Ablama bazen gıcık oluyorum !

olaya bir abla olarak bakarsam, kardeşimin sırrını saklarım evet, o da benimkini saklar. ama bu gece beni idare et dese ben de etmezdim. bu o kadar büyük bir sorumluluk ki...ne olacak ki deme, münevver karabulut da sevgilisinin evine giderken bir şey olmaz demişti muhtemelen. ablalar kardeşlerini canları gibi sever.
bir de...kardeşimin bir sürüüü arkadaşı varken onunla "arkadaş gibi" olmak tuhaf. neden arkadaşı olayım ki? abla-kardeş olmaksa sosyal rolümüz, arkadaş olmayı filan tercih etmem.

elbette dogru soyluyorsun ,elbette ablam da kotuluklerden korumak hata yapmamam ıcın yapıyordur emınım .

ama ne bıleyım yaa ,bazı seylerı yasamak ıcın de en guzel caglar da bu yaslar da oldugumu dusunuyorum .

yanı ıstıyorum kı ,hatayı ben yapayım yanlısı hatayı ben goreyım yasayarak ogreneyım ama yok cok kısıtlı hersey .

halıyle de ukte kalıyor ınsanın ıcın de .unv'de de boyleydı ,hıc bır zaman aktıvıtelere katılamadım

okul partılerıne ızın vermedıler cunku ,gece 24.00'dan sonra baslıyordu ustelık bunlar benım yasamam gereken

en guzel caglar degılmıydı ! bu ablamın sorunu degıl elbette ama ,anlayabılırdı benı yardımcı olabılırdı dıye dusunuyorum .

23 yasındayım arkadasım da yatıya kalamam .onlar gelsın kalsın sen kalamazsın .

sadece bır arkadasım da kalmısımdır o da 3 yıl sonra arkadasımın aılesını ıyıce tanıyıp emın olduktan sonra yalvar yakar sekıl de .

bu tıp konular da ablamın yardımcı olmasını cok ısterdım .

aılem zaten asırı korumacı bı de ablam boyle yapınca boguluyorum resmen.

unv .bıle sehır dısına cıkmasına ragmen ,sırf basıma kotuluk gelır dıye sehır dısına gondermedıler

gıttıler sacma salak ozel bı okula yazdırdılar sırf gozlerının onun de olayım dıye .

ustelık ıstedıgım okul ızmırde ıdı ,ama aılem sırf gozlerının onun de olayım dıye aynı sehır de hıc ıstemedıgım

ucretlı okula gonderdıler .ablamdan yardım ıstedım yıne yanasmadı klasık cumlelerı ıle "sashamıacım devır cok kotu burada gozumuzun onun de ol

sana guvenıyoruz ama cevreye guvenmıyoruz cok kotu nıyetlı ınsanlar var,senın yalnız basına oldugunu bılen kotu nıyetlı erkekler pesıne takılır

sen de kanarsın basına bela alırsın "seklın de klasıklesmıs cumlelerı ıle yardımcı olmadı .

Son düzenleme:

canım ablam evlenmıs gıtmıs luzumsuz harcama yapsam bıle ablama ne ! babam zaten bılır harcamalarımı benım .

ben ablama bırsey yaparken onun onayı almak ıcın danısmam kı zaten ,yanı "sence sunu yapayım mı yapmayım mı "demem .

danısacak bırılerı olarak annemı babamı gorurum cunku .

bırseyı yapmısımdır yada canım bırseye cok sıkılmıstır "sence bu yaptıgım dogrumuydu degılmıydı "seklın de sorarım .

o da gıder tum konusmalarımızı babama aktarır .

sana neden gıcık olayım senı tanımam etmem , tribünlere oynamaya ne gerek var cnm

Son düzenleme:

