Ablamı artık eskisi gibi sevemiyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Insan kendi babasının çocuğu da olsa eğer kullanıldığını hissediyorsa orda bir dur demesini bilmeli. Kendi rızkını kumara heba edip gidip kızkardeşinin rizkina göz dikiyorsa ben orda dur derdim sanırım. Kumar olayı beni cok sinir etti. Yoksa kumar olmasa bu kadar sert olmazdım sanırım. Bence mesafe koyun aranıza. Ama ondan önce kumar konusunu güzel bir dille ablanizla konuşun. Serdar ortacin bir röportajı vardi keske onu bulup dinletseniz orda diyordu ki dunyada en cok pişmanlık duyduğum şey kumar oynamak.

Benim eşimin aileside annenlerin benzeri hep görümceme yağdırılır.Yağdırsın gocunduğum birşey yok.Herkese ederi kadar.Ama "insanın evladı yemezse boğazından geçmez" anne babalığı yapmacık ve sahte geliyor buna sinir oluyorum.Bence hiçbir anne baba bunu yapmamalı hele hele kumar oynayanlara...
😢😢annem babam kumar olayını bilseler ne yaparlar, hiç bi fikrim yok, ama ablamı itip kakmalarınada asla razı gelemem 😥

Kızlar iyi akşamlar.
Ablamın 2 çocuğu var, annemin 3 evi var yanyana ve ablam onlardan 1 tanesinde kalıyor (kocasıyla beraber), 15 yıldır evliler,, ve herzaman çocuklarıyla kocasıyla beraber yemek saatinde anneme giderler kahvaltı dahil. Ve kumar oynamayı çok seviyor hep kumarhaneye giderler, sonra elektriği ödemez elektrik kesilir anneme ödettirir, su aynı, çocukları okula yazdırmaya kadar babam annem yapar, ama kumara para bulur.
Haftada 1 de bana gelirler yemeye içmeye ( böyle yazıyorum sakın cimri zannetmeyin çok eli bol biriyimdir ) neyse herzmn köfteler yapılır, magallar yanar bende, sevdikleri şeyleri yaparım hep hizmet ederim.
Neyse dün ablamın evine gittim, 13 yaşındaki kızına diyorki "hadi kalk teyzeye kahve yap" bende "yok içmeyecem annemde içtim: dedim, haaa dedi ve arkasına bana hiç bi şey sormadı, yani başka ikram edecek bişeyin yokmuki, ne önüme bişey koydu nede sordu. Ve bu durum hep varda ben önemsemiyordum, bu son ağır geldi yaş geçtikçe anlaşılıyor bu tarz şeyler demekki.
Sorum şu,
ABLAM BANA GELDİĞİNDE NASIL DAVRANMALIYIM? (İÇTEN içe çok kırgınım) :KK43:
Ablanız böyle rahatlığa alışmış gibi geldi bana. Kumar oynaması daha büyük bir sorun. Ben olsam mesafe koyardım arama. Mesele ikram değil tabi ki gönül hoşluğudur yani. Eskisi gibi sık sık davet etmeyin. Biraz uzaklaşın. Kumar oynamasından vazgecirebiliyorsanız onu da deneyin. Ablanız sonuçta bir gün çok çok yüksek paralar kaybederse yine onun için ilk üzülenlerden biri yanında olacak kişilerden biri siz olursunuz.

Insan kendi babasının çocuğu da olsa eğer kullanıldığını hissediyorsa orda bir dur demesini bilmeli. Kendi rızkını kumara heba edip gidip kızkardeşinin rizkina göz dikiyorsa ben orda dur derdim sanırım. Kumar olayı beni cok sinir etti. Yoksa kumar olmasa bu kadar sert olmazdım sanırım. Bence mesafe koyun aranıza. Ama ondan önce kumar konusunu güzel bir dille ablanizla konuşun. Serdar ortacin bir röportajı vardi keske onu bulup dinletseniz orda diyordu ki dunyada en cok pişmanlık duyduğum şey kumar oynamak.
Ya yediği içtiği helal hoş olsun, ama insan bi düşünmez mi bu benim kardeşim her gittiğimde bana çocuklarıma pervane oluyor bende biraz ilgilenim demiyor, kahveyi bile kızına dedi" geç teyzeye kahve yap" diye, bu kumar olayını ben ablamla halletsem bile eniştemi nasıl durduracam, onlar ikisi beraber gidiyorlar. Karı koca arasına nasıl girecem. :( bu kumar onları mahvedecek :(

Ablanız böyle rahatlığa alışmış gibi geldi bana. Kumar oynaması daha büyük bir sorun. Ben olsam mesafe koyardım arama. Mesele ikram değil tabi ki gönül hoşluğudur yani. Eskisi gibi sık sık davet etmeyin. Biraz uzaklaşın. Kumar oynamasından vazgecirebiliyorsanız onu da deneyin. Ablanız sonuçta bir gün çok çok yüksek paralar kaybederse yine onun için ilk üzülenlerden biri yanında olacak kişilerden biri siz olursunuz.
Benim kuramadığım cümleyi negüzel de kurmuşsun,
"MESELE İKRAM DEĞİL TABİİKİ GÖNÜL HOŞLUĞU"
Q
Çok Yüksek paralar kaybetme gibi bi lüksü yok, çünkü hep kumar oynadıkları için malı mülkü yok. Ama bi yerden başlayayım demiyor, çocuklarımın geleceği ne olacak demiyor, anneme babama güveniyor.

