Aç karnımı doyuruyormuş.

Mecburi calisanlar zaten yorumlardan belli oluyor.
Calismayanlar icin eşinden don parasi dileniyor, yok ben gonlumce harciyorum filan diyorlar.
Kendisi calismasa başina başina gelecek olani yaziyor buraya, herkesi oyle goruyor.

Cok iyi soyledin arkadasim, genel evlilikleri soyleyim.. paran varsa dilin cikar yoksa her lafin altinda ezilirsin. Niye cunku ev hanimisin , calismiyosun. Afaroz edelim calismayanlari olsun bitsin en iyisi ne buyuk gunahkarlarmis bu kadinlar. O kadini calisamiycak duruma getirmeyecek o adam o zaman. Bu kadin 3. Ye kazara gebe kalmis mesela. O zaman adam gidip baglattirsaydi kendinide bu kadini eve mahkum edip lokmasini saymasaydi. Yok don parasi dileniyomus. O adam o donu alacak seve seve.. mecbur.. cunku o adamin donunuda bu kadin yikayip utuluyo.

Amerikada bir adamın yazısını okumuştum karısına teşekkür ediyordu.
Eğer o olmasaydı aylık vericeği dadı, temizlik ve yemek, çamaşırhane parası vs. Diye kalem kalem hesaplamış senede 200bin dolarım giderdi iyiki var diye.
Bizimkilerin çoğu karın tokluğuna evdesin işte modunda okuyorum da.

Merhaba hanımlar
14 yıllık evliyim 3 tane çocuğum var evliligimde yolunda gidiyor çok şükür ben oldukça sakin bir yapıya sahibim esimde iyi biridir aslında ama çabuk sinirlenen ve sinirlendiğinde ne söylediğini pek bilmeyen bir tip öyle evimizde kavga bagrisma pek olmaz.

Geçen gün 4 yaşındaki kızım çok hastalandı ve canı hep karpuz istedi bende kış mevsimi bulamayacağımizi söyledim ama sabah kahvaltıda yine istedi bende eşime bak kızın karpuz istiyormuş ben oğluna hamileyken bir bisküvi bile alıp gelmemiştin belki kızın istiyor diye karpuz bulursun dedim. Kayın valide de yanimizdaydi sanki bu adam size hiç birşey almiyormus gibi konuşuyorsun dedi ve bizimkinde ipler koptu.
İnsan nankör olmaya görsün eline sınırsız kredi kartı verdim babasının evinde aç yaşıyordu aç karnını doyurdum böyle oldu dedi
Tabi ben şok ne acligimi gördün gayette karnımda toktu keyfinde yerindeydi dedim. Mutfağa gittim o sinirle mutfağı bir güzel temizledim bu gülerek yanıma geldi bak sinirlenince ne güzel temizlik yapıyorsun dedi bende
Sabah aç karnımı doyurdunya onun için mutfağıni temizliyorum akşamda aç karnımı doyuracaksinya onun içinde salonumu temizleyeyim yoksa çocuklarına mi bakayım dedim
Konuyu saptırma ben para elinde istediğini kendinde alabilirsin anlamında söylemiştim dedi hem sen baslattin dedi bende senin kadar ağır konuşmadım kusura bakma ne demek acikla o zaman dedim bana demezmi bundan 10 yıl önce sana 300 TL ayakkabı almıştım her istediğini yapıyorsun bir kredi kartının limitini bitirdin diğerine geçti .Bir sürü laf dedim kendime harcadığını tek bir harcama gostersene ne aliyorsam hepsi ya market ya kasap ya manav ( bu arada 2 aydır kayınvalidem ve goruncemde bende) ister istemez masraflar arttı
3 gündür konuşmuyorum arada çocuklarla ilgili bir şey olursa o kadar laf atıyor normalde gün içinde aramazdi 2_3 kere aramaya başladı ama hiç yüzünü dahi görmek istemiyorum çok zoruma gitti şimdi nasıl davranacağını bilmiyorum hatasını anlasın istiyorum yoksa ben mi çok büyütüyorum bilmiyorum akıl verin bana hanımlar.

Çok kırıcı konuşmuş ya ayıp artık bu kadarı. Özür diledi mi peki?

