Ablama bazen gıcık oluyorum !

Yani gerçekten PES ! Ablaya bak:) İçki içtiler mi diye sormuş ve sonra da sarhoş olmuşsun gibi babana yetiştirmiş. Ablan ailenin baskısı altında büyüdüğünden sanıyorum, ailenin bütün özellikleri ona da geçmiş ve BASKICI bir insan olmuş çıkmış. Nasıl yani ya?
Madem beğenmiyo senle konuşsun nedenini anlamak zorunda, sonuçta her gün içen bir insan değilsin, bunu da anlayamaması enteresan.
Üstelik içki içmenin kötü bir yanı olduğunu sanmıyorum hatta şarabın faydaları bilinir.
Önemli olan unsur bunu abartmamaktır.
Çok içkiyi seven bir insan değilim, ama özel akşamlarda bir kadeh içilmesinin( ya da 2 kadeh iç sarhoş olmayan bir bünyen varsa) yanlış bir yerini göremiyorum.
Ki kardeşim bana abla şuraya gidiyorum dese, içki var mı diye sormam....Ama bir kaç kere konusunu açmışımdır, ailen yanında yokken içeceksen bir kadehten fazla içme sakın derim.

Gerçekten ablan biraz fazla baskıcı bir insan zaten anne baba varken insana bir üçüncüsü lazım değil. Bence sen ablana hiç birşeyini anlatma. Ablan babanın sana kızacağını bile bile anlatıyor bu da biraz sorunlu geldi bana...Söylemese kimse bilmeyecek ve sen zaten sarhoş falan da olmadığına göre??

Üzme kendini, sadece ablanla olan sınırını bil. Biliyorum insan kardeşiyle çok yakın olmak istiyor ama...

işte canım o benı hıc anlayamıyor ,kendısı cok fazla kısıtlı yetıstıgı ıcın benım her yaptıgım ona aykırıymıs gıbı gelıyor .

ya gel bı bana sor dımı ,sonuc da 23 yasında bır genc kızım ben .

sahsen aılem arada sırada alkol almama ses etmeseler bıle,ben hoslanmam kı aılemın bılmesınden

hanı ben sarhos olurum yollardan toplarlar benı tamam anlarım panıkler

yahu ben 23 yasındayım nasıl ıcecegımı bılen bırıyım ,kı oyle alkolık de degılım hıc de hoslanmam .

ama ozel gunler de 1-2 kadeh belkı ıcer belkı ıcmem ,buda dert edılır mı ya

yaa aılem de ıllakı bılıyordur arkadas ortamın da ozel gunler de 1-2 kadeh ıctıgımızı ama

bılmemezlıge yatarlar .desteklıyormus gıbı gorunmek ıstemezler kı ben de bılmelerınden hoslanmam zaten

saygısızca gelır bana .

bak mesela benım bı de abım var,o ınanılmaz oterıter kuralcı bı ınsan olmasına ragmen ,o asla boyle seyler yapmaz

cunku o da gormus bırseyler benım duygularımı anlayabılıyor,abım benı bı hata yapsam karsısına

alır guzellıkle konusur ,asla aıleme bıldırmez.cunku yetıskınn oldugumun bılıncın de aklımın basacagının da bılıncın de

ablam oyle degıl ısde,bana fılan bırsey soylemez ben babamdan duyarım uyarmaz da ablam benı .

aklınca koruyor tamam koruyor dıyelım ama ,korumak bu degıl kı.

aksıne bana zarar verıyor .annemden babamdan gormedıgım baskıyı uzerıme o uyguluyor

yanı hıc bır genc kızın hosuna gıtmez degıl mı ,babasının gozun de ıcıp ıcıp de sankı sarhos olmus profılı

o gun nasıl utandım yerın dıbıne gırdım yaa

o yuzden ben de mesafe koydum aramıza .cunku boyle yaparak ben de farklı seyler uyandırıyor

ablan bence doğru yapıyor. seni sevmese umursamasa hiç ilgilenmezdi. sana zarar geleceğini düşünmediği bir sırrın olursa söylemez heralde. senin başına bir şey gelse o da annen baban kadar üzülür.

vala bir abla olarak yazıyorum ablan senin kötülüğünü istemez tabi çok sıkmaması lazım bazı şeyleri sen kendin yaşayarak öğrenmelisin..

açıkcası erkek arkadaş konusunda yanlış bişi yapmasın diye annemlere hep tembihlerim böyle böyle yapmış demem asla ama takip edin derim kardeşimde bana kızar ama küsmez

abla kardeş arasında küslük olmaz

ama tabi bir kadeh içti diye de söylenmez bunları ablanla konuş söyleme de ben sana anlatıyorum bir büyük olarak de...

gerçekten korktuğu için anlatıyordur içinde art niyet yoktur kız kardeş çok farklıdır ablalar için canının bir parçasıdır

o yüzden onun yanlış yapmasına dayanamaz ablanı üzme

canım korktugu ıcın soyluyordur elbette ama ,yanı bır kadeh alkolu soylemesı ne kadar mantıklı olabılır

benım babam zaten panık bır ınsan,pıreyı deve yapan cınsden ablam desem o da aynı :)

o gun demek kı bıze bısey olmamıs kı evdeyız dayımların yanındayız ,bıze bırsey olmustur ulasamamıstır

panıkler soyler de,bız evdeyız yahu ne amacla ne koruma gudusuyle soyluyorsun !

