Ablamla(!) olan kavgamız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu arada anne babami bu hayatta en cok dusunen insan benimdir heralde ama malesef bazen insan iliskisi oyle bi ana geliyor ki kimj uzmesem neyi idare etsem derken patliyosunuz. O yuzden anne babanizi dusunmediginizi sanmiyorum. Hatta belki gitmekle daha iyi yaptiniz daha buyuk seyler olabilirdi. Annenizle babanizla ayrica konusur ablanizdan bahsetmeden destek olursunuz. Ama anneler babalar bazen hic anlamiyor hep kus durmayin diyip duruyolar malesef
Aklıma bile gelmiyor olanlar qnnemle konuşurken.. Annem bana yaptığı konuşmaları ona da yapmıştır illa ki..artık hiç önemsemiyoeum ve bu saatten sonra böyle bi insanı hayatımdan çıkarmış olmanın huzuru da yok değil üzerimde

O zaman tek sizinle değil, birçok kişiyle kavga edebilecek bir potansiyel var ablanızda.Değişik biri.Kendi haline bırakın muhatap olmayın hiç.Annenizin babanızın huzurunu kaçırmış. Yazık insanlar zaten hasta.Gereksiz yere uzatmış. Sizin altta kalmanızı beklemiş. Siz de gereken cevabı verdikçe daha da sinirlenmiş belli.
Kesinlikle susacağımı düşündü kızına yptığı gibi yapabileceğini düşündğ öyle olmayınca da delirdi hepsi bu..

Valla o kadar okudum, o kadar büyütebilecek birşey göremedim, önemli bir hastalığa sahip olan anne ve babanızın gözü önünde tartışmanızdan başka.
Bir de bu olan şeyler için anne ve babanızı bırakıp gelmeniz hiç olmamış, ablanızla olan durumlarınız başka, anne babanız başka.
Ablanızla konuşmazdınız aynı evin içinde olup biterdi.

Ablanızın whatsapp durumuna gelince, belki sadece sizin görebileceğiniz şekilde ayarlamıştır, herkese açık foto paylaşıp öyle şeyler yazmaz herhalde yani umarım.

9 yasinda cocuga birakilmaz diyenler benim 8yasindaki kardesim 1yasindaki bebegimi oyle guzel bakiyorki kiyafetlerini giydirir oynatir tasir yani bakamaz degil bakar bunda bisey yok. Keske iki tarafta hasta anne babanin yaninda daha sakin olsaydi diyorum sadece.
Cok yakın akraba olduğumuz biri ben9 10 yaslarindayken her geldiginde
Sade sen ilgilen derdi e sende cocuksun simariklik yapardi gelir ya bak çocuğu sana biraktim bi sahip cikamadin diye 1 2 azarladi.
En sonunda annem devreye girip senin çocuğuna benim kizim mi bakacak madem öyle sen bak dedi. Neden 9-10 yaşında ki bir çocuk baksin ya da bakamayinca azarlansin cok mu anliyorlar cocuk bakmaktan. Bazen anneleri bile zapt edemiyorken.
Konu sahibi icin demiyorum ama 9-10 yasinda ki anca agu gugu oynatsin diye birlikte tutulur.

Ordaki ilk gerginliğimiz şuydu.. Gelin hanım yani abimin eşi abimi defalarca aldattı deflrca affetti abim ve devm etti en son yine böyle bi olay oldu ve annemler bi dh oray gitmediler.
Ablamın dediği şu oldu biz gelini bunaltmışız dq gelin aldatmakta haklıymış..

