Ablamı artık eskisi gibi sevemiyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
B
Bazı insanlar sömürmeye o kadar alışıyor ki bir noktadan sonra bu durum onlara normal geliyor, sömürdükleri kişiler o ne yaparsa yapsın katlanmak zorunda hissediyorlar ve hiç onların duygusunu düşünmüyorlar. Biraz zor olacak ama mesafe koymanızda fayda var abla da olsa böyle... Anne babanıza bir şey diyemem onları mesafe koymaya zorlayamazsınız ama siz kendiniz için mesafeli durabilirsiniz. Belki hatasını anlar da davranışlarını değiştirir. (Anlayacağını sanmıyorum çünkü yıllardır alıştığı durum, sadece sizi garipser sonra duruma ayak uydurur siz mesafeli davranırsanız o da mesafeli davranır ve soğur)
Ben soğumakta soğutmakta istemiyorum ki :( başka bi yolu yok mu bunun yaaa. Ama doğru yazmışsın, ne acıdır ki; farkında olmasa bile sömürmeye alışmış.

Kızlar hala nasıl davranacağımı çözmüş değilim, cidden mantıklı bi çıkış yolu istiyorum sizlerden.

Herkese hak ettiği gibi davranmak gerekiyor, size nasılsa siz de öyle davranın yoksa üzülürsünüz. Ben çok yaşadım hala daha yaşıyorum bu durumları. Fazla verici olmak hiç iyi değil.

Herkese hak ettiği gibi davranmak gerekiyor, size nasılsa siz de öyle davranın yoksa üzülürsünüz. Ben çok yaşadım hala daha yaşıyorum bu durumları. Fazla verici olmak hiç iyi değil.
Sizdemi kardeşinizle yaşadınız bu durumları,Size nasılsa öylemi davrandınız, bunu karşı taraf hissettimi? Nasıl bi değişiklik oldu karşıda?

Kızlar iyi akşamlar.
Ablamın 2 çocuğu var, annemin 3 evi var yanyana ve ablam onlardan 1 tanesinde kalıyor (kocasıyla beraber), 15 yıldır evliler,, ve herzaman çocuklarıyla kocasıyla beraber yemek saatinde anneme giderler kahvaltı dahil. Ve kumar oynamayı çok seviyor hep kumarhaneye giderler, sonra elektriği ödemez elektrik kesilir anneme ödettirir, su aynı, çocukları okula yazdırmaya kadar babam annem yapar, ama kumara para bulur.
Haftada 1 de bana gelirler yemeye içmeye ( böyle yazıyorum sakın cimri zannetmeyin çok eli bol biriyimdir ) neyse herzmn köfteler yapılır, magallar yanar bende, sevdikleri şeyleri yaparım hep hizmet ederim.
Neyse dün ablamın evine gittim, 13 yaşındaki kızına diyorki "hadi kalk teyzeye kahve yap" bende "yok içmeyecem annemde içtim: dedim, haaa dedi ve arkasına bana hiç bi şey sormadı, yani başka ikram edecek bişeyin yokmuki, ne önüme bişey koydu nede sordu. Ve bu durum hep varda ben önemsemiyordum, bu son ağır geldi yaş geçtikçe anlaşılıyor bu tarz şeyler demekki.
Sorum şu,
ABLAM BANA GELDİĞİNDE NASIL DAVRANMALIYIM? (İÇTEN içe çok kırgınım) :KK43:
Aynısını yapın.Ablanız alışmış oyle .Tepkınızı koyun.

Sizdemi kardeşinizle yaşadınız bu durumları,Size nasılsa öylemi davrandınız, bunu karşı taraf hissettimi? Nasıl bi değişiklik oldu karşıda?
Ben bir kardeşimle küsüm görüşmüyorum. Diğer kardeşimde baktım hep ben gidiyorum o gelmiyor ayak yaptım geçen gelemem yoğunum vs diye baktım o kalktı geldi..

