- 17 Mayıs 2016
- 834
- 526
- 103
- Konu Sahibi Palmiye_Sever
-
aynen onun yüzünden yuvamı zedeleyemem zaten eşim üzerime titremese veya üzerime düşmese ilgilenmese eşim hakkında bişeyler düşünürüm ama hiç öyle değil üzerime titrer arar sorar gün içerisinde mesaj atar sürekli istediğim bişey olursa almaya çalışır evimize şunu yapsak mı derim iki gün sonra alır yaparız evine de düşkün evi için arar sorar aksesuar olsun ne bilim çiçek olsun herhangi bişey olsun mutlaka araştrır ince fikirlidir. misal elimi ben sürekli keserim sakarımdır biraz marketten el robotu gibi üçüne soğanı koyuyorsun el gücüyle yemeklik doğruyor ismi aklıma gelmedi ondan almış mesela artık ellerini kesmek yok diye böyle daha birçok örnek var ama ablamda böyle yapınca huzursuz oluyorumAynen devam.böyle böyle sesini çıkaramaz olacak.Evlilik kolay kuruluyor sahip çıkmak lazim
eşim mesafeli zaten şuan hatta söylenmiş duruyormuş bana soğuk davranıyor demiş anneme ikiside uzak davranıyor demiş annemde zamanında yaptıklarından uzak kalıyorlardır felan demişİşte bunu kastediyorum. Eşinizle ablanız. İş dolayısıyla sanırım fazla yüzgöz olunmuş. Laçkalaşmış ilişkileri. Eşiniz mesafe koysun. Zamanla ablanız anlar. Bi soğuk bu der. Öyle öyle alışır. Samimiyete gerek yok zaten bnce ne gerek var.
Ablanın ciddi sorunları var sanırım sizi tanıştırdı diye bir havalara girmiş, siz anlaşınca kıskanmış, ezmek için uğraşıyor. Eşinin iş yerinde yapmadıklarını size ve annenize anlatması çok saçma, personelinin iş durumunu özel hayatına yansıtamazsın, bunlar başka başka rollerdir. Eşinizin yerinde olsam bir taraftan başka bir iş arardım, bulur bulmaz da çıkar kurtarırdım kendimi. Böyle baldızdan patron olmaz. İş yerinde ona da eziyet ediyordur.kızlar merhaba beni eşimle ablam tanıştırdı sağolsun bizde anlaştık işte konuştuk güzelce anlaştık şuan evliyiz çok şükür . sorun ablamın eşim hakkında olumsuz konuşması ve eşimden de bazen bişeyler istemesi hediye olarak bana ne alıyorsa bana da al diye eşime söylemesi. ablamın işyeri var orda çalışıyor eşim yıllardır çokta iyi anlaşıyorlar ablam o benim kardeşim her zaman arkasındayım gibi sözler söyler ama eşim hakkında anneme konuşurken olumsuz şeyler söyler. Örnek veriyorum eşim masasını silmiyor veya ofiste yemek yapılırken yardım etmiyor anneme başlıyor yapmıyor etmiyor gibisinden konuşuyor bende kızıyorum yapmak zorunda değil diye bana ben laf derim karışamazsın gibi şeyler söylüyor bende diyorum o benim kocam tabi ki karışırım diyorum oda benim personelim diyor böyle bazen atışabiliyoruz. nişanlı dönemimden bahsedeyim o zamanlar bana çiçek alırdı hediyeler felan veya kayınvalidem örgü yapıyor çok güzel bana bere yelek patik gibi bir sürü şeyler örmüş ablam hemen eşime bana da çiçek alsana anana söyle bana da örsün gibi sözler söyledi 2 oldu 3 oldu annem kızdı artık sen kendi eşinden kayınvaliden de iste bu gelinine yapıyor senin kaynanan yapsın git kocandan iste çiçeği bu çocuk sana neden çiçek alsın gibi laf etti annem. tabi sonra bizimle arasını açtı gelinlik bakmaya gelmedi bizimle hiç bir alışverişimde olmadı yanımda. ben sordum kendisine hatta bizimle ne derdin var felan diye kavga ettik engelledi beni felan. çeyizimde aldığım beğendiği şeylerden kendisine de almaya çalıştı hatta bi tanesini aynısını aldı. diğerlernin sordu nerden aldın diye pahalı diye alamadı tabi. acaba diyorum beni mi kıskanıyor ama onun durumu benden kat kat iyi benim bişeyim yokki kendi halinde asgari ücretle çlaışan insanım kendisi hatta nişan önünde karşı taraf bana bilezik takmadı bunu bildiği halde nişan önü gitti kendine bilezik aldı banada nasıl güzel mi diye gösterdi yine art niyetli davranmadım güzel dedim .velhasıl kelam ablam beni kıskanıyor mu yoksa kendisinde mutluluk olmayınca bize mi sarıyor bilemedim bide sizlerden fikir alayım dedim.