Bi kadın hemcinse nasıl der böyle şeyler ayrıca en yakın arkadaşım çalışıyo ve eşinden daha fazla maaş alıyo ama sürekli huzursuz en son kadın ağlayarak anlattı bi kızları var inşallah senin tarafına çekmez yoksa salak olur demiş arkadaşıma

Cidden bu sitede okumuştum yok don parasi, ped parasi dileniyormuş calismayanlar diye. :D :D

Don parasi vermeyen de vardir yoktur demiyorum ama calisanlarin hepsine de prenses gibi davranilmiyor kör degiliz, sagir degiliz. Biliyoruz yani. Tek mevzu don alabilmek olsa keske...

Merhaba hanımlar
14 yıllık evliyim 3 tane çocuğum var evliligimde yolunda gidiyor çok şükür ben oldukça sakin bir yapıya sahibim esimde iyi biridir aslında ama çabuk sinirlenen ve sinirlendiğinde ne söylediğini pek bilmeyen bir tip öyle evimizde kavga bagrisma pek olmaz.

Geçen gün 4 yaşındaki kızım çok hastalandı ve canı hep karpuz istedi bende kış mevsimi bulamayacağımizi söyledim ama sabah kahvaltıda yine istedi bende eşime bak kızın karpuz istiyormuş ben oğluna hamileyken bir bisküvi bile alıp gelmemiştin belki kızın istiyor diye karpuz bulursun dedim. Kayın valide de yanimizdaydi sanki bu adam size hiç birşey almiyormus gibi konuşuyorsun dedi ve bizimkinde ipler koptu.
İnsan nankör olmaya görsün eline sınırsız kredi kartı verdim babasının evinde aç yaşıyordu aç karnını doyurdum böyle oldu dedi
Tabi ben şok ne acligimi gördün gayette karnımda toktu keyfinde yerindeydi dedim. Mutfağa gittim o sinirle mutfağı bir güzel temizledim bu gülerek yanıma geldi bak sinirlenince ne güzel temizlik yapıyorsun dedi bende
Sabah aç karnımı doyurdunya onun için mutfağıni temizliyorum akşamda aç karnımı doyuracaksinya onun içinde salonumu temizleyeyim yoksa çocuklarına mi bakayım dedim
Konuyu saptırma ben para elinde istediğini kendinde alabilirsin anlamında söylemiştim dedi hem sen baslattin dedi bende senin kadar ağır konuşmadım kusura bakma ne demek acikla o zaman dedim bana demezmi bundan 10 yıl önce sana 300 TL ayakkabı almıştım her istediğini yapıyorsun bir kredi kartının limitini bitirdin diğerine geçti .Bir sürü laf dedim kendime harcadığını tek bir harcama gostersene ne aliyorsam hepsi ya market ya kasap ya manav ( bu arada 2 aydır kayınvalidem ve goruncemde bende) ister istemez masraflar arttı
3 gündür konuşmuyorum arada çocuklarla ilgili bir şey olursa o kadar laf atıyor normalde gün içinde aramazdi 2_3 kere aramaya başladı ama hiç yüzünü dahi görmek istemiyorum çok zoruma gitti şimdi nasıl davranacağını bilmiyorum hatasını anlasın istiyorum yoksa ben mi çok büyütüyorum bilmiyorum akıl verin bana hanımlar.
Bir dokun bin ah işit derler ya o hesap olmuş sizinki. Eşinizin size söyledikleri gerçekten ağır ve çirkin. Ama ilk hatalı davranış sizden gelmiş. Belki baş başa olsanız bu kadar tepki vermezdi ama ailesinin yanında sizin iğneleyici lafınız da hiç hoş değil . Siz de kendi hatanızın farkında olarak konuşup kırıldığınız şeyleri söyleyin ve başkalarının yanında birbirinizi incitecek, onurunuza dokunacak laflar söylemeyeceğinize dair uzlaşın. Sonuçta nereye kadar küs kalacaksınız.

Cidden bu sitede okumuştum yok don parasi, ped parasi dileniyormuş calismayanlar diye. :KK70: :KK70:

Don parasi vermeyen de vardir yoktur demiyorum ama calisanlarin hepsine de prenses gibi davranilmiyor kör degiliz, sagir degiliz. Biliyoruz yani. Tek mevzu don alabilmek olsa keske...
Çalışmayamı başlasam ki anlamadım ki çalışanlarda hep şikayetçi akşam aynı anda işten geliyoruz o oturup dinleniyo ben mıtfağa giriyorum diyenler çok mesele neydi mesele adam olabilmekti diyip susayım bari :)

Çalışmayamı başlasam ki anlamadım ki çalışanlarda hep şikayetçi akşam aynı anda işten geliyoruz o oturup dinleniyo ben mıtfağa giriyorum diyenler çok mesele neydi mesele adam olabilmekti diyip susayım bari :)

Ikisini de dene tarafini seç. :D Şartlarina gore neyi yapabiliyorsan veya istiyorsan onu yap.

