- 1 Nisan 2011
- 38.023
- 70.824
- 798
O kadar dogru tespitlerki.. kadin hem calisip hem evde paralanirken madalya takan zaten yok. Evde cocuk bakip evin isini goren kadina: koca parasi yiyor, yok 3 bogaz dogurmussun. Bunlari birde kadinlar soyluyorki vay anam vay.. hemcinslerimiz bizleri anlamazken.. erkekler bizi yerin dibine soksa yeridir..Çoğu kadın erkek cümleleriyle konuşuyor artık, eskiden erkekler derdi, "altı üstü bir çocuk doğurdun, herkes doğuruyor" "doğurdum diye kendini premses mi sandın, şu hamileliği, lohusalığı büyütme " filan diye. Şimdiler de kraldan çok kralcı olmuş durumdayız.Erkek grip bile olsa öldüm bittim diye sürünüyor yerlerde ona bir şey diyen yok ama bir kadın ciddi ciddi vücuduyla, bedenindeki var olan besinlerle besliyor bebeği, her zaman riski olan bir doğum ve lohusalık dönemi geçiriyor ve bunu gripten bile basite indirgemek istiyor insanlar.İyi de zaten erkek egemen kültürün bir baskısı bu cümleler.Kadın çalışsın, kadın ev işi yapsın, çocuk taşısın karnında, doğursunun baksın ama "amann canım ne yaptım ki, tüm kadınlar yapıyor, sanki dünyada tek doğuran ben miyim" desin istiyorlar.Ve evet herkes üzerine düşeni yapacak, bebek sahibi olmak paylaşım ister bu da hamilelikten itibaren başlar.Ben de eşime bu konularda çok kırgınım.Ara ara da depreşiyor açıkçası, şimdi ne yapsa yine de kırgınım.O da bilincinde bunun böyle olduğunun.Hiç kırıcı bir şey demedi bana, keşke böyle olmasaydı, çok üzgünüm her şey için der durur.Böyle de demesi gerekiyor zaten.Çünkü bir daha asla geriye dönemeyeceğiz.Bari hatasını anlasın.