Ablamla(!) olan kavgamız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yapmamalıydım diyorsunuz ama can havliyle savunmaya geçmişsiniz.
Sizi tanımam etmem, ablanız zaten doğru yapmamış da, iki kanser hastası insanın evinde, hele canınız anneniz sizi durdurmaya çalışırken, uzatmamak için he diyemediniz mi?
Ablanız buraya yazsa ona da sorardım aynısını.
Kac yıllık kardeş, çoluğa çocuğa karışmış iki yetişkin kadınsınız.
Gerçekten şu noktaya olaylar nasıl geldi akıl alır gibi değil...
Zaten dedim ya bi mesajda çok sevmez o kimseyi ben kimseyi sevmem sevme duygum yok benim der. Çok zor olmadı yani bunları demek ona..

Neresinden başlayım bilmiyorum
Saçma salak bi abla konusu..
27 yaşındayım.. Bu güne kadar kimse bana böyle bişey demedi.. Ablam hariç tabi abla denirse.. Neyse konuya gireyim..

Geçenlerde ailemin yanına gittim. Annem babam ikisi de kanser hastası. Babamın durumu daha ağır malesef...

Ablam(!) gitmeden beni aradı ve birlikte gidelim ben senin kızına bakarım sen de babamı hastaneye götürür getirirsin dedi tamam dedim çıktım yola.. Tabi oraya gittim bi sorun yok 11 gün kadr kaldım ve zorunlu olarak eve geri döndüm..

Çünkğ ablamla iğrenç bi kavga ettik ve daha fazla aynı ortamda kalmamk için anne babamı çiğneyerek saatlerce otobüs yolculuğu sonunda Ankara ya geri döndüm.

Konu şu siz söyleyin nerde benim hatam?
Kızım orda hiç durmadı beni wc ye dahi göndermedi çok korktu vs. Ben mutfakta ablama (!) yardım ettim kıxım ağlamaya başlayınca salona geldim emzirdim. Uyku saati diye acele ediyorum bi yandan. Ben emzirirken sofra kurulmuş yer sofrası bu arada..
Ablamın kızı 9 yaşında. Ona dedim ki xx canım 1 dk kızımı tut da mutfağa tabak alıp geleyim.
Niyetim tabağı alıp kızıma çorba koyup hemen yedirip uyutmaktı

Neyse hemn bırakıp mutfağa gittim tabağı aldım geldim. Mutfağa gittiğim an kıyamet koptu. Kızım sofraya yaklaşmış. 9 yaşındaki x elinden tutmuş bana getiriyor..

Ablamın o ara dedikleri canımı sıktı. Dediği aynen şu: x çocuk tutmaktan ne anlar çocuğunu bırakıp gitmiş. Ben bunu duyduktan sonra çok sinirlendim ve ablama dönüp ne yaptığımı anlatmaya çalışmay başladım. Sadece 1 dk için bıraktığımı x in ona gayet de kolay bakabileceğini vs vs. Neyse tabi ki alinkıran başkesen hanım beni duymayıp sesini yükseltti ben de ona bağırarak durumu anlatmaya çalıştım. Bana dediği şey bağırarak haklı olamazsn ben buna daha çok sinirlendim ve dediğim şey sadece sen de haklı değilsin bana çocuğuna bakmıyor diyemezsin.. Neyse..

Bu başladı ben. 40 yaşındyım seni döverim demeye sus kapa çeneni demeye.. Sen kimsin de beni dövüyorsun dedim ve daha ağzımı bile açmadım devamında... Bana neler dedi
Allah belanı versin senin gibi kardeşim yok.. Olayı babama anlatıyor dedikleri aynen şu: ben onu döverim elimde kalır, evimde olsa kovarım, şurda ölse umrumda olmaz...
Bunların karşılığında dediğim tek şey benden üstün olduğun tek şey gücün sen benim için hiçbir şeysin..
Hala döverimler havada uçuşuyor bir şey demedim. Neyse o sinirle bavulumu aldm çıktım gittim ve sonuç olarak evime geldim..
Neyse sabah bi uyandım ve mesajını gördüm wp tan. Kızına aldığım kıyafeti çöpe atacağını söylüyordu ben de hiç durma devam et dedim ve engelledim..
Engelledikten sonra durumlara girdim ve bi baktım benim kızımın bi fotoğrafını paylaşmış ve altına beni taşıdığını kızımı taşıdığını benim ona sen kimsin dediğimi bu yüzden nankör olduğumuzu yazmış ve ben buna inanılmaz delirdim sen neden benim çocuğumun resmiyle bi paylaşım yapıp da bunları diyebilirsin diyerek ağzıma geleni saydım o bana ben ona hakaretler aşağılamalar havada uçuştu ve sonuç olarak yalnız öleceksin dedim ve konu kapandı..