Ama çocukları benim evimde çok mutlular huzurlular, ve ben onlar için bişeyler yaptığımda kendimi iyi hissediyorum. Ama ablama artık aynı yazdığın gibi davranmam gerekiyor farkındayım. Çünkü bana kendimi değersiz hissettirdi, Yeğenlerim için çok üzgünüm :KK43:
İçinden geliyorsa,yapmak seni mutlu ediyorsa yap.
Eğer karşılık bekliyorsan,bugün ben yapayım yarın onlar yapar diye düşünüyorsan da yapma.
Kusura bakma ama senin kafa yapindaki insanlara uyuz oluyorum. Madem yaptığın sana külfet,madem bir karşılık bekliyorsun , madem köfte mangal yaptığın karşılığını alamayınca gözüne geliyor sen de yapma..
Bu kadar basit
Akşam yemegine geldiklerinde peynirli makarna yap, tek çeşit. Olsun bitsin.

Şu kumar meselesini bir şekilde ifşa etmekle başla işe. Annen şeker hastası olsun nolcak ya azcık üzülsün bilsin kızının yediği haltları da bu kadar yardım etmesin. Sonrasında da sana nasıl davranıyorsa öyle davran. Bu kadar ponçik kalpli olmayın ya biraz adalet duygunuz olsun kalbinizde

İçinden geliyorsa,yapmak seni mutlu ediyorsa yap.
Eğer karşılık bekliyorsan,bugün ben yapayım yarın onlar yapar diye düşünüyorsan da yapma.
Kusura bakma ama senin kafa yapindaki insanlara uyuz oluyorum. Madem yaptığın sana külfet,madem bir karşılık bekliyorsun , madem köfte mangal yaptığın karşılığını alamayınca gözüne geliyor sen de yapma..
Bu kadar basit
Akşam yemegine geldiklerinde peynirli makarna yap, tek çeşit. Olsun bitsin.
Aynı kocamın dediklerini yazmışsın.
Ama denedim onuda yaptım dediğin gibi makarna yaptığımda yemediler hemen gittiler.

ablanızın nasıl bır yapıda oldugunu zaten konunun basında yazmıssınız
oyle yapıda bır ınsandan sızın yaklasımınız gıbı bır yaklasım beklememelısınız
sızın ona davrandıgınız gıbı sıze ozenlı davranmasını beklememelısınız cunku o ıradede o zıhnıyetde o yapıda degıl
mantıklı saglıklı normal yapıda olsa bu sekılde bır yasam surmezdı degıl mı ?

annenızde keske bır hayır demeyı yeter demeyı ogrenebılse... bu sekılde cocuguna yanı ablanıza ıyılık degıl kotuluk etmıs oluyor

Şu kumar meselesini bir şekilde ifşa etmekle başla işe. Annen şeker hastası olsun nolcak ya azcık üzülsün bilsin kızının yediği haltları da bu kadar yardım etmesin. Sonrasında da sana nasıl davranıyorsa öyle davran. Bu kadar ponçik kalpli olmayın ya biraz adalet duygunuz olsun kalbinizde
Ama kumar meselesini ifşa ettiğim taktirde artık ablamdan olmuş olacam. Banane ya kim ne yaparsa yapsın diyorum sonra gece yatağa yattığımda bunu düşünmekden kendimi alamıyorum.

ablanızın nasıl bır yapıda oldugunu zaten konunun basında yazmıssınız
oyle yapıda bır ınsandan sızın yaklasımınız gıbı bır yaklasım beklememelısınız
sızın ona davrandıgınız gıbı sıze ozenlı davranmasını beklememelısınız cunku o ıradede o zıhnıyetde o yapıda degıl
mantıklı saglıklı normal yapıda olsa bu sekılde bır yasam surmezdı degıl mı ?

annenızde keske bır hayır demeyı yeter demeyı ogrenebılse... bu sekılde cocuguna yanı ablanıza ıyılık degıl kotuluk etmıs oluyor
Çok haklısın, Annemin iyilik değilde kötülük ettiğinin ben yıllardır farkındayım, o elektrik kesilince o karanlıkta yatsaydı, 2 gün aç kalsaydı belki aklı başına gelirdi. Sonuçta 2 tane çocuğu var.

