Ablamı artık eskisi gibi sevemiyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yani evet aslında daha kötü ne olabilir ki, düşünüyorum da bidaha benimle konuşmaz, bana düşman kesilir belki ama günün sonunda ne yapmak istediğimi, onun iyiliği için olduğunu anlarmı ki ? Yoksa ben ortada kötü-hain kardeş mi olurum :(
Ailenize, kendilerine ve çocuklarına zarar veriyor. Beni siler mi diye düşünmezdim. Böyle olmasının daha sağlıklı olacağını söylerdim. Gerisi kendisinin bileceği iş.

Güzel yaptığı bir şey yok mu en basitinden kek mesela ayyy abla canım çekti senin şu kekinden yapsamda yesek falan desen...Malesef ablanız kendini acındırmaya alışmış maddi durumuda kötüyse hep yardim bekliyor.Bence yavaş yavaş ima edin hele şu kumar işi ne ya daha büyük bela açmasın size güvenip ...
Konuyla alakasız ama bu konuyu okurken gördüm seni. Bende kasım annesiyim hatırladın mı seni merak ettik canım neden gelmiyorsun artık bizim topiğe bi sıkıntı yok demi

Ailenize, kendilerine ve çocuklarına zarar veriyor. Beni siler mi diye düşünmezdim. Böyle olmasının daha sağlıklı olacağını söylerdim. Gerisi kendisinin bileceği iş.
Ailemin onu dışlamasınıda kabullenmem ya, çünkü kesin dışlarlar, ailemi karıştırmadan bi çaresi olsaydı keşke, çok çaresizim sanki köşeye sıkışmış gibi hissediyorum kendimi.

Burası kıbrıs,
vatandaşa güya yasak ama bütün Kıbrıslılar giriyor, polis yalandan geliyor, geldiğinde haber veriyorlar vatandaşlar arka kapıdan çıkıyor falan.
Korkunç bor durum. Bence annenize söylemelisiniz. Hayır ablana kumar harcamasına yardim edeceğine belki torunları için kenara bir şeyler biriktirir.

Aynı kocamın dediklerini yazmışsın.
Ama denedim onuda yaptım dediğin gibi makarna yaptığımda yemediler hemen gittiler.
Ne güzel işte...
Ben dokuz yıl kadar önce bir karar aldim, uygulamaya basladigimdan beri gerçekten hayat çok daha guzel.
Bir şeyi yapmadan önce kendime şunu soruyorum; bunu,dış etkenlerden bağımsız gerçekten istiyor muyum?
Bu sevgilimle yakınlaşmak olsun, tamamen enayilik sayilacak bir iyilik olsun, ya da sıradan bir şey olsun. Bu sorunun cevabı eğer hayır ise yapmıyorum.
Mesela sadece aynı iş yerindeyiz diye evlenen kizlara altın alınması için para toplandığında bunu gerçekten istemediğim için 'hayir ben katilmayacagim' diyorum,
keyif alamayacağıma emin olduğum, sadece selfienin kalabalık gözükmesi için cagirildigim sosyal ortamlara 'tesekkur ederim,gelmeyecegim' diyorum.
Ya da konuşacak muhabbetimin olmadığı akrabaların davetlerine sırf bayram vs diye gitmiyorum.
Ya da ablam evlendiği zamanlar elbette yardım ettim ama başkaları gibi kendimi heder etmedim. İçimden geldiği ve yetebildigim kadarını yaptım.
Bu çok güzel bir şey bence. Çünkü o kıza istemeden altın taksam kendi dugunumde de bekleyecegim, o davete gitsem sıkılacağim, Ablamın düğün zamanı kendi k.cimi da yirtsam benim düğün vaktim gelince o artık aynı evde yaşamadigimiz,kendi evi ailesi çocukları ve sorumlulukları olduğu için misafir gibi gelecek-taniyorum. Yani neden kendimi paralayip beklenti olusturayim ki. Böylece yaptığım her şeyden mutluyum ve ileride boşuna bir dargınlık olmayacak aramızda,ya da kendimi alemin enayisi gibi hissetmeyecegim..
Aynı şekilde bazı enayilik durumlarını da tamamen istediğim için yapıyorum;
Mesela uzak şehirden bir arkadaşın düğünü. Gerçekten istiyorsam, 'hem gitmişken tatil yaparım' falan diye kendime plan yapmissam , o benim düğünüme iş güç evlilik derdi yuzunden gelemeyecek olsa bile gidiyorum. Tamamen kendi istediğimle yaptığım için sıfır beklenti..
ya da zor durumda bir arkadaşın kedisine bakmak. Evde kendi kedimle zor olacagini biliyroum, ona teklif etsem binbir bahaneyle reddedecegini biliyorum. Ama öte yandan çaresiz kaldığını da farkındayim. "İki kediyle de gecinirim sanki ya. Eğlenceli bile olabilir" diyip kabul ediyorum. Böylece ben muhtaç durumda kaldigimda o benim kedime bakmazsa kendimi enayi gibi hissetmiyroum...
Gibi gibi
Yani sözün özü şu soruyu sor: ben bu yemeği vs vs vs, bu ilgiyi alakayı kendimi mutlu etmek için mi yapıyorum?
Eğer karşılık almayacaksan da misafir ağırlamaktan zevk alıyorsan,yegenlerinle takılmak-ileride bu günleri ve seni böyle hatirlamalari senin için önemliyse, onlarla olduğun akşamlar yatağa aileyle güzel bir gün geçirmis olmanın verdiği huzurla giriyorsan dmeek ki kendin için ağırlamışsindir onları. O ne yaparsa yapsın, senin problemin olmaması lazım.
Ama ister istemez bir karşılık bekliyorsan lütfen yapma. Kendini yorma. Evi onlar gelmeden değil,gidince temizle.
Yemeseler de sen makarnani , hazır corbani yap...
İnan ki daha mutlu bir insan olursun