İşte bunu kastediyorum. Eşinizle ablanız. İş dolayısıyla sanırım fazla yüzgöz olunmuş. Laçkalaşmış ilişkileri. Eşiniz mesafe koysun. Zamanla ablanız anlar. Bi soğuk bu der. Öyle öyle alışır. Samimiyete gerek yok zaten bnce ne gerek var.
Banka dökümlerinden maaşını tam almadığı çıkar zaten, iş mahlemesine gidersiniz. İstifa dilekçesine de maaşın düzenli ödenmemesini belirtirse büyük ihtimalle tazminatı da alır ama sendikaların bu işlere bakan avukatları var, onlara danışarak hareket etseniz iyi olur. Yalnız bu adımı atarken gemileri yakmaya hazır olmanız lazım, büyük ihtimalle çok büyük kavgalarla sonuçlanır. 3 yol var karşılıklı anlaşırsınız hepsini öderler, ya mahkeme yoluyla alırsınız, ya da allah belasını versin deyip ceketinizi alır çıkarsınız, tercih sizineşim 5 yıldır orda diyelim ki istifa etti içerden tazminat harici alacağı var maaştan kalanlar var adam normal maaşı alamıyor ki yüklü parayı nasıl alsın sürekli düzelecek işler diyor eniştem bende ortalık kızışmasın diye bişey demiyorum değilse ben çıkmasını istiyorum keza eşimde çıkmak istiyor ama içerde alacağı para var eli kolu bağlı
Haklısınız ama mahkeme yoluyla alınması cok cirkin sanki, arkadas degil kardesler. en güzeli konusup anlaşarak güzellikle ayrılmak, o olmuyorsa da bence ne olursa olsun cıkmak. zaten 3-5 bin maas alıyor sanırım, ne kadar yuklu bir meblag olabilirki. zararın neresinden donulse kardır, biran once işten ayrılmalı yoksa iyice huzur kacacak.Banka dökümlerinden maaşını tam almadığı çıkar zaten, iş mahlemesine gidersiniz. İstifa dilekçesine de maaşın düzenli ödenmemesini belirtirse büyük ihtimalle tazminatı da alır ama sendikaların bu işlere bakan avukatları var, onlara danışarak hareket etseniz iyi olur. Yalnız bu adımı atarken gemileri yakmaya hazır olmanız lazım, büyük ihtimalle çok büyük kavgalarla sonuçlanır. 3 yol var karşılıklı anlaşırsınız hepsini öderler, ya mahkeme yoluyla alırsınız, ya da allah belasını versin deyip ceketinizi alır çıkarsınız, tercih sizin
Zaten bu zamana kadar biz aileyiz araya soğukluk girmesin zırvaları yüzünden bu hale gelmiş her şey, insanı en iyi kendinden biri sömürürmüş, bu örnekleri de fazla görüyoruz. Neden fazla? Çünkü onlar bir aile, soğukluk girmesin.Haklısınız ama mahkeme yoluyla alınması cok cirkin sanki, arkadas degil kardesler. en güzeli konusup anlaşarak güzellikle ayrılmak, o olmuyorsa da bence ne olursa olsun cıkmak. zaten 3-5 bin maas alıyor sanırım, ne kadar yuklu bir meblag olabilirki. zararın neresinden donulse kardır, biran once işten ayrılmalı yoksa iyice huzur kacacak.
