- 9 Ağustos 2021
- 15.785
- 54.463
- 548
- Konu Sahibi Palmiye_Sever
-
Sizin çocuğunuz falan var mı insan önce kendi ailesini düşünür yani bu nasıl bir mantıksuç maalesef manevi olarak eşim çok seviyor onları zamanında manevi destekçileri olmuş eşime ama zamanında.. sigortalı çalışıyor. arada dostluk abilik olduğundan enişteme karşı bişey demiyor idare ediyor ama ablam çirkef şeytan
ben o soruyu şey olarak sordum yani böyle bişey olur mu sitem amaçlı yani kıskançlık olur jayatımızda bizden daha iyi saç bile görsek keşke bizimde olsa deriz kıskanırız ama bu art niyetli kötü olmaz yani ben ablamın beni kıskanmasını anlarım ama etik değil neden çünkü kötüye kullanıyor çünkü olumsuz konuşuyor bende ablamın mesela evine özzenirim kıskanırım keşke benimde olsa rabbim nasip etsin derim ama bu kıksnaçlık kötü olarak değil veya art niyetli gibi değil.Ne saçma bir soru,
yazmışsın yazmışsın şöyle kiskaniyor böyle kıskanıyor, sonuna demişsin; "insan kardeşini kiskanir mi?"
Dünyada 'kardes kıskançlığı' diye bir terim var, hic mi duymadiniz omrunuzde de böyle bir soru soruyorsunuz.
Zaten bu anlamsız sorudan sonraki mesajlarda 'cocukken de beni kiskanirdi' yazmışsınız.
Demek ki insan kardeşini kiskanabilir. Bu en bilindik kıskançlık türlerinden...
Neyse,konuya gelirsek
Eşin ayda iki bin alıyor ,ses çıkarmıyor bir de masayı silmedi diye annene dedikodusunu mu yapıyor?
1) tam maaş bile almıyor,masaya Sıçsa bile hakkı
2) annen bunu niye sana yetiştiriyor? Maşallah tüm mesajları okudum,annenin de ağzında bakla islanmiyor. İnsanın böyle annesi olursa daha çok düşman olur kardeşiyle. Duydun,kızını uyardın niye öteki kızına yetiştiriyorsun?
Ve diger konu, patron ablan tripleks evlerde yaşıyor,son model arabalari var ama çalışanlarına üç aydır 2 bin lira veriyor.
Bu ne adiliktir böyle.
Hazır ablan da sana küs, seni her yerden engellemiş eşin ayrılsın, hakkını alamazsa da sikayet etsin.
Bu ne rezalet? İkibin verdiği adama SSK da yapmıyordur, SSK yaptığını iddia ediyorsunuz ama bankaya daha az miktarı yatiriyor. Yani her türlü kanıtlar, hakkını da söke söke alır.
En azından ablaniz yine size küser de kendince mantıklı bir sebebi olur küsmek için,adamla da arası açılır.
Her şey çok saçma...
Abla da , yukarıda bir arkadaş yazmış, oğluna kız bulan sonra da kıskanan Kaynanalar gibi davranmış. Benim yakın arkadaşım da eşinin annesinin begenmesiyle oğluyla tanıştı, kaynana önayak oldu yani. Çocuğu da sevdi evlendi,o günden beri kaynananın bir numaralı düşmanı oldu . Neden bilmiyorum Ama var böyle bir psikoloji.