Ya yediği içtiği helal hoş olsun, ama insan bi düşünmez mi bu benim kardeşim her gittiğimde bana çocuklarıma pervane oluyor bende biraz ilgilenim demiyor, kahveyi bile kızına dedi" geç teyzeye kahve yap" diye, bu kumar olayını ben ablamla halletsem bile eniştemi nasıl durduracam, onlar ikisi beraber gidiyorlar. Karı koca arasına nasıl girecem. :( bu kumar onları mahvedecek :(

Gerçekten seviyorsaniz dur abla demelisiniz su an ikisi de bağımlı hale gelmiş.
Bir şekilde durdurulmalilar. Siz kardeşi olarak uyarın. Sonuç ister değişsin ister değişmesin. Maneviyatlari bu şekilde cokecek ve hayattan keyif almayacaklar. Kumar insanlari uçuruma götürür siz önüne geçmeyecek misiniz ?

Gerçekten seviyorsaniz dur abla demelisiniz su an ikisi de bağımlı hale gelmiş.
Bir şekilde durdurulmalilar. Siz kardeşi olarak uyarın. Sonuç ister değişsin ister değişmesin. Maneviyatlari bu şekilde cokecek ve hayattan keyif almayacaklar. Kumar insanlari uçuruma götürür siz önüne geçmeyecek misiniz ?
Canım bu bugünün olayı değilki, ben çok denedim çok konuştum, hatta yalvardım. Ve En son bana açık açık anlattığı kumar mevzularını anlatmamaya başladı, hepsi bu.

Benim kuramadığım cümleyi negüzel de kurmuşsun,
"MESELE İKRAM DEĞİL TABİİKİ GÖNÜL HOŞLUĞU"
Q
Çok Yüksek paralar kaybetme gibi bi lüksü yok, çünkü hep kumar oynadıkları için malı mülkü yok. Ama bi yerden başlayayım demiyor, çocuklarımın geleceği ne olacak demiyor, anneme babama güveniyor.
Kesinlikle öyle. Kaybettiği 3 5 paraları kenara koysa çocuklarının gelecegini de az çok garantiye alır. Sadece cocukalr için de değil kendileri için de aynı zamanda. Hayattır ne olacagı belli olmaz. Evlenmiş çoluk çocuğu olan insanların halen anne babaya bu kadar güvenmesi bana tuhaf geliyor(tabi ki ailedir yeri gelecek yardımcı olacak ona lafım yok) . Siz artık bir ailesiniz kimseye güvenerek kurmadınız bu yuvayı.Afedersiniz bence ailenizin rahatlığa alıştırmışlar. her zorlukta koştuklarını kosacaklarını biliyorlar ablanız onların. O yüzden de kumardan vazgecmiyorlar. Zaten güvenceleri var diye bakıyorlar.

Kesinlikle öyle. Kaybettiği 3 5 paraları kenara koysa çocuklarının gelecegini de az çok garantiye alır. Sadece cocukalr için de değil kendileri için de aynı zamanda. Hayattır ne olacagı belli olmaz. Evlenmiş çoluk çocuğu olan insanların halen anne babaya bu kadar güvenmesi bana tuhaf geliyor(tabi ki ailedir yeri gelecek yardımcı olacak ona lafım yok) . Siz artık bir ailesiniz kimseye güvenerek kurmadınız bu yuvayı.Afedersiniz bence ailenizin rahatlığa alıştırmışlar. her zorlukta koştuklarını kosacaklarını biliyorlar ablanız onların. O yüzden de kumardan vazgecmiyorlar. Zaten güvenceleri var diye bakıyorlar.
Hepsine tek tek katılıyorum, kesinlikle tamda böyle. Keşke bunu hiç dert etmeseydim, çünkü işin içinden çıkamıyorum. Sanırım Sadecee kendimi üzdüm.

Abla, yüzsüz, arsız, bencil, kurnaz ve son derece pişkin. Yemek falan ağırlama yapma geldiğinde. Onur evin kirasını da al. Birliktir. Sen almazsan kumara gidecek belli. Bunlar borç morç takip ilerde ev bile sattirirlar annenlere.

Abla, yüzsüz, arsız, bencil, kurnaz ve son derece pişkin. Yemek falan ağırlama yapma geldiğinde. Onur evin kirasını da al. Birliktir. Sen almazsan kumara gidecek belli. Bunlar borç morç takip ilerde ev bile sattirirlar annenlere.
Olurmu olur, bu dünyanın binbir derdi var. Allahım doğru yolu göstersin artık bu durum beni piskolojik olarak çok yıprattı🙏🙏🙏

Ablanızın ve eşinin kumar oynadığını ailenize söylemelisiniz. Bu şekilde hem anne babanız sömürülür, hem abla ve enişteniz sorumluluk almaz ve bu illetten vaz geçmez.

Ablanızın ve eşinin kumar oynadığını ailenize söylemelisiniz. Bu şekilde hem anne babanız sömürülür, hem abla ve enişteniz sorumluluk almaz ve bu illetten vaz geçmez.
Yani evet aslında daha kötü ne olabilir ki, düşünüyorum da bidaha benimle konuşmaz, bana düşman kesilir belki ama günün sonunda ne yapmak istediğimi, onun iyiliği için olduğunu anlarmı ki ? Yoksa ben ortada kötü-hain kardeş mi olurum :(

Kumar oynadıklarını mutlaka söylemelisin ailene. Artık insanları kullanmayı bırakmalılar. Annenin babanın evi muhtemelen Birgün kumarda gidecek o gün o yaşlı insanlar kalpten giderler. Sen de bilip sustuğun için önce sana ateş püskürür herkes. Kumar oynadıkları için dışlanıp para yolları kapansın gerisi hal olur zaten

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X