söyledim zamanında engel yedim zaten ne derdin var diye kavga ettim engelledi beni sonra belasını buldu tabi o ayrı bişey de . gerçekten çekememek çok zor ve çok kötü birde aileden olunca daha kötü . sizin kayın benim ablam gibiymiş sanırım ben mutsuzum sende mutsuz ol der gibiablanızdan uzak durun kesinlikle, birdaha benzer şeyler yaptığında da konuşurken daha dikkat et bundan sonra benzer davranış ve sözler istemiyorum rahatsız oluyorum diye açık açık söyleyin eğer söylemezseniz ileride sıkıntı yaşarsınız
size şöyle söyleyeyim benim kaynım sizin ablanız gibi... biz hep hadsizliğini altdan aldık ,tölere ettik geçen hafta kaynım eşime boşan falan demiş (ailelerinde boşanmak hobi gibi birşey babası boşandı bu boşan diyen abisi boşandı boşandığı eşiyle tekrar evlendi ve yine huzurları yok falan ) ... artık iş o boyuta geldi, inanın sorun yaşarsınız bunun sonu o. şimdi eşim kendi kardeşiyle konuşmuyor bana da konuşma uzak dur bunlarla dedi... ben de o yüzden diyorum uzak durun ablanızla mesafeli olun tavrınızı koyun hadsizlere izin vermeyin en çok siz üzülürsünüz herkes yerini haddini bilmeli.
bende onu dedim zaten iş yerinizdeki sorunu burda konuşman yanlış felan dedim bana sen karışamazsın gibi konuştu bende karışırım burası yeri değil dedim . iş arıyoruz zaten markete sorduk eleman çıkarıyorlarmış markette kuzenler çalışıyor eleman eksilttik dedi bakalım araştırıyoruz bizdeAblanın ciddi sorunları var sanırım sizi tanıştırdı diye bir havalara girmiş, siz anlaşınca kıskanmış, ezmek için uğraşıyor. Eşinin iş yerinde yapmadıklarını size ve annenize anlatması çok saçma, personelinin iş durumunu özel hayatına yansıtamazsın, bunlar başka başka rollerdir. Eşinizin yerinde olsam bir taraftan başka bir iş arardım, bulur bulmaz da çıkar kurtarırdım kendimi. Böyle baldızdan patron olmaz. İş yerinde ona da eziyet ediyordur.
bide şöyle bişey işler düzelecek düzelecek diye tutuyorlar eşim tecrübeli kaybetmek istemiyor ama parada vermiyor arada kalıyoruz işler düzelecek düzelecek para gelecek diye oyalıyor aslında eşim dedi bu ayın sonu düzelecek dedi eğer düzelmezse artık sert konuşup bağları koparcam dediBanka dökümlerinden maaşını tam almadığı çıkar zaten, iş mahlemesine gidersiniz. İstifa dilekçesine de maaşın düzenli ödenmemesini belirtirse büyük ihtimalle tazminatı da alır ama sendikaların bu işlere bakan avukatları var, onlara danışarak hareket etseniz iyi olur. Yalnız bu adımı atarken gemileri yakmaya hazır olmanız lazım, büyük ihtimalle çok büyük kavgalarla sonuçlanır. 3 yol var karşılıklı anlaşırsınız hepsini öderler, ya mahkeme yoluyla alırsınız, ya da allah belasını versin deyip ceketinizi alır çıkarsınız, tercih sizin
Abla abla değil ki zaten bildiğin düşman. Tabi ben sadece seçenekleri yazdım hangisini seçecekleri kendilerine kalmış. Sadece maaş yok ki ortada, 5 yıllık tazminat var. Ceketini alıp çıksa içi yanar insanın ki ev araba kredisi ödüyorlar. Her kuruşa ihtiyaçları var. Bir hesap yapsak konu sahibi asgari ücretin biraz üzerinde alıyormuş 5500 alıyor sayalım eşi de ayda 2bin getiriyor oluyor 7500. Yemeye içmeye mi krediye mi bu para. Eşi tam maaşını alsa 10bin olacak o para, ancak nefes alacak yer açılır. Bu adamın nereden baksanız 15 20bin tazminatı vardır içeride yazık değil mi o parayaHaklısınız ama mahkeme yoluyla alınması cok cirkin sanki, arkadas degil kardesler. en güzeli konusup anlaşarak güzellikle ayrılmak, o olmuyorsa da bence ne olursa olsun cıkmak. zaten 3-5 bin maas alıyor sanırım, ne kadar yuklu bir meblag olabilirki. zararın neresinden donulse kardır, biran once işten ayrılmalı yoksa iyice huzur kacacak.
