Kayınvalidem yıllar önce mutfak dolabını yaptırmış . Yada evinde eksik olan ne varsa geçmişte kalmış. Ama hala onları söyleyip ağlıyor . Şu an evinde herşeyi var . Oğlu atanınca onum hem yeni ev almasını gem eşyaları değişmesi için beklentiler varmış. Ama eşim atanınca kendine araba almış bekarken . E kira araba borcu zaten memur maaşından bahsediyoruz . 3-4 sene sonrada benle evlendi derken kaynanam ne ev aldırabildi ne de eşyalarını yenileyebildi. Evlendikten sonra da benim canıma yapıştı dakka başı arayıp şuyum buyum yok diyeBöyle tanıdığım kaç kişi var ama durumları iyi de değil. Zengin oldukları anlamına gelmiyor ki borç ödüyorlarmış.
Daha çok para kazanırdı
Arabayı anne babasına mı almış? Eğer böyleyse mutfak dolabını da yaptırmayaversin. Yok eğer altın parası aileye kitlenip araba size alınmışsa ve kayın ailenin mutfak dolabı ihtiyacı varsa serzenişte haklı olabilir.
Oğullarının borcunu ödemekte zorlanıyor veya kendi ihtiyaçlarını gideremiyorlarsa oğlu da düşünmeliydi. Anne babanın üzerinde oğlunun hakkı varsa tam tersi de söz konusu. Oğlunuz da para için kalplerini kırmasın.
Arkadaşım neyin kafasını yaşıyorsun sen yaAz mı? Altınları aldı sadece diyo bide şaka misiniz yani altınları almışlar sadece! Daha ne yapsınlar? Borcunu kapat altınını öde iyi valla ne güzel. Karı koca iki kişi beraber olup bişey yapamayacak olan hiç nişanlılık evlilik yoluna girmesin bence. Kaç yaşında insanlar kendi evlerini duzup düğün altın yapacak gucu yok anne babadan destekle olacağına hiç olmasın daha iyi.
İşte burda şunu kaçırıyorsunuz . Ben zaten eşimle bu yaptığından dolayı kavgalıydım ve bu borcu ödeyecek paramız yoktu benimde yoktu . Tüm paramı evimiz ve ev kredimiz için ortak harcıyordum . O dakkadan sonra hesabımı ayırdım çok sonra hesapların benim elimde olması şartıyla birleştirdim . Annesine olan borcunu da kendi ödeyip evini de geçindirsin bakalım yani eşimin yaptığının hesabını ödeyip zorlanması gerekiyordu ! Önce annesinden aldı . Annesi sıkıntı çıkarıncada bana yaslanmasını istemedim . Kendi de ek işler yapıp gelirini artırmaya başladı . Ve annesine ödüyor zaten şu an . Ve Kaynanam benden niye hesap sorup hakaret ediyor arkadaşım ben yapmadım bu borcu ve sorumluluğu üstlenmedim . Kendi maaşımdan artanı da çocuğum için biriktiririm. Eşimin saçma sapan borcunu kapatmak için değil . Burda kaynanam sorumluluk almıyor ki almak zorunda değil . Ben de çocuğumun geleceğinden kısıp eşime vermek istemedim . Yani gerekirse eşim üstünden başından kısacak ödeyecek . Ben yeterince fedakarlık yapıp da bunları görünce fedakarlık yapmaktan vazgeçtim.Kadina borcunuz varken kafaniza gore kendi paranizi yiyip icemezsiniz .ben olsam bende sinir olurum borcunu ben odeyecem kafasin agore savuracak.
Tamam konuşsun oğlunun başının etini yesin . Ama kaynanam bizim onlardan para koparmak için böyle bir yalan söylediğimizi ve benim eşime baskı yapıp onlardan bu parayı aldığımızı ima etti daha dün . Ve gerçekten böyle bşr borç var mıydı diyorValla benim eşimin ailesi altın yada eşya hiçbir şeye karismadilar. Üstelik sizinkiler gibi çocuklardan beklenti icindeler. Eşim ara ara yardim eder. KV çok çekmiş bir insan ben ona kıyamadığım için bir şey demiyorum.