Ben izmirliyim canım..Tüm okul hayatım izmir de geçti...İzmir de tek başına olmaman belki de senin için hayırlı olmuştur... Anlıyorum seni bazı şeyler içinde ukte kalmış olabilir..Benimkiler de gözlerinin önünde olayım diye İzmir dışına yollamak istemediler..Hiç bir okul partisi,mezuniyet törenine ben de gitmedim...Bazı gittiğim yerlere de bin tane yalan söyleyerek gittim..Ama değermiydi..Şİmdi düşünüyorum da hiç değmezmiş...Ben de isterdim ki bana bir yol gösteren olsun...Belki de ablanın seninle kurduğu diyalog daha farklı olsaydı,sana daha farklı anlatsaydı bazı şeyleri sen de ona hak verirdin...Ama bu şekilde kendini kısıtlanmış,yasaklar vs içinde hissedince gençlik heyecanı ile de için kıpır kıpır olunca engellendiğini düşündüğün için kızıyorsun....Ablanla açık açık bu durumu konuşsan belki de sana daha farklı yaklaşır..Ve hala ablanın seni kıskandığını düşünmüyorum.......

ben de ablayım evet bazen kardeşimi bazı konularda idare etmem başına bir şey gelir endişesiyle ama annemi babamı arayıp bu gece eve gelmeyi düşünmüyor haberiniz olsun da demem
kendisini ararım naptın ne ettin diye...
kardeşim bi hata yaptığında ona kızar bağırırım ama yinede kimseye belli etmem söylemem çünkü insan kardeşinin sırrını hatasını açık etmez tam tersi kapatmaya çalışır...
bu yüzden arada ufak bir kıskançlık olduğunu düşündüm....

aynen ablam ve beni anlatmışsın canım. bu kadar olur yani :26:

Tatlı ablasın ama yanılmıyorsam henüz evli ve çocuk sahibi değilsin... Ben de ablayım...Anne olunca fikirler 180 derece değişiyor.........

işte aynen sorunum bu canım .anladıgın ıcın tesekkur ederım

evet evet boyle bır abla ıstıyorum

ablam boyle benı sıkayet edıp hatta ıspıyonladıgı ıcın ,aılemın gozun de kotu evlat profılı cızıyorum

o da hayırlı ıyı evlat:84:

Son düzenleme:
huylu huyundan vazgeçmez . ben çareyi tüm bağları koparmakta buldum maalesef annem çok üzülüyor tabii ama napiyim

işte aynen sorunum bu canım .anladıgın ıcın tesekkur ederım

Eskiden bu lafa sinir olurdum ama aynı şeyi şimdi de ben söylüyorum...( Sanırım yaşlandım )Empati kurabilmek zor değil,çünkü o yollardan biz de geçtik..Hatta tur attık

huylu huyundan vazgeçmez . ben çareyi tüm bağları koparmakta buldum maalesef annem çok üzülüyor tabii ama napiyim

bi ara bız de o noktaya gelmıstık .benım ıcın cok ozel olan meseleyı yıne gıtmıs babamla paylasmıs ben de delırmıstım .

dırek telefon actım dedım "bundan sonra beni koruma hatta koruma geregı duyacak bır kardesın bıle yok senın "dedım ırtıbatı kestım .

bı sure kus kaldık ,bu bayag uzulmus anneme aglanmıs fılan ,sonra ben de dayanamadım affettım .

suan da yıne samımıyız ama dedıgın gıbı huylu huyundan vazgecmıyor .

Eskiden bu lafa sinir olurdum ama aynı şeyi şimdi de ben söylüyorum...( Sanırım yaşlandım )Empati kurabilmek zor değil,çünkü o yollardan biz de geçtik..Hatta tur attık

canım benım senın empatı kurabılmen ıcın ,gecmıs oldugun yolların var en azından

ama ablam empatı kurması mumkun degıl cunku dedıgım gıbı o ınanılmaz herseyden kısıtlı yetısmıs .