Su hayatta herkes kendi tercihlerini yasar ve sonucuna katlanır, karı koca kumar oynuyorlarsa ve bu sonlarını getırcekse oturur sonuçlarına katlanırlar.
Sende geldiklerinde bır daha mangal yakmazsın.

Ç
Ne güzel işte...
Ben dokuz yıl kadar önce bir karar aldim, uygulamaya basladigimdan beri gerçekten hayat çok daha guzel.
Bir şeyi yapmadan önce kendime şunu soruyorum; bunu,dış etkenlerden bağımsız gerçekten istiyor muyum?
Bu sevgilimle yakınlaşmak olsun, tamamen enayilik sayilacak bir iyilik olsun, ya da sıradan bir şey olsun. Bu sorunun cevabı eğer hayır ise yapmıyorum.
Mesela sadece aynı iş yerindeyiz diye evlenen kizlara altın alınması için para toplandığında bunu gerçekten istemediğim için 'hayir ben katilmayacagim' diyorum,
keyif alamayacağıma emin olduğum, sadece selfienin kalabalık gözükmesi için cagirildigim sosyal ortamlara 'tesekkur ederim,gelmeyecegim' diyorum.
Ya da konuşacak muhabbetimin olmadığı akrabaların davetlerine sırf bayram vs diye gitmiyorum.
Ya da ablam evlendiği zamanlar elbette yardım ettim ama başkaları gibi kendimi heder etmedim. İçimden geldiği ve yetebildigim kadarını yaptım.
Bu çok güzel bir şey bence. Çünkü o kıza istemeden altın taksam kendi dugunumde de bekleyecegim, o davete gitsem sıkılacağim, Ablamın düğün zamanı kendi k.cimi da yirtsam benim düğün vaktim gelince o artık aynı evde yaşamadigimiz,kendi evi ailesi çocukları ve sorumlulukları olduğu için misafir gibi gelecek-taniyorum. Yani neden kendimi paralayip beklenti olusturayim ki. Böylece yaptığım her şeyden mutluyum ve ileride boşuna bir dargınlık olmayacak aramızda,ya da kendimi alemin enayisi gibi hissetmeyecegim..
Aynı şekilde bazı enayilik durumlarını da tamamen istediğim için yapıyorum;
Mesela uzak şehirden bir arkadaşın düğünü. Gerçekten istiyorsam, 'hem gitmişken tatil yaparım' falan diye kendime plan yapmissam , o benim düğünüme iş güç evlilik derdi yuzunden gelemeyecek olsa bile gidiyorum. Tamamen kendi istediğimle yaptığım için sıfır beklenti..
ya da zor durumda bir arkadaşın kedisine bakmak. Evde kendi kedimle zor olacagini biliyroum, ona teklif etsem binbir bahaneyle reddedecegini biliyorum. Ama öte yandan çaresiz kaldığını da farkındayim. "İki kediyle de gecinirim sanki ya. Eğlenceli bile olabilir" diyip kabul ediyorum. Böylece ben muhtaç durumda kaldigimda o benim kedime bakmazsa kendimi enayi gibi hissetmiyroum...
Gibi gibi
Yani sözün özü şu soruyu sor: ben bu yemeği vs vs vs, bu ilgiyi alakayı kendimi mutlu etmek için mi yapıyorum?
Eğer karşılık almayacaksan da misafir ağırlamaktan zevk alıyorsan,yegenlerinle takılmak-ileride bu günleri ve seni böyle hatirlamalari senin için önemliyse, onlarla olduğun akşamlar yatağa aileyle güzel bir gün geçirmis olmanın verdiği huzurla giriyorsan dmeek ki kendin için ağırlamışsindir onları. O ne yaparsa yapsın, senin problemin olmaması lazım.
Ama ister istemez bir karşılık bekliyorsan lütfen yapma. Kendini yorma. Evi onlar gelmeden değil,gidince temizle.
Yemeseler de sen makarnani , hazır corbani yap...
İnan ki daha mutlu bir insan olursun
Çok haklısın doğru söze ne denir. Ama sanırım ben kendim için yapıyordum hiç bişey beklemeden düşünmeden, etrafımı mutlu edince mutlu olanlardanım çünkü 15 yıldır bu durum aklıma bile gelmemişti( ablam beni önemsemiyor mu) sorusunu sormamıştım kendime,
İşte o gün ani olarak bu düşünceye kapıldım ve çok mutsuz ettim kendi kendimi. Ama bi kere aklıma düştü bu durum, nasıl atarım bunu içimden bilemiyorum.
İnsan ne yaparsa kendine yapar sözünün tam dibindeyim.