Kadınlar çalışıp çalışmama kişiye kalmış duruma k a lmış tercihe kalmış 12 yıllık hiç bitmeyen çalışma hayatıma ara verdim 3 aydır evdeyim çok rahatım sakin yaşıyorum artık yarış atı modundan çıktım canım kızımı okula gönderip müge anıyla kahvaltımı yapıyorum sonra bulaşıkları ı topluyorum evi toparlıyorum yemek derken sakin sakin 15.00 oluyor bazen film açıyorum bazen nette takılıyorum dışarda işim olursa onu hallediyorum evim temiz kızım mutlu ben mutlu daha ne olsun çok şükür eşimiz çok ayıp etmiş Tabiki bakacak siz ona 3 evlat vermişsiniz erkekler dan dan konuşur düşünme

Hiç üzülme, o kocanın kabalığı, kaynanan da biliyor aç olmadığını, aç olsan da ne farkeder. Üç tane çocuk kolay mı ya. Karı koca arasında sitem bile olmayacaksa ölelim yani. Pahalı hayat yüzünden çalışmayan kadına değer vermeyen erkeği anlarım da şu forumda kadının kadına dediklerine pes diyorum.kadının çalışması iyidir, güzeldir, güvencedir ama her evlilikte olmuyor öyle. Kaç kadın var bu ülkede maaş kartı kocasının cebinde, ne kadar aldığını bile bilmez. Ya da işten sonra da evde köle gibi çalışır. Üstüne üstlük daha üç aylık bebeğini tanımadığı kadınlara bırakmak zorunda kalır. Biz her şeyi yanlış anladığımız gibi feminizmi de kadın özgürlüğünü de yanlış anladık, uyguladık, kadının yükünü daha da ağırlaştırdırdık. Kadının kocasının parasını harcaması da yemesi de ayıp değil, günah değildir. Bunu bir bilelim, kadının özgürlüğü kısmına ise maalesef ki daha çok yiyecek ekmeğimiz, gidecek yolumuz var,

Hatırlatmak gibi olmasın sizin hikayeniz dün gibi aklımda,en azından bunları duymanız da güzel bir şey.
Tespitlerinize katılıyorum,herkes nasıl bir sürüyle muhatapsa epey normalleştirmiş.

Benim canım da ilk bebeğimde ciğer çekmişti.
Eşim işim bir kaç güne biter gider yeriz demişti ama nasıl saymıştım o birkaç günü.
Şimdi konusu açılınca,nasıl öyle birşey yaptım,şimdiki aklım olsa iki elim kanda olsa bırakır gider alırım,bunların bu kadar önemli olabileceğini bilmiyordum der.
Ne olmuş,bir sen mi doğurdun dese derecesiz kırılırdım...
Üç sene gibi bir zaman çok zor geçti benim için.Ara ara hatırlıyor ve bazen hala kendime kızıyorum, neden şunu şöyle yapmadım diye.Olanlar yüzünden eşimle boşanma aşamasına geldik o dönem, eğer ki tavrını değiştirmeseydi artık benim için bitmişti.Çünkü verebileceğim kadar mücadele vermiştim zaten.Ya hep ya hiç noktası bizim için dönüm noktası oldu.Eşim tamamen değişti.Bir rüyadan uyanmış gibi, bunları nasıl yapmışım, telafisini nasıl yapacağım deyip durdu.Şuanda iyiyiz.

Küçük bir siteme edilen bu çok ağır lafın normalleştirilecek bir tarafı yok ama nasıl oluyorsa insanlar hak etmişsin diyebiliyorlar.

Aşermek çok farklı bir şey, yaşamasam belki ben de anlamazdım. İstediğiniz şey o anda hemen olsun istiyorsunuz.Hatta hayallerinizi filan süsler hale geliyor.Hiç değilse sizin eşiniz de bunun önemini anlamış, konu sahibinin eşi anlamamış üstüne bir de çok ağır bir cümle kurmuş.Kadınlar bile altı üstü bir bisküvi diye bakıyorlar olaya, erkeklerin anlaması mucize sanırım.