Ablanin da ya adamda gözü var, ya da gelinini kıskanan kaynana triplerine girmiş
yok çocuğumuz şuan düşünmüyorumSizin çocuğunuz falan var mı insan önce kendi ailesini düşünür yani bu nasıl bir mantık
Böyle abla düşman başına, uzak durun...kızlar merhaba beni eşimle ablam tanıştırdı sağolsun bizde anlaştık işte konuştuk güzelce anlaştık şuan evliyiz çok şükür . sorun ablamın eşim hakkında olumsuz konuşması ve eşimden de bazen bişeyler istemesi hediye olarak bana ne alıyorsa bana da al diye eşime söylemesi. ablamın işyeri var orda çalışıyor eşim yıllardır çokta iyi anlaşıyorlar ablam o benim kardeşim her zaman arkasındayım gibi sözler söyler ama eşim hakkında anneme konuşurken olumsuz şeyler söyler. Örnek veriyorum eşim masasını silmiyor veya ofiste yemek yapılırken yardım etmiyor anneme başlıyor yapmıyor etmiyor gibisinden konuşuyor bende kızıyorum yapmak zorunda değil diye bana ben laf derim karışamazsın gibi şeyler söylüyor bende diyorum o benim kocam tabi ki karışırım diyorum oda benim personelim diyor böyle bazen atışabiliyoruz. nişanlı dönemimden bahsedeyim o zamanlar bana çiçek alırdı hediyeler felan veya kayınvalidem örgü yapıyor çok güzel bana bere yelek patik gibi bir sürü şeyler örmüş ablam hemen eşime bana da çiçek alsana anana söyle bana da örsün gibi sözler söyledi 2 oldu 3 oldu annem kızdı artık sen kendi eşinden kayınvaliden de iste bu gelinine yapıyor senin kaynanan yapsın git kocandan iste çiçeği bu çocuk sana neden çiçek alsın gibi laf etti annem. tabi sonra bizimle arasını açtı gelinlik bakmaya gelmedi bizimle hiç bir alışverişimde olmadı yanımda. ben sordum kendisine hatta bizimle ne derdin var felan diye kavga ettik engelledi beni felan. çeyizimde aldığım beğendiği şeylerden kendisine de almaya çalıştı hatta bi tanesini aynısını aldı. diğerlernin sordu nerden aldın diye pahalı diye alamadı tabi. acaba diyorum beni mi kıskanıyor ama onun durumu benden kat kat iyi benim bişeyim yokki kendi halinde asgari ücretle çlaışan insanım kendisi hatta nişan önünde karşı taraf bana bilezik takmadı bunu bildiği halde nişan önü gitti kendine bilezik aldı banada nasıl güzel mi diye gösterdi yine art niyetli davranmadım güzel dedim .velhasıl kelam ablam beni kıskanıyor mu yoksa kendisinde mutluluk olmayınca bize mi sarıyor bilemedim bide sizlerden fikir alayım dedim.
ablamla ben görüşmüyorum zaten ama evimin kapısına geliyor pat eşimi arıyor kapıyı açın biz geldik diyor mesela veya eşime bize gelin akşama diyor eşimde işlerimiz var diyormuş genelde zaten gitmiyoruz ama çocuklar teyze özlüyoruz gelsenize diyorlar bu seferde onlara dayanamıyorumkondursan iyi olur aile huzurunuz için. eşin o işten çıksın ablanla da görüşme .
ikisini de gözlemliyorum ama eşim hiç yanlış bişey yapıyor gibi görünmüyor yapmıyor hatta evet böyle bi rakama çalışıyor akşama kadar oturuyorlar işte yok maalesef maaşıda az alıyor sadece eşimde dedğil bütün personel az alıyorEşinizin aldığı maaş miktarını okuyunca sadece ablanız da sorun varmış gibi durmuyor artık konu. Size ablanızın davranışlarını kötüleyip kötüleyip böyle komik bir rakamla hala o işte durması da normal değil. Siz ikisini de gözlemleyin.
düşmanıma bile vermesin deriz ya aynen öyleBöyle abla düşman başına, uzak durun...
Bence de lütfen düşünmeyin bu adam önce doğru düzgün bir iş bulsun bı herşey den emin olun çünkü sular çok bulanıkyok çocuğumuz şuan düşünmüyorum
çocuk istiyor bende diyorum ki sen işini düzene sok ondan sonra ben çalışıyorum kenara para koyamıyorum senin işlerin yüzünden diyorum ki öyle bu maddiyata nasıl çocuk yapalım dedim ortalık ateş pahasıBence de lütfen düşünmeyin bu adam önce doğru düzgün bir iş bulsun bı herşey den emin olun çünkü sular çok bulanık
Bence çok taraflı bakıyorsun hiç yüz bulmasa sence bu kadar davranabilir mi sana niye yapamıyor da ablan ona yapabiliyor bence eşin iki taraflı oynuyor ablan da annene kotuluyormus esini eşin de sana ablasını kotuluyor neyse ben daha fazla fitne sokmayacagim cuma günü çenem durmuyor ama dikkat et bı iyice gözlerini aç bakikisini de gözlemliyorum ama eşim hiç yanlış bişey yapıyor gibi görünmüyor yapmıyor hatta evet böyle bi rakama çalışıyor akşama kadar oturuyorlar işte yok maalesef maaşıda az alıyor sadece eşimde dedğil bütün personel az alıyor
insan kardeşini kıskanır mı ?
