Ablam ne yapsın?

Ne olursa olsun biran evvel ailenizle paylasın bu durumu yazık ablanıza.:1no2:

dimi ama.anneler babalar her zaman affedicidir,ablanız ne yaptıki kendi kocasına şans verdi.zavallımın hiç şansı yokmuş.ayrıca siz kendiniz söylemişsiniz''ablam pasiftir''diye.pisikolojik tramva,pasflik,özgüven eksikliği.demekki bunlardan arınamamış ablanız belkide sağlıklı düşünemediği için tekrar barıştı.ayrıca şimdi ablanız dahada olgunlaşmıştır.biliyorum herkes için zor olacak,ama ona ve çocuklarına bize gelme ne yaparsan yap demiyeceksiniz herhalde.siz zaten endişelenmeyin anneniz ilk zamanlar söylense bile sizde ablanızı arkalarsanız her şey yoluna girer.

yazık.
kadın eşine döndüğüne göre ailesiinin yanında rahat edemedi demek ki.
bunu hiç düşünmüyorsunuz da bir daha geri gelirse aklımızda acabalar olur diyorsunuz
o abla nasıl boşansın,ayakları üzerinde dursun,ailesine güvensin:çok üzgünüm:

Ablanin acizligne sinir oldum.

Kimse kusura bakmasin ama böyle sürekli ailesinden etrafindan yardim bekleyerek dertlerinden kurtulmak isteyen insanlara bir süre sonra kimsenin tahamülü kalmaz.

Kendi ne yapiyor? Neden ayaklari üzerinde durmaya calismiyor?

Tabikide insan ablasina kardesine üzülür, kimse istemez caninin kaninin aci cekmesini, lakin kendim ettim kendim buldum deyip birazda caba göstermeli insanoglu!

Madem ben ailemi dinlemedim, madem ben bu hatayi iki kere yaptim, simdide isin icinden kendi gücüm ile cikmam gerek demeli.

Enisten olacak Serefsiz biliyorki sizler olmadan ablan hicbirsey yapamaz, bunuda kullaniyor güzelce.

Bence sen annene birsey anlatacagina ablana aklini basina devsirmesini söyle, is bul, ev bul, kendi ayaklarinin üzerinde dur abla, bende sana yardimci olurum de.

Bazi kadinlar aci cekmekten hoslaniyor galiba, böyle kansizlara bayiliyorlar.

Sinir olmamamak elde degil

Bence bir piskoloğa götürün sağlıklı düşünemiyor

İlk zamanlar uyum sorunu yaşadı, doğru. Rahmetli babam şizofren birisiydi. Onunla zaten oldu bitti hiç anlaşamazdı, bunun yanında ne söylense alınırdı, bağırır çağırırdı. Şimdiye kadar sustuklarını sanki bize kusuyordu. Fakat yıllar içerisinde babamada babam onada alışmıştı. Artık herşey rayına girmişti. Özgüven eksikliği o kadar çoktuki. Bir yerden bişey alıncak olsa ben alamam edemem diyordu. Ben onu devamlı yanımda götürdüm, bir yere yalnız gitmesini öğrettim, işe girmesini sağladım. Her ne kadar çalışmayı sevmesede para kazanınca istediğini alınca bunun tadına varmayı öğrendi. Malesefki tam düzelmişti ki enişte bey bunun aklını çelmesiyle tekrar eski günlerine geri dönmüş oldu.

Çok güzel anlatmışsınız. Dün anneme çaktırmadan dedim ki ablam eski günlerine dönse eniştemle mutsuz ise, bu eve gelebilirmi dedim?, annem asla dedi. Ben ona söyledim zamanında artık işemi girer ne yapar kendi yapsın dedi.
Hatta geçen gün annem konuşmuş ablam evde parasızlıkdan ölüyoruz demiş, annemde işe gir kızım demiş, ben yapamam, hastayım, halsizim, yola yürüyemiyorum demiş.Annemde baksın başının çaresine diyor açıkcası. Ona söylemedim ama annem olayları anlamış vaziyette ablamın yüzünden ruh halinden belli.
Enişte bey zaten kendinden emin, sen benim adımı sayıklayarak ölecen diyormuş, baksana..Ablam sanki çareyi bizden bekler gibi ama annemide biliyor yani yada çekecem der gibi..
Ama ablamla konuşup işe girmesi en makul seçenek gibi, istemesede mecbur..

Bence bir piskoloğa götürün sağlıklı düşünemiyor

Ah canım benim, düşünmez olurmuyum, inanın hiç bir sağlık güvenceleri yok, enişte beyin kendine ait dükkanı var fakat ne bağkur primlerini yatırmış ne bişey.Evinin suyunu ödemeyen suyu kapanan ve öyle yaşayan birileri bunlar..
Evleri olduğundan devlet yardım eli uzatmıyor malesef. Ben seans ücretleri karşılayım desem ilacıydı, seansıydı dünya para ve 1 kere ile olacak iş değil ki.

Boşanma ve sonrası çok çok ağır bir süreç..
Özellikle kadın kendi hayatını istediği düzene oturtamadıysa eşine dönme ya da dönmeme gel-gitleri o kadar çok sürüyor ki size tarif edemem..:1closedeyes:
Tam ah iyileşti,herşey çok güzel dediğiniz anda onun gözyaşları içine akıyordur..mafoldumben
Zor arkadaşım çok zor..
Döndüyse vardır elbet bildiği..
Heee şimdi daha çok sıkıntıda ama onu öyle bırakmak yerine el uzatmak şart.. Abla bu atar mısın satar mısın?