Ama sizin durumunuz daha farklı hem düğüne hem kumar borcuna yardım etmişler. Bende çocuğumun kumar borcunu ödesem bende konuşurdum sanırım.
Kesinlikle olabilir bence.çok güzel yorum olmuş. evli çocuklu kendi ayakları üzerinde durması gerekirken hasbelkader gelişen de değil üstelik kumar borcu yüzünden bu hale düşmüş bir eş.kayınvalide resmen çöpe atmış parayı oğlu yüzünden.hal böyle olunca da eve alınandan tut giydiğine kadar karışma, istediği gibi dertlenme hakkını görüyor kendinde. Ayrıca iyi ki parayı da hemen geri istemiş yoksa böyle kişi yıllarca da ödemezdi o borcu.demek ki ne kadar sıkışsa ve sıkılsa da geri ödeyebilmişler.ödeniomuş demek ki.hanımefendi olayın ciddiyetinin farkında değil gaaliba.şöyle biraz haber karıştırsın bakalım kumar borcu yüzünden neler olabiliyor.Belki size değil oğullarınadır lafları? Oğulları sizi doldurmasın diye oda kendince böyle bir yol bulmuştur. Kocanız inanılmaz derecede işe yaramaz birisi olduğu için bu yaşta kumar borcunu anne/babasına ödettiği için kadında malını biliyordur. Olamaz mı?
Tamaam süper olmuş.eşin kendi ayakların üzerinde durabileceğini ve kendi yaptığının sorumluluğunu alması gerektiğini anlar böylece.kayınvalidene gelince anladığım kadarıyla oğluna da sana da aynı şekilde kızıyor.sen eşinin parayı isterken acaba neler söylediğini biliyor musun?ya da annesiyle yalnızken?yine günah almiim ama hiç sanmıyorum tamamen suçu üstlenip seni konunun dışında tutsun.öyle de olsa oğluyla evlisin sonuçta.sen dolacaksın ki oğlunu da bir daha böyle bir duruma düşmesin diye doldurasın.eski bir taktiktir sana ağlayandan daha çok ağlamak.bir de ana en son evladı suçlar.ben kvalideni haksız görmüyorum.ayrıca nacizane sana bir tavsiye aacil olarak ama en acilinden ne yap ne et eşini psikiyatriye götür.ben bağımlı değilim dese de götür.önünü şimdiden al.kumar bağımlılığı yüzyıllar öncesinden gelen bir bağımlılıktır ve kumar masasında alkol de uyuşturucu da olur.herşeyin toplandıgı bir yerdir orası.kumara devam ettiren de zaten kaybetmişliktir.iş büyümeden önlemini al bence.iş büyürse Allah korusun boşanmak bile seni evladını kurtaramaz.İşte burda şunu kaçırıyorsunuz . Ben zaten eşimle bu yaptığından dolayı kavgalıydım ve bu borcu ödeyecek paramız yoktu benimde yoktu . Tüm paramı evimiz ve ev kredimiz için ortak harcıyordum . O dakkadan sonra hesabımı ayırdım çok sonra hesapların benim elimde olması şartıyla birleştirdim . Annesine olan borcunu da kendi ödeyip evini de geçindirsin bakalım yani eşimin yaptığının hesabını ödeyip zorlanması gerekiyordu ! Önce annesinden aldı . Annesi sıkıntı çıkarıncada bana yaslanmasını istemedim . Kendi de ek işler yapıp gelirini artırmaya başladı . Ve annesine ödüyor zaten şu an . Ve Kaynanam benden niye hesap sorup hakaret ediyor arkadaşım ben yapmadım bu borcu ve sorumluluğu üstlenmedim . Kendi maaşımdan artanı da çocuğum için biriktiririm. Eşimin saçma sapan borcunu kapatmak için değil . Burda kaynanam sorumluluk almıyor ki almak zorunda değil . Ben de çocuğumun geleceğinden kısıp eşime vermek istemedim . Yani gerekirse eşim üstünden başından kısacak ödeyecek . Ben yeterince fedakarlık yapıp da bunları görünce fedakarlık yapmaktan vazgeçtim.