Biz o zaman köyde yaşıyorduk herkes tarlya gider o evde dururdu ypacağı sadece yemwk onun haricinde iş ypmazdı.. Ev telwfonundn tvde numarqsını veren adamları adamış yüzlerce lira fatura gelmişti öyle ayıktılar o saate kadar kimse ona bişey demedi.. Sonra nneme iftira attı kv beni dövdü diye gitti annesinin eevine ben de prdaydım asl öyle bişey olmadı. Annemin dediği şwy bu trak neden kırıldı oldu. Kalktı gitti üstünü başını yırtmış kynanam beni dövdü demiş.. Bu olaylardan sonr annem ya da ben ferin mi diycwktik. Abim onu ldı gitti ilçeye bi dah da eskisi gibi olmadı hiçbişey. Yni asla biz bişey yaptık diye olmadı bunlar yaptıkları yğzğnden insanlr ondn nefret etti.

Ben bunlrı anlattığım zaman ben onu döverdim ama sürekli konuşmazdım diyor nasıl döveceksin diyorum ben döverdim diyor. Sonra da haklısın diyor. E o zaman nasıl bi vicdqnla siz sevwp oldunuz diyebiliyorsun

Valla o kadar okudum, o kadar büyütebilecek birşey göremedim, önemli bir hastalığa sahip olan anne ve babanızın gözü önünde tartışmanızdan başka.
Bir de bu olan şeyler için anne ve babanızı bırakıp gelmeniz hiç olmamış, ablanızla olan durumlarınız başka, anne babanız başka.
Ablanızla konuşmazdınız aynı evin içinde olup biterdi.

Ablanızın whatsapp durumuna gelince, belki sadece sizin görebileceğiniz şekilde ayarlamıştır, herkese açık foto paylaşıp öyle şeyler yazmaz herhalde yani umarım.
Tam olarak herkese açık herkes görmüş sonra da sildirdim..
Ben de böyle olsun istemezdim ama her şeyin bi sebebi var sanırım

Neresinden başlayım bilmiyorum
Saçma salak bi abla konusu..
27 yaşındayım.. Bu güne kadar kimse bana böyle bişey demedi.. Ablam hariç tabi abla denirse.. Neyse konuya gireyim..

Geçenlerde ailemin yanına gittim. Annem babam ikisi de kanser hastası. Babamın durumu daha ağır malesef...

Ablam(!) gitmeden beni aradı ve birlikte gidelim ben senin kızına bakarım sen de babamı hastaneye götürür getirirsin dedi tamam dedim çıktım yola.. Tabi oraya gittim bi sorun yok 11 gün kadr kaldım ve zorunlu olarak eve geri döndüm..

Çünkğ ablamla iğrenç bi kavga ettik ve daha fazla aynı ortamda kalmamk için anne babamı çiğneyerek saatlerce otobüs yolculuğu sonunda Ankara ya geri döndüm.

Konu şu siz söyleyin nerde benim hatam?
Kızım orda hiç durmadı beni wc ye dahi göndermedi çok korktu vs. Ben mutfakta ablama (!) yardım ettim kıxım ağlamaya başlayınca salona geldim emzirdim. Uyku saati diye acele ediyorum bi yandan. Ben emzirirken sofra kurulmuş yer sofrası bu arada..
Ablamın kızı 9 yaşında. Ona dedim ki xx canım 1 dk kızımı tut da mutfağa tabak alıp geleyim.
Niyetim tabağı alıp kızıma çorba koyup hemen yedirip uyutmaktı

Neyse hemn bırakıp mutfağa gittim tabağı aldım geldim. Mutfağa gittiğim an kıyamet koptu. Kızım sofraya yaklaşmış. 9 yaşındaki x elinden tutmuş bana getiriyor..

Ablamın o ara dedikleri canımı sıktı. Dediği aynen şu: x çocuk tutmaktan ne anlar çocuğunu bırakıp gitmiş. Ben bunu duyduktan sonra çok sinirlendim ve ablama dönüp ne yaptığımı anlatmaya çalışmay başladım. Sadece 1 dk için bıraktığımı x in ona gayet de kolay bakabileceğini vs vs. Neyse tabi ki alinkıran başkesen hanım beni duymayıp sesini yükseltti ben de ona bağırarak durumu anlatmaya çalıştım. Bana dediği şey bağırarak haklı olamazsn ben buna daha çok sinirlendim ve dediğim şey sadece sen de haklı değilsin bana çocuğuna bakmıyor diyemezsin.. Neyse..