Çok uzun oldu belki de karışık ama anlayan varsa benim hatam nerde anlatın bana. Neden böyle oldu bi de siz bana bi fikir verin.
Çünkü herkes benim 9 yaşındaki çocuğa 1 dk lık emanetimi yanlış buluyor.. Ve tabi ki annemi babamı bırakıp gitmemi.. Ama ne yapacaktım ki :KK43:
Okuyan varsa bana da bi akıl verin lütfen :)
Baba agırmıs haberiniz olsun
Agırmıs yani adam.!
Adamı kederden götüreceksiniz Alah korusun
Sacmallk resmen
İnsan bunun icin bu kadr uzatmaz
Abla cok hatalı ama siz de uzatmıssınız konuyu

Baba agırmıs haberiniz olsun
Agırmıs yani adam.!
Adamı kederden götüreceksiniz Alah korusun
Sacmallk resmen
İnsan bunun icin bu kadr uzatmaz
Abla cok hatalı ama siz de uzatmıssınız konuyu
Sussaydım gururuma çok dokunurdu susamadım.. Ama merak etmeyim babam onun laflarıyl bana kalbini kırarım bile dedi ama ben bişey demedim ona

Neresinden başlayım bilmiyorum
Saçma salak bi abla konusu..
27 yaşındayım.. Bu güne kadar kimse bana böyle bişey demedi.. Ablam hariç tabi abla denirse.. Neyse konuya gireyim..

Geçenlerde ailemin yanına gittim. Annem babam ikisi de kanser hastası. Babamın durumu daha ağır malesef...

Ablam(!) gitmeden beni aradı ve birlikte gidelim ben senin kızına bakarım sen de babamı hastaneye götürür getirirsin dedi tamam dedim çıktım yola.. Tabi oraya gittim bi sorun yok 11 gün kadr kaldım ve zorunlu olarak eve geri döndüm..

Çünkğ ablamla iğrenç bi kavga ettik ve daha fazla aynı ortamda kalmamk için anne babamı çiğneyerek saatlerce otobüs yolculuğu sonunda Ankara ya geri döndüm.

Konu şu siz söyleyin nerde benim hatam?
Kızım orda hiç durmadı beni wc ye dahi göndermedi çok korktu vs. Ben mutfakta ablama (!) yardım ettim kıxım ağlamaya başlayınca salona geldim emzirdim. Uyku saati diye acele ediyorum bi yandan. Ben emzirirken sofra kurulmuş yer sofrası bu arada..
Ablamın kızı 9 yaşında. Ona dedim ki xx canım 1 dk kızımı tut da mutfağa tabak alıp geleyim.
Niyetim tabağı alıp kızıma çorba koyup hemen yedirip uyutmaktı

Neyse hemn bırakıp mutfağa gittim tabağı aldım geldim. Mutfağa gittiğim an kıyamet koptu. Kızım sofraya yaklaşmış. 9 yaşındaki x elinden tutmuş bana getiriyor..

Ablamın o ara dedikleri canımı sıktı. Dediği aynen şu: x çocuk tutmaktan ne anlar çocuğunu bırakıp gitmiş. Ben bunu duyduktan sonra çok sinirlendim ve ablama dönüp ne yaptığımı anlatmaya çalışmay başladım. Sadece 1 dk için bıraktığımı x in ona gayet de kolay bakabileceğini vs vs. Neyse tabi ki alinkıran başkesen hanım beni duymayıp sesini yükseltti ben de ona bağırarak durumu anlatmaya çalıştım. Bana dediği şey bağırarak haklı olamazsn ben buna daha çok sinirlendim ve dediğim şey sadece sen de haklı değilsin bana çocuğuna bakmıyor diyemezsin.. Neyse..

