- Konu Sahibi Caulfield-
-
bı arada ablamla cıddı anlamda da kusluk yasamıstık onun sebebınıde anlatayım ;
benım aılem alkol konusun da cok katı kuralcıdır .ama her gencın arkadaslık ortamın da cok sık olmasa da ozel gunler de
1-2 kadeh ıcmıslıgı vardır .aılem cok katıdır ama arkadas ortamların da bır ıkı kadeh aldıgımızı da tahmın etmedıgını sanmıyorum
neyse ;
bız yeğenler ortak arkadaslar hep bırlıkteydık ,o zaman dayım da kalıyordum ben .dayımın kızının dogum gunu vardı .
ama yengemler genc halınden anlarlar .ablam da benı merak edıyor yaa duramıyor dayımı arıyor yengemlerı
yengemın yanın da ben de varım kadının ne konustugunu duyuyorum yengem dıyor kı "ıyıyız x kızlar da ıyı sen ne yapıyorsun
ablam da dogum gununu soruyor; nasıl gectı nerede yaptılar ne yaptılar eglenmısler mı falan fıstan
yengem de "su mekandalardı merak etme x tanıdıgımız guvenılır bır yer orası kotu bırsey olmaz orada
eglenmısler tabı dedı ,ablam da alkol fılan almıslar mı dedı,yengem de ; cok degıl yaa en fazla 1 kadeh belkı almıslardır belkı almamıslardır ."
muhabbet bu .ablam yıne yememıs ıcmemıs babama telefon acmıs ,oyle bır anlatmıs kı sankı sarhos olmusuz da yollardan toplanmısız gıbı
ogun de babalar gunu ,heyecanlı hedıye almısım paketlemısım hedıyemı vermek ıcın gelıyorum ,babam hedıyemı resmen suratıma fırlattı
o gun oyle sınırlendım kı ablama actım telefonu "bır daha sakın ama sakın benı koruma koruyacak bır kardesın yok artık senın "dedım .
uzun sure ırtıbatı kestım .cok uzuldu boyle olacagını bılmıyor(mus) anneme aglanmıs ben de affettım .barıstık ama sır vermıyorum artık
Yani gerçekten PES ! Ablaya bak:) İçki içtiler mi diye sormuş ve sonra da sarhoş olmuşsun gibi babana yetiştirmiş. Ablan ailenin baskısı altında büyüdüğünden sanıyorum, ailenin bütün özellikleri ona da geçmiş ve BASKICI bir insan olmuş çıkmış. Nasıl yani ya?
Madem beğenmiyo senle konuşsun nedenini anlamak zorunda, sonuçta her gün içen bir insan değilsin, bunu da anlayamaması enteresan.
Üstelik içki içmenin kötü bir yanı olduğunu sanmıyorum hatta şarabın faydaları bilinir.
Önemli olan unsur bunu abartmamaktır.
Çok içkiyi seven bir insan değilim, ama özel akşamlarda bir kadeh içilmesinin( ya da 2 kadeh iç sarhoş olmayan bir bünyen varsa) yanlış bir yerini göremiyorum.
Ki kardeşim bana abla şuraya gidiyorum dese, içki var mı diye sormam....Ama bir kaç kere konusunu açmışımdır, ailen yanında yokken içeceksen bir kadehten fazla içme sakın derim.
Gerçekten ablan biraz fazla baskıcı bir insan zaten anne baba varken insana bir üçüncüsü lazım değil. Bence sen ablana hiç birşeyini anlatma. Ablan babanın sana kızacağını bile bile anlatıyor bu da biraz sorunlu geldi bana...Söylemese kimse bilmeyecek ve sen zaten sarhoş falan da olmadığına göre??
Üzme kendini, sadece ablanla olan sınırını bil. Biliyorum insan kardeşiyle çok yakın olmak istiyor ama...
vala bir abla olarak yazıyorum ablan senin kötülüğünü istemez tabi çok sıkmaması lazım bazı şeyleri sen kendin yaşayarak öğrenmelisin..
açıkcası erkek arkadaş konusunda yanlış bişi yapmasın diye annemlere hep tembihlerim böyle böyle yapmış demem asla ama takip edin derim kardeşimde bana kızar ama küsmez
abla kardeş arasında küslük olmaz
ama tabi bir kadeh içti diye de söylenmez bunları ablanla konuş söyleme de ben sana anlatıyorum bir büyük olarak de...
gerçekten korktuğu için anlatıyordur içinde art niyet yoktur kız kardeş çok farklıdır ablalar için canının bir parçasıdır
o yüzden onun yanlış yapmasına dayanamaz ablanı üzme
Yazdıklarından yola çıkarsak ablan doğru yapıyor o zaman diyeceğim,bu kez bana da gıcık olacaksın gerçi...
hayret bir ilişki aranızda genelde bekarken anlaşılmaz ama biri evlenince aralar çok düzelir öyle her sebebten kavga edilmez olunur...
yani çevremde öyle genelde bekarken birbirlerini yerler biri evlenince tatlı gelirler birbirlerine demekki sizin biraz görüşmeyip birbirinizi özlemeniz gerek
Burada sorun ablanız değil bence,sizin defaatle ona olan yanlış tavrınız.Sonuçta onun huyunu değiştiremezsiniz,ama kendi tutumunuzu değiştirebilirsiniz.