Bu başladı ben. 40 yaşındyım seni döverim demeye sus kapa çeneni demeye.. Sen kimsin de beni dövüyorsun dedim ve daha ağzımı bile açmadım devamında... Bana neler dedi
Allah belanı versin senin gibi kardeşim yok.. Olayı babama anlatıyor dedikleri aynen şu: ben onu döverim elimde kalır, evimde olsa kovarım, şurda ölse umrumda olmaz...
Bunların karşılığında dediğim tek şey benden üstün olduğun tek şey gücün sen benim için hiçbir şeysin..
Hala döverimler havada uçuşuyor bir şey demedim. Neyse o sinirle bavulumu aldm çıktım gittim ve sonuç olarak evime geldim..
Neyse sabah bi uyandım ve mesajını gördüm wp tan. Kızına aldığım kıyafeti çöpe atacağını söylüyordu ben de hiç durma devam et dedim ve engelledim..
Engelledikten sonra durumlara girdim ve bi baktım benim kızımın bi fotoğrafını paylaşmış ve altına beni taşıdığını kızımı taşıdığını benim ona sen kimsin dediğimi bu yüzden nankör olduğumuzu yazmış ve ben buna inanılmaz delirdim sen neden benim çocuğumun resmiyle bi paylaşım yapıp da bunları diyebilirsin diyerek ağzıma geleni saydım o bana ben ona hakaretler aşağılamalar havada uçuştu ve sonuç olarak yalnız öleceksin dedim ve konu kapandı..

Çok uzun oldu belki de karışık ama anlayan varsa benim hatam nerde anlatın bana. Neden böyle oldu bi de siz bana bi fikir verin.
Çünkü herkes benim 9 yaşındaki çocuğa 1 dk lık emanetimi yanlış buluyor.. Ve tabi ki annemi babamı bırakıp gitmemi.. Ama ne yapacaktım ki :KK43:
Okuyan varsa bana da bi akıl verin lütfen :)
Abartmışsın. Her abla kelimesinin yanına da ünlem koymak çok çocukça.

Iki taraftan daha mantikli olani sizsiniz diye soyluyorum: Evet, ablanizi alttan alsaniz iyi olurdu bence. Hasta annenizin yaninda kavga iyi olmamis. Benim de bu tarz bir yakinim var. Soyledikleri bi kulagimdan giriyo bi kulagimdan cikiyo (arada cok sinirleniyorum, ama olay cikarmiyorum), cunku onunla konusarak laf anlatmak mumkun degil ve bunu yapmaya calismak gruptaki diger insanlarla gecirecegim guzel vakitten calacak. Karsimda soyledigi hic bir sey ciddiye alinmayacak biri varmis gibi davraniyorum. Gorusmeyin, konusmayin, ama aile ortaminda bir araya gelince de zehir etmesine izin vermeyin.

Birbirinizi biliyorsunuz da çoluk çocuk aynı anda iki hasta insanin evine niye gidiyorsunuz?

Masada sıcak çorba varken çocuğa çocuk emanet edilmez.
Bu konu ama 1 dk, ama hemen gelecektim denecek bir sey degil, sorumsuzluk.
(Belki önemsemediginiz, dikkat etmediğiniz başka şeyler de vardır..)

Yeri geliyor 4 yaşındaki oğlum tuvalete gidip gelene kadar 6 aylık kardeşini oyalıyor ama cocuk odasında... yer sofrasının yanında olmaz.

Çocuğu kucağınıza alıp gidebilirsiniz tabak almaya. Yada masadaki tabaklardan kullanabilirsiniz.

