne ilginç şey şu annelik” dedi.

Bekara koca boşamak kolay derler, ablanız haklı. Doğurun, istediğiniz gibi yetiştirirsiniz. :)

Simdi pratikle teori bir degil.. bana cocuk benle
Yattigi icin laf atan cocuk gelisimci kuzenim cocugu olunca ayni seyi yapti mesela..

sen soylemissin hem
Gerisi seni ilgilendirmez, onun cocugu

Herkesin çocuğu kendine, ben içimden cok eleştiririm, bazen kendimce önerilerde bulunurum ama asla anneye şöyle yap böyle yap demem. Herkesin kendi çocugu, benim bir sozumle degisemeyecegine göre ,boşu boşuna neden konusayim ki?
Ablam kendi 4 yaşındaki cocugunu cam fanusta yetiştiriyor mesela, paketli gıdanın tadını bilmez,apartmandaki çocuklarla oynatmaz, günde 36 defa ,her kirli şeye degdikten sonra elini yikatir...benim annelik anlayışıma keisnlikle uygun degil, ama ba na ne.
Nasıl ki ben kendi evladimda ablamın bana şöyle yap böyle yap demesini istemezken neden aynısını ona yapayım ki? O yüzden sıfır eleştiri, dediğini yapıyorum. Cocugu şekerin tadını bilsin istemiyorsa ben gidip çocuğa dışarıdan paketli bir şey almıyorum mesela. Ya da annesinin hassas olduğunu bildiğim için (bana göre dünyanın en saçma şeyi olsa da) her kedimi sevdiginde banyoya gidip çocukla beraber kendi elimi de yıkıyorum (ki annesinin kural diye öğrettiği şeyi benim yapmadığımi görüp etkilenmesin diye).
Yine bir yakın arkadaşım var, onda da çocuk daha bir buçuk yaşındayken bile aburcubur dolabından cips getiriyordu, ben açıyorum. Annesi de çocuğun bütün boyalı-sekerli şeyleri yediğini görüp 'hahaha bugün maşallah iştahı yerinde' diyor. Yani bence çok sagliksiz bu hali ama bana ne ki? Annesi otuzunu geçmis. Salak da değil,biliyordur elbet ne zararlı ne değil. Belki de böyle daha rahat bir anne olmayı tercih etmiştir, 'biz yedik de ne oldu' kafasindadir. Arada tabii ki fikrimi aldığı konualrda konuşuyorum ama genel olarak susuyorum,çünkü bana ne?

Size gelince, sizden fikir istenmeden söylediğiniz her şey eleştiriye girer. Siz ne kadar "önerilerde" bulunduğunuzu sansaniz da.
Kardeşiniz nasıl bir çocuk yetiştirirse onunla kendisi ilgilenecek. Onun problemi. Bu işin egitimini almış olabilirsiniz ama ablaniz size danışan olarak gelmedi. Bunu farkedip buna göre davranmaya çalışın,kendi çocuğunuzu öyle yetistirmeyin. Mesela benim eniştemin yeğeni tanıdığım en yaramaz çocuk. Bir keresinde O kadar çok dönmüştü ki benim bile midem bulanmisti izlerken..ne durdan anlar ne sustan. Gerçekten çok şımarık. Eniştemle ablamsa bunu görüp tam tersi şekilde cocukalrini yetiştirdiler,benim yeğenim her şeyi kuraliyla yapan, anlayışlı, tane tane konuşup nedenlerini sayınca (aklına yatarsa) o şeyi yapmayan bir çocuk - mesela. Sen de gözlemle; hangi davranışı hangi sonucu veriyor. Buna göre kendi çocuğunda o hataları yapmazsin, olur biter

Ben okul öncesi öğretmeniyim oğlum 3 yaşında kreşe başladı öncesinde bakıcı baktı okulda çok güzel yiyodu biliyorum yiyebildigini ama beni özlüyo ilgi bekliyodu evde sen yedir diyodu eee zaten yemeği biliyor bu çocuk hayır sen ye diye zorlamadim ben yedirdim herkes öğretmene bak çocuğu yemek yemeği bilmiyo koca çocuk kendi yesin vs diyodu hiç takmadım doyursun annesinin ilgisini içinde dedim sadece akşam yanındayım dedim bildiği için de içim rahatti zaten ne oldu tamam anne dedi birgün ben yiycem bitti gitti hersey dışarda görüldüğü gibi olmuyor maalesef istemiyorum diyosa müdahale etme boşver

Çocuk gelişimi bölümünü hangi üniversitede okudunuz?