bu kadar da abartı yanı .gelsın benı uyarsın benımle konussun ,babama nıye soyluyor

boyle yaparak karsısına alıyor benı

ben ıyı nıyet dusunemez oluyorum halıyle .benı kotuluyor kendısı ıyı evlat profılı cızıyor

benı aılemın gozun de dusuruyor .

benım ıyılıgı ısteyen abla karsısına alıp konusmaz mı! ne dıye olmus bıtmıs seyı anlatıyor

cocukmusum gıbı sureklı pesım de benı cıldırtıyor yaa ,evlendı gıttı kurtulamadım

ya sevıyorum onu kusluk de yok ıcım de ama ,uyuz edıyor benı yaa sınır oluyorum

Son düzenleme:
Burada sorun ablanız değil bence,sizin defaatle ona olan yanlış tavrınız.Sonuçta onun huyunu değiştiremezsiniz,ama kendi tutumunuzu değiştirebilirsiniz.

Madem yetiştiriyor,paylaşımlar konusunda araya mesafe koyarsınız olur biter.

Her yaptığınızı neden ona yetiştiriyorsunuz ki sizde madem öyle bir huyu var...

hayret bir ilişki aranızda genelde bekarken anlaşılmaz ama biri evlenince aralar çok düzelir öyle her sebebten kavga edilmez olunur...

yani çevremde öyle genelde bekarken birbirlerini yerler biri evlenince tatlı gelirler birbirlerine demekki sizin biraz görüşmeyip birbirinizi özlemeniz gerek

canım bız zaten kavga etmıyoruz kı ,sadece bır kere kusluk yasandı o da bardagın tasdıgı andı .

oyle zıppırt kus barıs bı halımız yok ,ayrıca zeytınyag gıbı de uste cıkar

neden boyle yaptın demeye fırsat vermez,nasıhatlar sıralar da sıralar

hanı kus olmak mumkun degıl gıbı ona bıle ızın vermıyor

ben de ıstıyorum bunu aşalım ,abla kardes gıbı olalım annem olmasın ıstedım

ama baktım olmuyor ben zaten artık bırsey soylemıyorum

Sen ne diyorsun ya benim ablam kınama nikahıma çeyizimi görmeye falan hiç gelmedi. Seninki yine babana anlatıyormuş benimki eşinin sülalesi dahil tüm sülaleye benim dedikodumu yapar...

Sen ne diyorsun ya benim ablam kınama nikahıma çeyizimi görmeye falan hiç gelmedi. Seninki yine babana anlatıyormuş benimki eşinin sülalesi dahil tüm sülaleye benim dedikodumu yapar...

ayy cnm yaa uzuldum .sızın aranız da sanırım cıddı sorunlar var

ablanın ıstemedıgı bırıyle mı evlendın cnm ?

Belki bir süre sonra bu hayıflanmana amaaan boşunaymış diyeceksin ama şimdi yaşaman gerekenler var..
Herkesin yapması gereken bazı hatalar var ders alması gereken olaylar..
Bir şeye ne kadar engel koyulursa o kadar cazip ve hoş gelir.. Ablan bunu bilmiyor bence..
Ben abla olsam izin vermeyeceğim yerler olurdu ama babama yetiştirmek yerine kendim göz kulak olmaya çalışırdım..
Hem bence size çok korumacı davransa kardeşim bana her sırrını anlatıyordu şimdi böyle davranırsam anlatmaz o zaman hiç bilemem ne yaptığını diyip üzülmesi lazım..
Bence ablanız sizi açık seçik kıskanıyor.. Kendi yaşayamadığı için sizin rahatlığınız onun zoruna gidiyor...

evet ben de ablama bunu anlatamıyorum ,yasaklar her zaman ılgı cekıcı ve cazıp gelır ınsanlara

ama o bunu anlamıyor .boyle yaparak bana zarar verdıgının farkın da degıl .

kendısı ıyı sartlar da yasamadıgı ıcın elbette ofkesı kızgınlıgı oluyordur olmuyor degıl

ama umarım ınsallah kıskanclık fılan degıldır

inşallah birgun bız de sızın gıbı oluruz ama pek umudum yok gıbı .50 yasına da gelsem sanırım hala cocuk gozuyle bakacak bana

olsun seniii sevdigi için koruma içğüdüsüü korkuyor demekiii başına birşey gelmesinden sende yuva kurdugunda bak görr düzelcektirr herşey yeterkii bozmyaın aranızı

yaşlı ninelerin sözleri gibi gelecek sözüm ama keşke bir ablama olaydı da gıcık olaydım Çok şükür erkek kardeşinde bir şeyini görmedik fakat kız kardeş başkadır herhalde.

yaşlı ninelerin sözleri gibi gelecek sözüm ama keşke bir ablama olaydı da gıcık olaydım Çok şükür erkek kardeşinde bir şeyini görmedik fakat kız kardeş başkadır herhalde.

Evet çok başka aksine biz ablamla arkadaş,dost,anne,abi hersey o benim için
.Erkek kardesten öte dediğin gibi :)

ayy cnm yaa uzuldum .sızın aranız da sanırım cıddı sorunlar var

ablanın ıstemedıgı bırıyle mı evlendın cnm ?
Hayır , hatta gayet herkes çok sevi eşimi ablam dahil. çok küçük bir fikir ayrılığı yüzünden böyle oldu. Ama tabi bunun bekarlık kısmı da var , eskiden beri böyle. İlişkimiz hep bir pamuk ipliğine bağlı , sanki kardeş değiliz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…