He yapmadınız ve bu konuda eleştiri aldınız, he diyin geçin, bu kadar büyütecek ne var? Kocaman insanlar hala 12-13 yasinda gibi kavga etmissiniz.

ablanız uyarırken ki üslubu ve sonrasında fotoğraf paylaşması konusunda çok çiğ davranmış..
Ama cocuga cocuk emanet etme konusunda haklı..
O çocuk o çorba ile yansa, hem çocuğunuza hem yeğeninize yazık değil mi?
Nasıl böyle bir sorumluluk yüklersiniz?

Keske anne babanizin yaninda bunlar yasanmasaydi. Zaten canlariyla ugrasiyorlar. Bir aile buyugunuz yok mu orta yolu bulsun? Ufacik bir sey ortada boyle bir saglik problemi varken ne bileyim keske sussaydiniz en azindan ablaniz da hatasiyla kalirdi. Yanlis anlamayin hatalisiniz demiyorum. Sadece annne ve babanizin yaninda olmasaymis. kanserde en onemli sey moral. Ablaniz gidince siz gidin bari yanlarina
Bu sekilde olmasin.

Iki taraftan daha mantikli olani sizsiniz diye soyluyorum: Evet, ablanizi alttan alsaniz iyi olurdu bence. Hasta annenizin yaninda kavga iyi olmamis. Benim de bu tarz bir yakinim var. Soyledikleri bi kulagimdan giriyo bi kulagimdan cikiyo (arada cok sinirleniyorum, ama olay cikarmiyorum), cunku onunla konusarak laf anlatmak mumkun degil ve bunu yapmaya calismak gruptaki diger insanlarla gecirecegim guzel vakitten calacak. Karsimda soyledigi hic bir sey ciddiye alinmayacak biri varmis gibi davraniyorum. Gorusmeyin, konusmayin, ama aile ortaminda bir araya gelince de zehir etmesine izin vermeyin.
Bi daha mümkün değil zaten beni üzmesi

Keske anne babanizin yaninda bunlar yasanmasaydi. Zaten canlariyla ugrasiyorlar. Bir aile buyugunuz yok mu orta yolu bulsun? Ufacik bir sey ortada boyle bir saglik problemi varken ne bileyim keske sussaydiniz en azindan ablaniz da hatasiyla kalirdi. Yanlis anlamayin hatalisiniz demiyorum. Sadece annne ve babanizin yaninda olmasaymis. kanserde en onemli sey moral. Ablaniz gidince siz gidin bari yanlarina
Bu sekilde olmasin.
Öyle yapmayı düşünüyorum en azından onlara da bi faydam dkunur

Anne babaya cok uzuldum allah sifalar versin sizlere bagislasin
Ablaniz menopoza giriyordur belkide yoksa boyle yükselmesinin baska aciklamasi olamaz. Ayrica nedemek 9 yasindaki cocuga cocuk emanet edilmez. Gorende gezmeye gitmis sanir. 2dk mutfaga gidince kimse olmez. Sanirim ablanız mutfakta isten kaçtınız cocuga bakicam diye bahane ettiniz diye dusunup isleri ona yüklediniz diye kendi kendine sinir yapmis. O ortami terk etmenizde bence iyi olmus. Kavga buyur olan anne babaya olurdu
Sizden özür dileyene kadar yuzune bakmayın derim

Birbirinizi biliyorsunuz da çoluk çocuk aynı anda iki hasta insanin evine niye gidiyorsunuz?

Masada sıcak çorba varken çocuğa çocuk emanet edilmez.
Bu konu ama 1 dk, ama hemen gelecektim denecek bir sey degil, sorumsuzluk.
(Belki önemsemediginiz, dikkat etmediğiniz başka şeyler de vardır..)

Yeri geliyor 4 yaşındaki oğlum tuvalete gidip gelene kadar 6 aylık kardeşini oyalıyor ama cocuk odasında... yer sofrasının yanında olmaz.