Bu başladı ben. 40 yaşındyım seni döverim demeye sus kapa çeneni demeye.. Sen kimsin de beni dövüyorsun dedim ve daha ağzımı bile açmadım devamında... Bana neler dedi
Allah belanı versin senin gibi kardeşim yok.. Olayı babama anlatıyor dedikleri aynen şu: ben onu döverim elimde kalır, evimde olsa kovarım, şurda ölse umrumda olmaz...
Bunların karşılığında dediğim tek şey benden üstün olduğun tek şey gücün sen benim için hiçbir şeysin..
Hala döverimler havada uçuşuyor bir şey demedim. Neyse o sinirle bavulumu aldm çıktım gittim ve sonuç olarak evime geldim..
Neyse sabah bi uyandım ve mesajını gördüm wp tan. Kızına aldığım kıyafeti çöpe atacağını söylüyordu ben de hiç durma devam et dedim ve engelledim..
Engelledikten sonra durumlara girdim ve bi baktım benim kızımın bi fotoğrafını paylaşmış ve altına beni taşıdığını kızımı taşıdığını benim ona sen kimsin dediğimi bu yüzden nankör olduğumuzu yazmış ve ben buna inanılmaz delirdim sen neden benim çocuğumun resmiyle bi paylaşım yapıp da bunları diyebilirsin diyerek ağzıma geleni saydım o bana ben ona hakaretler aşağılamalar havada uçuştu ve sonuç olarak yalnız öleceksin dedim ve konu kapandı..

Çok uzun oldu belki de karışık ama anlayan varsa benim hatam nerde anlatın bana. Neden böyle oldu bi de siz bana bi fikir verin.
Çünkü herkes benim 9 yaşındaki çocuğa 1 dk lık emanetimi yanlış buluyor.. Ve tabi ki annemi babamı bırakıp gitmemi.. Ama ne yapacaktım ki :KK43:
Okuyan varsa bana da bi akıl verin lütfen :)
Olayın aslına bakılınca incir kabuğunu doldurmayacak mesele yüzünden birbirinizi bu kadar kırmış olmanız benim de bir Ablam var aramız hiç iyi değil çocukluktan beri ama yaş farkımız çok az sizin baya varmış çoçuğa çocuk emanet etmek konuşun da siz haksızsınız fakat o kadar büyük tepki vermekle de ablanız hatalı sizden yaşça baya büyük yine de olayı siz büyütmeden kapatın küçüksünüz fakat büyüklük siz de kalsın babanız da hastaymış Allah şifa versin böyle bir durum da birbirinize daha çok kenetlenip destek olacağınıza bu mesele için evi terketmeniz yanlış olmuş bence anneniz ve babanızın hatrı onları üzmemek adına alttan alabilirdiniz

Yapmamalıydım diyorsunuz ama can havliyle savunmaya geçmişsiniz.
Sizi tanımam etmem, ablanız zaten doğru yapmamış da, iki kanser hastası insanın evinde, hele canınız anneniz sizi durdurmaya çalışırken, uzatmamak için he diyemediniz mi?
Ablanız buraya yazsa ona da sorardım aynısını.
Kac yıllık kardeş, çoluğa çocuğa karışmış iki yetişkin kadınsınız.
Gerçekten şu noktaya olaylar nasıl geldi akıl alır gibi değil...
Ağzın bal yesin aynilarini yazacaktım.
Yani hasta ana babanın evinde yapılacak en son şey tencere dibin kara seninki benden kara ikinizinde birbirinizden aşağı kalır yanı yok.

Saçmalamışsınız ikinizde ,yahu bebek çocuğa emanet edilir mi ?
Al kucağına git ,olur mu yahu
Ablan tam bi sorunlu kişilik ,ayıp etmiş döverim möverim bu ne yahu

Anne babaniz ikiside hastaymiş belli ki ikinizde yorgun üzgün ve dolmuşsunuz.. o an saçma olan bu anlattıklarınla ikinizde patlamissiniz..allah gecinden versin anne babaniza bisey olduğunda ne yapicaksiniz kardeş olarak birbirinize sarilmaniz gerek..insalah uzamaz daha fazla yüz yüze bakamıyacak duruma gelmeyin ..

Cok yakın akraba olduğumuz biri ben9 10 yaslarindayken her geldiginde
Sade sen ilgilen derdi e sende cocuksun simariklik yapardi gelir ya bak çocuğu sana biraktim bi sahip cikamadin diye 1 2 azarladi.
En sonunda annem devreye girip senin çocuğuna benim kizim mi bakacak madem öyle sen bak dedi. Neden 9-10 yaşında ki bir çocuk baksin ya da bakamayinca azarlansin cok mu anliyorlar cocuk bakmaktan. Bazen anneleri bile zapt edemiyorken.
Konu sahibi icin demiyorum ama 9-10 yasinda ki anca agu gugu oynatsin diye birlikte tutulur.
Tamamda burda bir dakikaligina hadi olsun 5 dakikaligina birakmis kadin. Yani bukadarcik sure icin bakamaz edemezcilere benim lafim. Siz cocukken bakmak istememis olabilirsiniz bende oglumu kardesime birakip disari cikmiyorum heralde :) 5 dk cok rahat tutar yada oynatirdi bunu demek istedim

