Ablamın sevgilisine bir türlü ısınamadım

Bir Eylul Aksami

Nirvana
Pro Üye
3 Şubat 2018
6.706
25.553
548
28
İyi akşamlar kk üyeleri.

Uzun zamandır içimi kemiren bir durum var. Ablam 26 yaşında, evlilik çağına gelmiş biri. Sevgilisi de aynı şekilde. İkisi de iş sahibi, bir yıl içerisinde evlenmeyi düşünüyorlar. Henüz aileler tanışmadı.

Ben ablamın sevgilisi ile yazın tanıştım. Şimdiye kadar bir kere görüştük. Yazın izmiri görmek çok istiyordum, ablamın sevgilisi de izmirde yaşıyordu o zamanlar, ablam da tanıştırayım sizi artık dedi ben de tamam dedim. Aslında istiyordum tabi tanışmayı ama benim aklımda olan şey bunu bir gezi sırasında değil de adam akıllı bir cafede oturup bişeyler yiyip içerken tanışmaktı.

Her neyse, izmire ablamla beraber geldik ve tanıştım sevgilisiyle. Haliyle genel sorular sordum, ara sıra kendim hakkında da bişeyler söyledim, ama o sorduğum sorulara cevap verip sonra hemen ablama dönüyor, sanki sadece onunla muhattap olmak istiyor gibiydi. Yani insan sorulan soruya "peki ya sen?" diye sormaz mı?

Mesela ben fotoğraf çekilirken bile ikisine dönüp "hadi gelin sizi de çekeyim" diyorum, bir teşekkür bile etmiyor. Ben konuşurken sürekli güldüğüm, tebessüm ettiğim halde kendi düz bir yüz ifadesinde.

Sonra bir ara yemek yedik biz, ablam sevgilisine dönüp "sence kardeşimle benziyor muyuz" diye sordu. Çocuk baktı baktı, sonra "pek değil" diyip geri yemeğine döndü.

Bu arada ben üniversite öğrencisiyim, bir ara ona izmirde yaşamak istediğimden, gelecekte avukatlık düşündüğümden falan bahsettim. İzmirde kiralar nasıldır acaba nerden tutsam falan dedim tavsiye almaya çalıştım. O anlattı bişeyler, sonra dedi ki "bence hakimlik düşünmelisin". Bunda alınacak bir şey yok tabii, ben güzelce açıkladım neden hakimlik istemediğimi. Bu kez de dedi ki "avukatlıkta durum umut verici değil ama" yani tamam bunda alınacak çok da bir şey yok ama, yeni tanıştığın birinin üstelik üniversitede bölümünü seçtikten sonra ısrarla hedeflerini eleştirmen çok yanlış ve itici geliyor bana. Üstelik saatlerdir iyi davranmaya güleryüz göstermeye çalıştığım halde böyle bir yorumda bulunmasına aşırı sinir oldum. Bunun yanı sıra sürekli ablamla konuşması, bana hiçbir şey sormaması, umursamaz tavırda olması da aşırı sinirlerimi bozdu.

Her neyse, kısacası bütün İzmir gezim berbat oldu diyebilirim. Bu saatten sonra sürekli somurttum, çocukla da muhattap olmadım daha mecbur kalmadıkça. Ben somurtunca çocuk bu kez bi ara iyi davranmaya falan çalıştı ama benim artık onun samimiyetine inancım da kalmadı açıkçası.

2-3 saat böyle geçti, sonra vedalaştık gitti o. Biz de ablamla gezmeye devam ettik. Ama resmen burnumdan geldi. Üstelik ablam beni suçladı, sen hep somurttun, o iyi davrandı hep sana dedi. Yahu ben daha ne yapayım anlamıyorum. Üstelik ablamın sevgilisiyle işi ciddiye bindi dediğim gibi, ve ilerde de bu çocukla böyle anlaşamayıp evlendikten sonra ablamdan koparım diye çok korkuyorum. Ne yapmalıyım Allah aşkına akıl verin.

Ben sorun göremedim.
Yıldızınız barışmamış gibi.
Ablan seviyorsa ve çocuk onu üzmüyorsa sorun yok. Ayrıca ablan neden senden kopsun? Adam makasla bağınızı kesecek değil ya. Ablan istemedikçe bağınız kopmaz korkma.

Cok sacmaliyorsun. Ablan sevmis begenmis. Ilk kez tanismissiniz belliki adam ilk tanismada herkesle hemen samimi olamiyor. Hem ne konusacakki konusmussunuz yeteri kadar. Ablanizla ilgilendigi gibi sizinlede ilgilenemez . Bence mesafe iyidir. Bunda mahvolacak birsey goremedim. Ablanlada bagini etkiliycek birsey yok ortada. Abartiyorsun.