Çocuğu kucağınıza alıp gidebilirsiniz tabak almaya. Yada masadaki tabaklardan kullanabilirsiniz.

He yapmadınız ve bu konuda eleştiri aldınız, he diyin geçin, bu kadar büyütecek ne var? Kocaman insanlar hala 12-13 yasinda gibi kavga etmissiniz.

ablanız uyarırken ki üslubu ve sonrasında fotoğraf paylaşması konusunda çok çiğ davranmış..
Ama cocuga cocuk emanet etme konusunda haklı..
O çocuk o çorba ile yansa, hem çocuğunuza hem yeğeninize yazık değil mi?
Nasıl böyle bir sorumluluk yüklersiniz?
O dedi gwl de hastaneye götür diye yoksa kesinlikle aynı zamanda gitmek istemezdim çünkğ annem tek başına zaptedemez dedim.
Tbi ki 1 dk ama denmez ama ben kızımı kucağımda gezdiremiyorum uzun süre. O an o mantıklı geldi ve uzakça bi yere koyup kıza söyledim. Yapmamalıydım ama bana da bunlar yapılmamalıydı

Anne babaya cok uzuldum allah sifalar versin sizlere bagislasin
Ablaniz menopoza giriyordur belkide yoksa boyle yükselmesinin baska aciklamasi olamaz. Ayrica nedemek 9 yasindaki cocuga cocuk emanet edilmez. Gorende gezmeye gitmis sanir. 2dk mutfaga gidince kimse olmez. Sanirim ablanız mutfakta isten kaçtınız cocuga bakicam diye bahane ettiniz diye dusunup isleri ona yüklediniz diye kendi kendine sinir yapmis. O ortami terk etmenizde bence iyi olmus. Kavga buyur olan anne babaya olurdu
Sizden özür dileyene kadar yuzune bakmayın derim
Özür dilemesini beklemiyorun hatta inşallah dilemez çünkğ gerçekten bi daha görüşöek istemiyorum. Ya işten kaçtığımı düşündü ya kızıma bi bilenmişliği var resmini paylaşması da normal değil çünkü.. Başka bişeey gelmiyor aklıma

O dedi gwl de hastaneye götür diye yoksa kesinlikle aynı zamanda gitmek istemezdim çünkğ annem tek başına zaptedemez dedim.
Tbi ki 1 dk ama denmez ama ben kızımı kucağımda gezdiremiyorum uzun süre. O an o mantıklı geldi ve uzakça bi yere koyup kıza söyledim. Yapmamalıydım ama bana da bunlar yapılmamalıydı

Yapmamalıydım diyorsunuz ama can havliyle savunmaya geçmişsiniz.
Sizi tanımam etmem, ablanız zaten doğru yapmamış da, iki kanser hastası insanın evinde, hele canınız anneniz sizi durdurmaya çalışırken, uzatmamak için he diyemediniz mi?
Ablanız buraya yazsa ona da sorardım aynısını.
Kac yıllık kardeş, çoluğa çocuğa karışmış iki yetişkin kadınsınız.
Gerçekten şu noktaya olaylar nasıl geldi akıl alır gibi değil...

Özür dilemesini beklemiyorun hatta inşallah dilemez çünkğ gerçekten bi daha görüşöek istemiyorum. Ya işten kaçtığımı düşündü ya kızıma bi bilenmişliği var resmini paylaşması da normal değil çünkü.. Başkua bişeey gelmiyor aklıma
aileniz uzulur. Ablaniz neticede haklisiniz ama simdi vakti degil. Siz anne ve babanizin sagligi ile ilgilenin. Zor bir surec zaten bir de evlatlarini kus gormesinler. Mesafeli durursunuz olur biter. İnanin hic birsey ailenizin saglinindan degerli degil. Biraz kullensin gider gorursunuz ailenizi. Ablaniz hatali cok buyutmus gercekten. Ne diyeyim allah akil fikir versin ablaniza.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X