ablam 32 yasın da ama sanırsın kı sankı aramız da cıddı anlam da devır kusak farkı var

cunku benım her yaptıgım hata aykırı yanlıs olay gelıyor o'na

ustelıkyaptıgım hıc bırsey de yok vallahı .ama o'na oyle gelıyor ,dedıgım gıbı fazla kısıtlı yasamanın

hatta babamın o'na hıc goz actırmamasından dolayı garıpsıyor benım her yaptıgımı

o yuzden haımefendı empatı de kuramıyor malesef

bende bir kız kardeşim ablam var benden 4 yaş büyük ben 30 yaşındayım ama ablamla rkdaş gibiyizz ne obenim sırımı ne ben onukini aslaa gabazlamayızzz özelll ikimi,ze aitir kalırr ben idare eederim yeri gelri o benii ikimizde evliyizzz ama ablam özel benim için, ama senin ablanda kötü sayılmaz mantıken sneii düşünüyorr ondan koruma içğüdüsüyle harekat ediyor zamnlaa düzelcektirr emin ol outurcaktır iyce ilkşkilerinizz sende oda bozmayın kıymrtlidir kardeşler

inşallah birgun bız de sızın gıbı oluruz ama pek umudum yok gıbı .50 yasına da gelsem sanırım hala cocuk gozuyle bakacak bana

Ben de bir ablayım, keşke kardeşim bu yazdıklarını okusa da ders alsa:) Ben de kız kardeşime çok destek olmuşumdur, tabiki bazı özel durumlar vardır ki orada ablalığımı ortaya koyup arka çıkmamışımdır ama %90 onayımı almıştır diyebilirim. Üstelik yakaladığım hatalarını da birlikte çözmüşüzdür. Küçüklüğünden beri onunla özel bir ilişki kurmak için ONA HİÇ KIZMADIM. Ne hatalar yaptı, babam ne kadar köpürdü, hakareti yeri geldi ben yedim ama ona yedirmedim....Ya da babam sinirden köpürürken, bana bırakın diyip, sakin sakin sohbet ederdik , neden bu tarz bir hata yaptığını anlatırdı, sonra anlardı hatasını özür dilerdi, EBEVEYN ÖFKESİNE MARUZ KALMADAN YIRTARDI olaylardan...:) :) :)

Ama gel gör ki beni arayıp sormayı aklına getirmez, hep birbirimizin en yakın dostu olalım dedim, yaş farkı da 5 çok mu sanki, ama yok ...bana minnettardır, hep söyler onun herşeyi olduğumu amaaa gel gör ki hasta olurum bir arayıp, abla geçmiş olsun annem söyledi hastaymışsın demez. Aaa unuttum der şebekliğe vurur....Ben aramadan bir gün arayıp nasılsın diye halimi hatrımı sormaz, hep ben onunla dertleşirim, onun dertlerini bazen zorla ağzından alırım, anlatmaz..

Neyse...

Bu arada bir şeye parmak basmak istiyorum:

Ablan sana şey demiş ya, işte bizim zamanımızda bayramdan bayrama bir kazak alınırdı, ( cümleyi tam hatırlamıyorum) . Şöyle bir durum var ki, ilk çocuk sanıyorum sıkıntı içinde büyütülüyor. Benim için de öyleydi, ben annemden bir kuruş extra bir şey isteyemezdim. Hep onlara ekonomik yük olmamakla yükümlüydüm kendimce, hiç birşey istemezdim. Üniversitede abartmıyorum iki kotum vardı, 10 u geçmeyen kazak sayım. Sırf aileme yük olmayayım mantığı ile yetiştirildiğim için fazlasında gözüm yoktu. Oda arkadaşlarım bile derdi, senin dolabın ne kadar boş, niye almıyorsun diye? Ama ne gerek var pantolona vereceğim parayı kitaba veririm mantığı vardı bende.

