Ablalarımın Dik Kafalılığı

çocuğa psikolojik şiddet uygulanmadığı cidden bir tehdit unsuru oluşmadığı taktir de bence size söz düşmez. Madem çocuk gelişim okudunuz yeğeniniz için farklı aktiveteler planlayın, eğitici oyunlar kitaplar alın. Ablanızı taciz etmekten vazgeçin.

Başkasının yetiştirdiği çocuktan bize ne değil aslında. Yeğeniniz özbakım becerileri olmayan, her şeyi annesinin hallettiği ve herkesten de bunu bekleyen biri olacak muhtemelen. Okulda grup çalışmasından tut iş hayatına, evliliğe kadar hayatına giren herkesi de etkileyecek bu durum. Ama sizin de üstten tavrınızla olmaz bu. Malesef ablanız ilerde anlayacak hatasını. Bi kaç kitap hediye edebilirsiniz konuyla alakalı. Onun haricinde karışmayın.

ablanız haklı, anne ve baba çocuga karşı şiddet uygulamadığı sürece bu tarz konulara girmemek gerek.

Benim çocuğuma karışılsa rahatsız olurdum, bence karışmayın. Bilmiş olarak algılayabilir sizi ve bu tahammül edilmesi zor bir durum ablanız açısından iyi kalbinizi kırmamış :)

Aynı bölümü okuduğunuz için doğru ve yanlışı ayırt edebiliyorsunuz ancak bazen insan işin doğrusunu bilse de kendi bildiğini yapmaya devam eder. Bilmediğinden dolayı da olmaz bu durum. Bırakın kendi hallerine. kendi çocuğunuz olduğunda siz doğru bildiğiniz gibi yetiştirirsiniz.

tek bir şey diyeceğim. Kuramsal olarak haklısın ama canlı bir çocuk yetiştirmek kitaplardaki ezber kuramlara benzemiyor. Evet doğru olan senin dedikleirn inşallah kendi çocuğunda uygulayabilirsin.

o bölümü okumakla evde uygulamak aynı şeyler değil sonuçta ablanız da çalışmasa bile okumuş biliyor her anne çocuğunu kendisi tanır bilir, öyle uzaktan ben biliyorum ben okudum deyip karşıda bakmakla olmuyor o işler terzi kendi söküğünü dikemezmiş.bende çocuğum olmadam önce bunları yapmayacağım derdim ama yaptım..bence de okudum da biliyorum deyip kimsenin çocuk yetiştirmesine karışmayın sizi ilgilendiren bir durum yok o çocuktan annesi sorumlu bana da biri ben biliyorum diye müdahale etse bozulurum

Ooo birileri büyük konuşmuş.
İleride çocuk değil ufak çaplı bir canavar sahibi olursun muhtemelen ajsjahs
Teori ile pratik çok farklı ya.
Hepimiz doğurmadan neler tükürük neler yaşadık...

alanında uzman insan danışılınca yardımcı olur yol gösterir. ablanızdan böyle bir talep yok bırakın nasıl istiyorsa öyle yetiştirsin. ileride olursa bir eksiklik “ben demiştim” dersiniz.

kimsenin çocuğuna müdahale etmeyin malesef teori ve pratik aynı şey değil, kendi çocuğunuzu istediğiniz gibi yetiştirirsiniz, herkes kendi çocuğu için en iyisi ister ve bilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…