Ablamı artık eskisi gibi sevemiyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aaa Benzetmen hiç hoş olmamış, birazda ayıp olmuş,
Neyse anneme bişey olacağına bana olsun güzelim sorun yok.
niye sana olsun ayşe? senin coluğun çocuğun eşin yok mu? senin canın yok mu?annen hem maddi manevi evlat ayırıyor, hem de bütün sıkıntısını sana yıkıyor, benzer bir anne tarafından 40 yıl sömürüldüm, yeni uyandım, sorun ablan değil annen, sen de uyan artık

niye sana olsun ayşe? senin coluğun çocuğun eşin yok mu? senin canın yok mu?annen hem maddi manevi evlat ayırıyor, hem de bütün sıkıntısını sana yıkıyor, benzer bir anne tarafından 40 yıl sömürüldüm, yeni uyandım, sorun ablan değil annen, sen de uyan artık
Yooo piyare canım, annem evlat ayırmıyor, ablamın ona muhtaç kaldığını düşünerekten esirgemiyor, yani bende istesem yada bende olmadığının düşünse annem bana asla yok demez.

Yooo piyare canım, annem evlat ayırmıyor, ablamın ona muhtaç kaldığını düşünerekten esirgemiyor, yani bende istesem yada bende olmadığının düşünse annem bana asla yok demez.
o nasıl muhtaçlık kız? 6 koca kumarda ,3 çocuk aç sefil umurlarında degil, boğazları, evleri, suyu elektriği anneden...sen kirayı isteyince eh senin ihtiyacın yok diye şeyetmedik:110:derdini tasasını dinlemek annenin şekerini düşünmek de sana reva kalıyor, :KK57: valla bilemedim bu işte bi tuhaflık var sanki ama yine de sen bilirsin

Kızlar iyi akşamlar.
Ablamın 2 çocuğu var, annemin 3 evi var yanyana ve ablam onlardan 1 tanesinde kalıyor (kocasıyla beraber), 15 yıldır evliler,, ve herzaman çocuklarıyla kocasıyla beraber yemek saatinde anneme giderler kahvaltı dahil. Ve kumar oynamayı çok seviyor hep kumarhaneye giderler, sonra elektriği ödemez elektrik kesilir anneme ödettirir, su aynı, çocukları okula yazdırmaya kadar babam annem yapar, ama kumara para bulur.
Haftada 1 de bana gelirler yemeye içmeye ( böyle yazıyorum sakın cimri zannetmeyin çok eli bol biriyimdir ) neyse herzmn köfteler yapılır, magallar yanar bende, sevdikleri şeyleri yaparım hep hizmet ederim.
Neyse dün ablamın evine gittim, 13 yaşındaki kızına diyorki "hadi kalk teyzeye kahve yap" bende "yok içmeyecem annemde içtim: dedim, haaa dedi ve arkasına bana hiç bi şey sormadı, yani başka ikram edecek bişeyin yokmuki, ne önüme bişey koydu nede sordu. Ve bu durum hep varda ben önemsemiyordum, bu son ağır geldi yaş geçtikçe anlaşılıyor bu tarz şeyler demekki.
Sorum şu,
ABLAM BANA GELDİĞİNDE NASIL DAVRANMALIYIM? (İÇTEN içe çok kırgınım) :KK43:
Bağlarınız pek kuvvetli değil anlaşılan.Bence kırılmayın çünkü aranızda bir soğukluk var o öyle kalır.Olanı kabul edin.

Son paragrafa katılamadım maalesef. Anne baba o evleti edinirken bütün çocukların hayatından kısıldı. Birinin kumar borcu ödenmeye ayrılmamalı. (Hastalık olur, işsizlik olur, boşanma durumunda destek olur o ayrı)
Anne mesela parayi ablaya ayirmasaydi da kendine harcasaydi tatillerde gezse luks icinde yasasa yine ayni tepkiyi verirmiydiniz. Ben olmeden miras paylasimina karsiyim. Anne baba kendi parasini istedigi gibi harcar ister kendine harcasin ister kizina ister emmiogluna.

Bu arada bunu uzaktan sallamiyorum. Bizzat icindeyim. Babam birikiminin onemli bir kismini ablasinin oglu icin harcadi. Bana sordu para senin beni ilgilendirmez dedim.

Misafir misiniz anlamadım yani kadın kahve ikram etmek istemiş zaten yok içtim demişsiniz niye başka ikram bekliyorsunuz? o anda evinde hazırda kek börek birşey yoksa ne koyacak? çocuk gibi bana birşey vermedi demek saçma yani hiç mi evinde yemeğe gitmediniz, hiç mi birşeyini yemediniz sanki mümkün değil. birşey canınız istediyse söyleyin yapsın. Anne baba kıyamıyor evlatlarına çocukları var ne yapsınlar. Peki siz annenizin evlerinin birinde mi kalıyorsunuz kendi eviniz mi var?

Anne mesela parayi ablaya ayirmasaydi da kendine harcasaydi tatillerde gezse luks icinde yasasa yine ayni tepkiyi verirmiydiniz. Ben olmeden miras paylasimina karsiyim. Anne baba kendi parasini istedigi gibi harcar ister kendine harcasin ister kizina ister emmiogluna.

Bu arada bunu uzaktan sallamiyorum. Bizzat icindeyim. Babam birikiminin onemli bir kismini ablasinin oglu icin harcadi. Bana sordu para senin beni ilgilendirmez dedim.

Anne bababın yaşam standardı kimseyi ilgilendirmez o ayrı bu durum ayrı.

Peki siz konu sahibinin annesi değil de kvalidesi bu şekil davransa, evli kayınbiraderi evinde oturtup kumar borcunu ödese sürekli aynı şekil mi yaklaşırdınız?

Evet annem babamda ister istemez ayrım yapmış oluyorlar, şakayla karışık bi ara e diğer evi kiraya veriyorsunuz onun kirasını ben alayım dedim annem istersen al ben senin durumun iyi diye teklifte bulunmadım dedi, onun durumu iyi değil diyor :KK43:
Yani ablam kocasından yada kocası ablamdan utanmıyorlarmıdır? Hergün beleş ye iç akşama kumara git gel sabah kahvaltıya anneme git yıllardır kısır döngü.
Kumar için nereye gidip geliyolar nerede yaşıyorsunuz

Annen bılmıyormu kumar oynadığını?Yetişken bir insanın hatta eşiyle 2 insanın sorumluğunu üzerine alması ne kadar sağlıklı..Bu onları daha çok teşvik ediyor

Anne bababın yaşam standardı kimseyi ilgilendirmez o ayrı bu durum ayrı.

Peki siz konu sahibinin annesi değil de kvalidesi bu şekil davransa, evli kayınbiraderi evinde oturtup kumar borcunu ödese sürekli aynı şekil mi yaklaşırdınız?
Kim olduğu fark etmez. Ben kendimden sorumluyum. Geri kalanin parasini nasil harcadigi beni ilgilendirmez.

Maşallah diyeyim size o vakit. İnsan doğasının ötedinde olgunluğa sahipmişsiniz.
Olgunlukla alakasi yok ki. ben hayatima harcamalarima karisilsin istemem. Ben calisip kazanıyorsam ister ickiye kumara yatiririm ister biriktiririm ister kizima hibe ederim.
Bu sebepten baskasina da karismam. Ister kv olsun ister anam babam.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X