Neden seni tanimaya calissin ki? Tabi ki odağı ablaniz olacak.
Ben hiç kaynimin nelerden hoslandigini, ne yaptigini filan merak etmiyorum ve umurumda degil şahsen. Gorumcelerimin bile sadece 1 tanesiyle iyi muhabbetim var o da zamanla oluştu zaten. Illa cok super muhabbetinizin olmasina gerek yok.

Ilk gorusme icin fazla sey beklemişsiniz.
Diger okul muhabbetinde kötü niyetli oldugunu düşünmüyorum. Herseye alinacak bisey bulmuşsunuz.

Buluttan nem kapmak diye buna derim. Siz yapı olarak samimi olabilirsiniz ama herkes öyle olmuyor işte. Aradaki mesafeyi korumuş çocuk bir şey yapmamış. Zaten ısınmasanız bile sorun değil sonuçta ablanızın sevgilisi. Ablanız da yetişkin biri olduğu için kendi kararlarını kendi verebilir.

Sorun çıkarmak, adamı itici göstermek için kılı kırk yarmışsınız resmen.
Kimse ilk kez gördüğü insana samimi davranmak zorunda değil. Mesafeli olup karşıdakini tartmak her zaman yaptığım şeydir.
Ben aksine ilk tanışmada kaç yıldır tanıyormuş gibi davrananlara sinir olurum.

Kimse yengesini eniştesini sevmek zorunda değil ki. Kardeşler sevip evleniyor. Yaniil sizi ilgilendiren bir durum yok.
Zaten evlenseler başka şehirde olacaklarmis, bayramdan bayrama görürsün anca adamı.
Trip atmana tavir göstermene hiç gerek yokmuş... Sanki her akrabamizi çok mu seviyoruz?

Alınacak bir şey yok diye kendiniz yapmışsınız, sizinkisi buluttan nem kapmak. Size net bir saygısızlığı veya tavrı yokken sizin surat asmanız yakışıksız olmuş. İş ileride ciddiye binerse de sizin iyi olmak gibi bir zorunluluğunuz yok ki ablanızla ilişkiniz iyiyse yine aynı ölçüde devam edecektir

Siz daha sıcak ve ilgili davranmasını beklemişsiniz o ise soğuk ve mesafeli olmuş..bazı insanların karakteri böyledir yada sizi ilk kez gördüğü için biraz tutuk kalmıştır.
Boşverin takılmayın..

Anlıyorum seni, bazı insanlar öyledir bizim düşündüğümüz önemsediğimiz kadar önemsemezler. Sen de pek ciddiye alma şahsi bir durum değildir. Sevgilisinin yanında olması başını döndürmüştür. Biraz şans ver kendi adına olmadı ablan hürmetine saygı duy sevmek zorunda değilsin.

Yani adam sizin ne sevdiginizi ne yapsın ki

Muhabbet etmek amacıyla ufak tefek seyler soruluyor ama gerisi cok sahte.

Hakim savcilik iyidir avukatligi ne yapacaksın muhabbetinin yapilmadigi hukukçu oldugunu da sanmıyorum.

Simdi adam sen avukatlik istiyorsun diye senin istedigini destekleyecek diye birsey yok.
Hayat sizin yaşayacak olan sizsiniz.
Ablanizin hayati da kendisinin o adamla yasayacak olan da o

Siz daha sıcak ve ilgili davranmasını beklemişsiniz o ise soğuk ve mesafeli olmuş..bazı insanların karakteri böyledir yada sizi ilk kez gördüğü için biraz tutuk kalmıştır.
Boşverin takılmayın..

İyi anlaşmak zorunda değilsin demişsiniz ama, yarın bir gün o da aileden biri olacak. Bayramda, seyranda, özel bir günde veya ne zaman ablamı özleyip görmek istediğimde her zaman onu da görmek mecburiyetinde olacağım. Belki pek ifade edemedim ama, karşınızda sürekli siz yokmuşsunuz gibi davranan, umursamaz modda olan birini düşünün.

Ablamın şimdiye kadar toplam iki sevgilisi oldu. Bir önceki sevgilisi çok cana yakın biriydi, biz onunla arkadaş gibiydik, belki de onunla kıyas yaptım ister istemez bilmiyorum. Tabii ki karar ablamın, evlenecek olan o. Buna elbette bir şey demiyorum. Ama içimde bir yerlerde çok huzursuzum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…