1 daki ka değil saniyelik olaylarda ne kazalar oluyor nasıl emenet edebiliyorsunuz hayret... geçen bir haber okudum, bir çocuk bebek kuzenini damdan aşağı atmış kaşla göz arasında ... yapmayın kimseye emanet etmeyin gözünüzün önünden ayirmayın... ablanız da çok terbiyesiz ve çirkefmiş görüşmemeniz daha hayırlı sizin için

eminim buradaki çocuğa çocuk emanet edilir mi yazanlar, çocukları varsa, 1 dk lığına asla yalnız bırakmamışlardır :d
ne abarttınız yahu 9 yaşındaki çocuk ilkokul 3. sınıf öğrencisi. kardeşine dikkat et bir şey olmasın diyip gidip mutfağa bir şey alınıp gelinebilir gayet. ben bu konuda sadece ablanızla karşılıklı saçmaladığınızı düşünüyorum, saçma yani.

eminim buradaki çocuğa çocuk emanet edilir mi yazanlar, çocukları varsa, 1 dk lığına asla yalnız bırakmamışlardır :d
ne abarttınız yahu 9 yaşındaki çocuk ilkokul 3. sınıf öğrencisi. kardeşine dikkat et bir şey olmasın diyip gidip mutfağa bir şey alınıp gelinebilir gayet. ben bu konuda sadece ablanızla karşılıklı saçmaladığınızı düşünüyorum, saçma yani.

+++

Ablaniz aşiri cirkef. Başkasi olsa saç baş dalardi.
En cok annenize uzuldum, kadin kizlarinin kavgasini gorul nasil da uzulmustur (((
Ben sizde de hata gordum. Ablanizin mutfakta dediyi lafta kotu bir sey gormedim ben. Sanki siz dolmussunuz da patlamissiniz. Sinirlenmek icin bir sebep yoktu.
Onun gozunde hala cocuk oldugunuz icin doverin filan diyor ama cok cirkin sekilde konusuyor. Whatsappda yaptiklari da cok ayip. Bir piskologa gozukse iyi olur ...

Tamamda burda bir dakikaligina hadi olsun 5 dakikaligina birakmis kadin. Yani bukadarcik sure icin bakamaz edemezcilere benim lafim. Siz cocukken bakmak istememis olabilirsiniz bende oglumu kardesime birakip disari cikmiyorum heralde :) 5 dk cok rahat tutar yada oynatirdi bunu demek istedim
Konu sahibinin yazilarindan biraz evhamli olduğu anlaşılıyor.
Evet 1 dakika için birakabilirsin ama döndüğünde çocuk yaramazlik yapiyor büyük zapt edemiyorsa 1 dakika bakamadin mi çocuğa o kadar zor mu diyemezsin. Birde masada çorba va varmış pusette birakilirsa yada herhangi zarar verilmeyecek ortamda okey ama cocuklarin ne kadar merakli olduğunu biliyoruz. Catal çorba ekmek bıçağı vs bulunulan alan doğru gelmedi bana.
Arkadasim çocuğunu benim çocuğuma emanet etse yaramazlık yapınca çocuğuma bagirsa bende kizardim. Ama tabi ablasi ayri olay zaten. Ben elle tutulur ne tepki ne söz gördüm konuda. Bastan sona kötü

Konu sahibine neden kucağına almadin tabak alirken demisler kucagimda uzun süre gezdiremiyorum demiş.
Konu farklı gibi nerden tutsam elimde kalıyor. Tabak almaya giderken gecen 1 dakika ya da t dakika yada 10 dakika ya da 30 dakika bilmiyorum anlam veremedim hic

Keşke hiç gitmeseydiniz kanser hastası insanlara bunları yasatmaya ne hakkınız var ikiniz de normal değil sinis bence

Ablanizla tartışma konusunda ve sonraki durum paylaşımı konusunda kesinlikle ablanız hatalı.

9 yaşındaki çocuk 1 dk. çocuk tutabilir elbet.

Ancak sonrası çok yanlış olmuş. Hasta anne babayi daha da uzmussunuz.

Dönmemeliydiniz.

ya anneniz babaniz hasta ve siz kavga mi ediyorsunuz. kimin haklı olduğunun onemi yok. ikinizde kavga ederek ve ailenize yansitarak haksiz duruma dusmussunuz.

bir yakınımın çocukları bu sekilde hastane odasinda kavga etti. adam toparlanamadi daha. olaya cok uzulmustu. bu hastalik uzuntuye gelmez.

velevki ablaniz demis olsun duymayın ne olur. bir de ortami terketmek falan. yazik annenize babaniza.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X