Allah nankör gelinden hayırsız evlattan korusun yıllarca çalış bir araba ev kur bir baltaya sap olmayan insanlar göz diksinBende eşime maddi konularda güvenmiyorum . Ve her birikimi ben yapıyorum ve gözümle görüyorum harcamaları . Eskiden güvenirdim takip etmezdim ama artık bakıyorum ve bu hep böyle olacak .
Amacım kayınvalidemi linç etmekte değilben bu güne kadar yeterince onu eleştirdim zaten . Yüzüne de bir çok şeyi söylemişimdir.
Bu borç mevzusunda şöyle düşünüyordum anne baba olarak evlat işte atsan atılmıyor yanlışta olsa işte para için bu kadar kalp kıtmaya değer miydi ? Onlar daha çok affedici olamaz mıydı ?
Ama bu gün ilk kez yüz yüze konuşunca onun da haklı olabileceğini düşündüm hiç sevmeme rağmen . Yoksa linç yesin yemesin değil mesele
Yahu inanmayın kim torununa beddua eder bunun derdi kaynanayı kötü göstermekDaha hala da bayramlaşmaya mi gidiyorsunuz ?
Siz karı koca borcunuzu ödeyin önce sonra Çaka satın “memur maaşı ile “Arkadaşım neyin kafasını yaşıyorsun sen yabiz zaten evimizi düğünümüzü gelinlik damatlık herşeyi kendimiz yaptık eşimle evlendikten sonra 1.5 sene ödedik ve bitirdik . Kimseden ekstra bir şey istemedik. Yada sitem etmedik yani niye bunu şunu yapmıyorsunuz diye . Benim rahatsızlığım zaten kendi borcum bana yeterken kayınvalidemin evlenir evlenmez tüm sıkıntısını sorunlarını bana yüklemeye çalışması . Ben zaten ondan bir şey beklemiyordum . Ha eşim bu eşekliği yaptı orda zaten haklı olduğum muzdarip olduğum ne varsa tam tersi oldu çünkü elim onun parasını aldı . Ama benim bi memur maaşım var ailem okurmuş bir liramı istememiş evlenir evlenmez kaynanamın evini yenileyecek halimde yoktu valla . Anca kendime yettim herşeyiminde aldım ödedim. Onu da oğlu önceden alsaydı . Kadın beni kafadan beyinden ettii
Evet biliyorum çünkü ben eşimin beni evde yok sanıyor ilken annesiyle telefon konuşmasına şahit oldum . Eşimin haber yok ve bir sürü kredi çekip borsada kaybettim . Şimdi çektiğim kartları ödeyemiyorum. Dedi. Ve istediği parayızamanla geri ödeyeceğini de söylediTamaam süper olmuş.eşin kendi ayakların üzerinde durabileceğini ve kendi yaptığının sorumluluğunu alması gerektiğini anlar böylece.kayınvalidene gelince anladığım kadarıyla oğluna da sana da aynı şekilde kızıyor.sen eşinin parayı isterken acaba neler söylediğini biliyor musun?ya da annesiyle yalnızken?yine günah almiim ama hiç sanmıyorum tamamen suçu üstlenip seni konunun dışında tutsun.öyle de olsa oğluyla evlisin sonuçta.sen dolacaksın ki oğlunu da bir daha böyle bir duruma düşmesin diye doldurasın.eski bir taktiktir sana ağlayandan daha çok ağlamak.bir de ana en son evladı suçlar.ben kvalideni haksız görmüyorum.ayrıca nacizane sana bir tavsiye aacil olarak ama en acilinden ne yap ne et eşini psikiyatriye götür.ben bağımlı değilim dese de götür.önünü şimdiden al.kumar bağımlılığı yüzyıllar öncesinden gelen bir bağımlılıktır ve kumar masasında alkol de uyuşturucu da olur.herşeyin toplandıgı bir yerdir orası.kumara devam ettiren de zaten kaybetmişliktir.iş büyümeden önlemini al bence.iş büyürse Allah korusun boşanmak bile seni evladını kurtaramaz.