Kızlar iyi akşamlar.
Ablamın 2 çocuğu var, annemin 3 evi var yanyana ve ablam onlardan 1 tanesinde kalıyor (kocasıyla beraber), 15 yıldır evliler,, ve herzaman çocuklarıyla kocasıyla beraber yemek saatinde anneme giderler kahvaltı dahil. Ve kumar oynamayı çok seviyor hep kumarhaneye giderler, sonra elektriği ödemez elektrik kesilir anneme ödettirir, su aynı, çocukları okula yazdırmaya kadar babam annem yapar, ama kumara para bulur.
Haftada 1 de bana gelirler yemeye içmeye ( böyle yazıyorum sakın cimri zannetmeyin çok eli bol biriyimdir ) neyse herzmn köfteler yapılır, magallar yanar bende, sevdikleri şeyleri yaparım hep hizmet ederim.
Neyse dün ablamın evine gittim, 13 yaşındaki kızına diyorki "hadi kalk teyzeye kahve yap" bende "yok içmeyecem annemde içtim: dedim, haaa dedi ve arkasına bana hiç bi şey sormadı, yani başka ikram edecek bişeyin yokmuki, ne önüme bişey koydu nede sordu. Ve bu durum hep varda ben önemsemiyordum, bu son ağır geldi yaş geçtikçe anlaşılıyor bu tarz şeyler demekki.
Sorum şu,
ABLAM BANA GELDİĞİNDE NASIL DAVRANMALIYIM? (İÇTEN içe çok kırgınım) :KK43:
Benim eşimin aileside annenlerin benzeri hep görümceme yağdırılır.Yağdırsın gocunduğum birşey yok.Herkese ederi kadar.Ama "insanın evladı yemezse boğazından geçmez" anne babalığı yapmacık ve sahte geliyor buna sinir oluyorum.Bence hiçbir anne baba bunu yapmamalı hele hele kumar oynayanlara...

Canim ikiniz cok ama cok farklisiniz. Bunun farkinda mısın ?
O senin gibi olmayacak sen de onun gibi olsan kendini sorgulayacak yine mutsuz olacaksın.

Sizin yerinize kendimi koydugumda bende sizin gibi hissederdim.
Asıl soru şu siz görüşmek istiyor musunuz istemiyor musunuz ordan ilerleyelim bence.

Ama kumar meselesini ifşa ettiğim taktirde artık ablamdan olmuş olacam. Banane ya kim ne yaparsa yapsın diyorum sonra gece yatağa yattığımda bunu düşünmekden kendimi alamıyorum.
Kusura bakmayın ama sizin ablanız yok ki zaten makarna yaptın diye kalkıp giden kişi sizi sadece kullanıyordur. Bir yolunu bulun ifşa etmek için başka yol düşünün

Canim ikiniz cok ama cok farklisiniz. Bunun farkinda mısın ?
O senin gibi olmayacak sen de onun gibi olsan kendini sorgulayacak yine mutsuz olacaksın.

Sizin yerinize kendimi koydugumda bende sizin gibi hissederdim.
Asıl soru şu siz görüşmek istiyor musunuz istemiyor musunuz ordan ilerleyelim bence.
Tabiki istiyorum, sonuçta ablam, ve başkada ablam yok. Bizim aile bağlarımız çok kuvvetlidir ama yıllardan sonra ben bu durumu sorun ettim kendi kendime, keşke hiç sorgulamasaydım bunu... o gün bu gündür içim ablama karşı soğudu ve buna üzülüyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X