Bence eşiniz bir gaflette bulunmuş.. hepimiz insaniz...söyledikleri hoş değil asla ..tavrınixi tabikii belli edin ama çokta içinden çıkılmaz hale getirmeyin...ben hep sorunlarda söyle derim bu evliliği yürütmeye gönlüm varmi yokmu...çok büyük sorunlar olmadıkça...sizinkide sözlü şiddet olmuş.. ruhunuz yara almış.. eşiniz pişmansa yaranızı sarin derim..

Analarının yanında aslan kesilen erkeklerden sizinki de , siz de eşinize laf sokmasaydınız keşke annesinin yanında. Biz kanlı bıçaklı kavgalı olsak kayınvalidemin yanında pıtırcık olurum , hiç onun ağzına laf vermem. O kacanızın da kv burnunu sürtün . Konuşmayın.

Ben size hak verdim..Eşinizin tavrı burda nasıl normallestirilmiş hayret..

Eşinize, küçük bir sitem ,naz neyse onu yapmışsınız.Ama eşiniz sanki annesinin size söylemek istediğini onun yanında dile getirmiş 3 çocuğunun annesine..
Ağır terbiyesizlik yapmış..Sanki bütün güzel anılarınızı unutmuş gibi. .

Kesinlikle haddini bildirin..Yani eve para getiriyor diye sizin karnınızı doyurduğunu mu düşünmüş. .Demek ki ilk fırsatta alt beyninde ki düşüncelerini dökmüş ortaya..

Size tavsiyem çoluk çocuk,eş , hepsi nankör
varsa mesleğinizi yapın.Yoksa kurslara gidin kendinizi yetiştirin bir işe başlayın.Versin bol bol kreş parası kendisine gelsin hadsiz.

Bütün yorumları okudum mesele çalışmak yada evde oturmak değil bende çalışıp akşam eve gelmeyi bilirim inanın o zaman daha çok dinlenmiş olurum 3 çocukla uğraşmak çok ama çok daha zor hala aynı moddayiz evde yokmuş gibi davranıyorum oda halinden memnun anlaşılan cocuklarla ilgili bir mevzu varsa onu konuşuyoruz o kadar

Böyle bir konu olduğunda bu tarz tepki veren bir hem cinsimiz daha. Herkes aynı şartlara ve imkanlara sahip olmayabilir. Olsa bile bir hata yapmış olabilir bunu eleştirmek bize düşmez. Ya da benim gibi bir süredir işsiz olan bir mühendis olabilir. Kadıncağızın derdi şu an bu mu yani? Eşine bisküvi bile getirmedin demesi maddiyattan değildir belki nerden biliyoruz sadece üşengeçliğinden almadı belki. Şu çalışan çalışmayan kadınlar bir dertleri olduğunda birbirini suçlamayı bıraksın artık.
+100000

Diğer mesajlarınızıda okudumda bence geç bile kalmışsınız çalışmaya başlamak için.

Konu sahibi eşinizin söylemi gerçekten ağır olmuş özür dileyene kadar tavrınızı sürdürün

Yorumlara bakınca sanki kadın adama sen ne biçim adamsın 1 gun istediğimiz biseyi almadın yokluk çektik falan dedi zannedilir! Bide dalga geçmişler bisküviyi mi unutmadın hahaha diye. Dediğim arkadaşımın eşi o cani çektiği şeyi kilo kilo alır şimdilerde ama kendisi der cahildim anlayamadım biliyorum şimdi almam eskisi gibi olmaz ama diye.. kayınvalidesi de der yazık kızın cani çekmiş simdi kilolarca alman aynı şey mi diye. Burda amann vay anasının yanında nasıl dedin nasıl rencide ettin. Öküzlere nasıl alışıksa millet babanın evinde açtın karnını doyurdum karsiligini denk goruyor
Ayne özellikle bazıları beni çok şaşırttı. .o cevaplar onlardan nasıl çıktı:KK57:

Hanımlar,
sakin olsanız birbirinizin kaç çocuk doğuracağına karar vermeseniz, çocuk sayılarını uğursuzluğa bağlamasanız, çalışan kadın-ev kadını kıyaslaması yapmasanız tadınıza doyum olmaz, bunları yaparsanız tadınız kaçar renginiz solar, üzerim :KK43:

Back
X