ablamla başım dertte ne yapsam bilmiyorum:p

izmir açık mı kalmıştı gerçekten mi ya

izmir çıksa süper olurdu

ya ben ayrıntıları çok bilmiyorum araştıracağım yarın arkadaşlarla da buluşucam onlara da sorucam bi arkadaşa tsm çıkmıştı kurada (onun mazereti vardı tabi)

Benim eşim bu işin piri oldu artik... 4924 calisip ekstra kazanirsin hemde istifa edince aday memuriyeti konumuna geri düşüyorsun. Bu sekidle açıktan atamalari kontrol edip full tsm yazabilirsin yani karavana tercih de olmaz. Biz arkadasimizi ikna edemedik izmir yazmasi icin kars tsm yazdi ve cikti simdi aile hekimi oldu orada aylik 10 bin filan kazanıyor hic de fena sayilmaz degil mi? :)

Allah yardımcın olsun inşallah aklı başına gelir ablanın.pek sanmasamda. Böyle insanlar değişmez çünkü

Aaa çok enteresan yerleri yakalamışsın. Bu da mı fake yahu?
Takipteyim.

Konu sahibini senelerdir tanıyorum.
Eski üyeliğini de biliyorum.
Burda yazdıklarından çok daha fazlasını biliyorum.

4 sene boyunca evde çalışan doktor neden olmasın? Gayet de bir sürü arkadaşım var öyle.
Mecburi hizmete isterseniz hiç gitmezsiniz isterseniz bitirmeden istifa edersiniz.
Kendiniz isteyene kadar da tekrar atamaya alınmazsınız.
Ayrıca zorunlu hizmet süresi 6 ay değil keşke olsa :)
300-600 gün arasında değişiyor.
Zorunlu bitmezse doktorluk da yapamazsınız ayrıca. Diğer meslekler gibi atanmasam da olur özelde çalışırım şansı yok.

ya ben işin parasında değilim. karnım tok bi başımı sokcak yerim var bana yetiyor tek isteğim sevdiğim bir dalı kazanmak ve huzurlu olmak.

aa bu 4924 dediğin sözleşmeli mi? ben peki müstafiyim (ilk zorunlu yerime hiç başlamadım) o zaman nası oluyor acaba?

bir de istediğin yer olmazsa istemiyorum gibi bi seçenek eklenmiş son kuralara galiba bi araştırayım dr forumlarını

Allah yardımcın olsun inşallah aklı başına gelir ablanın.pek sanmasamda. Böyle insanlar değişmez çünkü

o değişmez. ama ben değişebilirim. sanırım ben sınavımı kazanınca evden ayrılınca o da rahatlar.

çok sağol kankam

işte bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunup ahkam kesilince böyle oluyor

Diplomami aldim demedi ki zaten konu sahibi. Zorunlu yapmadan diplomasinin verilmedigini alamadigini yazmisti daha once.

aynen. hatta alsam keşke belki özel poliklinikte nöbet tutardım. diş hekimi arkadaşım dus'a çalışırken öyle yapmıştı moral olmuştu.

Kimse kimseye ezikleyemez iyi meslek kotu meslek yoktur meslegini iyi yapanlar vardir.

kesinlikle

ben asla öğretmenlik yapamam mesela birine bir şey öğretmek çok zor bence. herkesin yapısı farklı. kimisi de kan tutar doktorluk yapamaz vs vs.

Bana da cogu kisi ayni seyi yapiyor.
Ozellikle belirli kisiler. Ve nedense geneli ogretmen.
Ogretmenlerin doktorlari genel olarak cekemedigini dusunmeye basladim artik
Ablan da ilk ornegimiz zaten.

Bana da cogu kisi ayni seyi yapiyor.
Ozellikle belirli kisiler. Ve nedense geneli ogretmen.
Ogretmenlerin doktorlari genel olarak cekemedigini dusunmeye basladim artik
Ablan da ilk ornegimiz zaten.

valla ben de anlaşamadıklarıma baktığımda öğretmen olduklarını görüyorum ama yaftalamak istemiyorum

sanırım öğretmenler birbirine karşı da böyleler biraz. kimisi etkileniyor ve biraz sorunlu oluyor.

kimisi de diğer öğretmenlerden şikayet ediyor. ablamın bir öğretmen arkadaşıyla dertleşmiştim bu konuda baya olgun bi kızdır böyle demişti hak verdim gözlemledikçe. gerçekten zor o ortam.