Ama kardeşim rahat büyüdü...istediği herşeyi alır...aile ekonomisini düşünür elbet ama çok değil...ben de kızarım arada ve benim zamanımdayken NUTUKLARI ATARIM... KISKANÇLIK DEĞİL BU KESİNLİKLE........sadece bir anlık GEÇMİŞİNE KIZGINLIK...yoksa kardeşimi niye kıskanayım, benim yaşadıklarımı yaşasın istemem ama kendi yaşadıklarımı düşünüp üzülünce de böyle çıkışabiliyorum arada:):):):):)

Ablanla birşeyini paylaşma derim..Gerçekten tamam destek olmuyor, niye aileye söylüyor bu kısmı biraz FAZLA...

evet ısde yaa boyle abla ıstıyorum cok mu güç sey ıstıyorum

ama senın de kardes hayırsız gıbı bıraz ,sen hep destek cıkmıssın ama o hakettıgın degerı gostermıyor gıbı .

benım ablm boyle olsa varya; kolesı olurdum

ablamın benım harclıga laf etmesını,kıskandıgını ben de dusunmuyorum ,dedıgın gıbı kendı yasayamadıklarının ısyanı kızgınlıgı gıbıydı ,

ama bu harclık mevzuyu o kadar cok uzattı kı yanı ısyan modunu oyle astı kı ben de sınırledım dedım"benden ne ıstıyorsun bee gıt babama hesabını sor ben ne yaptım sana "dedım

ay ne yapıyım cıldrttı benı :) sanırım ılk evlatlar bu sıkıntıyı hep cekmıs .tabıkı de ablamın zamanın da kı sartlar da olmak ıstemezdım onu da anlıyorum .

ama aldıgım kararının arkasındayım ne yazık kı ; ona asla sır vermeyecegım ,aramız da orulu duvarlar olsun ıstemezdım ama mecbur buna zorladı benı .

cunku aılemın gozun de sankı kotu bır evlatmısım gıbı profıl cızdırıyor benım ıcın

Son düzenleme:
bı arada ablamla cıddı anlamda da kusluk yasamıstık onun sebebınıde anlatayım ;

benım aılem alkol konusun da cok katı kuralcıdır .ama her gencın arkadaslık ortamın da cok sık olmasa da ozel gunler de

1-2 kadeh ıcmıslıgı vardır .aılem cok katıdır ama arkadas ortamların da bır ıkı kadeh aldıgımızı da tahmın etmedıgını sanmıyorum

neyse ;

bız yeğenler ortak arkadaslar hep bırlıkteydık ,o zaman dayım da kalıyordum ben .dayımın kızının dogum gunu vardı .

ama yengemler genc halınden anlarlar .ablam da benı merak edıyor yaa duramıyor dayımı arıyor yengemlerı

yengemın yanın da ben de varım kadının ne konustugunu duyuyorum yengem dıyor kı "ıyıyız x kızlar da ıyı sen ne yapıyorsun

ablam da dogum gununu soruyor; nasıl gectı nerede yaptılar ne yaptılar eglenmısler mı falan fıstan

yengem de "su mekandalardı merak etme x tanıdıgımız guvenılır bır yer orası kotu bırsey olmaz orada

eglenmısler tabı dedı ,ablam da alkol fılan almıslar mı dedı,yengem de ; cok degıl yaa en fazla 1 kadeh belkı almıslardır belkı almamıslardır ."

muhabbet bu .ablam yıne yememıs ıcmemıs babama telefon acmıs ,oyle bır anlatmıs kı sankı sarhos olmusuz da yollardan toplanmısız gıbı

ogun de babalar gunu ,heyecanlı hedıye almısım paketlemısım hedıyemı vermek ıcın gelıyorum ,babam hedıyemı resmen suratıma fırlattı

o gun oyle sınırlendım kı ablama actım telefonu "bır daha sakın ama sakın benı koruma koruyacak bır kardesın yok artık senın "dedım .

uzun sure ırtıbatı kestım .cok uzuldu boyle olacagını bılmıyor(mus) anneme aglanmıs ben de affettım .barıstık ama sır vermıyorum artık

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…