Madem yetiştiriyor,paylaşımlar konusunda araya mesafe koyarsınız olur biter.
Her yaptığınızı neden ona yetiştiriyorsunuz ki sizde madem öyle bir huyu var...
Sen ne diyorsun ya benim ablam kınama nikahıma çeyizimi görmeye falan hiç gelmedi. Seninki yine babana anlatıyormuş benimki eşinin sülalesi dahil tüm sülaleye benim dedikodumu yapar...bı arada ablamla cıddı anlamda da kusluk yasamıstık onun sebebınıde anlatayım ;
benım aılem alkol konusun da cok katı kuralcıdır .ama her gencın arkadaslık ortamın da cok sık olmasa da ozel gunler de
1-2 kadeh ıcmıslıgı vardır .aılem cok katıdır ama arkadas ortamların da bır ıkı kadeh aldıgımızı da tahmın etmedıgını sanmıyorum
neyse ;
bız yeğenler ortak arkadaslar hep bırlıkteydık ,o zaman dayım da kalıyordum ben .dayımın kızının dogum gunu vardı .
ama yengemler genc halınden anlarlar .ablam da benı merak edıyor yaa duramıyor dayımı arıyor yengemlerı
yengemın yanın da ben de varım kadının ne konustugunu duyuyorum yengem dıyor kı "ıyıyız x kızlar da ıyı sen ne yapıyorsun
ablam da dogum gununu soruyor; nasıl gectı nerede yaptılar ne yaptılar eglenmısler mı falan fıstan
yengem de "su mekandalardı merak etme x tanıdıgımız guvenılır bır yer orası kotu bırsey olmaz orada
eglenmısler tabı dedı ,ablam da alkol fılan almıslar mı dedı,yengem de ; cok degıl yaa en fazla 1 kadeh belkı almıslardır belkı almamıslardır ."
muhabbet bu .ablam yıne yememıs ıcmemıs babama telefon acmıs ,oyle bır anlatmıs kı sankı sarhos olmusuz da yollardan toplanmısız gıbı
ogun de babalar gunu ,heyecanlı hedıye almısım paketlemısım hedıyemı vermek ıcın gelıyorum ,babam hedıyemı resmen suratıma fırlattı
o gun oyle sınırlendım kı ablama actım telefonu "bır daha sakın ama sakın benı koruma koruyacak bır kardesın yok artık senın "dedım .
uzun sure ırtıbatı kestım .cok uzuldu boyle olacagını bılmıyor(mus) anneme aglanmıs ben de affettım .barıstık ama sır vermıyorum artık
Sen ne diyorsun ya benim ablam kınama nikahıma çeyizimi görmeye falan hiç gelmedi. Seninki yine babana anlatıyormuş benimki eşinin sülalesi dahil tüm sülaleye benim dedikodumu yapar...
ablan seni kıskanıyor canım hepsi bu:)
Belki bir süre sonra bu hayıflanmana amaaan boşunaymış diyeceksin ama şimdi yaşaman gerekenler var..
Herkesin yapması gereken bazı hatalar var ders alması gereken olaylar..
Bir şeye ne kadar engel koyulursa o kadar cazip ve hoş gelir.. Ablan bunu bilmiyor bence..
Ben abla olsam izin vermeyeceğim yerler olurdu ama babama yetiştirmek yerine kendim göz kulak olmaya çalışırdım..
Hem bence size çok korumacı davransa kardeşim bana her sırrını anlatıyordu şimdi böyle davranırsam anlatmaz o zaman hiç bilemem ne yaptığını diyip üzülmesi lazım..
Bence ablanız sizi açık seçik kıskanıyor.. Kendi yaşayamadığı için sizin rahatlığınız onun zoruna gidiyor...
inşallah birgun bız de sızın gıbı oluruz ama pek umudum yok gıbı .50 yasına da gelsem sanırım hala cocuk gozuyle bakacak bana
yaşlı ninelerin sözleri gibi gelecek sözüm ama keşke bir ablama olaydı da gıcık olaydımÇok şükür erkek kardeşinde bir şeyini görmedik fakat kız kardeş başkadır herhalde.
Hayır , hatta gayet herkes çok sevi eşimi ablam dahil. çok küçük bir fikir ayrılığı yüzünden böyle oldu. Ama tabi bunun bekarlık kısmı da var , eskiden beri böyle. İlişkimiz hep bir pamuk ipliğine bağlı , sanki kardeş değiliz.ayy cnm yaa uzuldum .sızın aranız da sanırım cıddı sorunlar var
ablanın ıstemedıgı bırıyle mı evlendın cnm ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?