Sanırım yazdıklarımı hiç okumadan yorum yapıyorsunuz . Biz düğünümüzü zaten kendimiz yaptık borcumuzu da ödedik . Evimizi arabamızıda aynı şekilde kredi çekip kendimiz aldık. Ve kredileri ödemeye devam ediyoruz.Allah nankör gelinden hayırsız evlattan korusun yıllarca çalış bir araba ev kur bir baltaya sap olmayan insanlar göz diksin
Düğününü dahi ödeyemiyorsa konuşmıcak kimse
Biz eşimle biriktirip yaptık küçük bir düğündü ama kimsede çıkıp ben senin düğününe para harcadım diyemez
Kaynana haksız olduğu tek yer size para harcaması
Şu yazdığınıza kadar tamamdı. Demek ki en başından “”” TESADÜFEN””” de olsa haberiniz vardı. Olabilir. Belli ki siz istettiniz parayı. Türk filmine bağlandı konu. Ses kaydı da aldınız mı dinlerken? Nur un haberi yok duyarsa boşanır benden de dedirtseydiniz öyle mi korkuttunuz insanları.Evet biliyorum çünkü ben eşimin beni evde yok sanıyor ilken annesiyle telefon konuşmasına şahit oldum . Eşimin haber yok ve bir sürü kredi çekip borsada kaybettim . Şimdi çektiğim kartları ödeyemiyorum. Dedi. Ve istediği parayızamanla geri ödeyeceğini de söyledi
Bi zahmetSanırım yazdıklarımı hiç okumadan yorum yapıyorsunuz . Biz düğünümüzü zaten kendimiz yaptık borcumuzu da ödedik . Evimizi arabamızıda aynı şekilde kredi çekip kendimiz aldık. Ve kredileri ödemeye devam ediyoruz.
Bizim ev araba aldıktan sonra herhangi bir paramız kalmamıştı zaten . Kredi çekerek borsaya girmişKocanız borsaya kımın parasıyla gırdı?
Benım esımde borsada.10 yılık tazmınatını almıstı.Yarıısını kızla sen ıcın vadelıye yatırcam,yarısıyla da borsaya gırmek ıstıyorm rızan var mı dedı?
Bunu dıyen adama , ıstersen hepsıyle gır sen kazanmıssın senın paran dedım.
Ben borsaya gırıyorm benım param dese ,al paranı yallah ozamn derım.Uslup onemlı.
Eger dugun altını vs ıle gırıp battıysa kusura bakmayın kvdeden daha buyuk sorunlarınız var.
Adam sızden habersız eve borc getırıyor.
Ben nıye ceremesını cekeyım pardon
E birc kari kocanin sayilirda ondan .kocan kv borclu kadin parasini istiyor gelin sanki kocasinin bircu degil gibi davraniyor .gayet dogal.he kocayi bu borcun ustune bosasaydin olurdu ama kapiya haviz dayansaydi seninde esyalar gidecekti.kadin acmis eviniz dagilmasin diye yardim etmis sen simdi cikmis borc benim degil doyorsun ama o kadin o borcu odemeseydi o kredisini odedigin ev suan sende olmayacakti . Suan o ladin sayesinde hala kredisini odesende bir eve sahipsinİşte burda şunu kaçırıyorsunuz . Ben zaten eşimle bu yaptığından dolayı kavgalıydım ve bu borcu ödeyecek paramız yoktu benimde yoktu . Tüm paramı evimiz ve ev kredimiz için ortak harcıyordum . O dakkadan sonra hesabımı ayırdım çok sonra hesapların benim elimde olması şartıyla birleştirdim . Annesine olan borcunu da kendi ödeyip evini de geçindirsin bakalım yani eşimin yaptığının hesabını ödeyip zorlanması gerekiyordu ! Önce annesinden aldı . Annesi sıkıntı çıkarıncada bana yaslanmasını istemedim . Kendi de ek işler yapıp gelirini artırmaya başladı . Ve annesine ödüyor zaten şu an . Ve Kaynanam benden niye hesap sorup hakaret ediyor arkadaşım ben yapmadım bu borcu ve sorumluluğu üstlenmedim . Kendi maaşımdan artanı da çocuğum için biriktiririm. Eşimin saçma sapan borcunu kapatmak için değil . Burda kaynanam sorumluluk almıyor ki almak zorunda değil . Ben de çocuğumun geleceğinden kısıp eşime vermek istemedim . Yani gerekirse eşim üstünden başından kısacak ödeyecek . Ben yeterince fedakarlık yapıp da bunları görünce fedakarlık yapmaktan vazgeçtim.