Genel olarak yarışıyorsunuz ikiniz de.kızlar merhaba beni eşimle ablam tanıştırdı sağolsun bizde anlaştık işte konuştuk güzelce anlaştık şuan evliyiz çok şükür . sorun ablamın eşim hakkında olumsuz konuşması ve eşimden de bazen bişeyler istemesi hediye olarak bana ne alıyorsa bana da al diye eşime söylemesi. ablamın işyeri var orda çalışıyor eşim yıllardır çokta iyi anlaşıyorlar ablam o benim kardeşim her zaman arkasındayım gibi sözler söyler ama eşim hakkında anneme konuşurken olumsuz şeyler söyler. Örnek veriyorum eşim masasını silmiyor veya ofiste yemek yapılırken yardım etmiyor anneme başlıyor yapmıyor etmiyor gibisinden konuşuyor bende kızıyorum yapmak zorunda değil diye bana ben laf derim karışamazsın gibi şeyler söylüyor bende diyorum o benim kocam tabi ki karışırım diyorum oda benim personelim diyor böyle bazen atışabiliyoruz. nişanlı dönemimden bahsedeyim o zamanlar bana çiçek alırdı hediyeler felan veya kayınvalidem örgü yapıyor çok güzel bana bere yelek patik gibi bir sürü şeyler örmüş ablam hemen eşime bana da çiçek alsana anana söyle bana da örsün gibi sözler söyledi 2 oldu 3 oldu annem kızdı artık sen kendi eşinden kayınvaliden de iste bu gelinine yapıyor senin kaynanan yapsın git kocandan iste çiçeği bu çocuk sana neden çiçek alsın gibi laf etti annem. tabi sonra bizimle arasını açtı gelinlik bakmaya gelmedi bizimle hiç bir alışverişimde olmadı yanımda. ben sordum kendisine hatta bizimle ne derdin var felan diye kavga ettik engelledi beni felan. çeyizimde aldığım beğendiği şeylerden kendisine de almaya çalıştı hatta bi tanesini aynısını aldı. diğerlernin sordu nerden aldın diye pahalı diye alamadı tabi. acaba diyorum beni mi kıskanıyor ama onun durumu benden kat kat iyi benim bişeyim yokki kendi halinde asgari ücretle çlaışan insanım kendisi hatta nişan önünde karşı taraf bana bilezik takmadı bunu bildiği halde nişan önü gitti kendine bilezik aldı banada nasıl güzel mi diye gösterdi yine art niyetli davranmadım güzel dedim .velhasıl kelam ablam beni kıskanıyor mu yoksa kendisinde mutluluk olmayınca bize mi sarıyor bilemedim bide sizlerden fikir alayım dedim.
aynen öyle bide para gelecek vereceğim abim diye diye 2 ay oldu öyle bi oyalanıyor ki anlatamam gelecek çözeceğiz abim diyor bekliyoruz umut ışığı bizde napalım ikimizde çalışıyoruz çocukta yok bişeyler sahip olalım dedik ufak yollu araba aldık ev kredisi de var benim afedersiniz it gibi çalışıyorsam bey gibi yaşamak isterim bey gibi derken de borçlarım ödensin parama güvenerek bişeyler alayım bişeylere sahip olayım derim yani bu benim doğal hakkım ama içerde parası da var ceketi alıp çıkmak kolay ama parasız çıkarsa biteriz yazık o kadar çalıştı emek verdiAbla abla değil ki zaten bildiğin düşman. Tabi ben sadece seçenekleri yazdım hangisini seçecekleri kendilerine kalmış. Sadece maaş yok ki ortada, 5 yıllık tazminat var. Ceketini alıp çıksa içi yanar insanın ki ev araba kredisi ödüyorlar. Her kuruşa ihtiyaçları var. Bir hesap yapsak konu sahibi asgari ücretin biraz üzerinde alıyormuş 5500 alıyor sayalım eşi de ayda 2bin getiriyor oluyor 7500. Yemeye içmeye mi krediye mi bu para. Eşi tam maaşını alsa 10bin olacak o para, ancak nefes alacak yer açılır. Bu adamın nereden baksanız 15 20bin tazminatı vardır içeride yazık değil mi o paraya
kim yarışıyor anlamadımGenel olarak yarışıyorsunuz ikiniz de.
"...çeyizimde aldığım beğendiği şeylerden kendisine de almaya çalıştı hatta bi tanesini aynısını aldı. diğerlernin sordu nerden aldın diye pahalı diye alamadı tabi....."kim yarışıyor anlamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?