Bence enişteniz onun işe girip ayaklarının üzerinde durduğunu ailesiyle de arasının düzelttiğini farkettiği için aklını çelmiş tekrar.Onun arkasındakileri yok edip kendine muhtaç etmek için.Ablanızda düşmüş bu tuzağa ama düştü diyede o tuzakta da bırakılamazki

ben ablanıza çok üzüldüm.her insan farklıdır,herkesden aynı dirayeti bekleyemezsiniz.bazı insan kuvvetlidir,bazı insan acizdir buda insanların karakteridir,değişmezler.bir anne nasıl''asla''der?sanırım sizde annenizle aynı fikirdesiniz,ama biliyormusunuz allah evlat acısı vermesin,bunun haricinde her şey tolere edilir.ablanız el değil ama madem asla diyor anneniz,o zaman kadın sığınma evleri var oraları araştırın.evet madem ablanızın gideceği yer yok(var ama yok)kendini toparlayana kadar kadın sığınma evinde kalır.biliyormusunuz benim ablam bu durumda olsaydı ben ne yapar eder annemi ikna ederdim.hatalar insanlar içindir.enişteniz ablanızı düşürmüş,düşenede bi tekme sizmi atacaksınız.

yaşadıkları kolay değildi, tahmin edebiliyorum. Şimdi geri dönerse herşeyi tekrar başa saracak sanırım onun bunları yaşamaya gücü yok gibi. Hayırlısı..Değerli yorumun için sağol..

Ablamın zayıf bir anını yakaladı işte..Dün aradım ablama ulaşamadım, ne yapacak bende bilmiyorum, annemin istemediğini biliyor tabi. Ortadada bırakılmaz elbet, bakalım hayırlısı canım ya, çok sağolasın..

Ben üzülmüyormuyum sanıyorsunuz, hepimiz hatalar yapıyoruz zaman zaman. Ablamda çok pişman ama kendiside ne yapacağını bilmiyor. Annemin kararı net çünkü zamanında hiç anlaşamamışlardı evde, hep huzursuzluk hep sinirli halleri annemi çileden çıkarmıştı. Şimdi yine aynı günlere dönecez diyor annem. Haklıda bir yerde. Ama bu onu sahipsiz bıraktığımız anlamına gelmiyorki, devamlı destekçisiyiz aslında sadece bu eve geri dönme konusunda ne kendisi ne yapacağını bilmiyor. Burda düşene tekme atma gibi bir durum yok ona açılan tek kapı yinede biz oluruz elbette..Yorumunuz için sağolun..

yaşadıkları kolay değildi, tahmin edebiliyorum. Şimdi geri dönerse herşeyi tekrar başa saracak sanırım onun bunları yaşamaya gücü yok gibi. Hayırlısı..Değerli yorumun için sağol..

Rica ederim..
Dilerim inanın ki canı gönülden dilerim bunu,ablanız bir çıkış yolu bulur..:teselli:
O kadar zor ki..:1closedeyes:
Allahım yardım etsin herkese inşallah..

gercekten okudum üzüldüm demekki baba evındede huzursuz olmus güzelim yoksa ne bilim bile bile gidermi tekrar yaafisfisfisallah yardımcısı olsun sımdı napıcak baba evınede dönemez

aynen nikaoncan, benim her anlattığı şeyde o çocuklar gözümün önüne geliyo.böyle bir adama güvenip çocuk yapılırmı hemde 2 tane. yazık babalarının günahını o çocuklar çekiyo...

gercekten okudum üzüldüm demekki baba evındede huzursuz olmus güzelim yoksa ne bilim bile bile gidermi tekrar yaafisfisfisallah yardımcısı olsun sımdı napıcak baba evınede dönemez

İlk zamanlar evde hiç huzur yoktu, rahmetli babam şizofren hastasıydı. Ablamda sinirli. Bir arada olunca düşünün gerisini. Ama zamanla herşey öyle rayına oturmuştu ki, ablam memnundu hayatından, ama herkes bize ''eşini seviyor, o birgün affedecek, eşine dönecek diyorlardı'' biz inanmıyorduk.Ve dedikleri çıktı.
Şimdi ne yapacak derseniz ben çalışmam dedi bana telefonda, sizede gelemem bu evden gidecek biri varsa o gider, ben evimde çocuklarımla otururum dedi.

Nikoncan ve alisim365 değerli yorumlarınız için sağolun kızlar..O zaman çocuklar baya küçüktü evet, büyük 7 yaşındaydı, küçük ise 2,5 felandı. Şimdi büyüdüler biraz daha ama işte öle bir ailede yetişiyorlar..
Ablam çalışmayı istemiyor, ben çalışamam dedi bana. Abla sana iş bakayım dedim yok dedi. ben bu evdeyim gidecek varsa oda o dedi.Takmıyorum, umursamıyorum artık ne hali varsa görsün dedi bana..

aslında doğru demiş gidecek birisi varsa oda eşi. ablan niye düzenini bozsunki. ah bide çalışmaya ikna olsa,çocukları için en azından güçlü olsun ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…