ben gördüğüm kadarıyla yola çıkarak söylüyorum gözle görmediğim bişey için idda edemem ki ablamın dediği şu eşimi seviyor onu kardeşi gibi seviyor ve bunu benim yüzümede söylüyor hatta benden üstün tutuyor eşimi bende diyorum hatta ben kardeşi değil eşim kardeşi çünkü dışardan bile baksan öyle görünüyor beni fazla sevmez bunu hissedebiliyorum eşim bana kötülemiyor ablamı ben gördüklerimi yazıyorum eşim kızıyor görüyorsun ben uzak davranıyorum diyor hatta ve laubali değil eşim ama ablam sürekli eşimin tepesinde sankiBence çok taraflı bakıyorsun hiç yüz bulmasa sence bu kadar davranabilir mi sana niye yapamıyor da ablan ona yapabiliyor bence eşin iki taraflı oynuyor ablan da annene kotuluyormus esini eşin de sana ablasını kotuluyor neyse ben daha fazla fitne sokmayacagim cuma günü çenem durmuyor ama dikkat et bı iyice gözlerini aç bak
ablam eşimin tarafının bu kadar bana ilgili olacağını tahmin etmedi çünkü bana ne yapılırsa yapılsın şaşırırdı ve kıskanır gibi yapardı mesela benim bohçam geldi oğlan tarafı gider gitmez oda kalktı gitti bohçama bakmadı bile neler getirmişler diye kalktı gitti suratı felan düştü. eniştem saldı zaten ablamı artık bıkmış ne yaparsa yapsın diyor bazen laflarındaAblaniz sanırım sizin mutlu olamayacağını zi düşünmüş.Sizde evlenip mutlu olunca başlamış ben bu işi nasıl bozarim diye düşünmeye.bunlar hep sorunsuz olmaktan kaynaklı.kendi kocasıyla bir sorunu olsaydı sizi görmezdi gözü.o sizin esinizi eleştirince sizde onun kocasını eleştirin
İste durum apacik ortada kıskançlık.Sizin yapacağınız altta kalmayin sizde cevabı verin hemen.sözlerini esinize ve evliliginize yansitmatin.Mutluluklar dilerimablam eşimin tarafının bu kadar bana ilgili olacağını tahmin etmedi çünkü bana ne yapılırsa yapılsın şaşırırdı ve kıskanır gibi yapardı mesela benim bohçam geldi oğlan tarafı gider gitmez oda kalktı gitti bohçama bakmadı bile neler getirmişler diye kalktı gitti suratı felan düştü. eniştem saldı zaten ablamı artık bıkmış ne yaparsa yapsın diyor bazen laflarında
ben altta kalmıyorum zaten bu seferde bu çok konuşuyor saygısız oluyor yine kötü ben oluyorumİste durum apacik ortada kıskançlık.Sizin yapacağınız altta kalmayin sizde cevabı verin hemen.sözlerini esinize ve evliliginize yansitmatin.Mutluluklar dilerim
Aynen devam.böyle böyle sesini çıkaramaz olacak.Evlilik kolay kuruluyor sahip çıkmak lazimben altta kalmıyorum zaten bu seferde bu çok konuşuyor saygısız oluyor yine kötü ben oluyorumtşkler
İşte bunu kastediyorum. Eşinizle ablanız. İş dolayısıyla sanırım fazla yüzgöz olunmuş. Laçkalaşmış ilişkileri. Eşiniz mesafe koysun. Zamanla ablanız anlar. Bi soğuk bu der. Öyle öyle alışır. Samimiyete gerek yok zaten bnce ne gerek var.ben yüzgöz olmuyorum zaten bişey olduğu zaman beni değil eşimi arar bize gelcekler misal eşimi arar veya bize gelin der ama eşime der bana demez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?