Size ne gerçekten,çocuğunuz olunca siz öyle büyütün. Sonuçta bekara kadın boşamak kolaydır. Sırf okulunu okudum diye kimseye karışma hakkınız yok.

bildiklerini uygulasa keske
Çocuğun diye yaptirmaya kiyamadiğın herşey gelecekte küçük bir dağ sorun yığını olarak onu bekliyor
Yeterince fikrini belirttin daha fazla ısrar etme bence,aranızı bozmanın da lüzmü yok

Karışmayın herkes çocuğuna bakar. siz iyilik yapmaya çalışmak yerine ablanızı aşağılamaya anneliğini sorgulamaya çalışmışsınız. "Sen bilmiyorsun böyle olmalı ben okudum eğitim aldım ama sen ev hanımısın ne bileceksin " tavrında söylerseniz tabi ki sizin dediklerinizi yapmaz

Eğitimini aldığınız ve tecrübe sahibi olduğunuz şey annelik degil.
Dolayısıyla ablanız sizden daha tecrübeli, endişe etmeyin.
cocugun kaç yaşında olduğunu yazmamışsınız, biraz yaşa da bağlı tabi.
ama kreş yaşında olduğunu düşünerek yazıyorum,
cocuk istismar edilmiyorsa, kötü muamele görmüyorsa, bakımı ihmal edilmiyorsa, aile yerine tv/tablet tarafından kontrolsüz büyütülmüyorsa, sağlıklı büyümesi konusunda ailesi dikkatsiz değilse
Pantolonunu annesi değiştirdi, yemeğini yardımlı yedi yada tuvalette babası yardımcı oldu diye yer yerinden oynamaz.

Ooo yine birileri çocuğunu nasıl yetiştireceği hakkında büyük konuşmuş

Belli ki ablanız sizi dinlemek istemiyor
Bence de karışmayın
Oluyorsa kendinizinkini kendi kurallarınıza göre yetiştirirsiniz
İçinizden kınayın geçin işte

Bırak canim, kötü oldugunla kalirsin.
Ayni durumdayim, ablam da ben de ogretmeniz, ablam son cocugunu senin ablan gibi yetistiriyor, uyarsam kiziyor laf atıyor, seni de görürüz gibisinden, ben uyarmayi biraktim, çocuğun gidişi iyi degil. Kendileri bilir. Keske iyi olsunlar. Allah hayırlı gelecek versin hepsine, basiret feraset versin. Amin.

Ileride sikinti yasayacak olan kendisi.Bosverin.Egitiminizi dikkate almamasi kendi problemi siz dogruyu soylemissiniz yapip yapmamak kendisine kalmis

Bırakın kendi çocuğunu nasıl yetiştirmek istiyorsa öyle yetiştirsin zamanla hatalarını fark eder.
Sizde kendi çocuğunuz olduğunda onu kendi bildiğiniz gibi yetiştirirsiniz

Herkes kendi çocuğuna baksın, fikren ve zikren.

En yakınınız dahi olsa sizi enterese eden birşey yok.

Tecrubelerime göre ,sen ne kadar iyi niyetli olsan bile,hatalarini soyle sen bile ;karşı taraf yine yapacağını yapıyor..o yüzden bosver

Bende lisans eğitimimde çocuk gelişimi içeren bir bölüm okudum. Yolumun kesiştiği tüm veliler hep çok iyi anarlar beni. Kurum değiştirdiğimde nereye gidiyorsanız bizde gelelim derlerdi. Ama anne olunca tüm ezberi bozuluyor insanın. Edindiğim bilgileri çocuğumda elbet uyguladım, 2 yaş krizini öyle iyi atlattık ki anlatamam. Ama her çocuk farklıdır, aynı yöntem her çocukta işe yaramazı çok net farkediyorsunuz. 2-3 saat eğlendirdiğin çocukla 24 saat birada olduğun çocuk aynı olmuyor. Ben oyun oynamaktan yorulup ağlıyordum gizli gizli. Çok uzun zamandır çalışmasamda -ev hanımıyım ya- teorik bilgilerimi unutmuş değilim. Bana fikrimi soran olursa elbet paylaşırım. ortada istismarcı veya ruh hastası bir anne yoksa kimse bir evladı annesinden fazla düşünemez bundan emin olun.

Ablanız haklı!! Kimsenin çocuğunu yetiştirmeye karışamazsınız. Bilgilerinizi mesleğinizi yaparken uygularsınız.
Dik kafalı olan sizsiniz ablanız değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…