Su hayatta herkes kendi tercihlerini yasar ve sonucuna katlanır, karı koca kumar oynuyorlarsa ve bu sonlarını getırcekse oturur sonuçlarına katlanırlar.
Sende geldiklerinde bır daha mangal yakmazsın.
Sanırım bu gidişle ben ablasız kalacam, küçükken negüzeldik. saçma bişey yazacam ama,,,,
Keşke herkes kendi kardeşini seçebilseydi !!!

Çok komik,gerçekten Türkiye'de kumarhane olmadığına mi inanıyorsunuz??? Hiç ulus'a falan da mı yolunuz düşmedi :confused: :confused:
Inanmiyorum ama yasal olarak yok.Arkadasin anlattigindan yasal olan bir yere gittikleri anlasiliyor.Çunki orada calisan arkadasima sordum demis.Illegal olarak kumar oynatan bir sürü yer vardir illaki.

Ablanız çocuk işçi çalıştırıyor gibi, kumar kadar kötü bence 13 yaşındaki çocuğa kalk kahve yap demek. Konuda en çok kumara ve çocuğa iş yaptırılmasına takıldım, çocuk için üzüldüm. Kumarbaz ana baba ve o yaştaki çocuktan iş bekleyen bir ailesi var.

Allah askina nasil aile baglariniz var ya. Kardesim bana gelse ne isterse alir yer icer yasar. Ikram etmem. Sorarim istedign bisey var mi diye yok derse guzelleme yapmam.

Yani kusura bakmayinda ablam bana kahveden abska bir sey ikram etmedi diye gücenmek bana asiri asiri sacma geliyor.

Ha bu kumar olayi ana babayi somurme orda yatip kalkma zaten sizlik mevzu degil. Anneniz rahatsiz degilse yapilacak pek bisey yok.
Son paragrafa katılamadım maalesef. Anne baba o evleti edinirken bütün çocukların hayatından kısıldı. Birinin kumar borcu ödenmeye ayrılmamalı. (Hastalık olur, işsizlik olur, boşanma durumunda destek olur o ayrı)

Kızlar iyi akşamlar.
Ablamın 2 çocuğu var, annemin 3 evi var yanyana ve ablam onlardan 1 tanesinde kalıyor (kocasıyla beraber), 15 yıldır evliler,, ve herzaman çocuklarıyla kocasıyla beraber yemek saatinde anneme giderler kahvaltı dahil. Ve kumar oynamayı çok seviyor hep kumarhaneye giderler, sonra elektriği ödemez elektrik kesilir anneme ödettirir, su aynı, çocukları okula yazdırmaya kadar babam annem yapar, ama kumara para bulur.
Haftada 1 de bana gelirler yemeye içmeye ( böyle yazıyorum sakın cimri zannetmeyin çok eli bol biriyimdir ) neyse herzmn köfteler yapılır, magallar yanar bende, sevdikleri şeyleri yaparım hep hizmet ederim.
Neyse dün ablamın evine gittim, 13 yaşındaki kızına diyorki "hadi kalk teyzeye kahve yap" bende "yok içmeyecem annemde içtim: dedim, haaa dedi ve arkasına bana hiç bi şey sormadı, yani başka ikram edecek bişeyin yokmuki, ne önüme bişey koydu nede sordu. Ve bu durum hep varda ben önemsemiyordum, bu son ağır geldi yaş geçtikçe anlaşılıyor bu tarz şeyler demekki.
Sorum şu,
ABLAM BANA GELDİĞİNDE NASIL DAVRANMALIYIM? (İÇTEN içe çok kırgınım) :KK43:
Ablanız ya sonuçta, gelip yiyip içtiklerine göre yakınsınız da; siz söyleseydiniz soğuk bi şeyler var mı falan diye. O an belki sormayı unutmuştur ya da gerçekten ikram edilcek bi şey yoktur, insanlık hali. Siz evinizde varsa eve gelene ikram yapın bence ki bu kişi abla.

Bu arada annem şeker hastası herşeyine koşuyor, aman ele güne rezil olmayalım diyor, çok üzülüyor şekeri yükseliyor insülin kullanıyor, hergün arıyor beni ablamı dert yanıyor, bu streslerden dolayı Allah korusun bişey olursa ben ister istemez ablamı sorumlu tutacam. Ne yapacağımı bilmiyorum :KK43:
sen annenin ağlama duvarı mısın? çöp kovası mısın derdini hep sana kusuyor? ya sana bişey olursa?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X