benim anlaşamama noktam öğretmenliğin verdiği her konuda en iyisini ben bilirim hissiyatıyla emir kipiyle konuşanlar. özel hayatlarıyla okul hayatını ayrı tutabilenlerle anlaşabiliyorum gayet.

yahu şüphelendiyseniz açık arayın, tamam ama düzgün bir şekilde açık arayın bari.

googlea "tıpta mecburi hizmet ne kadar sürer?" diye yazınca çıkıyor. 4 ay olmadığını öğrenmeniz on saniyenizi almazdı.

mecburi hizmetin keyfi bir şey olmadığında hemfikiriz. ama "mecburi hizmet yapmadan tıpçıları mezun etmezler, oturup tus çalışamazdın" diye bağıra bağıra büyük harflerle yazmışsınız. bu meseleyi öğrenmek de 5 dakikalık iş.
mezun oluyorsun fakat diplomanı vermiyorlar. önce uzmanlık sonra mecburi yapabiliyorsun.
mecburinden istifa edip sonra da evde oturup tus'a hazırlanabiliyorsun.

bu bilgilerin hiçbiri sadece tıpçıların bileceği, uç şeyler değiller.
lisedeyken bile biliyordum ben mesela.

demem o ki birini feyklikle suçlayıp konunun gidişatını değiştirecekseniz bari önce 2 dakikanızı doğru düzgün araştırma yapmaya ayırın…

bende engelli olduğundan bu mesajı görmemişim.

"mecburi hizmet olmadan tıpçıları mezun etmezler" iddianızı bi doktor olan eniştenize sorun ben bir doktor olarak bilmiyorum demek ki. siz bir öğretmen olarak benden iyi biliyorsunuz fakültemden nasıl mezun olunuyor şüphesiz...

Dr es almayinda bi dr goturun bence ablaniz kiskanc falan degil bayagi bayagi hasta farkinda degilmisiniz istelik hekimsiniz kiskanclik bir yere kadar sizinki bayagi kisilik bozukluguna gitmis ciddi ciddi ailenizde konusun destek alsin
Hasetlik kardes kiskancligi baska bise boyle kinli kavgaci surekli tekrar eden baski baska birsey

vallahi ben de şaşkınım. ilk konumdan beri azimle aynı şeyi iddia ediyor :) hayır iddiaları da komik cevap bile vermek istemiyorum ama ayrıntıları bilmeyenleri de şüpheye düşürüp konularımı sabote etmese umursamayacağım aslında. görmüyorum yazdıklarını zaten.

valla o zor işte.

aramız biraz düzelirse denicem. belki ben biraz hayatımı düzeltirsem o da heveslenir işe yaradığını görürse.

onun da sorunları var anlıyorum ama gereksiz yıpranmadansa destek olabilirdik birbirimize.

Allah aşkına o kadar şikayet etmişsiniz tamam ablaniz iğrenç kıskanç kötü biri onu anladık ama ben sizi anlamadım.
Acaba siz de biraz mazosistlik mi var kaosu seven bi yanınız olabilir mi ?
Koskoca kadinsiniz mesleginiz de var çıkın 1+1 bi eve veya gidin tek kişilik bi yurtta kalın.
Bunlar şikayet etmekten daha kolay şeyler.
Anneniz babanız da sizi ziyarete gelir sık sık.
Sınava da odaklanamiyorum diyorsunuz bu şekilde olmaz ki zaten mümkün değil.

Size sürekli negatif enerji yollayan biriyle yaşamak zor,ister istemez kötü etkilenir insan,bence o konuşmaya başlayınca kulaklığınızı takın müzik dinlemeye başlayın en azından ruh sağlığınızı korursunuz..
Ama ben ablanız içinde üzüldüm belliki mutlu değil,inşallah onada iyi gelecek bişeyler yaşar en kısa zamanda..

Kardeşler kalple konuşur kalbinizi devreye koyun yada biriniz tamamen alttan al sarıl mesala çünkü KARDEŞ siniz

Sinavi kazanamadin diyen sevgilinin amnesine
ablana
ve bunu soyleyen herkese su cevabi ver
okul orda gidin okuyun sinava girin ve kazanin.
Yillarca o okul onca emegi o bu laf etsin diyemi verdin. Herkes birz haddini bilsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…