Tamam konuşsun oğlunun başının etini yesin . Ama kaynanam bizim onlardan para koparmak için böyle bir yalan söylediğimizi ve benim eşime baskı yapıp onlardan bu parayı aldığımızı ima etti daha dün . Ve gerçekten böyle bşr borç var mıydı diyor
Kendi bu zamana kadar egitememis de sizden mi bekliyor arti ortak mal ne ya herkes bütçesine göre yapsın kendi üstüneİşte o laflar oğullarına genelde ama kaynanam istyorki ben de onun oğluna yaptıramadığı herşey ben yaptırayım . Para toplayayım onlarla ortak mal alalım . İşte her yere gitmesine engel olayım . Adam dışarda bile yemek yemesin . Aldığınrlbise kıyafete karışayım . Ane oğul yüzgöz olup birbirlerinden soğudukları ne varsa eksik kalan ben tamamlayayım istiyordu
Haklısın bence kendi yaptı kendi ödeyecekİşte burda şunu kaçırıyorsunuz . Ben zaten eşimle bu yaptığından dolayı kavgalıydım ve bu borcu ödeyecek paramız yoktu benimde yoktu . Tüm paramı evimiz ve ev kredimiz için ortak harcıyordum . O dakkadan sonra hesabımı ayırdım çok sonra hesapların benim elimde olması şartıyla birleştirdim . Annesine olan borcunu da kendi ödeyip evini de geçindirsin bakalım yani eşimin yaptığının hesabını ödeyip zorlanması gerekiyordu ! Önce annesinden aldı . Annesi sıkıntı çıkarıncada bana yaslanmasını istemedim . Kendi de ek işler yapıp gelirini artırmaya başladı . Ve annesine ödüyor zaten şu an . Ve Kaynanam benden niye hesap sorup hakaret ediyor arkadaşım ben yapmadım bu borcu ve sorumluluğu üstlenmedim . Kendi maaşımdan artanı da çocuğum için biriktiririm. Eşimin saçma sapan borcunu kapatmak için değil . Burda kaynanam sorumluluk almıyor ki almak zorunda değil . Ben de çocuğumun geleceğinden kısıp eşime vermek istemedim . Yani gerekirse eşim üstünden başından kısacak ödeyecek . Ben yeterince fedakarlık yapıp da bunları görünce fedakarlık yapmaktan vazgeçtim.
Nasil güzel yazmışsınız kazandığım parayla ne istersem yaparım sadece beni ilgilendirir diyeEvet sitemler kötü konuşmalar genelde eşime idi . Ama aynı zamanda beni de tutumsuz olmakla yargılıyordu . Ben ise kendi kazandığım parayla istediğim gibi yaşarım alırım toplarım yada toplamam bunlar beni ilgilendirir diye düşünüyordum . Yani çok fazla müdahale etmesi ve çok fazla arayıp eşime yaptıramadığı şeyler için beni boğması beni çileden çıkarttı. Acaba bu kadın haklı mi diye düşünüp sorduğumda kayınvalidem aşağı yukarı tüm ergen çocukların yaptıklarını sayıyor . Mesela dışarda her gece maç , sürekli ayakkabı elbise yırtılması , sigara içmesi , okuldan bazı günler kaçması ( ki eşim başarılı bir öğrenciymiş hep takdir getirmiş ama aynı zamanda yaramazlıkta yapıyormuş öğrenciyken) asla savunmak gibi olmasın ama borsada batan bir sürü insan biliyorum . Batıp bi şekilde öğrenen deneyim kazanan , keşke böyle deneyim kazanılmasa tabiki ama bit yuva kolay kurulmuyor. Yine de artılara bakmak istedim .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?